- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
- Konu Sahibi takintiliiii
-
Tatlım hayatta bitek sen sınanmıyorsun, bu hayatın Bi sınav olduğuna inanıyorsan, her insanın türlü türlü şeylerle sınandığını görüyorsundur. Yaşadığın kötü bi olaymı oldu bilemem tabi ama zaten her insan aslında hayatta bir hiçtir. Allah'a inanmanın nedeni yetiştiriliş tarzın, onu inkar edemiyorsun vicdanın buna el vermiyor ama varlığına inanıp ibadette edemiyorsun, bunu kendine acıklamalısın önce. Allah'ın varlığına inanıyorum diyorsan, dindar olman değil ona el açıp ibadet etmen önemli. Başını kapatıp kendini ait olmadığın Bi kalıba sokmaya calışma. Ben meslegimi seviyorum ama işe gitmeyeceğim dersem Birgün o meslegide sevmemeye baslarım. Seninkide böyle bişey. Allah'a inanıyorsun ama onunla ilgili hic bisey yapmıyorsun, dolayısıyla zamanla ondan soyutluyorsun kendini. Dedigim gibi kitaplar okumalısın, sufistike ve felsefe kitapları.[/QUOTE
Allah'a inanmamın sebebi yetiştirilme tarzım ya da vicdanım değil. O'nun varlığını araştırarak kalben ve mantıken kabul ettim. Kapansam da açılsam da bir kalıba giremiyorum tüm problem burada.
Her neyse ben size kendimi anlatamadım, Allah'la dinle alakalı değildi yazdıklarım. Okudum birçok kitap Allah'ı aradım ah ben cehenneme giderim inanayım demedim. Çocukken de dua ederdim ve dua etmediğim günlerde vicdanım sızlar, rahat uyuyamam.
Lakin benim söylediklerim çok ama çok başka. Midem bulanıyor bu boşluktan.
ama bunu düşünmek sonunu değiştirmez bir de bu gerçek varAnlatamadım ki ben mutluyum evet iyiyim yani sorun yok ama yaşamak sorun benim için. Hiçbir şey bu boşluğumu doldurmuyor.
Dini tartışmaya girmesin ama düşünün din bile doldurmuyor.
Günah işlesem de doldurmuyor.
Erkekler, arkadaşlar, ailem hiçbir şey bu aptal boşluğu doldurmuyor.
Ben yaşamak istiyorum anlıyor musunuz? Ölümü bile bile normal olarak yaşamak. Dışarı çıkarım gezerim tozarım, çalışırım ederim ama yok yok. Arkadaşlarla kafede oturuyoruz yemek yerken bile bir anda benden sonra hayat devam edecek mi diyorum bunca günah midemi bulandırıyor keşke toptan gebersek diyorum içimden ama o an o ortamdayım düşünün.
İnanın insan olmak yerine herhangi bir hayvan olmayı ya da bitki olmayı tercih ederim.Örneğin bazen bende düşünüyorum ölünce kabir hayatı var evet ama kıyamet kopunca inandığımız ahiret hayatı başlıyor. Diyoruz ya dünya fani ahiret gerçek ve sonsuz diye. Düşünüyorum o sonsuzluğu düşünüyorum düşünüyorum sonra bakıyorum hayat o kadar garip geliyorki, az önce dert ettigim sey o kadar anlamsız gelmeye baslıyorki ama yinede o sonsuzluğu tahayyül edemiyorum, edemeyince cıldıracak gibi oluyorum. Sonra diyorumki ben Allah'ın bizi yarattığına inanıyorum, eger Allah bize onu tahayyül edecek aklı verseydi biz aciz birer kul olabilirmiydik? her sıkıştığımızda Allah'a yalvarır olurmuyduk?
