Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .

sağol Sevcan...
tek benle olsa yine iyi
ama herşey benim dışımda

bu arada bebek arkadaşımızın evi tam nerede
biliyorsan bana özel mesaj atarmısın?

bende bugün doktordan sonra
çarşıya uğradım
ev eksiklerinden bir kaç parça daha tamamladım
kordiro için halı aldım
çöp kovam yoktu banyoma uygun en sonunda
uzun arayışlardan sonra buldum ve aldım
mutfağıma aksesuar aldım bir kaç tane...

hatta halıcıda Sevcancım kulaklarını çınlattım
overlok çekimini üstüne basa basa söyledim
beyaz renkle olmasın diye...

sağol Sevcan...
tek benle olsa yine iyi
ama herşey benim dışımda
e cnaım zaten bizim dışımızda gelişen olaylar daha çok üzüyor. Çünkü kişşinin kendisiyle ilgili olsa halleder zaten. Ama Allahım refaha çıkarsın sebep neyse yinede çok üzülme
bilmiyorum canım tam nerede. Emekteymiş ama Bahar biliyor.
İyi günlerde kullan eksiklerin hepsini bitirme hem nazar boncuğun olsun hemde ev hediyesi gelir

hatta halıcıda Sevcancım kulaklarını çınlattım
overlok çekimini üstüne basa basa söyledim
beyaz renkle olmasın diye...

iyi yapmışsın :)
bizde taksit verirken eşim söylemiş arkadaşıya oda kızmış elemanlara senden tel bekliyorum ne zaman al dersen alırım yeniden çeker yollarım dedmiş :))

Merhaba canım gözün aydın kayınvaldenle buluşmuşsunÖzlemiştir tabiki torununu çocuk bile yokluğunu hissetmiş baksana
haksevere katılıyorum bebek arkadaşa giderken bişeyler yapalım tatlı tuzlu götürelim,
bebek çayı koysun yeter:)
küçük bebeğiyle yormayalım onu..
Olabilir her birimiz bişeyler yapsa bir sürü şey olur zaten
A.s hayırdır Semihacığım umarım çok kötü bir şey yoktur üzme kendini sıkıntın neyse inşallah Allah içine ferahlık versin sıkıntını alsın canımGeçmiş olsun doktora gitmişsin.Ben bebeğe gittim canım çarşı dönüşü eşim arabayla bıraktı eşlerimizde tanıştılar.Çok mutlu olduk ikimizde inşallah sizlerde görürsünüz.Gideriz hep birlikte kısmetse
bu arada karamukun selamı var Bursaya dönmüş yarın müsait olursa buradan da görüşürüz.
A.s
Canım ben özelden yazarım sana

Güle güle kullan cicilerini hepsi birden olmuyor zaten imkan oldukça eksikler tamamlanıyor

Slm kizlar nasilsiniz 2 gundur bakamadim topige eltim bendeydi yatiya 2 oglu var ve cok hiperaktifler birak topigi pcye elimi surmeye vakti bulamadim buarada haksever seni neseli gordum boyle ol iste karamsarlik yok esinle olani diyalogunuzu anlatis tarzin cok hos cokguluyorum yazilarina allahta seni guldursun kacamadin demek alemsin yaa...

Sevcancim seninde kayinvalide gormeme rekorun son bulmus uzuldum ama kizinin adina sevindim bak ozlemis cocuk :)) bende benimkini bayadir gormuyorum ama buraya tasinmadan ayni apartmandaydik hergun laf sokmalar havada ucusuyodu uzak olunca laf sokucak biside bulamiyolar bir oturanlarin allah yardimcisi olsun simdi haftada bir ararim ki aramassam darilir kizinda subhaneke okumaya baslamis masallah allah devamini getirsin benim oglumda okusun cok istiyorum ama varsa yoksa bilgisayar oyunlari ne yaptimsa vazgeciremiyorum sahi siz nasl uzak tutuyonuz basarabiliyomusunz bir oneriniz varmi...neyse allaha emanet olun benim koca kisisi geldi ben kactim...

semiha ......neye canın sıkkın senin bakim var bişi hiç iyi görmedim seni

sevcan........canım yarın gidiyoruz kemalpaşaya anneme erken gidicez ..eşim annemin diger evin banyosunu yapıcak küvet var duşa kabin istiyomuş kiracı onu yapıcak bide annemin kendi evinin tavanlarına köpük döşücek bikaç günlük işi var pazara kadar durcaktık ama bugün telefon geldi bana cumartesi toplantım var mış cumartesi pazar hatta bi kursta olcak bide kalıncakmış bilmiyorum eşimi annemde bırakıp ben tekte dönebilirim izinde alabilirim nabıcam belli değil yani:44:ama yarın gidiyoruz anneme

