- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
İyi sevindim canım darısıda sağlıklı doğumuna olsunSenin o dediğin yeşil kartlı olan yada durumu çok kötü olan aileler içinmiş.Biizm durumumuz orta halli.Devlet çok madur olan ailelere yardım edecekmiş o konuda.Araştırıp öyle gerçkten kötü durumdaysa tüp bebek tedavisinde yardımcı olacaklarmış
Haklısın canım burayı biraz ihmal ettim kusuruma bakmayınNasılsın ne var ne yok iyiisndir umarım.Canım hem tüp bebek için hemde kafam dağılsın diye çalışmayı istiyorum bakalım henüz haber yok inşallh hayırlı bir iş haberi gelir.Devlet tüp bebek raporu için 3 defa aşılama istiyormuş yinede fark veriyormuşsun.Ama tam bir araştırma yapmadık o konuda sorarız.Ama o fakültede ne çektiğimizi Allah bilir.3 4 saat bekletiyolar insanları randevulu olduğu halde.Birde her seferinde farklı bir doktor.Oyüzden özelde olsun temiz olsun dedik.Maddi yardıma gelince hani bir laf vardır tırnağın varsa başını kaşı diye.Benim kendi ailemin elinde olsa yardım ederler ama onlarında şuan okadar yok.Bakalım Allah büyüktür nasip ederse kolayını verir.Eşimin ailesine ben yalvaramam canım onlar düşüncesiz bencilse benim yapacak bişeyim yok.Ben kimseden isteyip hayal kırıklığı yaşayamam oyzüden kendi çabamla yapmak istiyorum.Çok şükür elim ayağım tutuyor Allah iyi bir iş nasip ederse çalışıp kimseye boyun eğmek istemiyorum
İnşallh canım arkadaşlar uygun olsun müsait bir gün geliriz ziyaretinize
hoş geldin canım.
Çok haklısın ben de kv lere hiç mihnet duymadım zaten ne zaman bunu kendi içimde aştım o zaman mutlu oldum, onlar daha mutlu oldular hoşdediğin gibi yapacaksan her şeyini kendin yapacaksın. Zaten çalışmaman içinde hiç bir engelin yok Allaha şükür, İnşallah Rabbim hayırlı iş kapıları açsın sana. Gönlünüzden geçenleri de kabul eylesin. zaman herşeyin ilacı arkadaşım.
Hoşbulduk canım çok teşekkürler.Allah sizlerinde gönlüne göre versin inşallahİyi sevindim canım darısıda sağlıklı doğumuna olsunSenin o dediğin yeşil kartlı olan yada durumu çok kötü olan aileler içinmiş.Biizm durumumuz orta halli.Devlet çok madur olan ailelere yardım edecekmiş o konuda.Araştırıp öyle gerçkten kötü durumdaysa tüp bebek tedavisinde yardımcı olacaklarmış
Haklısın canım burayı biraz ihmal ettim kusuruma bakmayınNasılsın ne var ne yok iyiisndir umarım.Canım hem tüp bebek için hemde kafam dağılsın diye çalışmayı istiyorum bakalım henüz haber yok inşallh hayırlı bir iş haberi gelir.Devlet tüp bebek raporu için 3 defa aşılama istiyormuş yinede fark veriyormuşsun.Ama tam bir araştırma yapmadık o konuda sorarız.Ama o fakültede ne çektiğimizi Allah bilir.3 4 saat bekletiyolar insanları randevulu olduğu halde.Birde her seferinde farklı bir doktor.Oyüzden özelde olsun temiz olsun dedik.Maddi yardıma gelince hani bir laf vardır tırnağın varsa başını kaşı diye.Benim kendi ailemin elinde olsa yardım ederler ama onlarında şuan okadar yok.Bakalım Allah büyüktür nasip ederse kolayını verir.Eşimin ailesine ben yalvaramam canım onlar düşüncesiz bencilse benim yapacak bişeyim yok.Ben kimseden isteyip hayal kırıklığı yaşayamam oyzüden kendi çabamla yapmak istiyorum.Çok şükür elim ayağım tutuyor Allah iyi bir iş nasip ederse çalışıp kimseye boyun eğmek istemiyorum
hoş geldin canım.
