- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
Yaptigi bu büyük haksizligin birde kendisi farkinda olsa keske... Ne kadar fark ettirmeye calissamda o hakli,cok baskin bir kisiligi var kimsesiz olmaminda yarariyla sanirim merhametsizce davraniyor bana(siddet manasinda degil,asla yapmaz) psikilojik olarak! Gidecek yerimin olmamasida ayri bir + onun icin belkide???
Şok oldum şu an.Sonuçta görümcen bişey dememiş.Hem 2 çokcukla seni düşüneceği yerde alışverişide sen yap diyor.Çok komik seninki can değilmi.Ayrıca mecbur değilsin.Fazla yüz vermicksin işte.Sen ailen uzatkta diye sarılmışssın onlara ama eşinin yaptığı çok ayıp.İnşallah pişman olur ve tatlı dille çözersiniz.Ama bi yerden onun kafasına bunlar sokulmuş gibi geldi.Çünkü erkekler tek düşünemez böle şeyleri.
canım benimki de aynı senin eşin gibi
Allahtan kvalidemle aram iyi de ses çıkaramıyor bana, ben çalışıyorum, kendi evimin işlerini zor yapıyorum, kadın geliyor, Allah tan kvalidem hiçbir gün benden iş beklemedi, eşim tutturmuş elalem de ne titiz kadınlar varmış, yok evi b.k götürüyormuş, yok baştan gözü körmüymüş te benle evlenmiş falan filan . Kvalidem arkamda durdu hep, biz onlara ait başka bir evde oturuyoruz ,kvalidem dedi ki beğenmiyorsa gitsin ,o ev senle çocukların , kapı orda.
benim eşimde baskın kişiliğe sahip, öyle geri adım da atmaz ama ondan sonra söylemedi birdaha. şimdi iyiyiz çok şükür.
benim naçizane fikrim eşinin ailesiyle sorunun yoksa eşin de zamanla hatasını anlayacaktır,belki başka şeylere sinirlendi patlaması böyle oldu, inşallah düzelir aranız.
benimkinin öyle pek güzel söz söyleme alışkanlığı yoktur ama annemlerle filan aran iyi olduğu için mutluyum diyor bana, nerdeyse 8 yıldır evliyiz ancak güzel söz söylemeye başladı
Yaptigi bu büyük haksizligin birde kendisi farkinda olsa keske... Ne kadar fark ettirmeye calissamda o hakli,cok baskin bir kisiligi var kimsesiz olmaminda yarariyla sanirim merhametsizce davraniyor bana(siddet manasinda degil,asla yapmaz) psikilojik olarak! Gidecek yerimin olmamasida ayri bir + onun icin belkide???
Aman hiç yapma o zman ztn insanların yaptığı yardımlar bir zman sonra görevi haline geliyor kimsede kıymet bilmiyor sen yorulduğunla kalıyorsun. Senden önce görümceye düşer annesinin evini temizlemeyi düşünmek ki bırak düşünmeyi yardıma bile gelmiyor ne saçma. Ona bakarsan sen de o evde yaşamıyorsun değil mi? Eee sen neden yapmak zorunda olasın ki? Kendini yıpratma birileri aman ne iyi gelin diyecek diye boşver..Bir şey derse de kocan, yapsam da kıymet yok yapmasam da en iyisi kendimi yormayayım dersin ..
Sizin bu düsünceleriniz bana normal geliyor herkese geldigi gibi,sonucta ben insanim ve insanlik gorevlerinden bitanesini yerine getiriyorum sadece ve yapmasam kimsede neden yapmiyorsun deme hakkina sahip degil bu konularda hem fikiriz...
Size birde sunu söyleyeyim esim dünki tartismada bide sunlari söyledi, ben kötü koca olsam seni zorlasam sana neler neler yaptiririm mecbursun tabiki gelinlik yapmaya! Ya zten ben istegimle yapiyorum neyin kafasini yasiyorsun öyle degil mi? Mecburmusum bide,yapmak zorundaymisim ama yapmiyormusum elin karilari daha iyi gelinlik yapiyormus!!!!
şu yazdığından bile içim cız etti,ne demek kimsesiz?uzakta da olsa ailen var,kendini kimsesiz olarak görmene mi sebep oluyo eşin?
Bu işler benim anladığım kadarıyla biraz poker oynamaya benziyzaman elini güçlendir.Çalışmıyosan bi işe gir.Elini güçlendiremiyosan blöf yap.Sen kendini kimsesiz,güçsüz görürsen o da seni ezmeye kalkar.Güçlü görün.Kayınvalidenin de iyi biri olması senin için bi artı bu arada.
Şiddetin çeşitleri var ayrıca illa fiziksel olması gerekmez,psikolojik de olabilir,ne yaşadığına dikkat et.Bi arkadaş da yazmış boşanma durumunda milyon tane hakkın var,kendini o kadar güçlü görmesin,yasalar tamamen senin yanında.
Tamam o zaman elin karıları (nasıl bir kelimeyse) yapsın o zaman gelinlik. Kendisi iyiymişte siz mi kötüymüşsünüz. Kötü kadın görmemiş o. Namusunuzla evinizde yuvanızla çocuklarınızla ilgilenmeniz bile minnet sebebiyken birde annesine yapılanları beğenmiyor.
