Boşanma hakkında-Çocukların babada kalması?

MissDynamite

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
21
1
286
34
Antalya
Merhaba değerli arkadaşlar. 10 yıllık evliyim. 8 ve 4 yaşında iki çocuk annesiyim. Eşimle uzun zamandır süre gelen sorunlarımız sıkıntılarımız var. Maddi sorumsuzluk, fiziksel ve psikolojik şiddet, aldatılma. uzun süre hepsine katlandım ama tahammül edemeyeceğim bir evreye geldim 2018 yılı nisan ayında. ve boşanmak için evden ayrıldım. Ama bu süreçte hamile olduğumu öğrenerek ve eşimden sözler alarak evime geri döndüm. Daha sonrasında bebeğimide kaybettim. Eşim verdiği sözlerin hepsini tuttu diyebilirim değişti düzeldi fakat ben düzelemiyorum. Yılların birikmişliği yorgunluğu beni bitirdi. O zamanda o kararı verebilmek benim için çok zordu ve düzelemeyeceğine emin olduğum için ayrılık kararı almıştım. Evet birşeyleri düzeltmeye uğraştık ama benim içimde bu evliliğe inancım kalmadı ve tek isteğim onsuz bir hayat. En büyük sıkıntım boşandığımız takdir başarabilirsem çocuklarımın benimle yaşamasına müsade etmeyecek. aynı şehirde olmamızada hiç birşekilde izin vermeyecek. Kötü bir koca olabilir ama iyi bir baba çocuklara çok iyi bakacağından hiç şüphem yok. Ben maddi olarakta aynı koşulları sağlayamam çocuklara. Sizlere bir sorum var. Çocuklarını babalarına bırakacak boşanmış annelerimiz varmı? Nasıl oluyor? En büyük korkum onların benden nefret etmeleri. Bundan çok korkuyorum ama çocukların için bile aynı evde onunla yaşamaya tahammülüm kalmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.

Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Eşiniz boşandığınız zaman nafaka ile çocukların giderlerini karşılayabilirsimiz. Eşimiz bahsettiğiniz gibi iyi bir babaysa nafaka verir zaten ama annelik yapamaz. Anlaşmalı olarak boşanıp, çocuklarla dönüşümlü olarak ilgilenebilirsiniz. Ama öylece de vermeniz tuhaf olur. Adam hem çalışıp hem nasıl bakıcak çocuklara. Okuluydu yemeğiydi. Siz biraz sorumluluktan ve değişicek olan düzenden korkuyosunuz bence.

aslında dediğiniz gibi değil. Düzgün bir işim ve gelirim var elbette. Şuan çocuklarıma babaanneleri bakıyor ben işteyken. Ama şöyle izah edeyim eşim çocukları elimden almak için ne gerekiyorsa yapacak yapıya sahip bir adam.Anlaşmalı boşanmayı ancak çocukları ona bırakırsam kabul edecektir. Ki daha önceki girişimimde de açıkça bunu belirtmişti. Dediğiniz gibi sorumluluk vs değil olay.Kendi hayatıma birşey olmadan eşimle boşanabilmek. Evet korkuyorum ama çocuklarıma bakamamaktan değil başıma geleceklerden.

Nasıl izin vermeyecek mahkeme size verecek zaten. Özellikle küçük olanı kesin size verecek isterseniz.
elbette çekişmeli boşanma davası açarsam çocukların ikisininde bana verileceğini biliyorum zaten. Ya sonra yaşayacaklarım? hangi mahkeme buna garanti veriyor iyi olacaksın mutlu olacaksın kocan sana birşey yapamaz diye. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz umarım.

Babalarının sizden daha iyi bakabileceğinden eminseniz bırakın ama çocukları aksatmayın.
Devlet çocuğun menfaatine bakıyor. Eşiniz sizden daha iyi bakabildiğini kanıtlarsa çekişmeli de olsa velayeti o alır.
Benim çok yakın akrabamda bu böyle oldu en azından.

anlaşmalı boşanmayın çekişmeli boşanın o vakit.
aileniz nerede? başka şehirdeyse o şehirde iş bakın öncelikle.

anlaşmalı boşanmayın çekişmeli boşanın o vakit.
aileniz nerede? başka şehirdeyse o şehirde iş bakın öncelikle.
ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.

