Biyolog81'in Diyet Günlüğü

Ben de tek başına tüketeyim artık o zaman. Çok teşekkürler arkadaşım bilgilendirme için. Ne güzel bir biyolog arkadaşım oldu danışabileceğim :)

merhaba canım çok geç oldu ama anca fırsat bulabildim hemen menümü yazayım en baştan belirteyim ilaç aldığım için iradem çok zayıf zor başettim az hasarla günü kapattım şükür
kahvaltım
1 yumurta
2 zeytin
1 dilim peynir
1.5 dilim tam buğday ekmek
yeşillik
ara
yeşilçay
çeyrek elma
öğle
2.5 kepçe buğdaylı nohutlu yoğurt çorbası
ara
yarım bardak sütle 2si bir arada
2 kayısı
15 kadar leblebi
akşam
yarımdan fazla ev poğaçası

,bugün dondurucuyu yerleştirdim,bunları misafirim gelince yapmış fazla gelince dolaba atmıştım,eşime çıkardım yesin bitirsin diye,ama çok güzel göründü gözüme daha sofraya oturmadan ayakta attım ağzıma,ahh şu ilaç büitün irademi mahfetti.
yarım kepçe öğlenki çorba
yarım kase yoğurt
yeşillikli yarım yumurta
ara
2 kaşık aşüre
2 saat yürüyüş
ama canım çıktı
yarın oruçlu olacaktım ama ilacı hergün aynı saatte almam gerektiği için çok üzgünüm tutamıcam.çok borcum var,mübarek aylarda tutmam lazım yoksam öteye borçlu gidecem bu gidişle,neyse ilacım bitsin tutucam inşallah.
gün boyu 3 litre su
2 fincan yeşilçay
sen ne yaptın canım menü yazmamışsın yarın yaz olurmu iyi geceler..

günaydın canım... dün keyifsizdim hava çok soğuk burda battaniye altında kalakaldım...

çok güze bir menü hazırlamışsın...yeşil çay ve su ikisi bir arada zaten bomba...

2 saat yürüyüş valla en fazla 1.5 saat yürüyebiliyorum süpersin...

benimde içmem gereken ilaç var hep aynı saatde almam gereken öğlen saatinde alayım daha iyi olur demiştim ama kandili atlamışım bende niyetli değilim malesef..

dünkü yediklerimi teker teker yazıyorum kızlar bakalım neler yemişim..:)))

sabah

haşlanmış yumurta orta boy domatesin yarısı peynir bir kaç tane zeytin ve 1 dilim ekmek şekersiz çayla birlikte

ara öğün

3 kayısı ve 2 bardak su

öğlen

4 yemek kaşığı sebze yemeği 2 yemek kaşığı sossuz makarna (itiraf ediyorum içine çok az peynir koydum) ekmek yemedim makarna yediğim için yanında da salata

ara öğün

1 elma ve yarım avuç leblebi yedim (tok tutma özeiği var leblebinin)

akşam yemeği

yarım kase çorba ve öğlen ki sebze yemeğinden 4 yemek kaşığı yanın da yoğurt

yatmadan önce 1 bardak süt

2 litre su içtim (malesef suyla ilgili problemim var su içmeyi unutuyorum..(( elimden geldiğince içiyorum)

spor yapamadım malesef dışarıya çıkmam mümkün değildi yamurdan fırtınadan

bu sabah uyanınca koca bir bardak su içtim içim yanmıştı sanki şaşırdım benki 10 gün su içmeyi unutup böbreklerimi susuzluktan büzüştüren....şaşırdımmmm

kahvaltıda peynir zeytin domates ve 1 dilim ekmek şekersiz çayla

ara öğünümde 3-4 kayısı suyla birlikte

hava açtı dışarısı çok güzel elimden geldiğince yürümek istiyorum...

Tebrik ederim arkadaşım, çok güzel bir liste olmuş. Tam gaz devam...

günaydın canım bende 10 gibi kalktım yemeklerimi ocağa koydum kahvaltımı anca ettim,demek senle aynı saatte ilaç alıyormuşuz gördünmü yaa,bende senin menünü çok beğendim suyuda artırırsın zamanla,ben yeşilçayı sıcak içemiyorum,sabah demleyip içine tarçın ekleyip soğuyunca içiyorum gelip gidip böyle iyi oluyor.bugün yataktan ayaklarımın sızısıyla uyandım,halada devam ediyor akşama kadar dinleneyim 6 dan sonra çıkıcam inşallah 2 saati hedef koydum yine bakalım kolay gelsin bize

zaten beni ilaçlar mahfetti yok bel fıtığın var al....omuriliğinde eğrilme var al...troidin çalışmıyor al...çocuk olmuyor ilaç al....alda al.amannnn

bende akşam çıkayım ya 6-8 süper olur öğleden sonra kpss çalışırım akşam çıkarım yürüyüşe süper olur...

