Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hersey cıkınca elinize kalansa yetirirsiniz

2 Kişiye hertürlü yeeteerrr ..
Bizde birikim + ev taksti ödediğimiz içim kenarı 1200 Tl falan kalıyor . Rahattt rahatt geçiniyoruz. Bizde + 2 kedi var

sinavda gozetmenlik yapma fikrine katiliyorum, gercekten her hafta neredeyse sinav var. Yds ales kpss universite acikogretim vs...

Çocuğunuz olmadığı için yeter. Elinize kalan parayı faturaları düştükten sonra dörde bölün. Ben öyle yapıyorum. Haftalık para idaresi daha kolay oluyor.

Bu durum sizin ve eşinizin parayı tutabilme gücüyle alakalı. Eli sıkıp davranıp her şeyi gerektiği yerde gerektiği miktarda harcarsanız ucu ucuna yetişebilir. Ancak evliliğin ilk dönemleri hiç öyle markete gitmeyeyim, ay cafede kahve içmeyeyim deyip ay sonu bulunmuyor, onu belirteyim. Ve artı beklenmedik bir harcama bütçeyi sarsıyor.

Eşiniz sanırım öğretmen, benim eşim bazen aof gibi sınavlarda gözetmenlik yapıyor. Belki çok büyük gelmez gözünüze ama onlar kenarda acil durum parası olarak epey iş görür.

Kaç ay oldugunda bağlı
Bir iki aylık sabit yeter ama yıllarca 1000 olacaksa baska bişeyler bulun ek gelir getirecek

Kaç ay süreceğini Allah biliyor bekliyoruz bakalım varlık içinde yokluk çekicez çok zoruma gidiyor.

Konu sahibi siz bu konuyu ekonomi finans borsa başlığına taşıyın
Oradaki topikleri de okuyun
Çok faydası olur size
Mutfak konusunda güzel fikirler verir hanımlar

Nasil harcadiginiza bagli. Bazen ecden hic cikmazsin tek kurus harcamazsin, bazen tek magazada 2-3 bin tl harcar cikarsin.

Yeter bence hazır gıda pek almazsanız sürekli ev yemegı pişirirseniz rahat yeter

Daha once de yazdim ama cevap alamadim.
Yani siz kari koca daha rahat para harcayabilmek icin 4 yil ayri kalmayi goze alabiliyor musunuz gercekten?
Bu yolu nasil bir alternatif olarak gorebiliyorsunuz anlayamadim ben.
Su an biz de kit kanaat geciniyoruz. Ama esim dese ki evleri ayiralim ben falanca yere tasinacagim daha cok kazanirim, kusura bakmayin ama höst derim en kibarindan.
Tamam siz sonradan ayrılmamissiniz belli ki ama yine en birinci hedef evli bir ciftin birlikte yasamasi olmali.
Doguda ne kadar kar ediyor cok merak ettim . iki ayri ev donduruyorsunuz nihayetinde.
Ayrica ek dersi de olabilir, en kotu ihtimalleri düşünüp ayri yasamaya devam etmeniz benim mantigima sigabilecek bir sey degil.

Yok zaten ayrı yaşamayacağız tayin başvurusu yaptık. Sadece bin tl’nin yetip yetmeyeceği konusunda bi dertleşme muhabbet için açtım konuyu. Ki çoğu yorum da destekleyince düşüncemizi iyi geldi konuyu açmak. Hangi sorunuza cevap vermediğimi anlamadım açıkçası, 5 bin’den 3’e düşme durumu var maaşın. Bunu yazmıştım yukarıda ama.

bana da yeter gibi geldi
eşler zorunlu olmadıktan sonra ayrı olmamalı

yalnız sigara alışkalığı varsa ciddi para gidiyor

aslında bu eğitim senesinin bitmesini beklemeniz sanki daha mantıklı, hem okullar kapanınca kira verilen evleri kapatırsınız ailelerinizin memleketinde 2 ay idare etseniz okul açılana kadar, eş durumu okullar kapanınca oluyor mu gerçi bilmiyorum ama, yani eğer bu şekil ayrı şehirlerdeyken para tutabiliyorsaniz en azından bir 6 ay daha dayanın bence, sonra evleri birleştirin, bu senenin yarısı bitti zaten, ya da eşiniz doğudaysa siz onun yanına gidin, lojmanda kalma imkanınız da olursa iyi para biriktirebilirsiniz,

Öğretmen değilim, yazın da çalışıyorum ve doğuda çalışma imkanım yok henüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…