Bu konuyu halledemiyoruz

ben de annesine suc bulup kaderime kufredip veya kadina kinlenip oturmuyorum.

annesinin yanlislarini goruyorum. bir erkek cocugu yetistirmede bundan 20-30 dene sonra nelere sebep olabilecegini goruyorum. oglum olsa yapmamam gerekne hareketler diye kendime ders cikariyorum. esimle de kavge ede ede degil, tatlilikla kendimi beklentilerimi ifade ede ede yaptiriyorum, ogretiyorum. annesi dedim diye abartmayin yani kadini annem gibi severim. alip vermedigim yok..

Ağaç kavugundan çıkmak derken? Fazla amiyane bir tabir oldu yalnız bu.
Ne ağaç kavugundan çıktım ne annem baski kurdu üstümde ama gayet herkesin benden beklemedgi şekilde (okuyup ev isi cok yapmadigimdan) bir ev ve çalışan hanim oldum. El yatkinligi, pratiklik, düşünmek, arastirmak, kendini gelistirmek gibi insana ait ozellikler diyoruz biz buna ağaç kavugundan cikmak değil.
Ornegin anneniz size evlenmeden önce cocuk şöyle tutulur bak cocuk şöyle yer boyle bilmem ne diye anlatmadi ama icgudusel ve yatkinlik, arastirma, sorma, ogrenme nasıl kavradiysanz olayı bu da öyle bir şey
Yoksa evlenmeden önce anneniz cocuk bakimi egitimi de mi verdi? Ya da ben ve benim gibilerin hala agac kavugundan ciktigini mi dusunuyorsunuz

Başka yorumunuzu da okudum. Yaşlı annelerinin istediği bir bardak suyu getirmekten aciz oluşlarının suçlusu da kayınvalideniz size göre, daha ötesinde birşey söylemeye gerek yok.

Yahu biz de değildik öyle işte diyorum. Sizin anneniz size her şeyi öğretti ise bilemem.Ne meraklısıniz hemen her şeyde kadınları suclamaya
kadini neden suclarim? kadinlar gelen nesli, ogullarini, kizlarini egitmedikce bu konu boyle devam edecek. 30 sene sonra da bizim cocuklarimizdan ayni sekilde sikayet edilecek. erkeklere dusen gorev de baba olarak ornek olmak erkek veya kiz evlada.. bu zincirin bir yerde kirilmasi lazim. supurgeyi erkek yapmaz, dur yatagini ben toplayayim, o yemegi begenmediysen begendigini yapayim, yeterki senin gonlun olsun, ben 5 cocuk icin insanliktan cikayim diyen kv ye tabiki kizarim.. o oyle yapmakta iyi yapmis icinden gelmedigi icin benim kocam suclu mu diyeyim.. icinden gelmeyen evlada anne baba ogretmekle yukumludur,

Son düzenleme:
Cocugunuz yerine kendinizi düşünün biraz. O parayı harcamak icin kazanıyorsunuz bunun farkında olun. Önce siz mutlu olun ki cocugunuzda mutlu olsun. Ayrıca Allah ömür versin diyeyim ama ev alsaniz dahi cocugunuz siz sağken o evi satacak sizi kirada oturtacak değil sizin ölmenizde ortalama onun 50li yaşlarını bulur o uaştan sonra malı mülkü napsın ? Evde ev isi kavgasiyla büyüyen bir cocuga ev alsan ne olacak psikolojisi bozulduktan sonra. Ev alma kafasina girmek yerine geleceği icin para biriktirin üniversiteden mezun olduktan sonra o parayle ne yapacagina kendisi karar versin.

Valla alip veremedginizde olabilir beni alakadar etmez hiç o kisimda.
Yaşlı anasina kalkip su vermeyen birine öğretmek konusinda tatli tatli basarilar diliyorum size bende.

Evin temiz ve duzenli olmasini istiyor mu peki? Daginiklik gorunce size neden diye soruyorsa tam agzina kurekle vurmalik.

