• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Tavuk ciğeri ben pek sevmem ama bizde çocukken yokluktan annem tavuk taşlıgı ve tavuk kıymasından köfte çok yapardı. O köfteyi biz bayıla bayıla yerdik haftada 2 falan ama annem yıllar sonra itiraf etti tamamen yokluktan siz seviyosunuz diye o kadar sık yapıyodum diye😔 biz o da seviyor sanırdık meğer yokluktanmış.
Ne çok yokluk yazmışım demekki benim içinde o zamanların yemeği olarak kalmış aklımda 🙈😁
Tavuk koftesini ilk kez 25 yasimda falan yedim. Bana degisik (iyi anlamda) geldi alisik olmayinca. Bizde tavuk doner, tavuk kiymasi falan yenmedi hic. Tavuk doner de bana direkt ogrenci ve fakir vibei veriyor tadi guzel olsa da ahshs

Biz Egeliyiz. Bizde cok sık balik, karides, kalamar, ahtapot falan yenirdi. Cogu kisinin bunlarin tadini yetişkin yasina kadar bilmedigini cok gec öğrendim :D ben 7 yasimdayken ahtapot isterdim mesela.

Yemek aliskanliklari gercekten aileye, yasanilan yere gore cok degisiyor.

Yok ciğer yemek istedim ekmek soğan yesem herhalde direkt TV ye çıkarırdı beni fakir diye
😂 Genelde herşeyde böyle mi davranır peki size? Ayrıca yoksul olmak ayıp mı, biz eşimle birbirimizin geçmişindeki yaşantısı hakkında da kanaat sahibiyiz mesela. Size bunu sorduğuna göre çocukluk, gençlik yıllarınız hakkında fikri yok mu?

Tavuk koftesini ilk kez 25 yasimda falan yedim. Bana degisik (iyi anlamda) geldi alisik olmayinca. Bizde tavuk doner, tavuk kiymasi falan yenmedi hic. Tavuk doner de bana direkt ogrenci ve fakir vibei veriyor tadi guzel olsa da ahshs

Biz Egeliyiz. Bizde cok sık balik, karides, kalamar, ahtapot falan yenirdi. Cogu kisinin bunlarin tadini yetişkin yasina kadar bilmedigini cok gec öğrendim :D ben 7 yasimdayken ahtapot isterdim mesela.

Yemek aliskanliklari gercekten aileye, yasanilan yere gore cok degisiyor.
Ben 10 yaşına kadar karides, ıstakoz, havyar hepsini yedim, Kara lahana da yedim, çiğ köfte de.. Ama ilk saydıklarımız biraz fiyattan biraz da yeme alışkanlıklarından kaynaklı her evde tüketilmeyebiliyor. Eşim köy çocuğu mesela , bilindik bazı yiyecekleri bile çok geç tadabilmiş. 10 yaşında istakoz yedim diye ondan üstün değilim..

😂 Genelde herşeyde böyle mi davranır peki size? Ayrıca yoksul olmak ayıp mı, biz eşimle birbirimizin geçmişindeki yaşantısı hakkında da kanaat sahibiyiz mesela. Size bunu sorduğuna göre çocukluk, gençlik yıllarınız hakkında fikri yok mu?
İnanır mısınız 10 senedir tanıyoruz birbirimizi ilk defa tavuk ciğere denk geldik yani bu konu ilk defa açıldı harici yemek konularında hiç fakir dememişti

İnanır mısınız 10 senedir tanıyoruz birbirimizi ilk defa tavuk ciğere denk geldik yani bu konu ilk defa açıldı harici yemek konularında hiç fakir dememişti
Bilemiyorum, başta tepkisine kızdım ama boş bulundu veya laf olsun diye söyledi belki..Yani aslında insanları tanımadan peşin hükümlü olmamak lazım. Eşinizi en iyi siz tanırsınız..

