- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
- #61
ben de annesine suc bulup kaderime kufredip veya kadina kinlenip oturmuyorum.Benim kv de ben mutfakta yeni gelinken şş otur o yapcak evlenmek kolay mi diyen insan. Kendini zaten gelistirememis bir kadın çocuğunu ne kadar gelistirebilir ki? Bunun için o kadınında bu bilincte ve kendini gelistirmis olmasi gerekli ama bu cok zor. Bize düşen eşi yontmak. Tabiki bir kadın gibi bekleyemeyiz is yapmasını bunu kendini düstur edinmemis bir adamdan. Toplumsal rolller gereği. Ama ne oldu o roller puff kadin calismazdi o zamanlar ev isi yapardı cocuga bakardi şimdi çalışıyor. O zaman o da o popoyu kaldircak valla 5 kere soylerm gene yaptırım işi anasına mâl etmem bunu kendi algilamak istemiyor aslında icinden hic gelmiyor derim. Dedigim gbi anneler de purupak değil ama o kadina suc bulmak beni 1 gram ilerletmez o yüzden kocadan devam
Ağaç kavugundan çıkmak derken? Fazla amiyane bir tabir oldu yalnız bu.herhalde bir tek beni annem egitti herkes agac kavugundan cikmis. kendi temizlik terbiyesini de yemek yapma becerisini de kendi ogrenmis ben bunu anladim. simdi ergen genc kizlar elinde telefon, internet vs vakit geciriyor. annesi gel yardim et sofrayi kurlaim, gel corba karistir vs bir sey ogretmezse evlenince de ne yapacak telefonu eline alip oturacak..
Başka yorumunuzu da okudum. Yaşlı annelerinin istediği bir bardak suyu getirmekten aciz oluşlarının suçlusu da kayınvalideniz size göre, daha ötesinde birşey söylemeye gerek yok.bes yuzuncu kez soyleyeyim; tek basina annesi demiyorum. benim esimle ben yasiyorum.. annesini ben biliyorum.. benim ornegimde sorumluluk annesinde. annesinin yanlislarini goruyorum. bunu soyluyorum herkesin yasam tecrubesi kendisine.
bazi orneklerde de annesi egitmemistir ama adamin icinden geliyordur temizlik duzen..
sadece anne egitimi veya sadece karakter meselesi degil..
esimle ilgili hincim yok. ama evde yardimci olmasi gereken noktalardaki beklentilerimi karsilamadiginda goruyorum ki annesinin hatalari var. erkek supurge yapmaz diye elinden alinmis bir erkek evlenince evinde esine yardim etmesi, supurge yapmasi gerektigini dusunmesi kolay olmayabilir.
kadini neden suclarim? kadinlar gelen nesli, ogullarini, kizlarini egitmedikce bu konu boyle devam edecek. 30 sene sonra da bizim cocuklarimizdan ayni sekilde sikayet edilecek. erkeklere dusen gorev de baba olarak ornek olmak erkek veya kiz evlada.. bu zincirin bir yerde kirilmasi lazim. supurgeyi erkek yapmaz, dur yatagini ben toplayayim, o yemegi begenmediysen begendigini yapayim, yeterki senin gonlun olsun, ben 5 cocuk icin insanliktan cikayim diyen kv ye tabiki kizarim.. o oyle yapmakta iyi yapmis icinden gelmedigi icin benim kocam suclu mu diyeyim.. icinden gelmeyen evlada anne baba ogretmekle yukumludur,Yahu biz de değildik öyle işte diyorum. Sizin anneniz size her şeyi öğretti ise bilemem.Ne meraklısıniz hemen her şeyde kadınları suclamaya
Cocugunuz yerine kendinizi düşünün biraz. O parayı harcamak icin kazanıyorsunuz bunun farkında olun. Önce siz mutlu olun ki cocugunuzda mutlu olsun. Ayrıca Allah ömür versin diyeyim ama ev alsaniz dahi cocugunuz siz sağken o evi satacak sizi kirada oturtacak değil sizin ölmenizde ortalama onun 50li yaşlarını bulur o uaştan sonra malı mülkü napsın ? Evde ev isi kavgasiyla büyüyen bir cocuga ev alsan ne olacak psikolojisi bozulduktan sonra. Ev alma kafasina girmek yerine geleceği icin para biriktirin üniversiteden mezun olduktan sonra o parayle ne yapacagina kendisi karar versin.Bu işleri kendimizin yapıp paramızı da çocugun geleceği için biriktirmeyi istiyorum aslında. Bir çocugumuz var eve iyi para giriyor bir ev alsak ona da hayata 1-0 önden başlamış olacak. Çoğumuzun yılları ev kredisiyle geçiyor bu düşüncedeyim aslında. Eşim de eve düzenli temizlik için birinin gelmesini teklif etti bu tartışmalardan sonra zaten. Yine kendi sıyrıldı aslında.