Normal değilim birçok ruh hastalığına sahibim ve yoruldum, bunları taşıyamıyorum. Normal gelmiyor düşündüklerim, hissettiklerim yaşadıklarım.Saldim cayira mevlam gayira degilmiydi oya bazen bende bosluga dusuyorum insanin kendini sorgulamasi aslinda guzel bisey,ama yaradilisini,neden varoldugunu burdaki gorevinin ne oldugunu sorgulamaya kalkarsan iste o zaman dipsiz bi kuyuya dusersin..yapma!aklinla oynama canim sen zararli cikarsin bu soyledigimide yanlis anlama sakin her insan akliyla bazen oynar aslinda,ama sonu koca bi bosluk sadece,akilli bi kiza benziyorsun zekisin belkide bu yuzden sana agir geliyor o aklin ne demek istedigimi umarim anlamissindir.iste sirf bu yuzden salas bi serseri gibi amacsiz,umarsiz nereye nicin yurudugunu bilmeden salmak istiyorsun kendini,hafiflemek saniyorsun bunu kafanda olusan bin birtane soruya boyle cvp bulamassin canim ic sesini dinleme diren lutfen..
Şu aptal aklım da kabul etse 'ulan yürü işte hayat, düşünme bir günün çöpe gitmesin' diyorum ama diyorum sadece.ama bunu düşünmek sonunu değiştirmez bir de bu gerçek var
kabul etmek..
öyle evet ama kabul ettik bizden sonra yaşam devam edecek..
Kesin olarak hayır.bilmiyorum
cevap hayır gibi
siz?
Size özelden yazacağım.O zaman boşluktan neye takacagını şaşırmışsın tatlım, yani kusura bakma. Dine bağlamak istemiyorum ama ibadet etmeyi dene birde. Sen sadece kendi hayatını sorguluyor ve kendini düşünüyorsun. Herkesin sınandıgını, Seninde diğer insanlar gibi Bi kul oldugunu aklından çıkarma o Zaman. Madem inançlısın, Bi kul olarak bazı şeyleri düşünüp haddimizi aşmamamız gerektiğini bilmek gerekir. Ateist olsaydın demezdim bunu. O boşluğu doldurman icin bende okumanı tavsiye ediyorum dinle alakası yok diyorsun, ben sana dinle alakalı demedim felsefe kitapları oku mesela, aklını Oray'a yoğunlaştır
Ama bunun muhakkak Bi sebebi olmalı, yaşadığın kötü bişeyden dolayı olabilir mesela. Musmutluyken bu düşünceler başlamadı heraldeİnanın insan olmak yerine herhangi bir hayvan olmayı ya da bitki olmayı tercih ederim.
Ya delireceğim diyorum anlıyor musunuz öyle dinle alakalı değil, keşke onu düşünebilseydim.
Nefes alamıyorum.
Seve seveSize özelden yazacağım.
Tal olarak ne zamandan beri kendini boyle hissediyorsun?[/QUOTE
Şu son 1 yıldır sanırım 10 yıldır devam eden hastalıklarım var ama onlarla ilgili bir şey olmadı böyle.
Umarım başarabilirim bunu, teşekkür ederim.Yok olamak istiyorum diyorsunuz. Bedenen değil ama ruhen yok olmak üzeresiniz. Bence bu kadar derinlere inmeyin aklımızın alamayacağı şeyler düşünüyorsunuz. Bir an önce vazgeçmezseniz akıl sağlığınızda derinden etkilenecek. Siz Rabbimin farzlarını yerine getirin gerisini ona bırakın...
Güzel söylemiş de insan olduğumu kavrayabilsem bir ben. Halledeceğim ya cidden yoksa ya cehenneme ya da akıl hastanesine gideceğim.“"Ben İnsanın Sırrıyım İnsan Benim sırrım"-.” Mevlana /Mesnevi..
Düşünebildiğinize göre ve bu yaşadıklarınızın farkında olabildiğinize göre insansınız.. Bu cümleyi arama motorundan taratırsanız ne denmek istediğinildiğini daha net anlayabilirsiniz...Güzel söylemiş de insan olduğumu kavrayabilsem bir ben. Halledeceğim ya cidden yoksa ya cehenneme ya da akıl hastanesine gideceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?