Size tavsiyem kimseye kendinizi beğendirmek için uğraşmayın. Nasıl olsa gözlerinde bir değeri yok. Yerinizde olsam yavaş yavaş kendimi garantiye almaya başlardım.
kaynananın evini temizlemek gibi bi zorunluluğunmu varmışyardım edilir yapılırda eşinin lafları nekadar saçma eş değil hizmetçi almış sanki çoluğun çocuğun var kendi evin dururken kaynanın evi kalmıştı
canım eşin senin aileni hastalıkta bile aramıyormuş sormuyormuş..herhalde ailenle arası tamamen kopuk..buna karşılık sen eşinin ailesiyle iyi olduğun halde eşin seni kötü gelinlikle itham ediyor..eşine sorar mısın bir benim adıma eşin iyi damatmıymış?damatlık yapmış mı neler yapmış da senden gelinlik bekliyor?
ben erkekleri hiç anlamıyorum gerçekten..kendileri yapmazlar ama yapmadıklarını karşı taraftan sonuna kadar isterler..ayrıca eşinin ailesine de bu kadar taviz verme..kızları temizlesin evini yada o da olmuyosa oğulları temizlikçi tutsun..sende evinde otur dinlen..çoluk çocuğunla ilgilen bence..herkesin evi yurdu farklı..
bence eşin aşırı derecede aileci anascı kardeşçi bi insan..her tartışmada seni haksız görmesinin nedeni bu..ve ailesine karşı senin tavırlarında bişeyler hoşuna gitmiyor bence..yani sorununuz bence eşin senin onun ailesine uygun olmadığını düşünüyor..yada daha uygunu olabilirdi modunda..böyle olmasa seni başkalarıyla kıyaslamazdı..belli ki kıyaslayıp senin yetersiz olduğunu ailesine uygun olmadığını düşünüyor..eminim ki bilinçaltına biçok şey atıyordur ara ara bunlar su üstüne çıkar..hemde yakın zamanda bence..çünkü belli ki bişeyleri kuruyor kafasında..
bu arada kimseye de fazla güvenme bence..kaynananın iyi bir insan olduğunu düşünüyosun ama insanlar belli olmaz..sen arkanı döndüğünde oğluna gelin böyle yaptı bunu dedi keşke böyle olmasaydı keşke karın farklı olsaydı ailesinle bile görüşmüyoruz vb diyip kuruyo olabilir..dikkatli ol bence..
Ne dusunecegimi bilemiyorum artik, ama kayinvalidem boyle bisey yapmaz kadin zaten 1 aydir burda degildi bu dolumun sebebi o olamaz... Son zamanlarda islerinde cok yogunluk var ve iscisinin calisma suresi bitti ve kendisi simdi daha cok calismak zorunda! Zorlandiginin ve yolunda gitmeyen seyler oldugunun farkindaydim ve bogmamak adina sesimi cikarmiyor ve gonlunu hos tutmaya calisiyordum! Kabak yine benim basima patladi hemde böyle bir konudan! inanilir gibi degil
Ben su kisma aciklik getiremedim. Alisverisi neden kizkardesi yapsin istedin? Yemekleri sen yapacaksan alisverisi de sen yapsan daha iyi olur sonucta yemege yapacak kisi malzemeyi daha iyi bilir. Kocandan alirdin parasini alisverise gider rahat rahat alirdin istedigin malzemeyi yemegi yapardin. Bence bir sorun olmazdi. Sanirim kizkardesi evlenmis yemekte de orada olmayacaksa bence orada oturmayan bir kizkardesi sirf alisveris icin cagirmaya gerek yok.
Bence siz esinizin ailesini aileniz gibi sevememissiniz, Yoksa sunu o yapsin bunu yapsin gibi detaylara takilip kavga etmezdiniz.
ne kadar gereksiz bir tartisma olmus...ama burda sorun kocanda emin ol..sen iyilik yapmak istiyorsun yuz verdikce astarini istemis..
kaldiki madem oyle sende gidip birsey yapma annesinin evinde, zorunda misin? herkes kendi evini temizledide kaynanasinin evimi kaldi???
madem istemiyor kardesinin alisverisini yapmayi kendisi yapsin o zaman...birde 2 cocugunla bunlari yaptigina sevinmiyorda yuzsuzluk yapiyor surat asiyor. fazla yuz vermissin bu herife ben sana soyleyim...buarada sahipsiz belledigi icin sana bu eziyet emin ol. ailen yaninda olsa nah yapar sana boyle.
ne yaptın konuştunmu kocanla
Merhabalar,ben aciklik getireyim sorunlariniza... Benim 2 cocugum var,onlarla alisverise giderbilirdim belki ama sonrasinda kayinvalidemin evine gidip hem temizlik hemde yemek yapmaya mecalim kalirmiydi onu bilemiyorum dogrusu,sonucta kolay bi is degil... Ikincisi gorumcem ve eside yemektelerdi kisacasi hep beraberdik... Ayrica kavgayi cikaran ben degilim ki! Esim kardesine alisverisi sen yap dedim diye kavga etti benimle! Sonucta biz kardesiyle anlasmistik,aramiza karismasi ve bu denli buyuk kavga ve sozleri etmesi bence cooon buyuk haksizlikti!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?