- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #5.681
evet cnm medical işitme testini yapmıyor başka yerde yaptırın diyor.biz zübeydede yaptırmıştık bir tanıdık vasıtası ile temiz çıkmıştı fakat şimdi fakültede yapıyorlar sorun var deniyor bende anlamadım yani.bahar hastanesi 6 aya kadar bebeklere ücretsiz yapıyor diye duydum bi araştır istersen
slm kızlar geçmiş bayramınızı kutlarım.
ya artık kimsecikler gelemiyor ne oldu herkese anlamadım.
bu arada dün aldığım bebelac çavdarlı mısırlı kaşık mamasının içinden inanamayacaksınız ama sinek çıktı.bebeğine yediren varsa dikkatli olsun diye söylemek istedim.ya anlamıyorum bebeklerin yiyeceklerinde böyle dikkatsizlik olabilirmi.ya anlatamam ne kadar sinir olduğumu.neyse inşallah herkesi iyidir ve bebişleriyle uğraşıyordur
sağol canım seninde bayramın kutlu olsun.. bazen sessizleşir bizim topic :) şaşırdım kaldım yaşadığın olaya..dikkatli olmak lazım.. doruk nasıl daha iyi mi ? aslında sana bir ara uzunca bir özel mesaj yazmak istiyorum inşallah fırsat bulabilirim. daha önce dorukla ilgili yaşadıklarını yazmıştın.geçmiş olsun.son gelişmeler ne bilemiyorum. dedğim gibi yazışabiliriz inşallah..
slm kızlar nasılsınız? pek gelen giden yok bu aralar topiğe sanırım herkes pıtırrcıklarla uğraşıyor ben geliyorm okuyorumyazamadan çıkıyorum. günler hep koşturmaca artık hareketlendilerde yalnız bırakmaya gelmiyr sıpaları. umarım herkes iyidir. uyumadığı zamanlar hep başında uyuduğu zamanlarda ancak evin işlerini yapıyorum. zaman su gibi akıp geçiyor yetişemiyorum. sevinç msnyede hiç geliyorsun sanırım sende benim gibisin en zor zamanları şimdi. hayırlısı ie yürüseler.
Arkadaşlar Ahmet Yılmazın muynanesi nerede ve telefon numarasını verirseniz çok sevinicem.
muayenehane yi kapattı artık medical de akşam saatlerinde özel bakıyor
randevu alırken özel dersin yada akşam onlar seni yönlendirir
kızlar bende 18 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim ay ahmet beye gitmeye gitmeye başladım.ilk gittiğimde herşey normaldi.ama ahmet bey bana çok soğuk geldi.daha ilk görüşmemiz olduğu için önemsemedim.ikinci muayaneye 11.haftada çağırdı gittim.bebeğimin ense kalınlığını ölçtü ve 4,1mm çıkardı,yani çok yüksekti.bize bebğimizin normal olmadığını down sendromu gibi birçok hastalık riski taşıdığını söyledi.ikili tarama testi yaptırcaz,plesantadan örnek alcaz dedi ama bu testlerdede olumlu sonuç beklemeyin dedi ve bu tür bebeklerde gebeliği sonlardırma kararı alırız dedi.tabiki ben ve eşim o anda yıkıldık.ben zaten ağlamaktan mahvoldum.allahtanki benim çok yakın arkadaşım radyolog.hemen onu aradım akşamına oda ölçüm yaptı ultrasonla.ahmet beyin 4.1 çıkardığı ense kalınlığı aslında 1.4 çıktı.tamamen yanlış ölçüm yapmış.zaten şu kadın doğumculara ultrasonu nasıl veriyorlar bilmiyorum.onların yetkisi yokmuş,sizin bebeğinizin ensesi kalın demeye.ancak radyoloğa gönderip,ondan rapor alması gerkiyormuş.aksi takdirde sağlık bakanlığı ve ünivesitedeki hocalar kadın doğumcunun ölçümünü kabul etmiyormuş.tabi benim arkadaşım olduğu için ben bunları öğrendim eğer olmasaydı bende inanacaktım.bu arada uludağ üniversitesindeki radyoloji ana bilim dalı hocalarının hepsine benim ultrason sonucum gösterildi ve hepside aynı şeyi söyledi,yanlış ölçüm yapmış doktorunuz dedi.neyse arkadaşımın yazdığı rapor ve ultrason resmiyle tekrar ahmet beye gittik.benim ve eşimin beklentisi, acaba yanlışmı ölçtüm deyip tekrar ultrasona sokmasıydı ama yapmadı.ilgilenmedi bile.ve ilk ölçüm yaptığı gün ben radyolog arkadaşım olduğunu ve onada ölçtüreceğimi söylemiştim.kendiside tabiki ölçütürün demişti.radyolog raporunu gösterdim,ultrason sonucunu gösterdim bana bunlar yanlış dedi.öyle çok sinirlendimki elim ayağım titremeye başladı ve eşimde fena olucam diye beni odadan çıkardı.işte bu kadarda önemsizdi onun gözünde benim bebeğim.şu anda doruk özel bursadki sevil pakere gidiyorum..ve bebeğimde allahıma şükürler olsunki çok sağlıklı.ama ahmet beyin bana yaşattığı o anları hiç unutamıyorum.neyse kızlar çok uzun oldu ama paylaşmak istedim.maksadım doktor kötülemek değil,ama insan hayatını bu kadar ucuza indirmeleri ve hatalarını kabul etmemelerini anlayamıyorum.