kız bu arada herkeze yetişiyosun he arayıp soruyosun maşallah sana topiği ben açtım ama yayın ve koordinatör seni ilan ediyorumgörevin hayırlı uğurlu olsun

bu arada kızıma nasıl unuttururum dediğin laflar varyaönce sen sölemicen kızım senden öğreniyo cimcime annecim o güzel bi laf degil bunu sölediğimiz zaman karşımızdaki teyzeler üzülebilir felan de söledigindede uyar unutur inşallah zmanla ama hem öğretiyoruz böyle lafları sonrada gülüyoruz cocuk iyi bişi söylüyorum sanıp devam ediyo malesef

yenise......aynen bizim aramız biraz komik böyle nabsın büyütüyo işte beni çok nazlıyım çokkkkk allah sabır versin eşime ama nabım kendi istemiş küçük olsun diye annesi hep 25 yaşında bakarmış ben istemem dermiş küçük olsun küçük olsun kendi 26yken 17dimde aldı beni istedi gb büyüytttü nazımıda çekecek şansı yok...şimdi diyorum aklın olsa küçük alırmıydın eşini diyo valla 35 40 alırdım nabcaksa o yaşta

baharım......cannımmm saol senin tatil nası gidiyo

DİSİPLİNİN ÖNEMİ
Disiplin; çocuğunuzun kendi sınırlarının nerede başlayıp nerede bittiğini ona göstermektir. Bu çocuğunuz için bir sosyalleşme sürecidir. Okulda arkadaşlarına vuran, yemek masasında kurallara uymayan, durmasını istediğinizde durmayan , oyuncaklarını kıran, size birçok konuda uyum sağlamakta zorlanan çocuğunuz için disiplini yerleştirmek çok da zor değildir.

Bir davranışı ya da kuralı çocuğunuza benimsetmek ve yaşam boyu uygulamasını sağlamak için; öncelikle ona doğru bir model olmalısınız. Akşam yemeğinde ıspanağı yemeyen babayı gören çocuğunuzun yemek seçmesi beklenen bir sonuçtur. Bu durumda ona yemek kuralları ve beslenme ile ilgili gerekli disiplini yerleştiremezsiniz. Kurallar; çocuğunuzun yaşına uygun bir şekilde ve anlayabileceği bir dilde anlatılmalıdır. Neden bu kuralların koyulduğu , bu kurallara uyduğunda neler kazanacağı ve uymadığında neler kaybedebileceği ile ilgili bilgiler anne – baba tarafından açıklanmalıdır. Bu açıklamalar için ; tüm aile üyelerinin bulunabileceği bir toplantı saati ve evde bir köşe belirleyin. ( mutfak masası, Ali' nin odası vb. ) Toplantı esnasında yiyecek ve içecek ikramının yapılması çocuğunuzu mutlu edecek ve bu olayın ciddiyetini algılamasını kolaylaştıracaktır. Gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra , çocuğunuza güvendiğinizi ve bu davranışı yapabileceğine inandığınızı söylemeyi unutmayın. Evde ya da yaşamda sizin de uymanız gereken kurallardan bahsedin. Kurala uyulmadığında çocuğunuzun karşılaşabileceği durumları kendisine ifade edin ve bu söylediklerinizde KARARLI ( şifremiz = kararlılık ) olduğunuzu ona hissettirin. Her ne olursa olsun bu kararınızdan vazgeçmeyeceğinizi ona göstermelisiniz. Bazen yapılan konuşma sonrasında karşılıklı yazılı bir form ve imzalar çocuklar için daha motive edici olabilir.

Beklenen davranış gerçekleşmediğinde yani koymuş olduğunuz kurallar uygulanmadığında öncelikle sakin olun ( sinirlenmeyin, bağırmayın, eleştirmeyin ) ve kararlı ifadenizi devam ettirin. Başlangıçta söylemiş olduğunuz sonuçları uygulayın. Eğer çocuğunuz beklenilen davranışı gösterdiyse öncelikle bundan çok mutlu olduğunuzu ( manevi ödül ) ifade edin. " Bu davranışın beni çok mutlu etti. ","Yemeğini bitirdiğin için çok mutlu oldum.", " Misafirliğe gittiğimizde arkadaşlarınla hiç kavga etmedin, onlarla çok güzel oyun oynadın ben de anneleriyle sohbet ettim, bunu yapabileceğine inanıyordum, aferin." Gibi. Çocuklarınıza sık olmamakla birlikte maddi ödüller de sunabilirsiniz. Fakat istediğimiz özellikle doğal ihtiyaçlar ( beslenme, uyku vb) ve sosyal kurallarda çok fazla maddi ödüller sunulmaması çünkü çocuğunuzun bu davranışı yapılması gereken bir davranış olarak öğrenmesi gerekmektedir. Bir şey elde etmek için bir davranışı göstermek anlayışı çocuğunuzun disiplin eğitimi ve psikososyal gelişimi için çok da yararlı değildir. Bu nedenle maddi ödüller sunulurken sıklığına dikkat edilmesi gerekir.

