Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

öyle mi bi arayayım bahar ı o zaman umarım hala öyledir yoksa
şevket yılmazda da yapılıyormuş ama orası bize uzak eşim almak zorunda kalacak
koca medikalde yok yazık yaaa

selam kızlar.. herkes nasıl ? bayram nasıl geçti taze annecikler.. bir hergün bir cicimizi giydik. 6 aylığız ama tokamızı kolyemizi ve küpemizi taktık :)

slm kızlar geçmiş bayramınızı kutlarım.
ya artık kimsecikler gelemiyor ne oldu herkese anlamadım.
bu arada dün aldığım bebelac çavdarlı mısırlı kaşık mamasının içinden inanamayacaksınız ama sinek çıktı.bebeğine yediren varsa dikkatli olsun diye söylemek istedim.ya anlamıyorum bebeklerin yiyeceklerinde böyle dikkatsizlik olabilirmi.ya anlatamam ne kadar sinir olduğumu.neyse inşallah herkesi iyidir ve bebişleriyle uğraşıyordur

amin canım inşallah.. zaman çok çabuk geçiyor.. bir bakmışsınız sizinkilerde büyümüş ve gezmelere çıkmışsınız..

sağol canım seninde bayramın kutlu olsun.. bazen sessizleşir bizim topic :) şaşırdım kaldım yaşadığın olaya..dikkatli olmak lazım.. doruk nasıl daha iyi mi ? aslında sana bir ara uzunca bir özel mesaj yazmak istiyorum inşallah fırsat bulabilirim. daha önce dorukla ilgili yaşadıklarını yazmıştın.geçmiş olsun.son gelişmeler ne bilemiyorum. dedğim gibi yazışabiliriz inşallah..

canım doruk iyi şimdilik.bayramdan önce dörtçelikte eeg çekildi onunda sonucu iyi çıktı.doktor anne kanında veya doğum sırasında yüz felci geçirmiş diyor 3 aydan 3 aya takip edilecek 2 yaşına kadar.sonra duruma göre yine emar diyebilirler.ağzı hariç birşeyi yok gibi cnm artık yavaş yavaş yürümeyede başladı ayaklarındada sorun yok heralde yürüdüğüne göre.bakalım zamanla belli olacak.yaz cnm özelden yazmak i3,stediğin bişey varsa

slm kızlar nasılsınız? pek gelen giden yok bu aralar topiğe sanırım herkes pıtırrcıklarla uğraşıyor ben geliyorm okuyorumyazamadan çıkıyorum. günler hep koşturmaca artık hareketlendilerde yalnız bırakmaya gelmiyr sıpaları. umarım herkes iyidir. uyumadığı zamanlar hep başında uyuduğu zamanlarda ancak evin işlerini yapıyorum. zaman su gibi akıp geçiyor yetişemiyorum. sevinç msnyede hiç geliyorsun sanırım sende benim gibisin en zor zamanları şimdi. hayırlısı ie yürüseler.

limonncum özledik seni valla merakta ettik.aman yarende sende iyi olunda gerisini boşver.cnm msn yede giriyorum ama dediğin gibi gündüz doruk uyuyunca girebiliyorum sıpam hiiç rahat durmuyorki anca uyuyunca dinleniyor.yarende öyledir şimdi dur durak yoktur ya bunlar yürüyüncede yandık biz kırmadıkları dökmedikleri şey kalmaz ama sağlıklı olsunlarda gerisi boş.arada yaz cnm merak etmeyelim öptüm yaren prensesimiiii

arkadaşlar 5 haftalık hamileyim dün jimerde türkan hanıma gittim beni hiç bilgilendirmedi daha öncede düşük yaptım sorularıma cvp veremedi bende apar topar gece saat 8 de ahme beye ulaştık evinden kalktı hastaneye geldi benimle süper ilgilendi kafamdaki bütün soruları cvpladı sakin bi şekide 5 kuruş parada almadı ben çok memnun kaldım çok ılımlı bi doktor tşk ediyorum burdan ahmet beye..