Eşiniz Egeliymiş ama Ege mutfağının zengin menülerinden haberi yok, evlerinde 3-5 çeşit yemek yapılıp durmuş zannımca.
Şevketi Bostan vardır ki kuzu etiyle pişirilir, Akdeniz mutfağıdır, zeytinyağ ve yeşilliği bol kullanırlar ama etli yemekleri de vardır, kaldı ki Ege’de memurlar, emekliler sebebiyle göç alan bir bölge bu yüzden mutfağı çeşitlendi.
Enginarı dahi bilmiyor oluşu 😵‍💫
Tavuk ciğeri fakir yemeği miymiş :)))) tavuklara çok fazla hormon ve vitamin yüklediklerinden pek tercih etmiyorum ama doğal ortamda yetişmiş doğal beslenen bir tavuğun ciğeri çok faydalıdır, protein, vitamin, mineral ve demir ihtiyacını gidermek için sporcuların bile tercih ettiği tavuk ciğerine fakir yemeği dediğini duymasınlar, kasları arasında eritirler eşinizi 😂
Vitaminler ve kan kalsiyum için tavuk ciğeri çok önemli Dr um.demisti ben çok seviyorum önce yemem vs demiştim ama hiç fena değil

Fakir misin bilemem konu sahibesi ama kocan ultra cahil konu sahibesi... Dana olsun tavuk olsun ciğer yüksek protein degeri icin yenir. Almanyada tum tavukcularda mutlaka tavuk ciğeri satılır, ciğer hangi hayvandan çıkarsa ciksin demir deposudur.. Onu da geçtim güneyde bolca sakatat yenir, bu yemek kulturudur bu adam yemek kültüründen de mi bihaber :KK51:

Ben 10 yaşına kadar karides, ıstakoz, havyar hepsini yedim, Kara lahana da yedim, çiğ köfte de.. Ama ilk saydıklarımız biraz fiyattan biraz da yeme alışkanlıklarından kaynaklı her evde tüketilmeyebiliyor. Eşim köy çocuğu mesela , bilindik bazı yiyecekleri bile çok geç tadabilmiş. 10 yaşında istakoz yedim diye ondan üstün değilim..
Ya zaten o yaslarda neyin ne oldugunu, hangi ekonomik sinifa dahil oldugunu cok da ayırt edemiyoruz ki. Bizde hamsi degil levrek, cipura, dil baligi falan yapılırdı. Ben nerden bileyim onların gorece pahali oldugunu :D Ya da iki uc aile haftasonu yemekli buluşuldugunda mutlaka masada ahtapot falan olurdu, butun arkadaslarim oyle buyudu. İstanbul'a gidince ogrendim bunlarin genelde normal bir yemek düzeni olmadigini :D bizde tavuk ciger falan sadece kopeklerimize verdigimiz şeydi benim icin.

Bende 32 yaşında papara ile tanıştım eşimle evlenince
Az etli kemiği kaynatıp suyunu doğranmış tandır ekmeğine üzerine döküp üzerine soğan doğrayıp sumak atıp yiyorlar bayılıyorlar birde
Arap aşı birde onu da biliyordum ama hiç yememistim kışın bu iki yemek vazgeçilmez eşim için

Vitaminler ve kan kalsiyum için tavuk ciğeri çok önemli Dr um.demisti ben çok seviyorum önce yemem vs demiştim ama hiç fena değil
Ben yemiştim, İstanbul’da yaşlı bir komşum vardı dişleri her eti kesmediğinden yumuşak oluyor diye tavuk ciğeri alırdı, yaşlı bir amca olduğu için bana rica ederdi pişirirdim, pişirdin emek verdin yalnız yemek istemiyorum deyip ya beni davet ederdi ya kızımı alırdı beraber yemek için:)
Şimdilerde çok hormon basıyorlar diye alıp yemiyorum☹️

Lyanna Mormont Lyanna Mormont ’a da katılıyorum, yemek alışkanlıkları aileye göre de değişiyor, bütün bölgelerimizin kendine has damak zevki ve çeşidi bol mutfağı var ama ailelerin damak zevkine göre de değişiyor yemek kültürü, biz İstanbul’da doğduk büyüdük, balık çok pişerdi, midyesinden kalamarına deniz ürünlerinin çoğunu yedim, buna tatlı su balıkları, tatlı su ıstakozu denilen kerevit dahil + ailelerin kökenlerinde doğululuk olduğu için kebap ve kırmızı et ürünlerini de yiyorduk, sebze, kuru bakliyat, yeşillik de yiyorduk, aileye her katılan üyenin yemek kültürü de benimsenince zengin bir mutfağımız vardı bizim.

