- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.555
- 548
- Konu Sahibi BettyRuble
-
Haklısınız ancak şu anda ayrı evde yaşıyor o, o açıdan düşününce en basitinden iki ayrı salonda ampul yanmicak bir taneye düşecek. Ya da iki ayrı kettle çay demlemeyecek bir tane demleyecek. Faturalar birbirini dengeler diye düşünüyorum. Eşim gelince ekstra petek açmayacağım misal.Tek kişi ile iki kişi yaşamak farklı.
Kullandiginiz suyu 1.5 katını çarpın, elektriginde.
İnsan tek başına tek bir tostla gün geçiriyor ama çift olunca her gider en az 1bucuk katı.
Kendinizi baz almanız yanlış olur.
Eşiniz de yikancak, telefonu şarj edecek, bilgisayar kullanacak, fırın yemegi yapılacak, camasir yikanicak deterjan su daha fazla gidecek vs vs.
İşte bazı insanlar çok acımasız bazıları da biraz saf olunca böyle üzücü tablolar çıkıyor ortaya.Ay ya nasıl üzüldüm nasıl ınsanlar var o borcu utanmadan nasıl yıktı basınıza da gitti ? Kusura bakma da kocan da yanı bu devir de neyine güvendi de kefil oldu gerçekten çok üzüldüm. Haksızlık bu ne bılıyım mahkemeye falan versenız acaba bi yolu yok mu bu borcu odememenın ? Yazık kendınıze ev bısey alırdınız YOk yere onca para odenır mi adi bi insan icin
O ayrı bir dert konusu malesef.
Evet öğretmen, o tür şeyleri denicez. Şu an ham 1000 tl varken geçinebilir miyiz diye merak ettim. Zamanla artacağını düşünüyorum ufak ufak
Teşekkür ederim yorumunuz için. Ankara market konusunda bana çok iyi geldi. Bir yemeklik pırasa, ıspanak vs aldım geçen gün simit aldım ekmek aldım. 10 tl bile ödemedim hayret ettim. Mevsim sebzeleri ile haftalık 50 tl’ye atlatılabilir mutfak.Çok üzüldüm onca paranın boş yere gitmesine.
Öncelikle eşiniz yanınıza gelsin. İki ayrı ev iki kat masraf. Eğer bilsek ki eşiniz olduğu yerde ailesinin yanında kalıyor ve maaşını harcamıyor bir süre kalıp para biriktirin derdim.
İkincisi, Ankara büyükşehir ancak semtinize göre akşam hem pazarlarından hemde büyük market kampanyalarından sebzeyi meyveyi, et süt kurumundan aylık bir miktar etinizi (diğer yerlere göre daha uygun fiyatlı oluyor) alırsınız. Kıyafet vs ihtiyaçlarınızı minimal düzeyde tutarsınız sezon sonlarında uygun ve kaliteli şeyler alabilirsiniz.
Bir süre faturaları minimal düzeyde tutabilirsiniz. (mesela bizim tv internet ücretimiz 59 tl daha uygun bulunca taahhütüm bitince ona geçeceğim veya birsüre kapatacağım)
Yol ücretleriniz de çok cüzi miktarmış.
Eşiniz öğretmen olduğu için şanslısınız, ilan vererek özel ders verse inanılmaz katkı olur evinize ki illa bulur öğrenci. Bulamasa bile hesabınızı yaparak 1000 tl ile geçinebilirsiniz.
Düzeniniz kurunca kefil olduğunuz kişinin izini sürün. Ailesi akrabası anası babası kimi bulursanız....
Yeter çocuk olmaması avantaj dikkatli harcama yaparak geçinirsiniz Rabbim yardımcınız olsunArkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi.
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz.
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
Teşekkür ederim yorumunuz için. Ankara market konusunda bana çok iyi geldi. Bir yemeklik pırasa, ıspanak vs aldım geçen gün simit aldım ekmek aldım. 10 tl bile ödemedim hayret ettim. Mevsim sebzeleri ile haftalık 50 tl’ye atlatılabilir mutfak.
Size katılıyorum.özellikle kahvaltı konusunda. Dışarıdan poğaça simit almak yerine bir parça ekmek arası peynir hem daha sağlıklı oluyor hem daha uygun oluyor.Şimdi Nasıl gelir ve gider
Yani yatın olmasan önce siz atlık kaç harcıyorsunuz eşiniz kaç harcıyor
Kabaca hesaplayın
Ona göre beslenilirse olur
Örneğin yolda poğaça almak yerine evde peynir ekmek marul sandviç yapın onu yiyin
Akşam da sebze baklagil ya da az etli yemek ayarlarsınız
Köfte patates oturtma
Misafire de iç pilavlı tavuk
Göz doldurur yanına çok çeşit istemez turşu salata yeter
Tavuk 10 tl tutar zaten pilav ocak vs de 10 tl etmez
İşte sürekli hesap yapıyorum bu günlerde ordan al şuraya koy, şu kredi kartını kapat makasla kes çöpe at rahatla, şu borcu öde üzerini çiz. Kafam baya doldu.Şimdi Nasıl gelir ve gider
Yani yatın olmasan önce siz atlık kaç harcıyorsunuz eşiniz kaç harcıyor
Kabaca hesaplayın
Ona göre beslenilirse olur
Örneğin yolda poğaça almak yerine evde peynir ekmek marul sandviç yapın onu yiyin
Akşam da sebze baklagil ya da az etli yemek ayarlarsınız
Köfte patates oturtma
Misafire de iç pilavlı tavuk
Göz doldurur yanına çok çeşit istemez turşu salata yeter
Tavuk 10 tl tutar zaten pilav ocak vs de 10 tl etmez
Çocuk düşündüğümüzde nasip olursa ailelerden yardım istemeyi düşünüyorum. Borcun tamamını söylemeden üzmeden ufak yardım talep edicem. Zaten eşim de diğer eğitim döneminde 2018 eylül ayında ek dersi olur, olmasa da bir çevre edinir özel ders vs imkanımız olur diye düşünüyorum/umut ediyorum.Kaç senelık bu borç ? Hıc çocuk yapmayacak mısınız o borç bitene kadar peki
:) kullanıcı adınız masraf olması beni gülümsettiBu şekilde geçinip giden pek çok insan var.
Hatta çoluk çocuk okutan.
Neden olmasın yani..
Yeter ki evde israf olmasın.
Paranın bereketi kaçmasın.
Planlı, hesaplı gidiyormuşsun zaten.
Bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Yeter bence biraz dikkatli harcayın ve esinizden daha fazla ayrı kalmayın.Arkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi.
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz.
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
Bence de. Ayrı ayrı bu derdi taşımak daha zor.Yeter bence biraz dikkatli harcayın ve esinizden daha fazla ayrı kalmayın.
:) kullanıcı adınız masraf olması beni gülümsetti
Söylediklerinize katılıyorum. Bereket de önemli nokta.
oo Ankaradaysaniz gimsa markete gidin, baya kar edersiniz, butcenize katkisi olurBen yeni atandım ve görevim doğuda yapılmıyor yalnızca Ankara.
Gimsa hiç görmedim nerde var.oo Ankaradaysaniz gimsa markete gidin, baya kar edersiniz, butcenize katkisi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?