Banyo ve mutfak hijyeni disinda gerisi bence hic onemli degil. Salon daginik camlar kirli olabilir. Esim rahatsizsa kendi istiyorsa kendi yapsin. Beni rahatsiz etmediği icin umrumda olmaz.

Genelde evin temiz ve duzenli olmasini kadin istedigi icin is ona kaliyor.

Gecen vardi adam yatak toplamayi ancak esi söyleyince yapiyormus. Yatak toplamayi esim soylese de yapmam. Kendi toplanmamis yataktan rahatsizca pek tabii toplayabilir. Ama bence gereksiz bir is. Buna vakit ve enerji harcamam.

bu bir atasozu dur amiyane bir tabir oldugunu dusunmuyorum. ben annenin egitimi, babanin ornek olmasindan bahsettikce sizler bireyin kendinde bittigini soylediniz. ne diyeyim sadece ben mi anne baba egitiminden gectim acaba diye dusundum.. kaldi ki tamamen anne baba da demiyorum. anne baba egitimi yaninda insanin icinden de gelmesi lazim ama gelmeyen bir cocuga daginik pis cocuga da ogretmek lazim. yapacak olan cocugun elinden alip dur sen yapamazsin, erkege yakismaz, ben yapayim diyen anneye kizmayayim da ne yapayim.. kiz olsun erkek olsun cocuga yapma firsati vermeyen anne de hastalikli kafadadir.

Ya siz de kendimi gördüm tuvalet banyo mutfak temiz olduktan sonra evi pislik götüse de umurum olmaz benim. Yatak toplansa nolur toplanmasa nolur benim icin zor geliyorsa toplamam eşim temizlik yapmıyorsa ben de yapmam evim bal dök yala olmasa da olur zaten haftada bir genel temizlik yapınca temiz gözüküyor.Bu islere saatlerini ayıanlara anlam veremiyorum

Valla alip veremedginizde olabilir beni alakadar etmez hiç o kisimda.
Yaşlı anasina kalkip su vermeyen birine öğretmek konusinda tatli tatli basarilar diliyorum size bende.
yasli degil annesi genctir.. ama disaridan gelmisti ve yorgundu. su istedi.. simdi de bazen bekliyor ki supurge tutsunlar.. sen o cabayi, merhameti, beceriyi vermemissin ki ogluna.. elinden almissin yapacaksa da. haliya baktigi zaman surasi da pislenmis anneme faydam olsun ben supureyim demeyi akil edemiyor. benim esimle olan meselem akil edememesi. baksa da gormez toz oldugunu veya battigini.. temizlik sorumlulugu almamis cunku.

Yani ben de yatak toplayacagima 2 sayfa kitap okumayi tercih ederim. Veya 5 dk fazla uyumayi... Ona vakit ayırmam. Yatak bu. Sabah icinden cikiyorum. Aksam eve gelip geri yatiyorum.
Veya ev muze degil ki her sey tam dizili tertemiz muntazam olsun. Icinde yasam olan bir yer. Dagilir tabi ki.

Ama bu dusunce kimine uymaz. Toplu seven toplasin elbette. Ben bi bolum dizi izlemeyi tercih ederim.

Ne atasozleri ve deyimler var amiyane , argo, ağaç kavugundan çıkmak atasözü değil bir deyimdir.
Ben zaten size haksizsiniz demedim en basinsan beri haklisiniz ama işin yuzde 40 i anne baba ise yuzde 60 i kişinin kendisi dedim.
Dusunsenize yaşlı annesine su vermeyen biri siz hastalaninca size bakar mi?
Anne su isterse verilmeli diye ogretilmeli mi?
Biri hasta olunca bak oglum denmeli mi?
Yüzde 60 kisminda vicdan, merhamet, kendini gelistirme, istek var.
Tekrar söylüyorum haklılık payiniz var ama bir kisiye ait değil bu eşlerin yaydim çayıra mevlam kayira halleri.

