Bu neydi simdi ?

İki düğün yapilacaksa birini kız tarafı karsilamali tabiki. Bu devirde bir dugun yapmak bile zor. Napsin erkek tarafı? Bu kadar bencil olmayın lütfen.. kına gecesini gelinin memleketinde yapın yeterli. Bi de düğüne kalkiscaksaniz onu da bi zahmet siz karşılayın.

Bizde 2 düğün yaptık 2 düğündede salonları vabalar ödedi benim babam kendi memleketindekini onun babası kendi memleketindekini ama düğünlerde takılan sadece paraları verdik babalara altınlar bizde kaldı paralarda cok birşey kapamadı zaten :)

Valla bizde de iki taraf kendi düğününü yaptı :) ki bence cok normal bir durum kimse kimsenin düğününe karışmadı. İki tarafta gücü neye yeterse öyle yaptılar hiç bir sorunda çıkmadı.

Çift düğün bana göre çok saçma, bence böyle durumlarda kız tarafı çok istiyorsa büyük kınagecesi yapar okadar.

iki düğün istiyorsanız sizin düğününüzü sizin tarafın karşılaması daha uygun olur. biz de 2 düğün yapmıştık, sonuçta benim ailem istediği için benim memleketimde yapıldı, ailem karşıladı.

Bence sızın tarafınızdada dugun olacaksa mantık olarak bırını sızın aılenız bırınıde dıger aıle karsılamalı mantık olarak

Bizim bir tanıdığın böyle iki düğünü olmuştu.
Her ikisini de erkek tarafı karşılaşmıştı.
Benim ailem dışında herkes çok ayıplamıştı. "Herkes kendi memleketindeki düğünü karşılar" demişlerdi.
Benim ailem de o ayıplayanlara kızmıştı; "kız babası kızın düğününü mü yaparmış,doğrusu budur" demişti.
Ben hiç yorum yapmamıştım da şimdi düşünüyorum da bu işler paraya bakar.
Malum düğün zaten çok masraflı bir iş.
Eğer maddiyat yeterliyse zaten damat her ikisini de yapmak ister ama eğer parası yoksa nasıl olacak ki?
Mecbur kız tarafı da elini cebine atacak.

cift dugun kadar gereksiz ve masrafli birsey yok ya. ben kin yaptim memleketimde burada dugun mis gibi de oldu. bi arkadasim nisanini dugun gibi davetli yapti yin baska bir arkadasim da kinasini dugun gibi sadece kadinlara kina yapti. bir de bunu dusun.

Ben tek dugun yaptim,esim kendisi karsiladi,ailesi degil
Ama cevremde gordugum kadariyla iki dugun yapiliyorsa birini kiz tarafi digerini erkek tarafi yapiyor. Sonucta iki tame yapiliyorsa bunun mantigi birinin kizin memleketinde digerinin de erkegin memleketinde olmasi. Kizin dugununu neden erkek tarafi karsilasin ki? Ölünün agzindaki disi bile alirlar bu mantiktakiler

düğünü her zaman erkek tarafı yapar diye biliyorum ben

2 düğün yapmayın

bizde kız kardeşime kına gecesi gibi yaptık ama gelinlik giydi herkes takısını taktı damadın ilinde de düğün yapıldı gene gelinlik giydi onuda onlar karşıladı ,
iki düğünüde damada yıkmak olmaz
zaten damada yıkmış olmuyorsunuz hepsini sen ödüyorsun canım ,düğün sonrası oğlan tarafı kenara çekiliyor borcun altına senı ve oğlanlarını sokuyorlar , kendilerine çay koyup içiyorlar

Kardeşimin eşi ile memleketler baya uzaktı, düğüne sadece çok yakın akrabalar gidebildi, toplam 30-40 kişi.

Bu sebeple kına gecesinin sonunda gelinlik giydi, hem gelinlikle görmek isteyenler gördü, takı takmak isteyen elden verdi zaten. Bir de bizim orada kına gecesine erkek katılmaz, ama kardeşim gelinlik giydikten sonra erkekler de katıldılar, o şekilde devam edildi.

Ayrıca bir düğün yapmak biz istemedik, isteseydik karşı tarafa yüklemezdik. Sonuçta karşı taraf kıma gecesine gelip giderken bile çok para harcadı, biz de düğüne az kişi katılmamıza rağmen yollarda ciddi paralar harcadık, illa küçük de olsa araç tutuldu, yolda yemek yenildi, gidilen yerde yemek yenildi falan.

eğer aileler iki ayrı şehirde ise kız tarafında nikah yapılır, düğün erkeğin yaşadığı şehirde yapılır bizde.

Canım benim ablamın kına düğün birlikte oldu onuda babam ödedi. Salon masrafını ve çoğu masrafı.

Bizim de 6 saat mesafe vardı benim memleketimde nikah salonunda nikah oldu yalnızca eşimin memleketinde de düğün. Bence iki düğün aşırı lüzumsuz masraf. Ayrıca eş adayınızın bunu vaktiyle sizinle konuşması doğru bi davranış bence.

Sekiz yıldır iliskimiz var, para pul islerinde asla aramizda sorun olmaz rahatlikla birbirimizden alir veririz. Ancak 9. Ayimiz nisanda bir kere bile düğünü hangi taraf yapar diye biz konuşmadik. Bu ailelerin konuşacağı is. Biz sadece ailelerimize yük olmadan su esyalarimizi almaya baslayabiliriz dedik.

Iki düğün olduğu zaman söyle olur, kina/düğün birlikte yapilabilir.
Burada örnekleri cok, kizimiz gelinliği ile evden cikiyor salona gelinligi ile giriyor herkes görüyor. Nasil bir düğün düşünceleri var ise (kimisi oynamali kimisi sade ilahi vs.. ) o uygulaniyor. Sonra erkekler çıkıyor gelin hanim kina kiyafetini giyiyor ve kına eglencesi başlıyor.
Kina zaten kiz tarafina ait diye biliyorum böyle olunva ikis bir arada oluyor.
Acikcasi iki düğün yapilacaksa erkek tarafina yüklenmek adil gelmiyor bana.
Nisan adetleriniz nasil bilmiyorum, bizim burada söz nisan bir sayilir öyle büyük nisan yapilmasa da olur bence. Ama her sehrin her ailenin kendine ait bir beklentisi bir adeti olabilir.

Ayrica iki düğün olacaksa bunu kız tarafi kendi sehrindekini karsilar, son 4 yilda neredeyse tüm arkadaşlarımı evlendirmis biri olarak soyluyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…