- 26 Temmuz 2015
- 579
- 2.287
- 113
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Yaa siz gerçekten çok komiksinizHaklısınız evde oturup koca parası yiyenler haklıdır ben adamı deli ederim eşek gibi çalıştığım için
Böyle düşünce içindeyseniz çocuk yapmayın onada sizede yazık.ikincisi yargılamadan eşinizle konuşun virüs dolayısıyla sen oraya gitsen hastalansan ailende kendini suçlar bu süreçte yanımda olsan daha iyi olur vs diyebilirsiniz.bir diğeri eşini seviyor musun yoksa artık sevgin kalmadi mi .çünkü bunu normal bir şekilde yazmış olma ihtimal yok.benim tarafımın altını vs diye düsünmeyin siz artık ailesiniz onunla sizde calisiyorsunjz sanirim kendinize ufakta olsa bir butce ayirin mesela esiniz sigara iciyorsa ayirdigi gibi.araci düşük alacaksanız mantığı yok çünkü o artan para size yetmeyecekse hiç gerek yok.zor şeyler ama seviyorsanız öfkeyle değil özveriyle biraz tatlı dil ile yaklaşın empati yaparak ne yazıkki erkekler biraz farklı düşünür geç olgunlaşır. Iyi gunlerGeçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.
Bugünkü konu ne peki?
Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.
Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.
Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.
Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.
O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.
Haklısın insan emek verince en azından desteğin için saol canım demesini bekler eşinin. Nankörlük zoruna gidiyor gitmelide.Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.
Bugünkü konu ne peki?
Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.
Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.
Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.
Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.
O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.
Hıc te haksız degılsın. Hastane masraflarını mı alcakmıs pardon cocuk kimim cocugu. Lutfen bu adamdan cocuk yapmaGeçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.
Bugünkü konu ne peki?
O kadar doğru noktalara değinmişsin kiKonuyla ilgili hiç yorum yapmak istemiyorum.
Sadece şunun için geldim.
Mehir, islamda erkeğin kadına vermek zorunda olduğu mal veya paradır, doğru. Ancak yanlış aktarılan iki husus var.
1. Evlenince verilmek zorunda değil. Nikah esnasında belirlenen mehir hemen de verilebilir, daha sonra da.
2. Nikahta belirlenen mehir dedik. 5 lira mı verecek 5 kilo altın mı verecek bunu nikah esnasında erkek belirtir. Yani düğünde takılan altınlar mehirdir diye bi şey yok dinde. Ki zaten düşününce islamın doğuşu yani peygamber zamanında düğünde takılan takılar muhabbeti yoktur şimdiki gibi. Dinde evlenenlere takı takmak da yok zaten, hadi hiç takı gelmediyse nolacak o mehir bacım?
Daha anlatırdım da konuya dahil olmak istemiyorum. Okuyan yanlış bilmesin diye bunu yazmak istedim sadece.
İnsanların böyle sadece işine gelen kural kaidelerle yaşayıp, adına dindarlık demesi, bir de bunu tutarsız bulanlara triplenerek din uleması gibi cevap vermesi.. Hepsinden öte böylelerinin okumuş yazmış, eğitimci kesimden çıkması..O kadar doğru noktalara değinmişsin ki
Kadın evli olduğu boşanmaya niyeti olmadığı adama mehrimi ver diye tutturuyor
Düğünde takılan takıyı mehir yerine koyuyor
Mehir benim bildiğim boşandıktan bir müddet sonra kadın hayatına devam edebilsin diye verilir
Ayrıca iki bilezikle ne kadar hayatına devam edebilirsin ki
Allaaaah konu sahibi hanım keşke zengin talipte evlenip kurtulaydınız ?Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.
Bugünkü konu ne peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?