Disiplin oluşturulmaya çalışılırken uygulanan ceza davranışları çok önemlidir. Cezanın çocuğunuzun psikolojisine ve onunla kurduğunuz ilişkiye zarar vermeyecek nitelikte olmalıdır. Ceza da amaç; çocuğunuzun farkındalığını arttırmak ve ona iç görü kazandırmaktır. Yapılan yanlış davranış sonrasında ondan yaptığı davranışı düşünmesini isteyin ve evde bir düşünme köşesi belirleyin. (bu köşeye birlikte eğlenceli bir isim takabilirsiniz, bazen siz de yanış davrandığınızda bu köşeye gidebilirsiniz) Verilen ceza çok uzun süreli olmamalı ve yapılan davranıştan hemen sonra uygulanmalıdır. Süre olarak üç yaş için üç dakika, dört yaş için dört dakika, beş yaş için beş dakika, 6 yaş için yine 5 dakika olarak belirlenmelidir. Sürenin uzun olması çocuğunuzun davranışı ile ceza arasında bağlantı kurmasını engelleyecek ve ceza amacına ulaşmayacaktır. Ceza amacına uygun olarak verilmelidir. Örneğin; oyuncaklarını toplamadığı için hafta sonu gidilecek bir geziden tamamen mahrum bırakılması çocuğunuzu çok mutsuz edecek ve sizden uzaklaşmasını sağlayarak bundan sonra koyacağınız kurallarda uyumsuzluğunu arttıracaktır

Kendi sınırlarını belirleyebilen ve kendi ihtiyaçları için yapılması gereken davranışları kazanabilen bir çocuk ileride kendine güvenen, sosyal ilişkileri kuvvetli bir birey olacaktır. Bu nedenle okul öncesi dönemlerde bu davranışın kazandırılması çok önemlidir. ..
Çocuğunuzun en temel taşlarının atıldığı bu yaşlarında onlara model olup onların kişiliklerini inşa etmelerinde en büyük yardımcıları olabilirsiniz… yada geleceklerini etkiliyecek,psikolojilerini etkiliyecek kötü izlerde bırakabilirsiniz… bazen çok sevdiğiniz ve sadece iyiliği için yaptıklarınız beklide onlara zarar vericek şeyler olabilir… bu yüzden onların dünyalarına girip onların gözünden görmeyi deneyelim hayatı… neler yapıyoruzu anlattım şimdi neler yapabilirsiniz birkaç örnek vereyim…

ÇOCUKLARA SÖYLENEN VE ZARAR VERİCİ BAZI SÖZLER

Tehditler – “Bir daha bunu yaparsan seni terk ederim...”
Çocuk olmasaydı yaşamın daha iyi olacağını belirten sözler – “Çocukların masrafları olmasaydı arabayı değiştirebilirdik...”, “Artık sana tahammül edemiyorum...”
Kıyaslama – “Neden kız kardeşin gibi derli toplu olamıyorsun?..”
Etiketleme –“Sen... dağınıksın, tembelsin, aptalsın, yaramazsın, baş belasısın, beceriksizsin, şişmansın, utangaçsın, umutsuz vakasın...”
Suçlama – “Beni hasta ediyorsun, yoruyorsun, üzüyorsun...”, “Başımı ağrıttın, midemi ağrıttın..”
Aşağılama – “Bırak ben yapayım, sen çok ağırsın...”
Cesaretini kırma – “Neden her zaman bunu yanlış yapıyorsun?”.

Anne-babaların kolaylıkla yapabileceği 19 süper şey!

