Boşluk, belirsizlik, sancı

Kendimi öldürmek de istemiyorum ama inanılmaz bir büyük boşluk var anlatamıyorum ki ne yaparsam yapayım o boşluk dinmiyor. Hayatınızda düşünebileceğiniz çoğu şeyi yaptım imkanlarımı da aşarak lakin olmuyor olmuyor bu lanet olası boşluk dolmuyor.

Kendinizi tanıyor musunuz?

İs yerim degistiginde ayni seyleri hissetmistim.. Hicbiseyden tat almaz oldm.. Hersy anlamsizdi. Uyumak istiyorum uyumamak istiyorum.. Yemek yemek istyrm ama yemesem de olur.. Boyle sacma bir ruh hali.. Sonra nasil ciktim biliyo musun? Hersyle dalga gecerek.. Kendime gulecek malzemeler cikararak hayattan... Yasamaya bak.. Bakis acin zamanla degisecek..

Allah öyle bir varlık ki, az düşününce varlığını unutuyor, çok düşününce inkar etmeye başlıyor insan.Depresyonda veya bunalımda falan değilsin, aslında Bi arayıştada değilsin ki Allah'ın varlığına inanıyormuşun. Bence felsefe ve dini eğitime yönel. Sufi kitaplar oku örnegin. Başını zorla kapatma ama kapatmanın nedenlerini araştır. Mesneviyi tavsiye ederim sana, onun dışında eflatunun felsefe kitaplarını.

Anlatamadım ki ben mutluyum evet iyiyim yani sorun yok ama yaşamak sorun benim için. Hiçbir şey bu boşluğumu doldurmuyor.
Dini tartışmaya girmesin ama düşünün din bile doldurmuyor.
Günah işlesem de doldurmuyor.
Erkekler, arkadaşlar, ailem hiçbir şey bu aptal boşluğu doldurmuyor.
Ben yaşamak istiyorum anlıyor musunuz? Ölümü bile bile normal olarak yaşamak. Dışarı çıkarım gezerim tozarım, çalışırım ederim ama yok yok. Arkadaşlarla kafede oturuyoruz yemek yerken bile bir anda benden sonra hayat devam edecek mi diyorum bunca günah midemi bulandırıyor keşke toptan gebersek diyorum içimden ama o an o ortamdayım düşünün.

Allah'la, dinle alakalı değil. Ben bu boşluğu dolduramıyorum tamam hiçbir zaman dindar olmadım ama Allah'a sonsuz bağlıydım hiçbir şey beni O'ndan koparamadı.
Lakin ben neyim, kimim bilmiyorum. Yoruldum neden ben sınanıyorum bunlarla anlamıyorum.
Hiç olacağım diyorum ya anlatamıyorum içimdekiler beni karanlık kuyuya çekiyor ama hiç kimse, hiçbir şey beni tutamıyor. Bir gün o dibe gideceğim biliyorum.

Arkadasim bizden once nasil insanlar yasadi ve öldü onlardan sonra hayat gayet de devam etti.Sen ya da ben ya da biz öldükten sonra neden devam etmesin.Dunya bize bagli mi dönüyor.
Garip geliyor bana ölen birini düşünüyorum ya ölüm, yaşam ne garip değil mi?

Tatlım hayatta bitek sen sınanmıyorsun, bu hayatın Bi sınav olduğuna inanıyorsan, her insanın türlü türlü şeylerle sınandığını görüyorsundur. Yaşadığın kötü bi olaymı oldu bilemem tabi ama zaten her insan aslında hayatta bir hiçtir. Allah'a inanmanın nedeni yetiştiriliş tarzın, onu inkar edemiyorsun vicdanın buna el vermiyor ama varlığına inanıp ibadette edemiyorsun, bunu kendine acıklamalısın önce. Allah'ın varlığına inanıyorum diyorsan, dindar olman değil ona el açıp ibadet etmen önemli. Başını kapatıp kendini ait olmadığın Bi kalıba sokmaya calışma. Ben meslegimi seviyorum ama işe gitmeyeceğim dersem Birgün o meslegide sevmemeye baslarım. Seninkide böyle bişey. Allah'a inanıyorsun ama onunla ilgili hic bisey yapmıyorsun, dolayısıyla zamanla ondan soyutluyorsun kendini. Dedigim gibi kitaplar okumalısın, sufistike ve felsefe kitapları.

Garip ve kacinilmaz.Illaki basa gelecek.Derin mevzular bunlar cok dusunmeye gelmez.
Delireceğimi hissediyorum sürekli takıntılı halde yaşamaktan bıktım, sıkıldım. Hayatı yaşayamadım tam anlamıyla öleceğim ve belki de cehenneme gidip yok olacağım. Bu dünya zaten bir cehennem oldu bana.
Ah nasıl zor bir bilseniz ya da bilmemeniz iyi.

Ah keşke şöyle salsam kendimi çok affedersiniz koy bilmem neye rahvan gitsin o moduna bir girsem
Saldim cayira mevlam gayira degilmiydi oya bazen bende bosluga dusuyorum insanin kendini sorgulamasi aslinda guzel bisey,ama yaradilisini,neden varoldugunu burdaki gorevinin ne oldugunu sorgulamaya kalkarsan iste o zaman dipsiz bi kuyuya dusersin..yapma!aklinla oynama canim sen zararli cikarsin bu soyledigimide yanlis anlama sakin her insan akliyla bazen oynar aslinda,ama sonu koca bi bosluk sadece,akilli bi kiza benziyorsun zekisin belkide bu yuzden sana agir geliyor o aklin ne demek istedigimi umarim anlamissindir.iste sirf bu yuzden salas bi serseri gibi amacsiz,umarsiz nereye nicin yurudugunu bilmeden salmak istiyorsun kendini,hafiflemek saniyorsun bunu kafanda olusan bin birtane soruya boyle cvp bulamassin canim ic sesini dinleme diren lutfen..

Agir bisey yasadin ozaman sen durduk yere boyle dusunmez kimse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…