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Şimdi eşinin dediğine göre yorumlarsak küçükken bizde yiyorduk ama çok şükür fakir değildik yani sukretmesini bilsin bence nice insanlar onuda bulamıyor çöplerden alıp topluyorlar niye bu kadar kucumsedi anliyamadim hayat bu bizde insanız yarın birgün kimin nasina ne geleceği ne olacagi hiç belli olmaz boşa dememisler ne idim ne olacağım demeli bir insan fakir insan çok ve şakir bir insanı nimeti küçümseyerek konuşmak çok yanlış ve ayrıca damak tadı denen birşey var ve inan ben sakatat çok seven biriyim fakir miyim yani şimdi değişik

Lyanna Mormont Lyanna Mormont ’a da katılıyorum, yemek alışkanlıkları aileye göre de değişiyor, bütün bölgelerimizin kendine has damak zevki ve çeşidi bol mutfağı var ama ailelerin damak zevkine göre de değişiyor yemek kültürü, [/B]
Benim anneannemle babaannem (dolayısıyla annemle babam) ayni yemegi bile cok farkli yapardi.
Annemler gocmen, babamlar yörük. Annemlerde mesela etli sarmanin icinde salca, domates vs olur, salcali suda pişirir. Babamlar kiyma soğanla sarar, duz suda pisirir. Zeytinyagli sarma da oyle, annemler çam fıstığı falan koyar, babamlar cok yavan pişirir hatta patlar.
Annemler mantiyi tereyag ve kirmizi biber sosuyla yer, babamlar salcali sosla.

Ayni evin icinde farkli alternatifler olurdu :D Annemlerde cok börek, hamur işi çeşidi var, babamlarda fiks su boregi.

Ya zaten o yaslarda neyin ne oldugunu, hangi ekonomik sinifa dahil oldugunu cok da ayırt edemiyoruz ki. Bizde hamsi degil levrek, cipura, dil baligi falan yapılırdı. Ben nerden bileyim onların gorece pahali oldugunu :D Ya da iki uc aile haftasonu yemekli buluşuldugunda mutlaka masada ahtapot falan olurdu, butun arkadaslarim oyle buyudu. İstanbul'a gidince ogrendim bunlarin genelde normal bir yemek düzeni olmadigini :D bizde tavuk ciger falan sadece kopeklerimize verdigimiz şeydi benim icin.
Ve nick name olarak halay başını seçmiş olman 😄 sana yakışmadı

Ne zaman evleniyon kız
sozlenişimin tam 90. gununde evlenicem, birkac gun kaldi.
niyeyse yuzyillardir nisanliyim gibi bir enerji verdim heralde insanlara beni her goren "daha evlenmedin mi" diyor 😅
Aaa kız ben fak fakirmişim şuan haberim oldu benim dolaptan pilavım hiç eksilmez 😂😂😂
her yemegin yanina meşhur katığımdır o benim fak fakirmişim ya ben
aslinda biliyor musun bu sekilde beslenmek cok saglıklı degil
ben de beyaz ekmegi cok severim, gece 2de karnim aciksa yarim+ceyrek ekmek tost yaparım. Pilavi da cok severim ama gecenlerde bir saglik sorunum oldugunu ogrendim. beslenmene dikkat etmem gerekiyor. azicik saglıklı yasam icin bakayim dedim gerçekten ekmegin pilavin yarardan cok zarari var. Hele ki baldo pirincin. glisemik indeksi en yüksek gidalardanmis. ne lifi varmış icinde ne besin degeri. kan sekerini hizlica arttirdigi icin insulin direncine ve birsuru seye neden olur. yumurta kalitesine de etkisi var.
ve en onemlisi tarimda kullanilan ilaclari sunger gibi cekiyor, icinde toksik metaller bulunuyor. bu sekilde pirinc arsenik falan yazarsan kaynaklar bulursun. pilavi yiyecekseniz de makarna gibi haslayip suyunu süzüp oyle yiyin diyorlar.
bence sen de pilav alışkanlığıni azaltmaya calis. cok seviyorsan bazen bulgur pilavi yap ya da basmati pirinc, karabugday falan.
beyaz ekmegi de birakmaya calis. ben yarin birinci ayima gireceğim beyaz ekmek yemiyorum. bu surecte halk ekmekten saglıklı ekmekler aldim ama hic begenmedim , markettekiler zaten katki maddeli.
en sonunda şundan buldum. ekmek gibi degil de lavaş gibi ama cok guzel ve sağlıklilar
1000111555.webp

bunun yulaf unlu olanini alıyorum.
balik yaptiysam ekmeksiz yiyemeyecegim icin misir unundan airfrierde basit ekmek yapıyorum falan, alternatif aradim boyle.
bence sen de beslenme seklinde bir degisiklik yap. çünkü insan farketmiyor belki yasantisinj etkilemiyor, kilosunu etkilemiyor (ben mesela 52 kiloyum), kendini saglıklı saniyor ama yediklerimiz bizi icten ice sagliksiz yapiyor

Back
X