Çok haklısın ben de kv lere hiç mihnet duymadım zaten ne zaman bunu kendi içimde aştım o zaman mutlu oldum, onlar daha mutlu oldular hoşdediğin gibi yapacaksan her şeyini kendin yapacaksın. Zaten çalışmaman içinde hiç bir engelin yok Allaha şükür, İnşallah Rabbim hayırlı iş kapıları açsın sana. Gönlünüzden geçenleri de kabul eylesin. zaman herşeyin ilacı arkadaşım.
iyi akşamlar Bahar ben kaçtım
İyiakşamlar Sevcan Allah'a emanet ol
anladım canım benim. :) Zaten pek küçük daha. Kırkını bayabi geçsin bakalım.
EE nasıl gidiyor gaz falan var mı? yani başladımı. Aynı sana beziyor bu arada.
Sorma iki üç gün bişey yoktu. Sarılıktan sürekli uyuyordu, uyandırıp emzirmeye çalışıyordum ama iki gecedir sancıdan uyuyamıyo yavrum. Gazını çıkaramıyo. Doktoru aradım bi damla önerdi, onuda araştırdım uyku yapıyomuş bebekte. Bizimkini sarılık zaten uyutuyo diye vermek istemiyorum onuda. Napıcam bilmiyorum.
Babasıyla bana benziyo :)
Hoşgeldin topiğimize nasılsın AblaBen özelden mesaj atacaktımda sana bir arkadaşa yazmıştım 10 dk geçmesi lazım dedi.Bende buradan bir selam vereyim dedim.Görüşürüz Abla ben çıkmam lazım yemek hazırlıcam eşime.Kib Aeo öpüyorum
Sorma iki üç gün bişey yoktu. Sarılıktan sürekli uyuyordu, uyandırıp emzirmeye çalışıyordum ama iki gecedir sancıdan uyuyamıyo yavrum. Gazını çıkaramıyo. Doktoru aradım bi damla önerdi, onuda araştırdım uyku yapıyomuş bebekte. Bizimkini sarılık zaten uyutuyo diye vermek istemiyorum onuda. Napıcam bilmiyorum.
İyi akşamlar.
Adını bilemiyorum ama mavi renk tercihi kullanılmış olduğu için muhtemelen erkek bebek sanırım.
Kıyamam ona. İşte bu miniklerin ilk dönemlerinde böyle bir sıkıntıları oluyor ne yazık ki. Çünkü sindirim ve boşaltım sistemi daha çok yeni çalışmaya başlıyor ya onun için.
Ama lütfen siz de bunu çok sıkıntı yapmayın kendinize, çünkü unutmayın ki o sizin sütünüzle besleniyor ve sizdeki herşey hala aynı anne karnındaymışcasına ona da yansıyor ve sütünüze de tabi ki.
Onlar öyle öyle büyüyorlar annesi. Zaten sancıdan uyuyamıyormuş ya, doktorun önerdiği damlayı vermeniz daha doğru olmaz mı acaba diye düşündüm kendimce.
Hem biraz rahatlar. Sarılıktan dolayı olmasa da, zaten yeni doğduklarında başlangıçta çok uyurlar bebekler. Yeni bir dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar, (kimi biraz daha farklı olabilir belki) ancak, geneli itibariyle normal, böyle çok uyumaları.
Belki uyku yaptığında emzirmeniz zor olur, tam beslenemez diye mi endişeleniyorsunuz acaba? Ondan mı vermek istemiyorsunuz? doktorun önerdiğini.
Eğer öyleyse, evet belki biraz haklılık olabilir bu fikirde, çünkü zaten çok çabuk yoruldukları için ve hemen uykuları geldiği için çok az süt alabiliyorlar anneden, belki bu mu sizi endişelendirdi bilemiyorum ama öyleyse bile en doğrusu öncelikle onu bu gaz sancısından bir şekilde kurtarmak olmalı öyle değil mi?
Çünkü zaten bundan sonra emdiğinde de gazı olmaya devam edebilir büyük bir ihtimalle. Ve bu durumdayken hem emziremediğinizi hem de bebeğin uyuyamadığını düşürsek sanırım bir an önce bunu çözülmesi en doğrusu gibi görünüyor.
İnşallah rahatlamıştır belki de ben bunları yazarken diye umut ediyorum. Sağlıcakla kalın ve kolay gelsin diyorum.
Canım benim bebeklerin ortak sorunu bu çevremdeki arkadaşların bebekleride böyle.Zamanla geçer inşallah annesi.Kimyonlu su verirlermiş bizede onunda faydasını duydum.Birde halis zeytinyağıyla göbeğine masaj yap prensin.Bende biraz sana benzettim canımSorma iki üç gün bişey yoktu. Sarılıktan sürekli uyuyordu, uyandırıp emzirmeye çalışıyordum ama iki gecedir sancıdan uyuyamıyo yavrum. Gazını çıkaramıyo. Doktoru aradım bi damla önerdi, onuda araştırdım uyku yapıyomuş bebekte. Bizimkini sarılık zaten uyutuyo diye vermek istemiyorum onuda. Napıcam bilmiyorum.