selam herkese..çok üzücü birşey yaşamışsın geçmiş olsun. ben de ahmet beyden memnun olmamıştım. doğum korkumu hala atamıyorum.maksadım doktor kötülemek değil demişsin ama bana göre tabiki kötü bir doktor. bana kötü bir doğum yaşatmış olan biri kötü bir doktodur. memnun olan arkadaşlar anlamayacaktır ama ben seni anlıyorum. değiştirmekle iyi yapmışsın. allah hamile olan arkadaşlara kolaylık versin.
kızlar bende 18 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim ay ahmet beye gitmeye gitmeye başladım.ilk gittiğimde herşey normaldi.ama ahmet bey bana çok soğuk geldi.daha ilk görüşmemiz olduğu için önemsemedim.ikinci muayaneye 11.haftada çağırdı gittim.bebeğimin ense kalınlığını ölçtü ve 4,1mm çıkardı,yani çok yüksekti.bize bebğimizin normal olmadığını down sendromu gibi birçok hastalık riski taşıdığını söyledi.ikili tarama testi yaptırcaz,plesantadan örnek alcaz dedi ama bu testlerdede olumlu sonuç beklemeyin dedi ve bu tür bebeklerde gebeliği sonlardırma kararı alırız dedi.tabiki ben ve eşim o anda yıkıldık.ben zaten ağlamaktan mahvoldum.allahtanki benim çok yakın arkadaşım radyolog.hemen onu aradım akşamına oda ölçüm yaptı ultrasonla.ahmet beyin 4.1 çıkardığı ense kalınlığı aslında 1.4 çıktı.tamamen yanlış ölçüm yapmış.zaten şu kadın doğumculara ultrasonu nasıl veriyorlar bilmiyorum.onların yetkisi yokmuş,sizin bebeğinizin ensesi kalın demeye.ancak radyoloğa gönderip,ondan rapor alması gerkiyormuş.aksi takdirde sağlık bakanlığı ve ünivesitedeki hocalar kadın doğumcunun ölçümünü kabul etmiyormuş.tabi benim arkadaşım olduğu için ben bunları öğrendim eğer olmasaydı bende inanacaktım.bu arada uludağ üniversitesindeki radyoloji ana bilim dalı hocalarının hepsine benim ultrason sonucum gösterildi ve hepside aynı şeyi söyledi,yanlış ölçüm yapmış doktorunuz dedi.neyse arkadaşımın yazdığı rapor ve ultrason resmiyle tekrar ahmet beye gittik.benim ve eşimin beklentisi, acaba yanlışmı ölçtüm deyip tekrar ultrasona sokmasıydı ama yapmadı.ilgilenmedi bile.ve ilk ölçüm yaptığı gün ben radyolog arkadaşım olduğunu ve onada ölçtüreceğimi söylemiştim.kendiside tabiki ölçütürün demişti.radyolog raporunu gösterdim,ultrason sonucunu gösterdim bana bunlar yanlış dedi.öyle çok sinirlendimki elim ayağım titremeye başladı ve eşimde fena olucam diye beni odadan çıkardı.işte bu kadarda önemsizdi onun gözünde benim bebeğim.şu anda doruk özel bursadki sevil pakere gidiyorum.ahmet beyden sonra hemen ona gittim oda ölçüm yaptı ve aynı şekilde 1.4 sonuç çıkardı.şu anda doktorumdan inanılmaz memnunum.çok ilgili,çok tatlı dilli bir bayan.ve bebeğimde allahıma şükürler olsunki çok sağlıklı.ama ahmet beyin bana yaşattığı o anları hiç unutamıyorum.neyse kızlar çok uzun oldu ama paylaşmak istedim.maksadım doktor kötülemek değil,ama insan hayatını bu kadar ucuza indirmeleri ve hatalarını kabul etmemelerini anlayamıyorum.
Canım, benim de bir arkadaşımda ense kalınlığı görmüştü Ahmet Bey, yanlış hatırlamıyorsam 3 mm civarındaydı. Takiben arkadaşım pek çok doktora gitti, bazıları hiçbir şey yok dedi son olarak Yalçın Bey'e gittiler. Yalçın Bey amnıosentez yapınca bebeğin Down sendromu olduğu anlaşıldı ve gebelik sonlandırıldı. Bence dikkatli ol çünkü Down sendromu çok kötü bir hastalık. Ayrıca 22. haftada bebeğin kalbine iyice baktır çünkü kalp hastalıkları da ense kalınlığı yapabilirmiş. Bu benim dostca uyarım, ayrıca Ahmet Bey bir şeyden şüphe ediyorsa haklı olabilir, çünkü gerçekten çok iyi bir doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?