Bu konuyu halledemiyoruz

Paramla falan tehdit ettiğim yok.
O zaman bende gidere ortak olmam dediginiz için dedim. Benim eşim inanılmaz tembeldir. Kendisi mutfakta otururken kız kardeşinden su isteyecek kadar tembeldir. Çok söylendim, hatta söylemekten biktim. Yatağı niye topluyoruz derdi mesela, aynen sizinki gibi bisey olmaz pis kalsın derdi. Ben yaptıra yaptira ve temiz evin ferahligina alıştığı için zamanla kendisi yapmaya basladi. Yine söylüyorum ama eskiden 40 kere diyosam şimdi 4 kere falan söylüyorum. Biraz daha sabredin veya dediğim gibi iş çizelgesi yapın, mesela siz yemek yapin bulaşık hep onda olsun gibi

Erkeklerin yapmadığı işten annesi sorumlu oluyor ,yine kadın suçlanıyor.Tamam annesi öğretmemis ama kendi de düşünsün yapması gerektiğini yapsın.Benim erkek kardeşimin de annem mutfaktan tuz getirmwsine bile fırsat vermez kalkar kendi getirmeye çalışır ama kardeşim herşeyi yapar hani,anneme kizariz bize böyle davranma diye.
Söylemekle yapıyorsa süpürgeyi yapar mısın diye tek cümle söyleyin ,büyük işler için az öz konusun,uzun uzun anlatmayın ,ya da sanırım ben olsam onun yaptığını yapardim yani evde canım neyi istiyorsa yapardım,neyi istemezsem yapmazdım.İsterse ev çöp ev olsun ,çok da tın.
Para konusu kenarda birikirse saçma ama paranı kendine harcarsan o dokunabilir.Masaj,kuaför ,yüzme havuzu ,akşam yemekleri gibi...
Tabi bu yola girerken büyük kavgaları da göze alman gerekir.
Esinin tavrı da çok çirkin,kendisine seve seve hizmetçilik edecek birini arıyor ,bu egoya sahip insanlar bana çok itici geliyor ,demeden gecemedim,kusura bakmayın.

Kesinlikle. Aynen yazdığınız gibi o tabakların bardakların mutfağa götürülmesi gerektiği bilincinden istiyorum. Yani bu yapılacak sonuçta niye benim beynimi oyalıyor sadece o bardak tabak mesela.
o cok zor bir surec.. benim 5 yili gecti kavga etmeden tatli dille soyleye soyleye biraz ogrettim. ama yine bizim gordugumuz gibi gormuyorlar yapilmasi gereken seyin ustunden atlayip yuruyup gidiyor yine de gormuyor. yaparsa da gonulsuz yapiyor bastan savma yapiyorlar. cunku kv sagolsun hepsini asilzadeler olarak yetistirmis.

Paşazade yetistirmekten bahsetmiyorum herhalde.
Valla hiç öyle demeyin 5 parmağın 5 i bir mi? Kardeslerde böyle ayni anne babadan ne hamarat ve ne umursamaz insan çıkıyor sanki hiç şahit olmadınız.
Annesine kızıyorum demeniz çok sacma yani bari ikisine birden kızın. Ki benim kv o yapsın tabi hıı evlenmek öyle kolay mi diyen tiplerdenken ben bunu söylüyorum. Sizinki suclu aramak. Hadi kendi başına aklına gelmiyor diyelim ki çok saçma siz soylediginiz halde yapmiyorsa kendi kalasligidir.

Bakın burada bile annesine kızıyorsunuz farkındaysanız eşinizin babasına değil. Yine sadece kadına yüklüyoruz bizde göz göre göre bazı şeyleri. Abimlere kendi işlerini yapmasını söyleyen, annem yapınca ona müdahale eden bir babayla büyüdüm ben. Çocuk eğitimi sadece anneye ait değil neticede.