evet kızlar sıra öğlen ve akşam yediklerimi yazmaya

öğlen

salata ve bir dilim ekmek yedim canım pek birşey yemek istemedi ilaçlarımın etkisi sanırım

ara öğünde yarım kasa yoğurdun içine kuru kayısı doğrayıp yedim ve bol su

akşam yemeği

2 kepçe mercimek çorbası 1 tane zeytinyağlı kabak dolması salata ve yoğurt

yatmadan öncede bir bardak süt içicem

bugün çok fazla su içtim uzun zaman sonra

canım anca vakit bulabildim buraya gelip menümü yazmaya ayrıca menünü beğendim gayet dengeli afiyet olsun sporu yaptınmı yazmamışsın,inşallah yapmışsındır yarın yaz emii
kahvaltı
1.5 dilim tam b ekmek
2 zeytin
1 dilim b peynir
2 domates
ara
türk kahvesi şekersiz
1 kayısı
5 tane kara kuru üzüm
15 leblebi
öğle
2 kepçe mercimek çorba
ara yok evde değildim
akşam saat 6
1 kase yoğurt
4 kaşık tavuklu sebze yemeği
2 salatalık
ara 8 gibi bugün ara geç oldu maalesef yarın tekafi edilecek
2 kepekli galeta
peynir eşime yağsız dedim oda gitmiş ezine almış
1 kibrit kutusu kadar
2 kaşık aşure
gün boyu yeşilçay
3 litre su
1.5 saat yürüyüş
ayaklarım fena sızlıyor ama olsun zafere çiçekli yollardan gidilmez dimii canımm bu gece bana dua etmeyi unutma ben sana edicem olurmu şeker

vay süper bir menü tekrar....yalnız canımı aşure istettin malzemelerim var yarın yapıcam..:)))

akşam üstü yürüyüm demiştim öğleden sonra başka işlerle uğraştım ama bir de ne göreyim sanki hortumla sulanır gibi yağmur yağdı gök gürültüsü rüzgar fırtına çıktı resmen bende evdeki spor aletimle bişeyler yaptım... makinayı depodan çıkardın anlayacağın artık 2 saatde bir onun üstünde kalori yakıcam..:)))

bu arada eşimin hbr yok diyetimden bugün bana ne olmuş sana belin mi sıkılaşmış diyet mi yapıyorsun dedi..:)))
10 gün oldu senin hbrin yok dicektim sustum..:)) göstericem ona 60 kilo nasıl olunur:)))

evet küçük bir bilgi paylaşayım hanımlar

türk kahvesini şekersiz ve sütsüz tükettiğiniz zaman vucuttaki yağ oranını dengelediği için kilo almanızı engeller

günde 3-4 kere içilebilir eger başka bir sağlık sorununuz yoksa

bilimsel yaklaştığımız zaman insanlar hareket üzerine kurulan bir mekanizmadır...yani devamlı hareket etmeye programlı...

eski insanlar o yüzden obezite olmadı...

elinizden geldiğince hareket edin

mesela tv kanal yada ses değiştirmek için kumandayı tercih etmeyin...

hareket ettiğimiz sürece organlarımız daha verimli çalışacaktır yağlanmalara engel olunacaktır

tünaydın canım nasılsın bakalım,ben daha yeni kalktım,bugün böyle oldu,yarın daha erken saatte kahvaltı yapıcam bugüne özel,menümü beğenmene sevindim,ne güzel bu istikrar üzere gidersek doğru yoldayız demektir,bu sabah kalkınca göbeğim az içeri çekilmiş gibi geldi,acaba 2gündür aç gezdiğim için olmasın akşam ablamla konuştum oda bebekte çok hormon ilacı kullandı,zeynebimiz 19 yıl sonra gelince böyle zor bir hamilelik geçirdi ablam 96 ya çıktı,ama çok azimli diyetisyen eşliğinde 20 kilo verdi,ama şimdi zeyneple uğraşmaktan tekrar 76 çıktı.ama boyu var 168,şimdi yeni başlamış 75 oldu,konuştuk işte ona epey bir gaz verdim motive ettim,bende burdan aldığım güçle,burayı az çok takip edecek okuyacak,onunda artık şu 5,6 kilosundan kurtulmasını çok istiyorum,bitsin şu diyet değilmi,ama sabır ve güçlü bir iradeyle bunu başarıcaz şeker.hava kapalı olunca ne güzel evde sporunu yapmışsın canım.bende bugün 2 saat yürücem inşallah 5 gibi çıkmayı planladım hadi bize kolay gelsin

