- 29 Eylül 2015
- 222
- 59
- 13
- Konu Sahibi takintiliiii
-
Orada da kitap okumaz kendimi dinlerim yine. Bir dizi ya da komedi programı izlesem yarıda kesip bunları düşünüyorum çünkü soyutlanıyorum o anı idrak edemiyorum.bir deniz kenarına gidip küçük prensi okumanı tavsiye ederim..
Kendimi öldürmek de istemiyorum ama inanılmaz bir büyük boşluk var anlatamıyorum ki ne yaparsam yapayım o boşluk dinmiyor. Hayatınızda düşünebileceğiniz çoğu şeyi yaptım imkanlarımı da aşarak lakin olmuyor olmuyor bu lanet olası boşluk dolmuyor.Bunalımda olduğunuz çok açık. Sizi mutlu edecek uğraşlar, hobiler, rutinler edinmeniz gerek. Mutlu edecek arkadaşlarla konuşmanız, mutlu edecek filmler izlemeniz, mutlu edecek yerlere gitmeniz, mutlu bir aşk yaşamanız vs gerekiyor. Mutluluk ve stresten uzak bir ortam bunalımın tek çaresidir. Arthur Shophenaur gibi aşırı karamsarsınız. Bu da sizi hayatı sorgulamaya yöneltmiş; hatta hayatın düşmanı olmuşsunuz. Şöyle bir söz var: "Yaşamı sorgulamak, kendinizi öldürmek istemenize yol açabilir."
Genç bir kadında veya erkekte bunalımın sebeplerinden biri de şüphesiz aşk(aşksızlık, aşk acısı) ve cinselliktir. Cinsel sorunlarınız varsa veya cinsellikten tatmin olamıyorsanız stres ve kaygı artar. Belki dini ve günahları bir kenara bırakıp cinselliği özgürce yaşamaya ihtiyacınız var. Doğasını inkar eden bir insanın mutlu olması imkansızdır. Doğanızı inkar etmeyin. Kadınlara istek duyuyorsanız kadın sevgili bulun. Erkeklere ilgi duyuyorsanız erkek sevgili bulun. Hiçbirine istek duymuyorsanız, hormonal sorunlarınız var demektir. Ürolojiye başvurun.
Benden sonra devam edecek hayat, size de garip gelmiyor mu?Niye "hepimizin geberip gitmesini" istiyorsun anlamadim.
Sen hayati anlamsiz buluyorsun diye niye kimse var olmasin?
Vesvese değil o evreyi de geçtim günahlarım rahatsız etmiyor bahanem hazır ama boşluk problemi.bana birazıda vesvese gibi geldi hayır kendimden biliyorum
Hanımefendi açılmadan sonraki baskıyı umursama diyor, vicdan problemi de değil bu arada. Değişik anlamlandıramadım.Baskıyla kapandımmı dediki ya takıldığınz seye bak...
Obsesifim maalesef.Denemesi bedava canim bu kadar takıntı gereksiz seni sıkar
Kendinizi tanıyor musunuz?küçüklüğümden beri dışarıdan bakıyorum sanki
başkalarının ağladığı şeylere ağlamayı
güldüğü şeylere gülmem gerektiğini hep onlardan öğrendim
çoğu duygumun sahte olduğunu hissediyorum bazen
bazen de içeri girmeyi başarıyorum bilmiyorum...garip..
ilk defa ama gerçekten ilk defa bu kadar yakın geldi birinin yazısı
Ben öyle hissettim, size ne? Tabii ki takılırım gayet takınılacak bir mevzu. Size göre değilse yorum yapmazsınız.Baskıyla kapandımmı dediki ya takıldığınz seye bak...
Arkadasim bizden once nasil insanlar yasadi ve öldü onlardan sonra hayat gayet de devam etti.Sen ya da ben ya da biz öldükten sonra neden devam etmesin.Dunya bize bagli mi dönüyor.Benden sonra devam edecek hayat, size de garip gelmiyor mu?
Anlatamadım ki ben mutluyum evet iyiyim yani sorun yok ama yaşamak sorun benim için. Hiçbir şey bu boşluğumu doldurmuyor.İs yerim degistiginde ayni seyleri hissetmistim.. Hicbiseyden tat almaz oldm.. Hersy anlamsizdi. Uyumak istiyorum uyumamak istiyorum.. Yemek yemek istyrm ama yemesem de olur.. Boyle sacma bir ruh hali.. Sonra nasil ciktim biliyo musun? Hersyle dalga gecerek.. Kendime gulecek malzemeler cikararak hayattan... Yasamaya bak.. Bakis acin zamanla degisecek..
