Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açlık sınırında yaşamaya yeter ama kombi bozulacak olsa yaptıramazsınız. Bu miktarın üzerine en az 500-600 ek gelir olması lazım ekstralar için. O da minimum yani. İki kişinin kira, faturalar, yol, mutfak, her şey çıktıktan sonra geçinebileceği bir para neredeyse 800- 1000 tl. O da hastalıktır, misafirdir, arıza durumlarıdır, zorunlu seyahattir vs.için. Ama eğer aileler belli bir miktar destekleyebilirse (ayda 300-400 bile olsa) o zaman düşünülebilir. Eğer bahsettiğiniz dışında (1000 tl) hiçbir geliriniz olamayacaksa çok zor çünkü ne kadar sıksan da evin masrafı bitmiyor. Özellikle kış aylarında. Sigara ve sosyal hayat durumu varsa ya da ailelerden uzaksanız ve gelip gitmeler gerekiyorsa imkansız

Son düzenleme:
Böyle düşündüğümde de peki asgari ücretle çocuk okutan aileler fake mi diye soruyorum kendime.

Tum yorumlari okumamistim başvurduğunuzu görmedim. En dogrusunu yapmissiniz. Insallah kolay olur bundan sonrasi

Böyle düşündüğümde de peki asgari ücretle çocuk okutan aileler fake mi diye soruyorum kendime.
Asgari ücretle çocuk okutan aileler fake değil. Asgari ücretle çocuk okutup, (başka hiçbir geliri olmadan)hiç borcu olmayan aileler varsa onlar fake. Dediğim gibi ektrem durumlar olmazsa geçinilir. Ama evinizde makineniz bozulsa en az 300 lira para istiyorlar. İşte o gibi durumları karşılayamazsınız. Karşılasanız da yeni kart borçları oluşur. Ya da arkadaşlarınız size yemeğe gelse mutfak masrafınız o ay iki katına çıkacağı için sıkıntı yaşarsınız. Birlikte olmak için elbette sıkıntıya da değer, konu başlığı bu olsaydı ben de bunu olumlardım. Ama siz 1000 tl yeter mi diye sormuşsunuz ve bu bin tl içinde yol yemek vs var. O yüzden ben de normal şartlarda yeteceğini, ama asgari geçim(barınma, market, yol, fatura) harici hiçbir şey yapamayacağınızı düşünüyorum. Hele ki sigara, yeni kıyafet, kuaför vs gibi lüks sayılan ama çoğu kişi için temel ihtiyaç halini almış alışkanlıklar varsa, yaşantınızın detayları da geçim miktarı belirlemek için önemli. Eğer ekstra durumlar için aileler belli bi destek verir o sorun değil derseniz eşinizi yarın getirtin yanınıza. O zaman yeter.

Son düzenleme:
Canım Rabbin'e inaniyor musun?
Senin çektiği n borc yukunu ben de cektim haksiz yere ..inan bana kimse inanmiyordu nasil o parayla idare ediyoruz o borclar ödeniyor diye hatta kayinvalide m bile
Rabbim öyle yardım ediyor ki anlatamam. O para sizin israf ettiginiz har vurup harman savurdugunuz bi para değil HAKSIZLIGA UGRAMISSIN
Ve Allah mazlumun her zaman yanindadir ummadigin yerlerden riziklandirir seni merak etme
Sen de benim gibi esinin safliginin kurbani olmussun ama her borc bitiyor onemli olan saglikli olmaniz
Biz simdi evimizi aldik onu ödüyoruz
Bi tek esim calisiyor o da fabrikada

Güzel mesajın için teşekkürler. Evet mazlum durumdayız tam işe başladım istediğimiz gibi tatile gidicez istediğimiz arabayı alıcaz derken hop sıfıra düştük. Zor bir durum ama ne yapabilirim ki Allah sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın bu da geçecek elbet.

Bizim bebek var. Ben calismiyorum. Esimin maastan kredi borcu,kira falan cikinca direkt 1000 civari bisey kaliyo .. mutfak ve faturalara yetiyor iste.. bence kira vs icinde degilse yeter . Bir de 2kisisiniz ...

O gross marketler hangileri? Benimde ekonomi yapmaya şhtiyacım var bebek geliyor, kredi borcu vs hep içerdeyiz
Ben city gross u tercih ediyorum büyük olanını.
İstanbul yolu uzerinde ve içerisinde gıda dışı devasa eşya mutfak hırdavat kırtasiye vs bölümleri de var.
Tavsiye ederim.
Bana en yakın migros beğendik ve çağdaş olduğu için diğer market fiyatlarını bilmem ama bunlara göre sudan ucuz ve çeşitlilik fazla.
Tabu her şeyde istediğim markayı bulamıyorum ama temel malzemeler haricinde diğer seylerde marka takıntım pek yoktur, o sebeple istifci oluyoruz.
En basiti kolayı 20 şişe falan alırız diğer marketlerde o paraya 8 tane alabiliyorken.

Bence yetmez, borçlar bitene kadar sabretseniz.
Ne kadar borç daha çok var mı?

4 yıl uzun süre. Şark görevini sürdürse ne kadar sürede biter borc? Dayanabilecekseniz böyle de olabilir

Arkadaşlar son kararımız gelmesi yönünde. Artık Allah yardımcımız olsun.

bende eryaman 4. etapta yaşamıştım 3 sene kadar, 5m migrosta sürekli güzel kampanyalar oluyordu, et ürünleri çok güzeldi ve tazeydi, şuan başka bir şehre taşındım maalesef migroslar çok küçük büfe gibi. ekol gross var, bizim market var onları hiç bilmiyorum bir denemem faydalı olabilir

standartlarınıza bağlı . ama türkiyede asgari ücretle çalışıp kira verip üzerine birde çocuklu aileler var size iki kişiye yeter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…