Valla alip veremedginizde olabilir beni alakadar etmez hiç o kisimda.ben de annesine suc bulup kaderime kufredip veya kadina kinlenip oturmuyorum.
annesinin yanlislarini goruyorum. bir erkek cocugu yetistirmede bundan 20-30 dene sonra nelere sebep olabilecegini goruyorum. oglum olsa yapmamam gerekne hareketler diye kendime ders cikariyorum. esimle de kavge ede ede degil, tatlilikla kendimi beklentilerimi ifade ede ede yaptiriyorum, ogretiyorum. annesi dedim diye abartmayin yani kadini annem gibi severim. alip vermedigim yok..
bu bir atasozu dur amiyane bir tabir oldugunu dusunmuyorum. ben annenin egitimi, babanin ornek olmasindan bahsettikce sizler bireyin kendinde bittigini soylediniz. ne diyeyim sadece ben mi anne baba egitiminden gectim acaba diye dusundum.. kaldi ki tamamen anne baba da demiyorum. anne baba egitimi yaninda insanin icinden de gelmesi lazim ama gelmeyen bir cocuga daginik pis cocuga da ogretmek lazim. yapacak olan cocugun elinden alip dur sen yapamazsin, erkege yakismaz, ben yapayim diyen anneye kizmayayim da ne yapayim.. kiz olsun erkek olsun cocuga yapma firsati vermeyen anne de hastalikli kafadadir.Ağaç kavugundan çıkmak derken? Fazla amiyane bir tabir oldu yalnız bu.
Ne ağaç kavugundan çıktım ne annem baski kurdu üstümde ama gayet herkesin benden beklemedgi şekilde (okuyup ev isi cok yapmadigimdan) bir ev ve çalışan hanim oldum. El yatkinligi, pratiklik, düşünmek, arastirmak, kendini gelistirmek gibi insana ait ozellikler diyoruz biz buna ağaç kavugundan cikmak değil.
Ornegin anneniz size evlenmeden önce cocuk şöyle tutulur bak cocuk şöyle yer boyle bilmem ne diye anlatmadi ama icgudusel ve yatkinlik, arastirma, sorma, ogrenme nasıl kavradiysanz olayı bu da öyle bir şey
Yoksa evlenmeden önce anneniz cocuk bakimi egitimi de mi verdi? Ya da ben ve benim gibilerin hala agac kavugundan ciktigini mi dusunuyorsunuz
Ya siz de kendimi gördüm tuvalet banyo mutfak temiz olduktan sonra evi pislik götüse de umurum olmaz benim. Yatak toplansa nolur toplanmasa nolur benim icin zor geliyorsa toplamam eşim temizlik yapmıyorsa ben de yapmam evim bal dök yala olmasa da olur zaten haftada bir genel temizlik yapınca temiz gözüküyor.Bu islere saatlerini ayıanlara anlam veremiyorumEvin temiz ve duzenli olmasini istiyor mu peki? Daginiklik gorunce size neden diye soruyorsa tam agzina kurekle vurmalik.