Sadece yatak konusunda sizinle aynı fikirdeyim zaten 2 3 gunde bir nevresim takimini komple değiştiriyorum. Sabah kalkip aksam yine yatiyorum ne gerek var. Hele ki o yatak ortuleri vs. Onlardan takim takim olcagina bu var olan nevresim takimlarima ek 3 4 tane daha nevresim takimi alsaydim keske diyorum.
Hem topla hem üstüne yatak örtüsü ört pff.
Toz olmasın bir yerde kapat geç işte hem yatağın kapali kalmasi da sağlıklı değil zaten

Söyleyince yapıyorsa daha ne anlamadım kavga edip huzursuz olup işleri yine mecbur yapacağına söyle gitsin. ben çalışmıyorum bütün işi kendim yaparim eşimde yorulduğu için işten geldiğinde bir tabak kaldırmaz ama mesela virüsten dolayı işten izinli evde canı sıkılıyor bu ara fırını sildirdim söyleye söyleye hastayım diye evi sildi süpürdü. Bayram önüde dolap kapaklarını sildirmeyi düşünüyorum. Bunun için söylemekle dilim mi aşınır sanki. Ona da aktivite oluyor hem.

Aynen öyle carsafim lastikli carsaf sabah kalkinca hic ugrasmam sadece yorgani söyle bir örterim üzerine eşya koymak için. Bir de ev isini kolaylastirici bir sürü sey var akilli süpüge(viledalı) camasir kurutma kolay ütü bu saydiklarimin 3ü 10bin tutmaz toplamda ama kadinlar bunlari tercih edeceklerine gidip lüks ev alalim koltuklari yenileyelim yatak odasi takimi alalim diyor annem salona 2bin liralık halı 10binlik koltuk takimi ve 3binlik perde aldı. Ne anlamı var ki

cocuguna bile su getirmis. kalk kendin al dememis. simdi kendi yaslandi. su istedi gozumun onunde yemin ederim getiren olmadi ben getirince icmem dedi benim evlatlarimdan biri kaldirmadi bir tarafini dedi.. hic ogretmemissin ki su getirmeyi
Beni yalanci cikarcaksiniz vallahi iyi ki yazıyoruz da kanitliyorum. 2 3 mesajdir yaşlı yazmamin sebebi acindirma değil sizin yaşlı demeniz. Ama şimdi annesi genc oldu ve dışardan geldi su istedi
Ben bizim kata kadar çıkan kuryelere bile su ister misniz diye soruyorken (annem hic bir zaman kızım bak eve kurye gelince sor hee susamis mi diye demedi) annesinin su isteğini yanitsiz bırakan evlatlari benim aklim almıyor k. bakmayin. O zaman yetimhanede buyuyen insanlar bunu yapinca kime suç bulacagiz misal ? Bunu da soyleyin konu kapansin
Birde su getirmeyi nasıl öğretti sizin aileniz benimkiler bunu da öğretmedi. Ben direkt benden su isteyince gidip surahiden alıp getirmem gerektigini anlamistim herhalde bende bir terslik var
Bu arada hepimiz ayni gozlere sahibiz bakinca görür toz mu olmuş batmis mi gormezden gelir , banane yahu benim hanım temizler der.

Babalar hangi konularda örnek olmakla görevli mesela merak ettim.

Eee bir derdim var forumu normal derdi olanlar yaziyor. Foruma bakarsak herkes mutsuz herkes kocasından dertli vs.
Hanımefendi siz cok mu pamuklara sarılarak altın kafeste büyütüldünüz ? İyi de siz de bdvdesiniz mesela sizin de derdiniz var i buradasiniz, bdvdekilerin derdi ev isi olacak değil konusurken anlatıyorlar işte. Benim ailemin egitim seviyesi yüksek olmasına rağmen böyle yetistirildim tanidigim her kız arkadaşımında ailesi böyle büyükşehir,kücüksehir,ilçe,köy bircok arkadaşım var ve hep bunlari anlatıyorlar.

Babalar hangi konularda örnek olmakla görevli mesela merak ettim.
Anneye yardım ederek ev islerine ortak olarak. Eşi çalışmasa dahi jendi isini görerek mesela sabahlari ise giderken bana kahvalti hazirla diye esini kaldırmak yerine kendi kahvaltisini hazirlayıp bulaşığını yerkeştirerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…