Birde aile de bitmiyor herşey, biz aileden aldiklarimizla kalmıyoruz, üniversite zamanında ailenin yanından ayrılıyor çocuğu çocuk, kendine birşey katmiyor, hayatı paylaştığı eşine merhamet göstermeyip her işi ona yıkmaya çalışıyor, bu konuda psikojik olarak onu yoruyorsa ailenin ötesinde eksik olan şeyler var demektir.

bizim bir is yapabiliyor olmamiz veya yapilacak olan isi goruyor olmamis da annemizin bizi egitmesinden geciyor da o sebeple diyorum. ayni sekilde bir kadin da kiz cocuguyken annesi tarafindan sorumluluk verilmediyse ogretilmediyse ayni sorunlari evlenince o da yasiyor. var benim akrabam bosandi bu sebeple. adam ac yemek yapmiyor. ev almis basini gidiyor bu habire telefon elinde oynuyor.. adam goruyor her yer toz perdeler gri olmus, banyo tuvalet desen girilecek gibi degil.. kadin asla rahatsiz olmuyormus.. akli gidiyordu ki evine bir misafir gelecek diye.. misafir kabul etmiyordu bu pasakliligindan.. bu kadinin da tamamen sorunu annesi.. annesi asla bir sey ogretmemis, yapacak oldugunu da elinden almis.

Ve evle ilgili olan şeylerin neyi gencken öğrenilecek şeyler ?
Allah korusun anne babasi adam 30 undayken vefat etse evli olmasa adam öyle trene bakar gibi bakacak mi? Yoo , öğrenecek. Tamam annelerde suc yok demiyorum elbet var ama eşi aklayip paklamak hiç mantıklı değil

İkinizde calisiyorsaniz 3 gün disaridan ev yemeği söyleyin bir gün kadın alın. Diğer günlerde liste yapın. Atiyorum camasir yikama sizdeyse serme katlama onda olsun,yemek sizdeyse bulasik doldurup bosaltma onda olsun. Ütü bireysel. Ya da ev icin bir bütçe belirleyin 1000-1500 tl bölüşün yardimci abla tutun yemekleri iki günlük ysptirin temizliğe haftada bir gelsin her isinizi hallettirirsiniz ev isi kavgasi da cikmaz.

Komik olmayın. Biz de öğrenmedik evlenmeden önce. Sanki biz ev hanımı olarak yetistirildik kadınlar olarak. Şimdi nasıl biliyoruz bir şekilde bazı şeyleri? Asıl kadını çıkaralım karakter olarak hizmetçi diyelim ozaman nasıl olur?

Ne güzel örnekler okuyorum. Ben söylemeye devam edeceğim o halde yeterki içinden gelecek kıvama gelene kadar.

Biraz önce bunu konuşuyorduk arkadaşımla Evet tüm sorumluluk kadında, erkek sadece yardım ediyor pozisyonunda olursa çok yıpratıcı oluyor. Ben 10 yıldır evliyim ve oturttuğumuz düzen çok iyi gidiyor. Yemek bende, bulaşık eşimde, çamaşır ortak. Yani genelde çamaşırı ben yıkıyorum, o aşıyor, ben topluyorum, o ütülüyor. Temizliğe de yardımcı geliyor

babaniz iyi bir anne egitimi almis da o sebepten.. bir yerde zincir kiriliyor.. bizler iyi erkek evlat yetistirisek onlar es oldugunda esine yardim edecek, baba oldugunda evladina ogretmeyi gec ornek olacak.. evde erkegin de is yaptigini sorumluluk aldigini gorecek.. ama bir yerde zincirin kirilmasiyla olur bu.. hepimiz bir annenin egittigi yada egitemedigi erkeklerle evliyiz.. biz egitsek cocugumuz babasini is yapmaz goruyor..

herkes uzaga gitmiyor aile yaninda okuyan, calisan direkt oradan evlenip kendi evine gecen de cok. sudan cikmis baliga donuyor kizlar yemek yaoamiyor, erkekler sorumluluk almiyor.

Hiç anneye suç bulmayin insanın içinde olacak. Benim eşim beş erkek kardeş. Hepsi de birbirinden farklı. Esime söylememe bir şeye hiç gerek yok. Hatta ben pisim onun yanında . Kendisi açar süpürgeyi ve bana söylenir. Kendi esinizin eksikliğini genellemeyin ama ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…