Banyo ve mutfak hijyeni disinda gerisi bence hic onemli degil. Salon daginik camlar kirli olabilir. Esim rahatsizsa kendi istiyorsa kendi yapsin. Beni rahatsiz etmediği icin umrumda olmaz.
Genelde evin temiz ve duzenli olmasini kadin istedigi icin is ona kaliyor.
Gecen vardi adam yatak toplamayi ancak esi söyleyince yapiyormus. Yatak toplamayi esim soylese de yapmam. Kendi toplanmamis yataktan rahatsizca pek tabii toplayabilir. Ama bence gereksiz bir is. Buna vakit ve enerji harcamam.
yasli degil annesi genctir.. ama disaridan gelmisti ve yorgundu. su istedi.. simdi de bazen bekliyor ki supurge tutsunlar.. sen o cabayi, merhameti, beceriyi vermemissin ki ogluna.. elinden almissin yapacaksa da. haliya baktigi zaman surasi da pislenmis anneme faydam olsun ben supureyim demeyi akil edemiyor. benim esimle olan meselem akil edememesi. baksa da gormez toz oldugunu veya battigini.. temizlik sorumlulugu almamis cunku.Valla alip veremedginizde olabilir beni alakadar etmez hiç o kisimda.
Yaşlı anasina kalkip su vermeyen birine öğretmek konusinda tatli tatli basarilar diliyorum size bende.
Ya siz de kendimi gördüm tuvalet banyo mutfak temiz olduktan sonra evi pislik götüse de umurum olmaz benim. Yatak toplansa nolur toplanmasa nolur benim icin zor geliyorsa toplamam eşim temizlik yapmıyorsa ben de yapmam evim bal dök yala olmasa da olur zaten haftada bir genel temizlik yapınca temiz gözüküyor.Bu islere saatlerini ayıanlara anlam veremiyorum
Ne atasozleri ve deyimler var amiyane , argo, ağaç kavugundan çıkmak atasözü değil bir deyimdir.bu bir atasozu dur amiyane bir tabir oldugunu dusunmuyorum. ben annenin egitimi, babanin ornek olmasindan bahsettikce sizler bireyin kendinde bittigini soylediniz. ne diyeyim sadece ben mi anne baba egitiminden gectim acaba diye dusundum.. kaldi ki tamamen anne baba da demiyorum. anne baba egitimi yaninda insanin icinden de gelmesi lazim ama gelmeyen bir cocuga daginik pis cocuga da ogretmek lazim. yapacak olan cocugun elinden alip dur sen yapamazsin, erkege yakismaz, ben yapayim diyen anneye kizmayayim da ne yapayim.. kiz olsun erkek olsun cocuga yapma firsati vermeyen anne de hastalikli kafadadir.
Sadece yatak konusunda sizinle aynı fikirdeyim zaten 2 3 gunde bir nevresim takimini komple değiştiriyorum. Sabah kalkip aksam yine yatiyorum ne gerek var. Hele ki o yatak ortuleri vs. Onlardan takim takim olcagina bu var olan nevresim takimlarima ek 3 4 tane daha nevresim takimi alsaydim keske diyorum.Yani ben de yatak toplayacagima 2 sayfa kitap okumayi tercih ederim. Veya 5 dk fazla uyumayi... Ona vakit ayırmam. Yatak bu. Sabah icinden cikiyorum. Aksam eve gelip geri yatiyorum.
Veya ev muze degil ki her sey tam dizili tertemiz muntazam olsun. Icinde yasam olan bir yer. Dagilir tabi ki.
Ama bu dusunce kimine uymaz. Toplu seven toplasin elbette. Ben bi bolum dizi izlemeyi tercih ederim.
