Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence 1000 TL yeter.
Böyle bir fırsat varsa hiç kaçırmayın, eşiniz yanınıza gelsin.
En azından birbirinizden güç alırsınız.
 
Yetirmelisiniz. Ona göre yasayin.
Evliligin mantigina aykiri bu olay, yaniniza gelme ihtimali var ve para az diye ayri mi yasayacaksiniz? Niye evlilik o zaman?
Gerekirse her gun makarna yiyin, sogan kavurun, ama ayni evde yasayin
Borc elbet biter
 
Bence kendinizi çok sıkarak geçinirsiniz, üniversitede ekmegin arasında patates kızartması yerdik,doyardik, sıkıntı da olmazdı malum herkes aynı durumda.Ama evli,genç bir çift, belli işleri var ,Ankarada ve hep hesap kitap yaparak zorlanır bir yerden sonra da birbirinizi tirmalarsiniz. En basidinden okulunuzda kahvaltisidir,çay ,sosyal fonudur hesap kitap şaşırtır.Ben altinlarinizi muhafaza ettiğinizi anladım,acaba bir borcu onunla kapatıp eliniz genislese daha mi iyi olur?
 

Ben ay başında maaşımız yatınca 1200 lira para çekiyorum. Ama bunun içinde faturalar yok. Haftada 1-2 kere dışarıda yemek yeriz ( yemek derken orta karar yerlerde). Haftasonu evde oturmayız pek. Mutfak alışverişi de dahil olmak üzere 1200 lira yetiyor.

Bazen ipin ucu kaçıyor ama 6 yıldır çalışıyorum, hiç kredi kartı kullanmadım. Bakıyorum ay sonuna az kalmış ve cüzdanda az para var, ona göre dikkat ediyorum. Kredi kartı kullanıldığında ipin ucu kaçabilir.

Epey uzun yazdım kusura bakmayın. Sonuç olarak eğer dikkat ederseniz 1000 lira yeter diye düşünüyorum. Zaten şuan ayrı olduğunuz için eşinizin harcamaları fazladır.

Yine de emin olamıyorsanız denemek için 1 ay boyunca tüm harcamalarınızı not alın. Bazen ıvır zıvır çok gereksiz harcamalar olabiliyor. Ona göre tasarruf etmeniz daha kolay olur.
 

Eşim öğretmen, sınav görevleri özel kurs vs araştırıp uğraşacağız ekstra aylık 100-150 bile iyidir sıfırdan. Bakalım gidişata göre. Birbirimizi tırmalamak olayı korkutuyor beni ama ben tam tersi yanyana iken daha güçlü olacağımızı düşünmek istiyorum.


Kredi kartını hayatımızdan çıkardık. Elimizde olan nakitle ayı bitiricez.
 
Ben zaten eşinizin başka bir şehirde olmasını seçenekler arasına bile almadım.Bes den de çıkabilirsiniz .İki kişi 140 filan elinize geçer.
 
Gross marketler uygun oluyormuş diye duydum. Araştırıcam bu konuyu komşum bilir.
Kesinlikle gross marketler başkentin kurtarıcısı.
Büyük alışveriş için oraya gideriz zaman bulursak, bildiğiniz isrifleriz 1 aylık her seyı.
Deterjandan ete icecege kadar alırız ve hep bugüne kadar maksimum 400 tl tutmuştur.
Kaşar peyniri 2 kiloluk, tost ekmeklerini 5 6 paket alir buzluga koyarım.
Ama normal bir markete gittiğimde haftalık alışverişim 200 un aşağısına düşmüyor.
Belirteyim, yemeyi ve yedirmeyi çok seven bir aileyiz ve evimizden misafir eksik olmaz.
Yani sizin için çok daha uyguna gelir aylık alışveriş.
Tabi marketten markete de değişiyor gross deyip kaziklandigimiz da oldu.
İstanbul yolu uzerindekileri tercih edin.
Yaşasın gross marketler.
 

O gross marketler hangileri? Benimde ekonomi yapmaya şhtiyacım var bebek geliyor, kredi borcu vs hep içerdeyiz
 
Kesinlikle aynı evde yaşamalısınız ve 1000 tl yeter ama eşiniz neden başkalarına kefil oluyor bu ne berbat bir durum ben kabullenebilecegimi sanmiyorum
 
yeter ama coooook tutumlu olmaniz cok iyi gelir gider takibi yapmaniz lazim. Aranizda hanginiz daha tutumluysa hesap işini o üstlensin. Bir de kit kanaat gecineceginiz icin eşinizle birbirinize sarmaniz muhtemel Allah yardımcınız olsun. Eğer imkan varsa ailelerden erzak alin bol bol; reçel, salça, bulgur, fasulye, zeytin vs tarzi.
 
Valla gelirimız çok iyi ve doğudan gelince azalir deyince ben Doğu tazminatı alan bir meslek düşündüm askerlik gibi ama anladigim kadarıyla öğretmen
Doğudan gelince neden ve ne kadar düşebilir ki öğretmen maaşı onu anlamadım
 
Kira, fatura lar hariç bir milyar iki kişiye yeter.İnsanlar kira, faturalar dahil askeri ücretle geciniyorlar.Eşinizden ayrı kalmayın bence.
 
Mecbur kalınca yeter yetmesine de çok yıpranırsınız
Sonuçta büyükşehirde yaşayan, öğretmen , belli bir çevresi olan genç bir çiftsiniz
Bu parayla kıpırdayacak alan kalmaz
Bir süre sonra bunalırsınız
Onu alma bunu alma onu hesapla bunu hesapla çok yorucu gelir
Kenardaki altınlarınızdan ufak ufak kullanın sıkıştıkça
Ek gelir elde etmeye çalışın
 
Ara dönemde gelirse ek ders alamayabilir bu da maaşını 5’ten 3’e düşürebilir. İhtimal bu, yoksa aylık elimize kalan 1000’den fazla olabilir. Kendimizi en düşüğe göre ayarlıyoruz.
 
Kira, fatura lar hariç bir milyar iki kişiye yeter.İnsanlar kira, faturalar dahil askeri ücretle geciniyorlar.Eşinizden ayrı kalmayın bence.
Faturalar 1000’in içinde. İki kişi yaşıcaz faturalar ve mutfak masrafı bu 1000.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…