Babasıyla bana benziyo :)Kaderide güzel olur inşallah
Teşekkür ederim baharcım, sağolasın eksik olma.
Evet, bu özel mesajlardaki 10 dk bekleme süresi böyle oluyor. Sadece bir iki satır bile yazmış olsa ve göndermiş olsa insan, bir diğerini atabilmek için 10 dk daha bekliyor. Yani üç mesaj için yarım saat sadece bekleme süresi ediyor.
Görüşürüz ablacım, size de hayırlı akşamlar. Kolay gelsin ve afiyet olsun, yediğiniz içtiğiniz sıhhat ve afiyet olsun inşallah. Çok öpüyorum ben de seni o güzel yanaklarından.
Rica ederim abla sende sağol,görüşürüz bende öpüyorum
hoşgeldin topiğimize nasılsın ablaben özelden mesaj atacaktımda sana bir arkadaşa yazmıştım 10 dk geçmesi lazım dedi.bende buradan bir selam vereyim dedim.görüşürüz abla ben çıkmam lazım yemek hazırlıcam eşime.kib aeo öpüyorum
Gaz 10 uncu günden sonra başlıyor canım. Sanırım sizde 10 gün bu aralar. Ay olmasın gaz falan.. Ben çok çektim kızımda, çok zor. Depresyona girmiştim şu gaz yüzünden.Sana tek söyleyeceğim olursa da sakın sakın üzülme o ağlıyor perişan diye, bana doktor ağlasın ölmez demişti kızmıştım, şimdi diyorum keşke bende dert yapmasaydım, Çocuğa ağlıyor diye vermediğim ilaç kalmadı, şimdi vijdan azabı çekiyorum, Allahım korusun inşallah ilerde bir şey olmaz ilaçlardan dolayı.
sevcan hanım;
size daha önce de bir kaç kez göndermeye çalıştığım mesajlarımı her defasında bir problem nedeniyle göndermeyi bir türlü başaramamıştım.
Bu defa yine yazdım hem de epeyce uzun. Ve de sayfada hiç bir takılma ve yavaşlama da yok. tamam dedim bu sefer gidecek inşallah ve mutlu mesut, gönder ikonuna bastım
VeNe oldu dersiniz??? Yine kısmet olmadı, çünkü sanırım bu defa da sizin posta kutunuz dolu. :26:
Alabilirsem bir kopyasını bilgisayarıma kayıtlayayım bari, uygun olunca gönderirim artık bir kez daha..
İyi akşamlar diliyorum, görüşmek üzere.
nasıl olsun canım eşim varsa pazar günümüz güzel geçiyor önce çocuklar için anatolyuma gidiyoruz genelde, sonra alışverişl varsa oınlar yapılıyor sonra yemek sonra eve geldik, eşim talhayla inegöle pinbol oynamaya gitti bizde oğluşumla onları bekledik vs vs.:)iyilik canım :) senden ne var ne yok :) nasıl geçti hafta sonun.
canım inşallah güzel hayılrlı bir iş bulursun inşallah..Canım nasılsın denk gelemedik seninlede bir türlü.Ya bizim şuan kredi borcu var o olmasa çekecektik ama şuan banka vermiyor borç bitmediği için.Aileye gelince benim babam vefat etti canım.Annemde kendini anca geçindiriyor onlara yük olmak istemem.Akrabalara felan birşey demedik istemedik yani.Ne bilim kendim biriktirp yaptırmak istiyorum.Eşimin ailesine gelincede onlarda o yakınlığı görseydim isterdik.Ama onlar kendilerine harcamaktan bize vakit kalmaz canım.Bakalım bunların hepsi bahane aslında Allah nasip ettimi ummadığın yerden kısmetini çıkartır.Hayırlısı iş olunca hem kafam rahatlıcak hem maddi anlamda rahatlıcam.Sen neler yapıyorsun özlettin kendini Arda bey nasıl?Öp yerime kendine iyi bak öpüyorum canım
Evet ablacım sarılık zaten uyutuyo gün içerisinde zor uyandırıp emziriyorum, bide o damlayı verirsem hiç uyandıramam sarılığı artar diye vermek istemiyorum. Bebeğimiz erkek, ismi Eymen Efe :) Şimdilik iyi çok şükür. Çok uğraşıyorum bazen saatlerce sırtına masaj yapıyorum ama sonunda gazını çıkarıyo çok şükür.İyi akşamlar.
