Boşluk, belirsizlik, sancı

Örneğin bazen bende düşünüyorum ölünce kabir hayatı var evet ama kıyamet kopunca inandığımız ahiret hayatı başlıyor. Diyoruz ya dünya fani ahiret gerçek ve sonsuz diye. Düşünüyorum o sonsuzluğu düşünüyorum düşünüyorum sonra bakıyorum hayat o kadar garip geliyorki, az önce dert ettigim sey o kadar anlamsız gelmeye baslıyorki ama yinede o sonsuzluğu tahayyül edemiyorum, edemeyince cıldıracak gibi oluyorum. Sonra diyorumki ben Allah'ın bizi yarattığına inanıyorum, eger Allah bize onu tahayyül edecek aklı verseydi biz aciz birer kul olabilirmiydik? her sıkıştığımızda Allah'a yalvarır olurmuyduk?

ama bunu düşünmek sonunu değiştirmez bir de bu gerçek var
kabul etmek..
öyle evet ama kabul ettik bizden sonra yaşam devam edecek..

İnanın insan olmak yerine herhangi bir hayvan olmayı ya da bitki olmayı tercih ederim.
Ya delireceğim diyorum anlıyor musunuz öyle dinle alakalı değil, keşke onu düşünebilseydim.
Nefes alamıyorum.

Normal değilim birçok ruh hastalığına sahibim ve yoruldum, bunları taşıyamıyorum. Normal gelmiyor düşündüklerim, hissettiklerim yaşadıklarım.
Tam da öyle yaşamak istiyorum hafiflemek istiyorum. Yok olmak tamamen hiçbir zaman 'takintiliii' diye biri olmamış gibi.

ama bunu düşünmek sonunu değiştirmez bir de bu gerçek var
kabul etmek..
öyle evet ama kabul ettik bizden sonra yaşam devam edecek..
Şu aptal aklım da kabul etse 'ulan yürü işte hayat, düşünme bir günün çöpe gitmesin' diyorum ama diyorum sadece.

O zaman boşluktan neye takacagını şaşırmışsın tatlım, yani kusura bakma. Dine bağlamak istemiyorum ama ibadet etmeyi dene birde. Sen sadece kendi hayatını sorguluyor ve kendini düşünüyorsun. Herkesin sınandıgını, Seninde diğer insanlar gibi Bi kul oldugunu aklından çıkarma o Zaman. Madem inançlısın, Bi kul olarak bazı şeyleri düşünüp haddimizi aşmamamız gerektiğini bilmek gerekir. Ateist olsaydın demezdim bunu. O boşluğu doldurman icin bende okumanı tavsiye ediyorum dinle alakası yok diyorsun, ben sana dinle alakalı demedim felsefe kitapları oku mesela, aklını Oray'a yoğunlaştır

Size özelden yazacağım.

İnanın insan olmak yerine herhangi bir hayvan olmayı ya da bitki olmayı tercih ederim.
Ya delireceğim diyorum anlıyor musunuz öyle dinle alakalı değil, keşke onu düşünebilseydim.
Nefes alamıyorum.
Ama bunun muhakkak Bi sebebi olmalı, yaşadığın kötü bişeyden dolayı olabilir mesela. Musmutluyken bu düşünceler başlamadı heralde

Yok olamak istiyorum diyorsunuz. Bedenen değil ama ruhen yok olmak üzeresiniz. Bence bu kadar derinlere inmeyin aklımızın alamayacağı şeyler düşünüyorsunuz. Bir an önce vazgeçmezseniz akıl sağlığınızda derinden etkilenecek. Siz Rabbimin farzlarını yerine getirin gerisini ona bırakın...

Umarım başarabilirim bunu, teşekkür ederim.

Güzel söylemiş de insan olduğumu kavrayabilsem bir ben. Halledeceğim ya cidden yoksa ya cehenneme ya da akıl hastanesine gideceğim.
Düşünebildiğinize göre ve bu yaşadıklarınızın farkında olabildiğinize göre insansınız.. Bu cümleyi arama motorundan taratırsanız ne denmek istediğinildiğini daha net anlayabilirsiniz...

yanlıs anlamayında zaten hüzünlüydüm okudum bunalıma girdim Allah yardımcın olsun anladıgıma gore hıc bır sekılde sorunu cozecegıne ınanmıyorsun ask degıl iş degıl din degil vs vs herkeze bi alternatıf sunmus ama hayır cevapları... bence bu sorunu sen kendını sorguya cekerek bulabılırsın yada en ıyısı yarın bı mezarlıgı ziyaret et. bakın bi etrafına. yada herhangı bi pazara akşam kaldırılma vaktın de git orada dıkkatını ceken birileri olacaktır son olarakta ya huzur evıne yada bi yetımhaneye gıt. emınım birinden biri sana iyi gelecektir. en azından bir dene. elin var bak yazabılıyorsun? gözlerin var ne buyuk bi nimet görebılıyorsunda. nefes alıyorsun annen baban yasıyormu bılmıyorum ama sabah veya aksam onları goruyorsun. kücük seylerle mutlu olmaya calıs sorgulama. girdaba yakalanmıssın ama unutma yuzme bılsende bazen o gırdabın ıcınden cıkmak zordur. oyuzden bı an once su üstüne cıkmaya bak.

Yasin kac?
Hepmi boyleydin yoksa sonradanmi gelisti bu dusunceler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…