Ben kiz tarafinin dugun yaptigini gormedim herkes ustune duseni yapar zaten inanin bilmedfm icin soruyorm2 dugun ve ikisinide erkek tarafi yapsin mantigi da bir garip
Bende oyle dedim bunlari konsmk sacma dedim borctan cok korkuyo inan bisey alsin kensine taksit yapa yapa bir hal olur odeyememk borclanmak sirf o yuzden araba almiyo herkes kredi ceker bu bekliyo..ona baglasamda garipsedimSimdiden acelen ne deseydin. Yani şimdiden bu hesapları yapması bir tuhaf geldi bana gerçi ailesi demiş zannedersem yani öyle görünüyor.
Siz kendi dugununu kendi yapan bayana rastladinizmi kina olcak ya dio babam yapmisti ablama diyo ..Nişan yapılmadan konuşulması daha doğru değil mi?
Konuşmak istemiyorsanız aileler konuşsunlar deyip çekilin.
Ben kiz tarafinin dugun yaptigini gormedim herkes ustune duseni yapar zaten inanin bilmedfm icin soruyorm
Ama akrabalarm bana yakin kalkip kimse oraya gelmez burada banada bir dunya sey takilck hatta takilan salonu karsilick bunun hesabinin yapilmasi garip hissettirdi biz hic para konularini konusmazdik..yani mesela nisanda ne takiliyo nisanda da mi bisi takiliyo sordukca kotu oluyorum cimri mi bu adam diyorm fazlami alinganimmadem maddi durum belli bir düğün yapın.. parayı kendinize ayırın. boşuna külfet çekmeyin.
Bak bilmiyodum ben bunuÇift düğün olacaksa kendi tarafındakini kız tarafı karşılar.
Hep böyledir.
Nisan evde soz gibi olacak zaten..ya dedgm gibi takilanlar karsilar konusulmasi kirdi beni biraz..fazlami hasssas davrniyormNişan yapmayın o zaman nişana harcayacağınız masrafı sizin oradaki yapılacak düğüne yapın iki düğünü erkek tarafına yükleme hem erkek tarafına ağır gelir hemde adaletsiz olur kanımca tabi erkek tarafı maddi açıdan iyiyse bilemem
guzelim simdiki nesil bir garip islerine gelince her seyi bilirler islerine gelmeyince bilmezler 2 dugun olacaksa herkes kendi tarafini karsilar ve herkes uzerine duseni yapar maddi durum kotuyde kina yapilir dugun yapilmaz krediyle borcla evlenmek yerine biraz makul olsaniz ayrica altinlari satmak felan simdiden bakin bunlari dusunuyorsunuz karsinizdakinin dusunmesini garipsiyorsunuz ama siz cekiskiye dusuyorsunuzBen kiz tarafinin dugun yaptigini gormedim herkes ustune duseni yapar zaten inanin bilmedfm icin soruyorm
İki düğün yapmasanız olmaz mı kına yaparsınız sadece bizim bir düğün zor oldu vallaKizlar nisan arefesindeyiz aileler tanisacak..5 saatlik mesafede uzagiz. 2 dugun olacak.konusurken ablamin 2 dugun olmustu birini babam yapmisti dedi.ben suan ozelde ogretmenim gelirim belli.. babam emekli..garipsedim bende dedim ki birini kir gibi yapar bizim taraftakini birlikte yapariz dedim zaten takilarla oderiz salonu nolck dedim.bu gece yine ayni soru annene sordun mu o nasil oluyomus dedi annemde salonmu tutamicaz tutariz dedi ama bir garipsedim..kotu hissettim daha nisan yok ortada bunu konusmak hesap yapmak mantikli mi ? Ya da bu davranis ?? Cift dugun yapanlar nasil yaptiniz
alıngan olabilirsiniz tabii. kendi düşüncemi söyleyeyim. Düğüne harcadığımız paraya hala yanarım. O yüzden bana inanılmaz külfet geliyor.Ama akrabalarm bana yakin kalkip kimse oraya gelmez burada banada bir dunya sey takilck hatta takilan salonu karsilick bunun hesabinin yapilmasi garip hissettirdi biz hic para konularini konusmazdik..yani mesela nisanda ne takiliyo nisanda da mi bisi takiliyo sordukca kotu oluyorum cimri mi bu adam diyorm fazlami alinganim
Her seyi soruyo takilan takiyi alisverisi ki ben alisvers istemem nisan bohcasi istemem diyen biriyim..yani herkes ustune duseni yaparda 2 kez sorulmasi dese ki yapariz falan..annem be diyecek salonmu tutamicaz dedi kadin komik olduSizin memlekette kına olsun, diğer tarafta düğün.
Siz kınanızda gelinlik de giyerseniz gelinlikle görmüş de olurlar sizi davetliler..
Ve bu kına mekanı size ait olur.
İyi hoş da şimdiden aileler tanışmamışken bunları sormak, hem de sık boğaz ederek sormak saçmalık. Bi gelsinler istesinler nişan olsun bakalım. Aileler konuşur adetleri, maddiyatları...
Saçma...
Bu durumu bilmiyodum bana ailem yardim etck onlar yapck dedi burdakinide birlikte yaparz diye dusunmustum..İki düğün yaptık, herkes kendi tarafını karşıladı.
Sizinki maddi durum da onlarınki değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?