sozlenişimin tam 90. gununde evlenicem, birkac gun kaldi.
niyeyse yuzyillardir nisanliyim gibi bir enerji verdim heralde insanlara beni her goren "daha evlenmedin mi" diyor
Aaa kız ben fak fakirmişim şuan haberim oldu benim dolaptan pilavım hiç eksilmez

her yemegin yanina meşhur katığımdır o benim fak fakirmişim ya ben
aslinda biliyor musun bu sekilde beslenmek cok saglıklı degil
ben de beyaz ekmegi cok severim, gece 2de karnim aciksa yarim+ceyrek ekmek tost yaparım. Pilavi da cok severim ama gecenlerde bir saglik sorunum oldugunu ogrendim. beslenmene dikkat etmem gerekiyor. azicik saglıklı yasam icin bakayim dedim gerçekten ekmegin pilavin yarardan cok zarari var. Hele ki baldo pirincin. glisemik indeksi en yüksek gidalardanmis. ne lifi varmış icinde ne besin degeri. kan sekerini hizlica arttirdigi icin insulin direncine ve birsuru seye neden olur. yumurta kalitesine de etkisi var.
ve en onemlisi tarimda kullanilan ilaclari sunger gibi cekiyor, icinde toksik metaller bulunuyor. bu sekilde pirinc arsenik falan yazarsan kaynaklar bulursun. pilavi yiyecekseniz de makarna gibi haslayip suyunu süzüp oyle yiyin diyorlar.
bence sen de pilav alışkanlığıni azaltmaya calis. cok seviyorsan bazen bulgur pilavi yap ya da basmati pirinc, karabugday falan.
beyaz ekmegi de birakmaya calis. ben yarin birinci ayima gireceğim beyaz ekmek yemiyorum. bu surecte halk ekmekten saglıklı ekmekler aldim ama hic begenmedim , markettekiler zaten katki maddeli.
en sonunda şundan buldum. ekmek gibi degil de lavaş gibi ama cok guzel ve sağlıklilar
bunun yulaf unlu olanini alıyorum.
balik yaptiysam ekmeksiz yiyemeyecegim icin misir unundan airfrierde basit ekmek yapıyorum falan, alternatif aradim boyle.
bence sen de beslenme seklinde bir degisiklik yap. çünkü insan farketmiyor belki yasantisinj etkilemiyor, kilosunu etkilemiyor (ben mesela 52 kiloyum), kendini saglıklı saniyor ama yediklerimiz bizi icten ice sagliksiz yapiyor