1. Doğdukları günden itibaren çocuklarınızla bol bol konuşun.
2. Onlara sarılın, kucaklayın ve ihtiyaçlarına yanıt verin.
3. Çocuklarınız sizinle konuştuğunda onları dikkatle dinleyin.
4. Çocuğunuza her gün kitap okuyun. Onunla bol bol oynayın ve şarkılar söyleyin.
5. "Hayır" ve "yapma" dediğiniz kadar "Evet", "Haklısın ve "seni seviyorum" deyin.
6. Nerede olurlarsa olsunlar, güvenli, düzenli ve tahmin edilebilir bir ortam sunun.
7. Davranışlarına sınırlar koyun ve sertlikle değil, sakin ve yumuşak bir şekilde disipline edin.
8.Ne yapmaması gerektiğini değil ne yapması gerektiğini söyleyin.
9.Arada sırada söylediğiniz zarar verici sözleri telafi etmek için, çocuklarınıza onları sevdiğinizi ve onlarla gurur duyduğunuzu sık sık gösterin.
10.Çocuklara hata yapmanın öğrenmek için önemli olduğunu anlatın.
11.Çocukların denemesine izin verin.
12.Yardımının sizin için değerli olduğunu anlamasını sağlayın.
13.Doğal olarak yüksek sesle konuşan ve bağıran biriyseniz, çocuklarınıza bunun sizin konuşma tarzınız olduğunu ve onlara kızgın olmadığınızı anlatın.
14.Eşinize kızdıysanız, bunu çocuklarınızdan uzak bir yerde çözümlemeye gayret edin.
15.Çocuklara kızdıysanız bunu onlara söylemeden önce birkaç dakika ya da sakince söyleyebilmek için ihtiyaç duyduğunuz süre boyunca bekleyin, bir bardak çay için ya da yürüyüşe çıkın, sizi ne sakinleştiriyorsa onu yapın.
16.Bağırırsanız, çocuklara zarar verecek veya onları sindirip, korkutacak sözler söylemeyin.
17.Siz sık sık bağırıyorsanız, çocuklarınız da bağıracaktır. Bunu sizinle alay etmek için değil, sizi örnek aldıkları için yaparlar.
18.Suçlamak veya tehdit etmek yerine olmasını istediğiniz şeyi söyleyin. Örneğin “oyuncaklarını toplamama yardım etmeni istiyorum”.
19.Kendinizi dinleyin –ne dediğinizi ve nasıl söylediğinizi-.
Arada sırada yaptığınız şeylerin değil, çoğunlukla yaptığınız şeylerin çocuklara zarar verdiğini unutmayın. Çocuğunuzla ilişkiniz çoğunlukla iyiyse, önemli ve belirleyici olan bu olacaktır…

Sende sağol canım ne tatili kız ben işten ayrılmak zorunda kaldım keşke tatil olsaydıSen gelecekmisin bebeğe

canım sıkıntın ne ise tez zamanda feraha çıkarsın inşallah,
ayy bende evim için alışveriş yapıcammı ya:18:
eskikler bitmez canım aldıkça çıkar..

canım benim büyük oglumun elinde leptap küçük oğlumun elinde cep telefonu arada vazgeçiriyorum ama
yasaklar tatlı geliyor sonunda pes ediyorum
seninki kaç yaşındaydı?

Son düzenleme:

çok saol :)) mutsuz son! neyse işin şakası, iyi oldu yine, uzun ara verdiğimizde hep bir surat olurdu bu defa öyle olmadı.
Valla benim kızım daha küçük canım 2,5 yaşında yok o yüzden bilgisayar oyunu falan bilmiyor. Ama çağımız çocuklarında hep var bu maalesef çocuğunun yaşı kaç bilmiyorum, ama arada şarteli indirip elektrik gitti desen :)
Birde kızım duaları şiirleri ana okuluna giden kuzenlerinden öğreniyor biz öğretemiyoruz maalesef....

Kolay gelsin canım eşine. böyle damat dostlar başına.

benden niye öğrensin yaa :) hem ben daha okkalı küfürler ediyorum
yavrum keşke sadece evladıma ben bakabilsemde benden öğrense herşeyi, etrafında 4 çocuk diğer ablamın evinde var, 2 çocukta bizim sitede oturan ablamda çok güzel şiirler şarkılarda öğreniyor ama işte böyle kötü şeylerde :)
söylediğin yönlendirmeyi sabırla yapıcam :)
mail adresin varsa özelden atsana kızımın videosunu göndereyim sana :)

Allah kocanlada mutluluğunuzu daim etsin. Dediğin gibi küçük istediyse gerekirse omuzlarına bile bindirip gezdirecek :)

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr günaydınnn çok şükür gelebildim dün işlerim çok yoğundu hiç açamadım ama bugün burdayım geçmişe pek bakamadım ne var ne yok herkes iyidir işallahh yoktur bir yaramazlık ayyyyyyyyyyy özlemişim valla sizleriii
sevcancım bu arada çok sağol tatlım arayıp sorduğun için çok mutlu ettin beni

İyigeceler kızlar nasılsınız

iyiyiz şekerim sen nasılsın?

hoş geldin. :) sonuçlar ne zaman belli olacak kesin olarak, Hakkınızda tekrar hayırlısı olmasını diliyorum :)
boşver geçmiş geçmişte kaldı.

Bu arada 09 Şubat cumartesi bebek arkadaşımıza bebek görmeye gitmek istiyoruz katılmak ister misin bize.

Ben, Kaderim,Bahar,Candan, Semiha kısmetse kesin gelecekler,

nasıl geçti canım inşallah beklediği gibidir..
hoş geldin bu arada:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…