Boşanmak ve sonrası nasıl?

Belki yalnız kalıp bunaldınız peki bosanınca daha mı mutlu olacaksınız? Boşanmış bir kadın olarak size kendimden örnek vereyim. Ex eşim ne doğum günümü ne evlilik ne nişan hicbirini unutmaz çiçek hediye vs alırdı. Wc gitsem sorardı sözde ilgili davranırdı. Ama bu ilgi beni cok sevdiğinden değil kendi bencilligindendi. Hakaret aşağılama küfür icki sigara iddaa ve üstüne bir ton borç. Ne üstümüze bir ev ne araba. Onları da gectim girdiğimiz her ortamda sinirimi bozar keyfimi kaçırırdı. Doğru dürüst tatil gezme görmedim. Beraber bol bol vaktimiz var ama hır gür kavga kıyamet. Sizce hangisi daha iyi. Siz ayrılınca bunların birini bile başkasıyla yaşamayacağınızın garantisi var mı? Tek sorun evlilik gününüzü unutması mı? Çalışıyorsa sizin içindir. Gün gelir yoğunluk azalır yine vakit gecirirsiniz ama aynı yuvayı kuramayabilirsiniz.

Onunla hayatımı ayırdıktan sonra asla evlilik hayat sıralamama giremez zaten kızıma adarım kendimi öyle de yalnızdık böyle de derim çünkü bilirim ki yaptığım evlilikte hiç biri onun kadar yapıcı anlayışlı olamaz herşeyi geç bir başkasıyla aynı yastığa baş koyamam benim kırgınlığım zaten onsuzus madem hiç olmasın hayatımda benimde beklentim özentim olmasın

Şu tabloda boşanmak ya da direkt çözüm olarak boşanmaya düşünmek bencillik olur gibime geliyor. Anladığım kadarıyla aranız iyi ve anlayışlı bir eşiniz var ee o zaman boşandığınız zaman gece yatağa yalnız girmek, kafanızda eşim diyeceğiniz birinin olmaması, şimdiye göre maddi imkanların azlığı ve bu durumda kızınıza şimdiki kadar vakit ayıramamanız... Bu liste uzar gider bunlara hazır mısınız evet insan ruhu doysun istiyor ama belki ilerleyen zamanda daha yoluna oturacaktır. Kendiniz söylüyorsunuz ilk zamanlara göre çok daha iyi diye. Burada eminim bir çok kişi eşinle vakit geçirememek mi yoksa çalıştığın için çocuğuna şimdiki kadar vakit ayıramamak mı sorusuna eşim diyerek cevap verir. Eğer varsa sosyal medya hesaplarınızı kapatın çünkü bu tarz durumlarda insanı daha da geriye çekiyor.

En azından bir süre ayrı evlerde yaşayıp kararınızı öyle verin.

Bence sizin çocuğunuzun kreş yaşı gelince acil tarafından bir işe başlamanız gerekiyor. Sizin bir uğraşınız olmadığınız içinde bu kadar buna kafa yoruyorsunuz bence. Eşinizle bu konuyuda görüşün madem mesleğiniz var ve paraya ihtiyacınız yok, seçici de olabilirsiniz. Sizinde başka mesuliyetleriniz olursa daha mutlu olursunuz. Birde bu özel günlerde eşlerin çok üstüne gitmeyin ve zorlamayın. Balın ben eşimle doğum günlerimiz arasında bir ay var o benden bir ay önce doğmuş, ben kendi doğum günümde beni ne mutlu edecekse ona onuda yapardım. Buna iş yerine canlı çiçek buketi göndermek de dahil. Hatta çiçekçi kadınla aramda hoş bir anısıda kaldı kadın 20 yıllık çiçekçiyim ilk defa eşine çiçek buleti gönderen kadın gördüm diye şaşırmıştı.. Bakın eşinizle geçirdiğini sürenin uzunluğu değil kalitesi önemlidir. Anladığım kadarıyla siz beraber kaliteli vakit geçiriyorsunuz. Burada bir çok üye tüm akşamı hafta sonunu eşiyle geçirip iki laf edemeyen tonla üye var. Allah darlık vermesin. Eşinizin işleri bozulsa çok daha sıkıntı yaşarsınız.Kaldı ki siz boşansanız bile eşiniz bir iki gün peşinizde koşar, neticede oda insan bir süre sonra vazgeçer, onun boşandığını duyan etrafta onun peşine düşer, siz onu başkası ile görünce daha çok depresyonu görürsünüz. Öncelikle siz eşinizin iş yoğunluğunu onun tercihi olarak görmekten vazgeçin. Çünkü kendi işini yapıyorsa buna mecbur yoksa kaybeder. Yani eşiniz işini size tercih etmiyor sadece işinin şartları bu. Böyle düşünürseniz rahat edersiniz.

