Boşanma hakkında-Çocukların babada kalması?

Hani iyi bir babaydı? Neden her şeyiyle siz ilgileniyorsunuz o zaman?bunları siz yapıyorsanız Nasıl iyi Bir baba olduğunu anladınız?

Cok zor evlilikler var, o evin içerisinde neler yaşadiğinızı en iyi siz bilebilirsiniz, eminim ki cok yıpratıcıdır lakin söz konusu çocuklar olunca hele ki 4 ve 8 yaş gibi henüz cok savunmasız ve anne sevgisine muhtaç durumda olanca işler değişiyor benim için. Tabi bu benim düşüncem, onları hayata karşı, böyle bir hayatın içerisinde daha yolun taptaze başındalarken bırakabilmek korkutucu ve acımasızca geliyor. Elbet her vakit görürsünüz, görmek istersiniz fakat aynı evin içerisinde olduğu gibi olur mu biç? Düşünsenize size sarilmak istediklerinde belki de o an yanında olamayacaksınız, bu durumda çalısan anneler de zaten olamıyor diyebilirsiniz ama bence aynı değil... Çok zor bir durum, sanırım ben gözümü gönlümü çocuklarıma odaklar, mutluluğu, huzuru, başarıyı onlarda arardım. Söylediklerim sizi yargılamak için değil, sadece konuyu okuyunca kalbim acıdı, çocuklar daha çok küçük... Allahım gönlünüze huzur, hayatınıza ışık saçsın.

İyi savaşmadan çekişmeden verin çocukları öyleyse
Kim ne dese bahane buluyorsunuz. Elinizde darp raporu varsa zaten karşınızda dağ olsa duramaz o mahkemede

Bir tanidigim vardi.
Cok mucadele etti cocuklarinin velayeti icin ama adam cirkinlestikce cirkinlesti maalesef en son cocuklarinin velayaletini birakmak zordunda kaldi ama gercekten cok mucadele etti.
Ve o igrenc adam kadini bulundugumuz sehirde turlu cirkinlikelr yaparak barindirmadi.
Cocuklari annelerine karsi doldurdu aslinda velayeti de cocuklarinin beyanlarina gore babaya verildi cunku cocuklar oyle istedi.
Yani artik ya ben katil olucam ya da ben onu oldurucem durumuna geldiler ve kadin bu sehri terketmek zorunda kaldi kendine bir hayat kurdu.
Ilerde cocuklarim beni bulur anlar belki diyerek gitti.
Maalesef mecbur kaldi cocuklarimin babasinin katili olmal istemiyorum dedi.
Ben gitmesine hak verdim adam cok kotu biriydi.
Yani kadini kimse koruyamadi..

+1

Ya bakın tutarlı ve tutarsız konuştuğunuz yerler var. Biz konu sahibinin tahmini aklı başında bir insan olmasından hareketle söylüyoruz bunu. Elbette cani bir anneden bahsetmiyoruz. Ne anneler var insanlıkla ilgisi yok. Öyle de olsa çocuklar o annelerde olsun, anne annedir diyen bir zihniyet olabilir mi? Ayrıca bir annenin çocuğuna düşkün olmasının nesi kötü, çocuğunu koklayan anne ki burda aslında duyulan sevgi resmediliyor, bu sizi neden rahatsız ediyor. Asıl siz bırakın insanlar çocuklarını istedikleri sevsin. Zorunluluk ve çaresizlik nedeniyle çocuğundan ayrı kalan annelere saygımız bizim de sonsuz . Biz de insanız taş mıyız!!

Bence çocuklarınız büyüyene kadar Antalya’da yaşamaya devam etmelisiniz. Sabredin boşandıktan sonra devam edin aynı şehirde diycem ama Antalya gibi muhteşem bir şehir için sabretmek kavramını kullanasım gelmiyor:)

Ayaklarınızın üzerinde duran birisiymişsiniz çocuklarınızı eşinize bırakmayın. Ben olsam çocuklarımdan ayrı kalamazdım. Bir de o yaştaki çocukların daha çok anne şefkatine ihtiyacı var.

Iki gündür bu konuya yazmamak için direniyorum ama dayanamadım.
Ölmek mi daha zor yoksa çocuklarından ayrı kalmak mi benin için tartışılır bir konudur.
Kendi adıma velayet aşamasında kendi hayatımı ortaya koyardım
Adam katıl ruhlu diyorsunuz.
Buna rağmen çocuklarınızı o adama bırakıyorsanız sizden nefret etmeleri yerinde olur.

Allah O iki yavrunun yardımcısı olsun.

6 yaşında annem ve babam ayrıldı. Daha sonra babam tekrar evlendi. Ki bir çok erkek bunu yapıyor. Buz babam ile kaldık. Annem durumu olmadığı için bizi alamadı. Üvey anne ile bayaâ atraksiyonlu bir hayat geçirdik. Söyle söyleyeyim evlenince bile huzir vermedi. Eşim ile şehir değiştirdik. Çok şükür ne kadar uzak o kadar iyi. Ama öz annem sonra tekrar evlendi iki çocuğu daha oldu. İkinci evlilikte de sorunlar yaşadı. Ama o çocukları temizlik yaptı çalıştı çabaladı hiç bırakmadı. 34 yaşındayım hâlâ düşündükce o kadar çok kızıyorum ki keşke bizide bırakmamak için çabalasada bizde kardeşimle başka başka memleketlere savrulmamis olsaydık

Ben eskiden annede kalmasından yanaydım ama sonra şunu düşünmeye başladım.
Kadın eğer çalışıyorsa çocuk okula gidiyorsa bütün hafta çocukla sınırlı ilgilenebilir daha çok ders ödev temel bakım yapabilir. Ama baba haftasonu alıp iki gezdirip eğlendiriyor ve anne haftasonu yalnızlığa itiliyor. Ayrıca baba başka sorumluluk taşımıyor. Sadece işin eğlenceli tatil günlerinde var. Bayramlarda alıyor yaz tatilinde alıyor. Ee kadın hep çocuk bakımı kısmında tek başına. Ama baba da daha az görüşüldüğü ve o görüşmeler hep tatil havasında geçtiği için daha kıymetli.
Bence baba haftaiçi bakıp anne haftasonları ve tatillerde alsa neden olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…