- 7 Mayıs 2020
- 4.166
- 10.581
- 208
Biz kurban eti ( kurban eti çok durdurmak iyi değil diye 3 te 1 ini hemen ihtiyaç sahibine veriyoruz diğer 1 lik kısmını kardeşler vs çağırıp yiyoruz kalan son kismida 4 5 ayda tüketiyoruz) ve köyden arada koyun kestirip dolaba atıyoruz yada yıllardır eşimin tanıdığı bir kasabı var baya temiz bilinen bir yer oradan alıyoruzfiyatina baktim ne kadar diye:) kasaba gidip soracak halim yok ya
benim nisanlim pesketatyen sadece balik pisiyor evimizde onu da pazarda kendi balikcimiz var ondan aliyoruz. eve et girmiyor sadece ilikli kemik aliyorum bazen kaynatmak icin.
aile evimdeki etleri babamin tanidigi bir kasap var mahalleden, ondan alir.
markete guvenmemeniz normal ama kasaba da guvenmek zor
su haberi daha gecenlerde izlemistim.
Teşekkürler canım deneyeceğimSu yerine yarım limon bir portakal sıkıp koyuyoruz kapatınca da üzerine bir iki dilim portakal, miktar fazlaysa ölçüyü arttırıyoruz bu kadarrpırasayı da portakallı seviyorum ona da yakışıyor denemediysen
Eti bizden kurbanda kesebilirsek öyle yerdikBizde kurbandan kurbana heralde hatırlamıyorum sjsksl sevmem de zaten
Ben 3 e bölerim 2 si eve girmez dağıtılır 1 i bize kalırBiz kurban eti ( kurban eti çok durdurmak iyi değil diye 3 te 1 ini hemen ihtiyaç sahibine veriyoruz diğer 1 lik kısmını kardeşler vs çağırıp yiyoruz kalan son kismida 4 5 ayda tüketiyoruz) ve köyden arada koyun kestirip dolaba atıyoruz yada yıllardır eşimin tanıdığı bir kasabı var baya temiz bilinen bir yer oradan alıyoruz
Bizde de aynı 1 i ihtiyaç sahibine 1 i aile akraba kardeşlerle 1 haftada biter 1 ide eve kalir çocuklar çok seviyor köfte vs içinBen 3 e bölerim 2 si eve girmez dağıtılır 1 i bize kalır
Ciğerin doğu ile alakası yok ki, ben ciğer yemeye Edirne'de alıştım mesela, ağzıma bile sürmezdim. Şu anda çok seviyorum, doğru pişince efsane lezzetli oluyorBen Adanalı da değilim komşum doğulu musun dedi benim ciğer aşkımı görünce yok dedim ciğer kan yapıyor anemi var ondan yiyorum dedimciğer almak için çarşıya cigercilere gitmek gerekiyor bizim burada her zaman gidemiyorum o yüzden kasaptan tavuk ciğeri alıyorum canım çekince
Soğanlı yumurta yi ben çok severim ta çocukluktan beri annem çok yapardı ben de yaparım hâlâAa niye?! Öyle deme
Osmanli mutfaginda, Saray usulü Soğanlı yumurta var, gayet elit bir yemek.
Ayrica ben de cok severim
Ciğerin doğu ile alakası yok ki, ben ciğer yemeye Edirne'de alıştım mesela, ağzıma bile sürmezdim. Şu anda çok seviyorum, doğru pişince efsane lezzetli ol
portakallı pırasa icin kurşun atar kurşun yeriz ama konu sahibinin eşi sanmiyorum ki portakalli pirasayi beğensin.Su yerine yarım limon bir portakal sıkıp koyuyoruz kapatınca da üzerine bir iki dilim portakal, miktar fazlaysa ölçüyü arttırıyoruz bu kadarrpırasayı da portakallı seviyorum ona da yakışıyor denemediysen
Bol yağda kızarmış yaprak ciğer en lezzetlisi ama burada sacda kavurarak yapıyorlar. Ekmek arası aşırı lezzetli bir şey.Babam çok guzel yapar
Bende yaparım benim çocuklar la eşim ciğer vs yemiyor
Aaa kız ben fak fakirmişim şuan haberim oldu benim dolaptan pilavım hiç eksilmezben de salyangoz yedim fransada cok guzeldi. feslegen ve peynirimsi birseyle firinlanmiştı
ama ikramdi, deniz ürünü sanip yedim. cok sonradan eski fotograflara bakinca ogrendim ne oldugunu:)
fakir yiyecegi bence tarhana
gecenlerde dinlenme tesisinden 250 liraya aldim bir kilodan biraz az. yap yap bitmedi. hala bir kilodan biraz az:)
dümdüz suya 3 kasik atiyorsun yemek oluyor. yani 250 liraya neredeyse 1 ay corban hazir :))
hadi o neyse besleyici en azindan. un corbasi tam fakir isi.
bim mantisi mesela fakir yemegi. yuz lira fazla versen zaten yufkacilarda ev mantisi satiliyor. veremiyorsan bim mantisi aliyorsun.
noddle fakir isi
5 paketi 120 lira, eskiden daha ucuzdu.
pilav da fakir yemegi. 1 kilosu 100 lira bazi marketlerde. hem doyurucu da. fakirsen bol bol pilav yaparsin ki karinlar cabuk doysun.
menemen yerine soganli yumurta yapmak, bebegine pirinc lapasi yapmak...bunlar fakir vibei veren yiyecekler bence.
Seviyorsan bosver. Damak tadı meselesi benceKızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Biz yağını çok katmayız ve tereyağı ile yaparız saç tavada efsane olurBol yağda kızarmış yaprak ciğer en lezzetlisi ama burada sacda kavurarak yapıyorlar. Ekmek arası aşırı lezzetli bir şey.
Gel sarılalımTavuk ciğeri ben pek sevmem ama bizde çocukken yokluktan annem tavuk taşlıgı ve tavuk kıymasından köfte çok yapardı. O köfteyi biz bayıla bayıla yerdik haftada 2 falan ama annem yıllar sonra itiraf etti tamamen yokluktan siz seviyosunuz diye o kadar sık yapıyodum diyebiz o da seviyor sanırdık meğer yokluktanmış.
Ne çok yokluk yazmışım demekki benim içinde o zamanların yemeği olarak kalmış aklımda
Eşiniz hiç yokluk vs görmemiş galiba ondan böyle bol keseden atıyor benceGel sarılalım
Arkadaşım ekmek soğan mı yedin de (ki ben çok severim yemeyi) bu muameleyi gördün. Kocan ezik bir tip benceKızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Eşiniz Egeliymiş ama Ege mutfağının zengin menülerinden haberi yok, evlerinde 3-5 çeşit yemek yapılıp durmuş zannımca.Öyle demeyin burda Kaş taraflarında olsun Muğla'da Aydın'da olsun çok güzel otlardan yapılan değişik şeyler var yav hadi onu geçtim ben enginar yaparım böyle zeytinyağlı eşim bu nedir diyor
Yok ciğer yemek istedim ekmek soğan yesem herhalde direkt TV ye çıkarırdı beni fakir diyeArkadaşım ekmek soğan mı yedin de (ki ben çok severim yemeyi) bu muameleyi gördün. Kocan ezik bir tip bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?