Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

zelcan mesajını görünce haah doğum yaptı onu haber ediyo dedim
ama daha olmamış demekki
hayırlısıyla doğur da haberlerini alalım:)

canım ne bileyim bütün cins doktorlar banamı denk geliyor yoksa gerçektenmi sorun var anlamadım.ama yürütece bindiği için olmuş olabilir kesinlikle bindirme dedi.bana son gidiştede demişti ama mecburen bindiriyordum yoksa evde hiç iş yapamıyordum.yaklaşık 1,5 aydır bindirmiyordum zaten emeklemeyi öğrensin diye.15 gündürde gidiyor emekleyerek artık hiiiç bindirmem zaten.sende bindirme istersen cnm.oturmasıda yaren gibi oturuyor ama bir müddet sonra ya geri düşüyor yada yana dönüp emeklemeye başlıyor.inşallah yürüdükleri ve konuştukları günüde görürüz cnm

biz dün gittik ahmet beye hafif açılma var çok az dedi
1 hafta 10 gün daha sürebilir dedi
normal doğuma müsaitmişim
epidüral hakkında ne düşünüyorsunuz dedim
gerçekten tavsiye ederim doğum ağrılı bişeydir rahat edersin dedi ama
hala tereddütteyim

sizden epidüral yapan varmıydı
çoğu doğumda geçmişti faydasını görmedim diyor
bide 4-5cm ken yapıyorlarmış yani yolun yarısına gelmişken
napcam bilmiyorum
tekrar ptesi çağırdı

medikalin epiduralinin iyi olmadığını bir doktordan duymuştum......
ama sezeryanını tavsiye etti.....
sen içinden geleni yap canım.....

medikalin epiduralinin iyi olmadığını bir doktordan duymuştum......
ama sezeryanını tavsiye etti.....
sen içinden geleni yap canım.....

yanlış hatırlamıyorsam mayısta bir arkadaş epidüral normal yapmıştı oda çok memnun değildi diye aklımda kalmış
bi geçmişe bakayım belki bulurum

slm kızlar mayısta ben doğum yapmıştım ama memnun kaldım. doğum gerçekten zor. hastanede eşim sancı odasına gelip sormuştu epidural istermisin diye.. bende nasıl olduğunu bilmediğim için farketmez demişti. eşimde yaptıralım çok acı çekmeni istemiyorum demişti.. doğumdan sonrada iyki yaptırmışız yaptırmasak vicdan azabından ölürdüm dedi epidurale rağmen az bağırmadım.. epiduralsiz hiç düşünemiyorum inanılmaz ağrı oluyor... dikişler atılırken canın yanmıyor çok.. anestezisiz dikilmek çok zor. hadi doğum belki katlanılır da dikerken travma yaşıyabilirsiniz ona göre düşünün derim.. medicalde bayan bir doktor bana epidural yapmıştı gayette iyiydi.. 4cm açılana kadar çektiğin ağrı bişey değil. asıl sonrası önemli. benle birlikte 3. çocğunu doğurmak üzere olan kadın vadı..beni sezeryana alın diye basbas bağırdı ama ahmet bey almadı tabi. çünkü önceki iki çocuğu normal doğmuş.. o kadınla aynı odada kaldık.. ahmet bey doğumdan sonra odaya ziyarete gelmişti. ikimizede en geç 5 saat içinde idrar yapamazsanız haberimiz olsun demişti.. kadın benden önce lavaboya girdi ve çok canı yanarak çıktı. zor yürüyordu.ben gayet rahat girdim çıktım.. evde de ağrılarım az oldu. ilaçlarımda vardı. bunlar hep epiduralin etkisiyle.. iyi düşünün derim.. allah kurtarsın hayırlısıyla tüm hamileleri..

psilokum: evet canım hatırladım
bide erdems diye bi arkadaş vardı baktım geçmişe oda memnun kalmış

ama dikiş atarken iğneyle zaten uyuşturuyorlar öyle diri diri dikmiyorlar
epidüral (benim bildiğim) 4-5 cm den çocuğu çıkarıncaya kadar uyuşturuyor
yani bebek çıkacağında etkisi olmuyor ki ıkınabilesin diye
duyduğum ve okuduğum bu yönde

sen yazmışsın ki eşim sordu istermisin diye en son ne zamana kadar isteyebiliyorsun epidürali ???
bide ya gece filan olursa anestezi uzmanı 24 saat varmı nasıl oluyor???

zelcan tatlım gece var mı bilemiyorum ama olması gerekir..ben gece 4e 20 kala hastahaneye gittim.ordaki nöbetçi ebe tahminen öğlen saatlerinde doğum gerçekleşir dedi hakikatende öyle oldu. sıla 13:30da dünyaya geldi.. 4 cm açıklıkta saat 10 civarları anca olmuştu.. suni sancıda vermişlerdi çabuk açılsın diye ama normal şekilde ilerledi.. doğuma çok az kala sancı epiduralde olsa şiddetleniyor bebek kanala iyice giriyor çünkü.. epiduralde ağrı hissedilmez diye bişey yok.. çünkü o bel ve kasık ağrısını kesiyor. ama doğum başlayınca bebek kanala doğru ilerlerken kemiklere bir basınç oluyor.. o ağrıyı epiduralle engelleyemezler ancak genel anestezi olmalı o zamanda normal doğum olmaz zaten..