kızlar bende 18 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim ay ahmet beye gitmeye gitmeye başladım.ilk gittiğimde herşey normaldi.ama ahmet bey bana çok soğuk geldi.daha ilk görüşmemiz olduğu için önemsemedim.ikinci muayaneye 11.haftada çağırdı gittim.bebeğimin ense kalınlığını ölçtü ve 4,1mm çıkardı,yani çok yüksekti.bize bebğimizin normal olmadığını down sendromu gibi birçok hastalık riski taşıdığını söyledi.ikili tarama testi yaptırcaz,plesantadan örnek alcaz dedi ama bu testlerdede olumlu sonuç beklemeyin dedi ve bu tür bebeklerde gebeliği sonlardırma kararı alırız dedi.tabiki ben ve eşim o anda yıkıldık.ben zaten ağlamaktan mahvoldum.allahtanki benim çok yakın arkadaşım radyolog.hemen onu aradım akşamına oda ölçüm yaptı ultrasonla.ahmet beyin 4.1 çıkardığı ense kalınlığı aslında 1.4 çıktı.tamamen yanlış ölçüm yapmış.zaten şu kadın doğumculara ultrasonu nasıl veriyorlar bilmiyorum.onların yetkisi yokmuş,sizin bebeğinizin ensesi kalın demeye.ancak radyoloğa gönderip,ondan rapor alması gerkiyormuş.aksi takdirde sağlık bakanlığı ve ünivesitedeki hocalar kadın doğumcunun ölçümünü kabul etmiyormuş.tabi benim arkadaşım olduğu için ben bunları öğrendim eğer olmasaydı bende inanacaktım.bu arada uludağ üniversitesindeki radyoloji ana bilim dalı hocalarının hepsine benim ultrason sonucum gösterildi ve hepside aynı şeyi söyledi,yanlış ölçüm yapmış doktorunuz dedi.neyse arkadaşımın yazdığı rapor ve ultrason resmiyle tekrar ahmet beye gittik.benim ve eşimin beklentisi, acaba yanlışmı ölçtüm deyip tekrar ultrasona sokmasıydı ama yapmadı.ilgilenmedi bile.ve ilk ölçüm yaptığı gün ben radyolog arkadaşım olduğunu ve onada ölçtüreceğimi söylemiştim.kendiside tabiki ölçütürün demişti.radyolog raporunu gösterdim,ultrason sonucunu gösterdim bana bunlar yanlış dedi.öyle çok sinirlendimki elim ayağım titremeye başladı ve eşimde fena olucam diye beni odadan çıkardı.işte bu kadarda önemsizdi onun gözünde benim bebeğim.şu anda doruk özel bursadki sevil pakere gidiyorum.ahmet beyden sonra hemen ona gittim oda ölçüm yaptı ve aynı şekilde 1.4 sonuç çıkardı.şu anda doktorumdan inanılmaz memnunum.çok ilgili,çok tatlı dilli bir bayan.ve bebeğimde allahıma şükürler olsunki çok sağlıklı.ama ahmet beyin bana yaşattığı o anları hiç unutamıyorum.neyse kızlar çok uzun oldu ama paylaşmak istedim.maksadım doktor kötülemek değil,ama insan hayatını bu kadar ucuza indirmeleri ve hatalarını kabul etmemelerini anlayamıyorum.

Canım, benim de bir arkadaşımda ense kalınlığı görmüştü Ahmet Bey, yanlış hatırlamıyorsam 3 mm civarındaydı. Takiben arkadaşım pek çok doktora gitti, bazıları hiçbir şey yok dedi son olarak Yalçın Bey'e gittiler. Yalçın Bey amnıosentez yapınca bebeğin Down sendromu olduğu anlaşıldı ve gebelik sonlandırıldı. Bence dikkatli ol çünkü Down sendromu çok kötü bir hastalık. Ayrıca 22. haftada bebeğin kalbine iyice baktır çünkü kalp hastalıkları da ense kalınlığı yapabilirmiş. Bu benim dostca uyarım, ayrıca Ahmet Bey bir şeyden şüphe ediyorsa haklı olabilir, çünkü gerçekten çok iyi bir doktor.

ahmet bey soğuk olabilir ama çok ilgili ve sorduğunuz sorulara tatmin edici cevaplar veren bir doktor.
ben kendi adıma hem takip hemde doğumda çok mennun kaldım.