Ya ne kadar güzel düşünceli bir insansnız iyiki yazdınız. Arkadaş çevremi dağıttım belkide onunda etkisi var bu kadar yalnız ve mutsuz hissetmemin yeni bir kursa yazıldım toparlanıcam inşallah eminim bu akşam kırıklarımı onarmaya çalışacaktır

Çok haklısınız kursa yazıldım yeni çevre istiyodum ne zamandır belkide sosyal hayatımın sekteye düşmeside ona sarmama sebep oldu bilmiyorum akşam bakıcam görücem tavırlarını biraz onunda fedakarlık yapması gerekiyor benim yorulduğumu bunaldığımı anladığı dönemlerde çünkü ben gerçekten 6 senedir şen dullar gibi yarı dul bir hayat yaşıyorum

Sanki sadece deliler gibi eşinizi özlemişsiniz gibi geldi ikinci kez okuyunca. Bence bosanmak için sebebiniz yok, ama esinizin hem kendi sağlığı adına hem ailesi icin daha cok zaman ayırması lazim

Sanki sadece deliler gibi eşinizi özlemişsiniz gibi geldi ikinci kez okuyunca. Bence bosanmak için sebebiniz yok, ama esinizin hem kendi sağlığı adına hem ailesi icin daha cok zaman ayırması lazim
Şükür eşim işinden eve gelir direk gece geç saatlere kadar otururuz vakit geçiririz özlediğim mesela sevgiliyken bu iş yeri yoktu daha hergün el ele tutuşup gezerdik eğlenirdik daha az parası vardı ama dolu dolu günlerimiz vardı şimdi yüzüne hasretiz adamın bir sinir ciddi ciddi gitsin işiyle yatsın gelmesin eve olmasın hayatımda diyorum bazen işte saolsun arkadaşlar çok toparladılar beni çok teşekkür ederim hepinize sabahtan beri ağlayasım vardı o bile geçti

Tuh.. bak aklina takılmış arıyor da. Bidaha aradi mi? Ailene bahsettinmi sen bu düşüncelerinden ?

Ne yazık ki eşinizin rutini bu,tabii sizin için kötü ama daha az beklenti ile hareket ederseniz daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.

Tuh.. bak aklina takılmış arıyor da. Bidaha aradi mi? Ailene bahsettinmi sen bu düşüncelerinden ?
Yok bidaha aramadı yoğun ya beyimiz ailem eşimin arkasında duruyo kuzum anneme küs gittim daha önce bir defa arkamdan damladı bende kalcam burda sen dönene kadar diye annemde yatırdı bir güzel beni ciddiye alan olmadı zorla kucakladı götürdü. Babam eşimi hsklı buluyo benimde gençliğim öyle geçti gençlikte kazanılıyo diyo annem sende haklısın herşeyi tek başına yapıyosun yarı dul diye takılıyo bana ama oda boşanma için yeterli sebep değil bunlar iyi çocuk nasıl kıycan diyo

vay be senin konunu esime okutmaliyim bence...

sorun arama bacim.esin iyiymis bosanma bence

Hahahahhahahahahaahha seni hayatta birakmaz bu adam desene. Ailelerin görüşleri dogru çıkar cogu zaman iyi cocuk diyorsa iyidir zaten. Baban dogru söylüyor genclikte kazaniliyor ilerleyen yaşta cok zor tutunmak çoğaltmak yukselmek. Gerci birazda sans tabi

Ne yazık ki eşinizin rutini bu,tabii sizin için kötü ama daha az beklenti ile hareket ederseniz daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.
vay be senin konunu esime okutmaliyim bence...

sorun arama bacim.esin iyiymis bosanma bence
Yarı dul olarak hayatıma devam bacım bi 5 sene daha sabredicem bakalım o zaman da vaktim yok derse ya işi kapatsın kazandığı yetsin yada boşanalım yeter

Amaaan bilmiyom işte kuzum bi 5 sene daha bakalım 5 sene de biraz daha olgunlaşırız şartları da olgunlaştırırsa gül gibi evliliğimiz seviyorum onu ama yok hala daha vaktim yok derse boşancam ya kafama koyduğumu yaparım bunu çok iyi biliyo

Yarı dul olarak hayatıma devam bacım bi 5 sene daha sabredicem bakalım o zaman da vaktim yok derse ya işi kapatsın kazandığı yetsin yada boşanalım yeter
Senin çocuk cok ufak değil ufakta yani 2 seneye anasinifa başlar dogrumu. Sende esinin dükkanın karsisina bir dukkan acsana :) saka yapmiyorum. Hem evde olmazsın. Hem esinle daha cok vakit geçirirsiniz:)

Tabi canim bir anlik karar verilecek ve çözülmeyecek cok zor bir mesele değil konunun özüne bakilcak olursa. Birbirinizi de seviyorsunuz neticede. Sen sakin ol kendini uzme yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…