belime epidural iğnesi takıldıktan sonra doktor bir miktar ilaç verdi epiduralin ucundan.. geri kalanınıda doğum yapmak üzereyken ben istedim o zaman verdiler.ilacın hepsini bir kerede vermiyorlar.. ama en fazlada iki kere.. ebeler verme taraftarı değil ama ahmet bey sağolsun tembihlemişti onlara.. bu kızcağızın muayeneleri çok iyiydi zorlamayın demişti.. ahmet bey bir kere geldi yanıma doğum olmadı.. zorlamadan gitti.. ikinci kez geldiğinde doğum oldu.. ben çok rahattım..bebeğimin çıkışını gördüm eşini gördüm.. harika bir duygu.. allah herkese bu duyguyu yaşatsın..

zelcan dikişleri yaparken uyuşturuyorlar demişsin canım ama benim duyduğum o yönde değil..bir arkadaşım başka bir özel hastahenede doğum yaptı.. kızımla arasında 3-4 ay var. ikinci çocuğu.epiduralsiz normal doğum yaptı... dikerken uyuşturmamışlar söylemesine rağmen.. yaşadığı acıyı hiç unutmuyor.. altıüstü 10-15 liradır ama inadına uyuşturmadılar dedi.. bilemiyorum tabi.. ben ahmet beyle kendimi hep güvende hissettim..

psilokum canım paylaşımın için çok sağol
ben iğneyle uyuşturuyorlar diye duydum hep yoksa o keserken miydi?? belki dikesiye etkisi geçiyorsa bilemem tabii

tabii sıfır ağrılı olması imkansız bişey epid.de olsa mutaka ağrı sızı olacaktır ama nebilim
senin gibi bende inşallah kolayca atlatırım
zaten oğlumu kucağıma alınca tüm acıyı unutacağıma eminim ama işte alasıya kadar kafamçokkarıştı
açıkcası ben epidüralden korkuyorum ayyy çok taktım ben bu işe yaa

kızlar nasılsınız pek gelen olmuyor artık herkes iyidir inşallah.bizde iyiyiz diyeceğim ama pek değiliz.doruk yine geçen hafta hastanede yattı ateşini düşüremedik boğaz ve kulaklarında iltahap oluşmuş ilaç kullanıyoruz yine.
bu aralar emeklediği için giremiyorum pek nete,bide heryere tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor çok zor yani bu dönemleri ayağa kalkıyor ama denge kuramadığı için yere düşüyor sürekli beklemek lazım yani.arada girip bakıyorum ama pek ilerlemiyor sayfalar kimsecikler yok.
bu arada doğum yapacak arkadaşların allah yardımcısı olsun

evet canım ya gelen giden pek yok
biz de son günlerimizi bekliyoruz ama yanlız haha
herkezin kendine göre işi oluyor

bu arada geçmiş olsun doruk paşa hastalanmış

zelcan neye karar verdin canım?
bi de kızlar bişi soracam ben renkli ultrason için geç mi kaldım hani 4 boyutlu olan resim felan veriyolar

teşekkürler arkadaşlar,bizde son aylarımızda sürekli geliyorduk sizin gibi ama daha sonra çocuklar büyüdükçe gelemez olduk.allah sağlıklı doğumlar nasip etsin arkadaşlar.ben doruk doğduğundan beri hastanelerdeyim.dahada nesi var neden böyle oldu anlaşılamadı.ya anne karnında bir sorun oldu ve ahmet bey anlayamadı yada doğumda bir sorun oldu bilemiyorum ama biryerde birsorun olduğu kesin kızlar.size tavsiyem doğumunuzu limonn gibi kameraya çektirin özellikle genel anestezi alacaklar.sonra benim gibi ameliyattamı sorun oldu diye düşünmezsiniz en azından.herkesin allah yardımcısı olsunn

kelebek: canım epidüral konusunda mı şimdilik istemiyorum ama o an ağrı sızı olursa fikir değiştirirmiyim bilmiyorum

canım sen ahmet beye gitmiyormusun zaten??? geç kalmadın canım tam güzel zamanları

sevinç: limon nasıl kameraya aldırdı kim çekti peki ?????

cnm eşi girmiş doğumuna.orda görevlilerden birisi çekmiş bebek doğuncada bebekle çıkmış ameliyathaneden ilk banyosunu ilk anlarını çekmiş eşi zannedersem cnm.

@LİMON : canım anlatsana nasıl yaptınız seninde sezeryandı dimi
ne dediniz nasıl izin aldınız çekim için filan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bende cd resim felan aldım ahmet beyden ...bebeğimi çekti....
kamerayı sordum siz içeri verin orda görevlilerden biri çeker dedi hemşire............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…