çok şaşırdım ya, ben doğumumu ahmet bey de yapmadım gerçi ama bir süre ahmet beye gitmiştim. bana da çok iyi gelmişti. doğumunu özelde yapmak isteyen birçok arkadaşımı da yönlendirdim hepsi de çok memnun kaldı. ahmet bey bahsedilen yanlışı nasıl yaptı hala aklım almıyor. bir arkadaşın dediği gibi sen bu işi biraz daha araştır. hatta bak maddi durumun iyi ise fsm bulvarında bilson var orada ismail şeker isimli bir radyoloji uzmanı var, mutlaka ona git. bu işin piri kendisi. üniverstenin sonuçlarına da çok güvenme. daha önce üniverstede benimle ilgili benzer bir hata yaptı. gebelikle ilgili bişey değildi gerçi ama sonuçta sağlık problemiydi yani. sonra sağolsun ismail bey aydınlığa kavuşturdu. inşallah bebeğin çok sağlıklı doğar. kim isterki böyle bişeyi, tabiki moral bozucu talihsiz bişey yaşamışsın ama bence kadın doğumcuların usg ölçümleri çok kesin olmayabiliyor. peki kan testi yapılmış olması gerekiyor ikili ve üçlü test için, onların sonuçları nasıl çıktı. sadece usg ölçümü yeterli olmaz bu durumda. bazen usg normal çıkmasına rağmen kan değerleri kötü çıkabiliyor. demek istediğim madem böyle bir şüphe var gereken tüm testleri yaptır. gerekirse tek doktorla yetinme ikinci bir doktora daha görün. sonuçta dünyaya getireceğin bir can ve onun sağlıklı olması, hiç bir şeyin gözden kaçmaması çok önemli.

kesinlikle sana katılıyorum, arkadaşın çok morali bozulmuş haklı olarak. tabiki kim ister bebeğinin sağlığı ile ilgili kötü bir şey duymayı, benim kızım anne karnında kilo olarak birz gerideydi o bile canımı çok sıkardı, kendimi hep suçlu hissederdim. gerçi hala da öyle iştahsız bir çocuk. ama demek istediğim en ufak bir şey bile canımızı sıkarken kaldı ki böyle bişey insanı kahreder. ahmet bey usg de yanılmış olabilir. gerçi bu kadar bir yanılgı payı nasıl olur orası da soru işareti ama sonradan getirdiği sonuçlara da bunlar yanlış demesi çok kafa karıştırıcı. bence arkadaş sonradan üzülmemek adına bu işin peşini bırakmamalı. ben kendisine bilsonu önerdim, biraz pahalı ama ismail bey 1 saat belki daha da fazla kılı kırk yararak inceliyor herşeyi. böyle bir durumda gitmek gerekli diye düşünüyorum tabi herkesin tercihi. umarım arkadaşın bebeği çok sağlıklı doğar ve bunlar kötü bir anı olarak mazide kalır.

Doktorların işi de zor gerçekten. Bir hastalıktan şüphe edip hastanıza söyleseniz suçlusunuz, söylemeseniz yine suçlusunuz. Sezeryan yapsanız suçlusunuz, doğurtmaya çalışsanız da bir sorun olsa yine suçlusunuz. Yani işler ters gittiğinde her zaman doktor suçlu ve kötü. her forumda her doktor için acımasızca eleştiriler yapılıyor, bu eleştirileri yapanlar sütten çıkmış ak kaşık. Bence eleştirilerde biraz insaflı olunmalı, çünkü burda yazılanları pek çok kişi okuyor ve insanlara yanlış mesajlar veriliyor. Keşke bu suçlamalara doktorlar cevap verseler de insanların kafası karışmasa. Ahmet Bey bu yazılanları okusa eminim öyle cevaplar verir ki hiç kimse ağzını açıp da bir şey söyleyemez. Ben o kadar güveniyorum kendisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…