- Konu Sahibi MissDynamite
-
Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Eşiniz boşandığınız zaman nafaka ile çocukların giderlerini karşılayabilirsimiz. Eşimiz bahsettiğiniz gibi iyi bir babaysa nafaka verir zaten ama annelik yapamaz. Anlaşmalı olarak boşanıp, çocuklarla dönüşümlü olarak ilgilenebilirsiniz. Ama öylece de vermeniz tuhaf olur. Adam hem çalışıp hem nasıl bakıcak çocuklara. Okuluydu yemeğiydi. Siz biraz sorumluluktan ve değişicek olan düzenden korkuyosunuz bence.
elbette çekişmeli boşanma davası açarsam çocukların ikisininde bana verileceğini biliyorum zaten. Ya sonra yaşayacaklarım? hangi mahkeme buna garanti veriyor iyi olacaksın mutlu olacaksın kocan sana birşey yapamaz diye. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz umarım.Nasıl izin vermeyecek mahkeme size verecek zaten. Özellikle küçük olanı kesin size verecek isterseniz.
aslında dediğiniz gibi değil. Düzgün bir işim ve gelirim var elbette. Şuan çocuklarıma babaanneleri bakıyor ben işteyken. Ama şöyle izah edeyim eşim çocukları elimden almak için ne gerekiyorsa yapacak yapıya sahip bir adam.Anlaşmalı boşanmayı ancak çocukları ona bırakırsam kabul edecektir. Ki daha önceki girişimimde de açıkça bunu belirtmişti. Dediğiniz gibi sorumluluk vs değil olay.Kendi hayatıma birşey olmadan eşimle boşanabilmek. Evet korkuyorum ama çocuklarıma bakamamaktan değil başıma geleceklerden.
ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.anlaşmalı boşanmayın çekişmeli boşanın o vakit.
aileniz nerede? başka şehirdeyse o şehirde iş bakın öncelikle.
Tabii ki hiçbiri garanti vermez ama eşiniz tehlikeli biri ise size zarar verecek biri ise bosandifiniz için de yapabilir. Kıskançlıktan da yapabilir. Ve böyle potansiyeli olan biri çocuklarına da bir şey yapar gözü dönerse.elbette çekişmeli boşanma davası açarsam çocukların ikisininde bana verileceğini biliyorum zaten. Ya sonra yaşayacaklarım? hangi mahkeme buna garanti veriyor iyi olacaksın mutlu olacaksın kocan sana birşey yapamaz diye. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz umarım.
babaları benden daha iyi bakabilir mi? tabiki hayır.ama çocuklarına çok düşkün bir babadır babalığı ile ilgili en ufak bir soru işareti yok aklımda. Ama çocukların en az hasarla atlatabilmesini istiyorum. Çekişmeli boşanma işine girersem kavga gürültü kopacak dayak yiyeceğim olacaklardan neredeyse %100 eminim.Babalarının sizden daha iyi bakabileceğinden eminseniz bırakın ama çocukları aksatmayın.
Devlet çocuğun menfaatine bakıyor. Eşiniz sizden daha iyi bakabildiğini kanıtlarsa çekişmeli de olsa velayeti o alır.
Benim çok yakın akrabamda bu böyle oldu en azından.
ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.
sonunda beni anlayan biri. tabiki çocukları alabileceğimi biliyorum. asla onlardan vazgeçmek değil derdim. bi anne çocuklarından nasıl vazgeçer. ama anlaşarak boşanabilmemin tek yolu babalarına bırakmak çocukları. çekişmeli boşanma davasında yaşayacağım hiç birşeyi kaldıracak gücüm yok. elbette benimde anlaşmalı boşanırsak ekleyeceğim şart şu. çocuklar sende kalsın. ama istediğim vakit göreceğim engelleme olmayacak. bunun garantisini almadan zaten bırakmam.Siz almak isterseniz alırsınız bunu biliyorsunuz bence :)
Tüm sorumluluğun anneye yüklenmesi taraftarı değilim sizi anlıyorum o yüzden kendinize bi hayat kurmak istiyorsunuz çocukların da buna az da olsa engel olacakları açık. 8 yaşındaki belki ama 4 yaşındaki çok küçük anne çocuğu daha. Sizsiz yapamaz.
Hepsinden öte böyle bi adam çocukları size karşı tabiki doldurur. Yeni bi hayat kurayım derken çocuklardan olma riskini göz önüne alın derim. Yine de velayeti verirseniz de sık sık görüşün çocuklarla lütfen. Kimseden izin almadan izin vermedi bahanelerine sığınmadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?