Aynen öyle carsafim lastikli carsaf sabah kalkinca hic ugrasmam sadece yorgani söyle bir örterim üzerine eşya koymak için. Bir de ev isini kolaylastirici bir sürü sey var akilli süpüge(viledalı) camasir kurutma kolay ütü bu saydiklarimin 3ü 10bin tutmaz toplamda ama kadinlar bunlari tercih edeceklerine gidip lüks ev alalim koltuklari yenileyelim yatak odasi takimi alalim diyor annem salona 2bin liralık halı 10binlik koltuk takimi ve 3binlik perde aldı. Ne anlamı var kiYani ben de yatak toplayacagima 2 sayfa kitap okumayi tercih ederim. Veya 5 dk fazla uyumayi... Ona vakit ayırmam. Yatak bu. Sabah icinden cikiyorum. Aksam eve gelip geri yatiyorum.
Veya ev muze degil ki her sey tam dizili tertemiz muntazam olsun. Icinde yasam olan bir yer. Dagilir tabi ki.
Ama bu dusunce kimine uymaz. Toplu seven toplasin elbette. Ben bi bolum dizi izlemeyi tercih ederim.
yasli degil annesi genctir.. ama disaridan gelmisti ve yorgundu. su istedi.. simdi de bazen bekliyor ki supurge tutsunlar.. sen o cabayi, merhameti, beceriyi vermemissin ki ogluna.. elinden almissin yapacaksa da. haliya baktigi zaman surasi da pislenmis anneme faydam olsun ben supureyim demeyi akil edemiyor. benim esimle olan meselem akil edememesi. baksa da gormez toz oldugunu veya battigini.. temizlik sorumlulugu almamis cunku.
Beni yalanci cikarcaksiniz vallahi iyi ki yazıyoruz da kanitliyorum.cocuguna bile su getirmis. kalk kendin al dememis. simdi kendi yaslandi. su istedi gozumun onunde yemin ederim getiren olmadi ben getirince icmem dedi benim evlatlarimdan biri kaldirmadi bir tarafini dedi.. hic ogretmemissin ki su getirmeyi
Eee bir derdim var forumu normal derdi olanlar yaziyor. Foruma bakarsak herkes mutsuz herkes kocasından dertli vs.Valla %60 dedim siz %40ık dilimdeymissinizdir foruma sorun konu açın çogunluk ben cinsiyet ayrimciligiyla büyüdüm der.
Babalar hangi konularda örnek olmakla görevli mesela merak ettim.kadini neden suclarim? kadinlar gelen nesli, ogullarini, kizlarini egitmedikce bu konu boyle devam edecek. 30 sene sonra da bizim cocuklarimizdan ayni sekilde sikayet edilecek. erkeklere dusen gorev de baba olarak ornek olmak erkek veya kiz evlada.. bu zincirin bir yerde kirilmasi lazim. supurgeyi erkek yapmaz, dur yatagini ben toplayayim, o yemegi begenmediysen begendigini yapayim, yeterki senin gonlun olsun, ben 5 cocuk icin insanliktan cikayim diyen kv ye tabiki kizarim.. o oyle yapmakta iyi yapmis icinden gelmedigi icin benim kocam suclu mu diyeyim.. icinden gelmeyen evlada anne baba ogretmekle yukumludur,
Hanımefendi siz cok mu pamuklara sarılarak altın kafeste büyütüldünüz ? İyi de siz de bdvdesiniz mesela sizin de derdiniz var i buradasiniz, bdvdekilerin derdi ev isi olacak değil konusurken anlatıyorlar işte. Benim ailemin egitim seviyesi yüksek olmasına rağmen böyle yetistirildim tanidigim her kız arkadaşımında ailesi böyle büyükşehir,kücüksehir,ilçe,köy bircok arkadaşım var ve hep bunlari anlatıyorlar.Eee bir derdim var forumu normal derdi olanlar yaziyor. Foruma bakarsak herkes mutsuz herkes kocasından dertli vs.
Anneye yardım ederek ev islerine ortak olarak. Eşi çalışmasa dahi jendi isini görerek mesela sabahlari ise giderken bana kahvalti hazirla diye esini kaldırmak yerine kendi kahvaltisini hazirlayıp bulaşığını yerkeştirerekBabalar hangi konularda örnek olmakla görevli mesela merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?