Adını bilemiyorum ama mavi renk tercihi kullanılmış olduğu için muhtemelen erkek bebek sanırım.
Kıyamam ona. İşte bu miniklerin ilk dönemlerinde böyle bir sıkıntıları oluyor ne yazık ki. Çünkü sindirim ve boşaltım sistemi daha çok yeni çalışmaya başlıyor ya onun için.
Ama lütfen siz de bunu çok sıkıntı yapmayın kendinize, çünkü unutmayın ki o sizin sütünüzle besleniyor ve sizdeki herşey hala aynı anne karnındaymışcasına ona da yansıyor ve sütünüze de tabi ki.
Onlar öyle öyle büyüyorlar annesi. Zaten sancıdan uyuyamıyormuş ya, doktorun önerdiği damlayı vermeniz daha doğru olmaz mı acaba diye düşündüm kendimce.
Hem biraz rahatlar. Sarılıktan dolayı olmasa da, zaten yeni doğduklarında başlangıçta çok uyurlar bebekler. Yeni bir dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar, (kimi biraz daha farklı olabilir belki) ancak, geneli itibariyle normal, böyle çok uyumaları.
Belki uyku yaptığında emzirmeniz zor olur, tam beslenemez diye mi endişeleniyorsunuz acaba? Ondan mı vermek istemiyorsunuz? doktorun önerdiğini.
Eğer öyleyse, evet belki biraz haklılık olabilir bu fikirde, çünkü zaten çok çabuk yoruldukları için ve hemen uykuları geldiği için çok az süt alabiliyorlar anneden, belki bu mu sizi endişelendirdi bilemiyorum ama öyleyse bile en doğrusu öncelikle onu bu gaz sancısından bir şekilde kurtarmak olmalı öyle değil mi?
Çünkü zaten bundan sonra emdiğinde de gazı olmaya devam edebilir büyük bir ihtimalle. Ve bu durumdayken hem emziremediğinizi hem de bebeğin uyuyamadığını düşürsek sanırım bir an önce bunu çözülmesi en doğrusu gibi görünüyor.
İnşallah rahatlamıştır belki de ben bunları yazarken diye umut ediyorum. Sağlıcakla kalın ve kolay gelsin diyorum.
Bende nette bi yerde okudum kimyonu, bakalım yine çok sancılanırsa onu da denerim. Sağol canım bu arada.Canım benim bebeklerin ortak sorunu bu çevremdeki arkadaşların bebekleride böyle.Zamanla geçer inşallah annesi.Kimyonlu su verirlermiş bizede onunda faydasını duydum.Birde halis zeytinyağıyla göbeğine masaj yap prensin.Bende biraz sana benzettim canımKaderide güzel olur inşallah
Rica ederim abla sende sağol,görüşürüz bende öpüyorum
Gaz 10 uncu günden sonra başlıyor canım. Sanırım sizde 10 gün bu aralar. Ay olmasın gaz falan.. Ben çok çektim kızımda, çok zor. Depresyona girmiştim şu gaz yüzünden.Sana tek söyleyeceğim olursa da sakın sakın üzülme o ağlıyor perişan diye, bana doktor ağlasın ölmez demişti kızmıştım, şimdi diyorum keşke bende dert yapmasaydım, Çocuğa ağlıyor diye vermediğim ilaç kalmadı, şimdi vijdan azabı çekiyorum, Allahım korusun inşallah ilerde bir şey olmaz ilaçlardan dolayı.
Aynen öyle canım bizimki 9. gününde başladı gaz sorunu. Sende korkutma kendini bişey olsa olurdu, çoktan geçmiştir verdiğin ilçların etkisi :)
Evet ablacım sarılık zaten uyutuyo gün içerisinde zor uyandırıp emziriyorum, bide o damlayı verirsem hiç uyandıramam sarılığı artar diye vermek istemiyorum. Bebeğimiz erkek, ismi Eymen Efe :) Şimdilik iyi çok şükür. Çok uğraşıyorum bazen saatlerce sırtına masaj yapıyorum ama sonunda gazını çıkarıyo çok şükür.
Bende nette bi yerde okudum kimyonu, bakalım yine çok sancılanırsa onu da denerim. Sağol canım bu arada.