Allah'la, dinle alakalı değil. Ben bu boşluğu dolduramıyorum tamam hiçbir zaman dindar olmadım ama Allah'a sonsuz bağlıydım hiçbir şey beni O'ndan koparamadı.Allah öyle bir varlık ki, az düşününce varlığını unutuyor, çok düşününce inkar etmeye başlıyor insan.Depresyonda veya bunalımda falan değilsin, aslında Bi arayıştada değilsin ki Allah'ın varlığına inanıyormuşun. Bence felsefe ve dini eğitime yönel. Sufi kitaplar oku örnegin. Başını zorla kapatma ama kapatmanın nedenlerini araştır. Mesneviyi tavsiye ederim sana, onun dışında eflatunun felsefe kitaplarını.
Garip geliyor bana ölen birini düşünüyorum ya ölüm, yaşam ne garip değil mi?Arkadasim bizden once nasil insanlar yasadi ve öldü onlardan sonra hayat gayet de devam etti.Sen ya da ben ya da biz öldükten sonra neden devam etmesin.Dunya bize bagli mi dönüyor.
Garip ve kacinilmaz.Illaki basa gelecek.Derin mevzular bunlar cok dusunmeye gelmez.Garip geliyor bana ölen birini düşünüyorum ya ölüm, yaşam ne garip değil mi?
Tatlım hayatta bitek sen sınanmıyorsun, bu hayatın Bi sınav olduğuna inanıyorsan, her insanın türlü türlü şeylerle sınandığını görüyorsundur. Yaşadığın kötü bi olaymı oldu bilemem tabi ama zaten her insan aslında hayatta bir hiçtir. Allah'a inanmanın nedeni yetiştiriliş tarzın, onu inkar edemiyorsun vicdanın buna el vermiyor ama varlığına inanıp ibadette edemiyorsun, bunu kendine acıklamalısın önce. Allah'ın varlığına inanıyorum diyorsan, dindar olman değil ona el açıp ibadet etmen önemli. Başını kapatıp kendini ait olmadığın Bi kalıba sokmaya calışma. Ben meslegimi seviyorum ama işe gitmeyeceğim dersem Birgün o meslegide sevmemeye baslarım. Seninkide böyle bişey. Allah'a inanıyorsun ama onunla ilgili hic bisey yapmıyorsun, dolayısıyla zamanla ondan soyutluyorsun kendini. Dedigim gibi kitaplar okumalısın, sufistike ve felsefe kitapları.Allah'la, dinle alakalı değil. Ben bu boşluğu dolduramıyorum tamam hiçbir zaman dindar olmadım ama Allah'a sonsuz bağlıydım hiçbir şey beni O'ndan koparamadı.
Lakin ben neyim, kimim bilmiyorum. Yoruldum neden ben sınanıyorum bunlarla anlamıyorum.
Hiç olacağım diyorum ya anlatamıyorum içimdekiler beni karanlık kuyuya çekiyor ama hiç kimse, hiçbir şey beni tutamıyor. Bir gün o dibe gideceğim biliyorum.
Delireceğimi hissediyorum sürekli takıntılı halde yaşamaktan bıktım, sıkıldım. Hayatı yaşayamadım tam anlamıyla öleceğim ve belki de cehenneme gidip yok olacağım. Bu dünya zaten bir cehennem oldu bana.Garip ve kacinilmaz.Illaki basa gelecek.Derin mevzular bunlar cok dusunmeye gelmez.
Saldim cayira mevlam gayira degilmiydi oAh keşke şöyle salsam kendimi çok affedersiniz koy bilmem neye rahvan gitsin o moduna bir girsem
Agir bisey yasadin ozaman sen durduk yere boyle dusunmez kimse.Delireceğimi hissediyorum sürekli takıntılı halde yaşamaktan bıktım, sıkıldım. Hayatı yaşayamadım tam anlamıyla öleceğim ve belki de cehenneme gidip yok olacağım. Bu dünya zaten bir cehennem oldu bana.
Ah nasıl zor bir bilseniz ya da bilmemeniz iyi.
bilmiyorumKendinizi tanıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?