çok güzel desene birini daha yanımıza çektik..:))) bugün eşim okula geç gidiyor sabahdan dersi yok o yüzden bende geç kalktım geç dediğim saat 9.30 normalde 7.30 da ayaktayız..:))

bugün çok güzel bir kahvaltı yaptım öyle böyle değil karıkoca branch yaptık bir nevi...

ayıptır söylemsi sucuklu yumurta yedim 1 dilim ekmek ve peynir ve şekersiz çayla ara ögünümde hala toktum bende su içtim bol bol...yediklerimden pişman olup gittim 1 saat yürüdüm...telafi etmek için evde de spor yapıcam..(

öğlen yemeğinide salatayla geçiştirdim..

akşam yemeğinde semiz otu pişiricem yogurtla onu yerim ekmeksiz yanında bir kase mercimek çorbası ohh mis mis bunları yiypde aç kalmam sanırım..:))

haftaya kuzenimin düğününe kadar sıkılaşsam bari korse giyicem ama bacaklarım fit durur en azından..:)))

canım afiyet olsun oh ne güzel evde birlikte kahvaltı etmişsiniz,çaışınca böyle günler ilaç gibi gelir değilmi sana,bak ne güzel yürüyüş de yapmışsın,ayaklarına sağlık,hani şu yalan dünyada var ya açılay karakteri ben şimdi çok güzel bir haber aldım,kızımla ilgili seneye gideceği okul belli oldu,yavrum çocuk gelişimini kazandı,hedefi belli oldu,senle paylaşayım dedim mutluluğumu,burada hava yağışlı ama beni durduramaz ki,3 gündür kendimi çok motivasyonlu hissediyorum ben saati erkene aldım 4 gibi çıkıcam canım.kim tutar beni dimiiiii.

çok güzel bir haber bu allah yolunu açık etsin kızının...zaten bu iş motivasyon işi...lise yıllarımda kışın yerdim hareket de etmezdim annem yaz geliyor penyelerin omayacak sana derdi ben bir inat ekmeği keser 2-3 saat yürüyüş bisiklet valeybol falan ayda 9 kilo verirdim... ah annem ya beni o motive ediyormuş evlendikten sonra gittikce kilo almaya başladım...:))

ama vericem hepsini göstericem herkese burcu kimmiş diye..:))

arkadaşlar merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum..ben de araştıyordum bir gruba katılayım diye ama grupların hepsi bayağı yol almış sizin grubunuz yeni inşallah beraber yol alırız...benim motivasyon eksikliğim var bir türlü motive olamıyorum ha bugün ha yarın derken yaz geldi ve yakında tatile gideceğiz bana destek olun arkadaşlar sevgiler...yarın sabahtan itibaren ben de başlıyorum diyete....

Son düzenleme:

hoşgeldin aramıza bizde yeni başladık sayılır... okumuşsundur öyle katı kurallarımız yok sadece sporu ekledik hayatlarımıza ve sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz... bu sayfayı açmaktaki amacım kendime yol arkadaşları aramaktı bu taşlı yolda...sende onlardan biri olursan sevinirim... yediklerini gün içersinde yaptıklarını yazarsan seni motive edicektir neler yediğini görürsün hem hemde dikkat edersin

merhaba canım ben geldim ve bomba gibi bir menüyle burdayım
kahvaltı 11 30.
1.5 dilim tam buğday ekmek
1 yumurta
yarım dilim peynir
bol yeşillikli domates salatalık
ara
yeşilçay
öğle
1 küçük kase çorba
1 kase yoğurt
ara
şekersiz türk kahvesi
1 kayısı 5 kara üzüm
15 leblebi
akşam
2 kaşık tavuk sote
canım yemek istemedi nedense
ara
2 kepekli galeta
1 dilim peynir
1 ceviz
2 kaşık aşüre
3 günde küçük kase aşure bitti
sana tavsiye ederim bolca yap canım
ben büyük tencere yaptım sonra şu plastik bardaklar varya onlara koydum üstüne folyo sardım,hop dondurucuya attım,aşüre her zaman yapılan kolay bir tatlı değil zahmetli bir uğraş,canım tatlı isteyince çıkarıp,mikrodalgada 2 dakida çözülüyor bol tarçınla mis gibi hazır oluyor canım bu dipnottan sonra,
günboyu 2.5 litre su 3 e tamalıcam yatana kadar
yeşilçay 2 fincan
ve 1 saat 45 dakika yürüyüş
,2 tamamlıcaktım yağmur çok ıslattı ve bitirdim
evet canım hadi senden de bekliyorum güzel bir menü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…