Aynen öyle canım bizimki 9. gününde başladı gaz sorunu. Sende korkutma kendini bişey olsa olurdu, çoktan geçmiştir verdiğin ilçların etkisi :)
Sık sık uyandırıp emzir uyanmasını bekleme. Yoksa Allah korusun aç kalabilir. Ben kıyıp uyandıramadım yavrum açlıktan şekeri düştükçe uyudu, hastanede ayaklarını, omuzlarını şimdik içinde bıraktılar uyansın emsin diyetakılan serumlar iğnelerde cabası neyse.
Adı Yağız efe değil miydi? :44:
nasıl olsun canım eşim varsa pazar günümüz güzel geçiyor önce çocuklar için anatolyuma gidiyoruz genelde, sonra alışverişl varsa oınlar yapılıyor sonra yemek sonra eve geldik, eşim talhayla inegöle pinbol oynamaya gitti bizde oğluşumla onları bekledik vs vs.:)
siz neler yaptınız bakalım..
canım inşallah güzel hayılrlı bir iş bulursun inşallah..
iyi cnm napsin tv seyrediyor, bende mutfakta pc başında arada yemek arada ütü arada burası zamanı dolduruyoruz işte:)
ee eşin pazar günleridemi çalışıyor
Ne güzel büyümüşte babasıyla erkek erkeğe oyunlara gidiyor :)
Bizimde aynı napalım cumartesi misafirlerim vardı. Hani şu bahsettiğim arkadaş varya o bide diğeri geldi :)
ikiside bebekli ne zaman uyuyup ne zaman uyandıkları belli değil, amaannnn hiç oturmadılar biri oturur biri kalkar bi bok anlamadım :)
bide elimde çaylarla bir düştüm nasıl olduysa, çok şükür yanmadık ama (kızımda arkamdaydı), krem rengi halım iğrenç oldu çıkmadı çay lekesi...
yok canım eşim pazarları çalışmıyor,demek istediğim eşimle pazar günü çok güzel geçiyor:)
nazardır nazargözleri çıksın:))
Allah Mutluluğunuzu daim etsin şekerim.
bilmiyorum artık :)
Canım Candan abla tesadüfen bana özelden mesaj atmıştı öyle böyle derken tanıştık ama yüzyüze görüşmedik henüztanımadığın yok kıs...
İnşallah canım istediğim şuan için o.Hayırlısı olsun.Ev hanımlığı böyle işte işler bitmez.Sağlık huzur olsunda önemli değil bunlarnasıl olsun canım eşim varsa pazar günümüz güzel geçiyor önce çocuklar için anatolyuma gidiyoruz genelde, sonra alışverişl varsa oınlar yapılıyor sonra yemek sonra eve geldik, eşim talhayla inegöle pinbol oynamaya gitti bizde oğluşumla onları bekledik vs vs.:)
siz neler yaptınız bakalım..
canım inşallah güzel hayılrlı bir iş bulursun inşallah..
iyi cnm napsin tv seyrediyor, bende mutfakta pc başında arada yemek arada ütü arada burası zamanı dolduruyoruz işte:)
Evet ablacım sarılık zaten uyutuyo gün içerisinde zor uyandırıp emziriyorum, bide o damlayı verirsem hiç uyandıramam sarılığı artar diye vermek istemiyorum. Bebeğimiz erkek, ismi Eymen Efe :) Şimdilik iyi çok şükür. Çok uğraşıyorum bazen saatlerce sırtına masaj yapıyorum ama sonunda gazını çıkarıyo çok şükür.
Bende nette bi yerde okudum kimyonu, bakalım yine çok sancılanırsa onu da denerim. Sağol canım bu arada.
İnşallah geçer canım gaz sorunu rica ederim kibAynen öyle canım bizimki 9. gününde başladı gaz sorunu. Sende korkutma kendini bişey olsa olurdu, çoktan geçmiştir verdiğin ilçların etkisi :)
Geçmiş olsun canım kaderimin dediği gibi nazara gelmiş olabilirsin.Silince çıkmıyormu leke?Allahtan sana ve kızına birşey olmamış o sırada.:18:ee eşin pazar günleridemi çalışıyor
Ne güzel büyümüşte babasıyla erkek erkeğe oyunlara gidiyor :)
Bizimde aynı napalım cumartesi misafirlerim vardı. Hani şu bahsettiğim arkadaş varya o bide diğeri geldi :)
ikiside bebekli ne zaman uyuyup ne zaman uyandıkları belli değil, amaannnn hiç oturmadılar biri oturur biri kalkar bi bok anlamadım :)
bide elimde çaylarla bir düştüm nasıl olduysa, çok şükür yanmadık ama (kızımda arkamdaydı), krem rengi halım iğrenç oldu çıkmadı çay lekesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?