gelirim belli ama cift dugun sinirlendim simdiÇift düğün olacaksa kendi tarafındakini kız tarafı karşılar.
Hep böyledir.
İki düğün çok saçma gelir bana hep. Sizin orda kınayı yapın erkek tarafında düğünü madem. Size hediyesi olan kınada verir. Etrafımda hiç olmadı iki düğün. Erkek nerede ise düğün orda yapılır yakın akrabalar da atlar gider o şehre, adet bu yani. İki düğün talebinde bulunan sizsiniz madem sizin karşılamanız daha uygun olur 2. düğünü.Ama akrabalarm bana yakin kalkip kimse oraya gelmez burada banada bir dunya sey takilck hatta takilan salonu karsilick bunun hesabinin yapilmasi garip hissettirdi biz hic para konularini konusmazdik..yani mesela nisanda ne takiliyo nisanda da mi bisi takiliyo sordukca kotu oluyorum cimri mi bu adam diyorm fazlami alinganim
Evet nikahta mantik ama benim arkds cevrem ailem oraya gidemez..oraya onun sulalesi gelebilr benimkiler yakin oldugu icin buraya bende arkdslarmi cevremi yanimda istyorm yoksa cidden kulfetalıngan olabilirsiniz tabii. kendi düşüncemi söyleyeyim. Düğüne harcadığımız paraya hala yanarım. O yüzden bana inanılmaz külfet geliyor.
Ben olsaydım, nikahı bi tarafta; düğünü bi tarafta yapardım. Takacak olan nikahta taksın.
Bence fazla hassas davranıyorsun velev ki ikinci düğünü karşılamak düşüncesi tedirgin etti diyelim şahsen ben bu tedirginliğine hak verirdim bu zamanda millet bir düğünün altından zor kalkıyor ikincisi illaki düşündürür insanıNisan evde soz gibi olacak zaten..ya dedgm gibi takilanlar karsilar konusulmasi kirdi beni biraz..fazlami hasssas davrniyorm
Kina olsa yine salon tutulacak..kucuck evde yapamam ki zaten..İki düğün çok saçma gelir bana hep. Sizin orda kınayı yapın erkek tarafında düğünü madem. Size hediyesi olan kınada verir. Etrafımda hiç olmadı iki düğün. Erkek nerede ise düğün orda yapılır yakın akrabalar da atlar gider o şehre, adet bu yani. İki düğün talebinde bulunan sizsiniz madem sizin karşılamanız daha uygun olur 2. düğünü.
Anladım, sorun olacaksa tek düğünle halletme şansınız yok mu?Bu durumu bilmiyodum bana ailem yardim etck onlar yapck dedi burdakinide birlikte yaparz diye dusunmustum..
Evet nikahta mantik ama benim arkds cevrem ailem oraya gidemez..oraya onun sulalesi gelebilr benimkiler yakin oldugu icin buraya bende arkdslarmi cevremi yanimda istyorm yoksa cidden kulfet
Anladim simdi..demekki herkes boyle yapmis ben cidden hassasim..o oyle sordukca rahatszlk duydum kimse birlikte yapalm demiyo demekki karsilikli sorumluluk gerekiyobenim yeğenimin de biri istanbul da,biri ankara da çift düğünü oldu.istanbul daki düğünü,yeğenimin babası karşıladı,ankara dakini erkek tarafı.yani birini kız,birini erkek tarafı karşılar.ya da tek düğün yapılır,gelen gelir, gelemeyenin kusuruna
bakılmaz.
Ya bahcemiz var musait dedemlerin aslnda hic oyle hayal etmedim ama orayi dusundum suan :)Anladım, sorun olacaksa tek düğünle halletme şansınız yok mu?
İnanın gereksiz masraf, şimdiki aklım olsa herkes ortak olur bir düğün yapardım. Bu şansınız varsa gerisini de birikim olarak kenara koyardınız. 3-4 saatlik düğünden ziyade oraya gidecek paraya çok ihtiyacınız olacak ilk zamanlar.
Bakın iki düğün olursa herkes kendininkini karşılar, bu her yerde böyledir. En azından ben öyle biliyorum.Her seyi soruyo takilan takiyi alisverisi ki ben alisvers istemem nisan bohcasi istemem diyen biriyim..yani herkes ustune duseni yaparda 2 kez sorulmasi dese ki yapariz falan..annem be diyecek salonmu tutamicaz dedi kadin komik oldu
Evde yapma sen de , kınayı kız yapar zaten nerde istersen orda yaparsınKina olsa yine salon tutulacak..kucuck evde yapamam ki zaten..
Belkide hatta sonra tamam canim ben yaparim digerinide babamlar yapsin dedi haksizlik ettim sanirimm..o bilmiyo hadi de ben de hicbr sey bilmiyorumBakın iki düğün olursa herkes kendininkini karşılar, bu her yerde böyledir. En azından ben öyle biliyorum.
Ben de size şunu öneriyorum, kına yapın siz, ya da nikah.. O masraf sizin, diğer düğün nişanlınızın olsun.
Soruları sizi neden rahatsız etti bu kadar, itici şekilde ise siz daha iyi bilirsiniz tabii..
Ama belki de adetleri öğrenmek için soruyordur.
Olacak bir seyler artik..Tesekkur ederimEvde yapma sen de , kınayı kız yapar zaten nerde istersen orda yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?