Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız ancak şu anda ayrı evde yaşıyor o, o açıdan düşününce en basitinden iki ayrı salonda ampul yanmicak bir taneye düşecek. Ya da iki ayrı kettle çay demlemeyecek bir tane demleyecek. Faturalar birbirini dengeler diye düşünüyorum. Eşim gelince ekstra petek açmayacağım misal.

İşte bazı insanlar çok acımasız bazıları da biraz saf olunca böyle üzücü tablolar çıkıyor ortaya.

O ayrı bir dert konusu malesef.
Evet öğretmen, o tür şeyleri denicez. Şu an ham 1000 tl varken geçinebilir miyiz diye merak ettim. Zamanla artacağını düşünüyorum ufak ufak

Çok üzüldüm onca paranın boş yere gitmesine.
Öncelikle eşiniz yanınıza gelsin. İki ayrı ev iki kat masraf. Eğer bilsek ki eşiniz olduğu yerde ailesinin yanında kalıyor ve maaşını harcamıyor bir süre kalıp para biriktirin derdim.
İkincisi, Ankara büyükşehir ancak semtinize göre akşam hem pazarlarından hemde büyük market kampanyalarından sebzeyi meyveyi, et süt kurumundan aylık bir miktar etinizi (diğer yerlere göre daha uygun fiyatlı oluyor) alırsınız. Kıyafet vs ihtiyaçlarınızı minimal düzeyde tutarsınız sezon sonlarında uygun ve kaliteli şeyler alabilirsiniz.
Bir süre faturaları minimal düzeyde tutabilirsiniz. (mesela bizim tv internet ücretimiz 59 tl daha uygun bulunca taahhütüm bitince ona geçeceğim veya birsüre kapatacağım)
Yol ücretleriniz de çok cüzi miktarmış.
Eşiniz öğretmen olduğu için şanslısınız, ilan vererek özel ders verse inanılmaz katkı olur evinize ki illa bulur öğrenci. Bulamasa bile hesabınızı yaparak 1000 tl ile geçinebilirsiniz.

Düzeniniz kurunca kefil olduğunuz kişinin izini sürün. Ailesi akrabası anası babası kimi bulursanız....

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ankara market konusunda bana çok iyi geldi. Bir yemeklik pırasa, ıspanak vs aldım geçen gün simit aldım ekmek aldım. 10 tl bile ödemedim hayret ettim. Mevsim sebzeleri ile haftalık 50 tl’ye atlatılabilir mutfak.

Yeter çocuk olmaması avantaj dikkatli harcama yaparak geçinirsiniz Rabbim yardımcınız olsun

Şimdi Nasıl gelir ve gider

Yani yatın olmasan önce siz atlık kaç harcıyorsunuz eşiniz kaç harcıyor

Kabaca hesaplayın

Ona göre beslenilirse olur

Örneğin yolda poğaça almak yerine evde peynir ekmek marul sandviç yapın onu yiyin

Akşam da sebze baklagil ya da az etli yemek ayarlarsınız

Köfte patates oturtma

Misafire de iç pilavlı tavuk

Göz doldurur yanına çok çeşit istemez turşu salata yeter

Tavuk 10 tl tutar zaten pilav ocak vs de 10 tl etmez

Aynen mevsim sebzeleri şuan gayet uygun. Mesela bu hafta akşam pazarına çıktım bir tezgahta elma, ayva, köy armutu kg 1.5 Tl idi. Karışık seçtim. Geçen marketten pırasa brokoli karnabahar vs aldım iki kişiye yetecek kadar seçtim, 1.5 tl civarında tuttu aldığım miktarları. Düzenli geliriniz olduktan ve kredi kartına yüklenmedikten sonra geçinirsiniz.

Size katılıyorum.özellikle kahvaltı konusunda. Dışarıdan poğaça simit almak yerine bir parça ekmek arası peynir hem daha sağlıklı oluyor hem daha uygun oluyor.

İşte sürekli hesap yapıyorum bu günlerde ordan al şuraya koy, şu kredi kartını kapat makasla kes çöpe at rahatla, şu borcu öde üzerini çiz. Kafam baya doldu.
Ben et hiç sevmem midem bulanır. Yarım kg et 25 tl desek eşime bir ay yeter.
Dediğim gibi çocuk olmaması şu an avantaj, misafir için de iç pilavlı tavuk gibi şık ekonomik fikirler güzel açıkçası teşekkürler.

Kaç senelık bu borç ? Hıc çocuk yapmayacak mısınız o borç bitene kadar peki

Kaç senelık bu borç ? Hıc çocuk yapmayacak mısınız o borç bitene kadar peki
Çocuk düşündüğümüzde nasip olursa ailelerden yardım istemeyi düşünüyorum. Borcun tamamını söylemeden üzmeden ufak yardım talep edicem. Zaten eşim de diğer eğitim döneminde 2018 eylül ayında ek dersi olur, olmasa da bir çevre edinir özel ders vs imkanımız olur diye düşünüyorum/umut ediyorum.

Bu şekilde geçinip giden pek çok insan var.
Hatta çoluk çocuk okutan.

Neden olmasın yani..

Yeter ki evde israf olmasın.
Paranın bereketi kaçmasın.

Planlı, hesaplı gidiyormuşsun zaten.
Bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

:) kullanıcı adınız masraf olması beni gülümsetti
Söylediklerinize katılıyorum. Bereket de önemli nokta.

Yeter bence biraz dikkatli harcayın ve esinizden daha fazla ayrı kalmayın.

:) kullanıcı adınız masraf olması beni gülümsetti
Söylediklerinize katılıyorum. Bereket de önemli nokta.

Evet masraf yapanların üzerine çöküyorum
Geceleri rüyalarına giriyorum.
Paralarını alıp alıp yırtıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…