Hanımefendi çocuklarınızın aynı şehirde olması ve ara sıra görmeniz size yetecek mi pess

Neden çocuklarınızı almayı düşünmüyorsunuz nasıl dayanacaksınız cocuklarınız yanınızda olmadan

Maddiyatı bahane etmeyin nafaka vermek zorunda hem size hem çocuklarınıza ve cocuklar çok küçük mahkeme zaten siz istediğiniz sürece size verir cocukları üzüldüm cocuklara

Tabii ki hiçbiri garanti vermez ama eşiniz tehlikeli biri ise size zarar verecek biri ise bosandifiniz için de yapabilir. Kıskançlıktan da yapabilir. Ve böyle potansiyeli olan biri çocuklarına da bir şey yapar gözü dönerse.

babaları benden daha iyi bakabilir mi? tabiki hayır.ama çocuklarına çok düşkün bir babadır babalığı ile ilgili en ufak bir soru işareti yok aklımda. Ama çocukların en az hasarla atlatabilmesini istiyorum. Çekişmeli boşanma işine girersem kavga gürültü kopacak dayak yiyeceğim olacaklardan neredeyse %100 eminim.

Siz almak isterseniz alırsınız bunu biliyorsunuz bence :)

Tüm sorumluluğun anneye yüklenmesi taraftarı değilim sizi anlıyorum o yüzden kendinize bi hayat kurmak istiyorsunuz çocukların da buna az da olsa engel olacakları açık. 8 yaşındaki belki ama 4 yaşındaki çok küçük anne çocuğu daha. Sizsiz yapamaz.

Hepsinden öte böyle bi adam çocukları size karşı tabiki doldurur. Yeni bi hayat kurayım derken çocuklardan olma riskini göz önüne alın derim. Yine de velayeti verirseniz de sık sık görüşün çocuklarla lütfen. Kimseden izin almadan izin vermedi bahanelerine sığınmadan.

iyide eşiniz için çocukları bana bırakmak istemeyecek ve benim bu şehirde yaşamama müsade etmez yazdınız.
yani yılda 1-2 kez görüşecek olan kişi sizsiniz bu durumda.
siz razıysanız olur tabi neden olmasın.

Anladigim kadarı ile çöpsüz üzüm olarak boşanayım dersindesiniz. Çocukları babaya verip hayata sıfırdan başlamak amacınız. Aksi takdirde koca ne ile tehdit ederse etsin bir anne evladını bırakmaz. Ama siz daha ortada boşanma davası yokken, eşiniz ile çocuk mevzusu net bir şekilde konuşulmadan babaya vermeyi kabul etmiş çocukların sizden nefret edip etmeme mevzusunu düşünmeye başlamışsınız. Ben çocuğun anne yanında daha mutlu olacağını düşünen taraftanım

sonunda beni anlayan biri. tabiki çocukları alabileceğimi biliyorum. asla onlardan vazgeçmek değil derdim. bi anne çocuklarından nasıl vazgeçer. ama anlaşarak boşanabilmemin tek yolu babalarına bırakmak çocukları. çekişmeli boşanma davasında yaşayacağım hiç birşeyi kaldıracak gücüm yok. elbette benimde anlaşmalı boşanırsak ekleyeceğim şart şu. çocuklar sende kalsın. ama istediğim vakit göreceğim engelleme olmayacak. bunun garantisini almadan zaten bırakmam.

Buradan bakınca eşinizden korkmaktan ziyade çocuklara bakmak size zor gelecekmiş gibi duruyor. Bilemiyorum bir oğlum var okula gidiyorum ve eve gelmek icin can atıyorum resmen. Onsuz bir hayatı düşünmek bile istemiyorum ki oğlum geceleri hiç uyitmaz beni 8 aylık olmasına rağmen. Cani sağ olsun onun yorgunluğu bile güzel. Siz sanki çocukları istemiyorsunuz gibi bir izlenim yarattınız bende. Umarim yaniliyorumdur ama eger dusuncelerimde hakliysam zaten cocuklara sizin bakmanizin pek de bir ehemmiyeti yok . Ilber ortaylı nin bir sözü var sabah kahvaltı hazırlamayacağız , akşam masal okuyup başını oksamayacaginiz çocukları dünyaya getirmeyin diye. Eğer bunları yapmak size yukse babasında kalsın kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…