Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .
haklısın :)) ya ismi yanlış yazmışım c ve v harfleri yanyana olunca :S erva idi adı peygamber efendimizin halasıyla adaştı...

erva demek, bende diyorum ilk defa duydum erca ismini ama kulağa hoş geliyor:)[/QUOTE]

erca da sınıf arkadaşımdı :))) bende çok güzel kız isimleri var :)) kızım için hazırladım.ama en favorim esila:cennet kapısında bekleyen melek demek.

erva demek, bende diyorum ilk defa duydum erca ismini ama kulağa hoş geliyor:)

erca da sınıf arkadaşımdı :))) bende çok güzel kız isimleri var :)) kızım için hazırladım.ama en favorim esila:cennet kapısında bekleyen melek demek.[/QUOTE]

Esilanın anlamı o değil canım yada birimizden biri yanlış biliyor. :)
bende kızıma isim ararken araştırmıştım da.

Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet)

yani aslında bir zaman.
Yanlış şeyedilmesinde.... Bilinmesin yane...

kızına daha anlamlı bir isim koyarsın...

erva demek, bende diyorum ilk defa duydum erca ismini ama kulağa hoş geliyor:)

erca da sınıf arkadaşımdı :))) bende çok güzel kız isimleri var :)) kızım için hazırladım.ama en favorim esila:cennet kapısında bekleyen melek demek.[/QUOTE]

esila ismini duymuştum hatta arkadaş koyacaktı ama sonradan vazgeçtii..
benim kızım olsaydı tuana koyacaktım..

saol canım bugün adetim de bitti şimdi banyomu yapayım namazımıda kılayım kuanımıda okuyayım bişeyim kalmaz allahın izniyle bugün faliyet yaptırırken bütün gün allahın isimleriyle tesbihat ilahisi vardı onu açtım bütün gün onalrı dinledik çocukalrla öyle dua ettim içim ferahladı akşamada kocamın gönlünü alırım bende pko var sadece başka bi derdimiz yok hamdolsun doktor normal yolalda olur diyo ama olmadı işte bi kere oldu düştü 2009da bidahada olmadı 4 aşılama yaptık eşim 31 ben 24üme yeni girdim...17 yaşımda birden evlendik bilmiyorum belkide hiç aklımda yokken evin evliliğin yükü ve evlendiğimin 2. ayından beri bu bebek muhabbeti doktorlar ilaçlar gerçekten psikolojimi bozdu bunu kbule diyorum bu konuda normal olmadıgımı kabul etcek kadar aklım yerinde ne diyim herkeze kendi derdi zor geliyo.. evlenmeden böyle bişeyi bilseydim daha kötüydü gerçekten senin durumun daha kötü kendime kızdım senin bu akdar güçlü olman bu akdar tevekküllü olman beni utandırdı rabbim bu sabrının mukafatını verir inşallah

dimi dimi gerçekten sevmiyo onalr beni bencedebende sevmicem onları işte

görümcem mesela öyle seviyoki beni 2 kere hamile oldu cocukları cocukalrım gb ondada üzüldüm kahrldum gözümün önünde herşeye dayanmak cok zordu beek mevlitleri bebek gezdirmeleri herşey cok zor hayladaha cok zor ama ne eşim ne ailesi nede görümcem asla ve asla yarama tuz basmıyolar gerçekten beni seviyolar dua ediyolar bize biliyorum cokta ince hassas davranıyolar ben sadece anlayış istiyorum yoksa kimseyle bi derdim yok en güzelini başkalarına versin rabbim dünyalık bi istegim kalmadı evlattan başka oda hayırlısı sglıklısı olsun illa olsun demedim hiç vermiosada rabbim demek bu hayırlı benim için biliyorum hani diyoruzya duada bi nefes kadar bi an bi saniye kadar bile beni nfsimle başbaşa bırakma rabbim aynen öyle hemen gaflete düşüyoruz işte allah korusun cok kızdım kendime arada dövün beni aklım başıma gelsin

erca da sınıf arkadaşımdı :))) bende çok güzel kız isimleri var :)) kızım için hazırladım.ama en favorim esila:cennet kapısında bekleyen melek demek.

Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet)

yani aslında bir zaman.

kızına daha anlamlı bir isim koyarsın...[/QUOTE]

canım o asila diye biliyorum.kuranda okurken de asila diye okuyorum:Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)

yani aslında bir zaman.

kızına daha anlamlı bir isim koyarsın...[/QUOTE]

seni seni hocam bundan sonra sana danışcam bişey olunca

allah izin verirdse kızım olursa ben zeynep istiyorum bi ismini 2 isim koyarım 2.yide uzun zuuzn düşünüp karar veririm herelde erkek olursa eşim padişah isimlerini felan cok seviyo aslında kayınpederiminde kuacana verip baba ismini sen koy da demeyi cok isterim bilmiyorum :44:

kayın pederim cok isim koymuş herkez elken ona güvenip isim koyduruyo mutlu olur bizde desek ve güzel isim koyuyo bi kere ensar,berat koymuştu cocuk ismi

ben bunca cocuk gördüm en değişik erkek adı yasir mirza ydı daha değişigini duymadım görmedim anlamıda ilk şehirtolan müslümanın adı ve güçlü kuvvetli asker demek sanırım:44:

zeynepppppppppppppppppppp kızım zeynebimmmmmmmmmmmmmmmne güzel zeynep adı rüyalarımda öyle seviyorum emziriyorum doguruyorum yani kızım olursa allahın izniyle inşallah bi adı zeynep olcak

popişine papa mı yapalım :)))

Sen yenidendoğdum arkadaşın hayat hikayesini biliyormusun? :))

ben bu yüzden evlenmek kaçıyordum mesela.sonra Ayhanla tanıştık.her şeye boşvermiştim.tek hayalimdi ve olmayacaktı neyin anlamı kalmıştı ki???ALLAH razı olsun Ayhan aklımı başıma getirdi.ona da ablası yüzük falı bakmış ve çocuğun olmayacak demiş.peh...biz ikimiz oturup çocuk hayali kuruyoruz hatta kız mavi gözlü olursa senden daha çok sevebilirim diye kıskandırıyo beni manyak inşallah canım hepimiz alırız mükafatımızı. he bi de dövecek birini arıyorsan,çekinmeden bana gelebilirsin 7 24 kapım açık :))))))

canım o asila diye biliyorum.kuranda okurken de asila diye okuyorum:Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)[/QUOTE]

ayy ama kafamı karıştırdın yaa :))
neyse demek ki ben yanlış biliyorum...

popişine papa mı yapalım :)))

Sen yenidendoğdum arkadaşın hayat hikayesini biliyormusun? :))

çıks bilmiyorum tatlım ama benim derdimin başka dertlerden büyük olmadıgını biliyorum ama bazen işte böyle boşluga düşüveriyorum iyki kk var iyki siz varsınızda

İnşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!!!!!!!!1

şabanın bir filmi vardı mazlumu getirin bana diyodu bia damda dövüp rahatlıyoduya o geldi aklıma ben yaramaslık yapınca beni dövün didim ben dövemem kimseyi:26:

allah bir ömür ayırmasın sizi inşallahhhhhhhhhhhh cok güzel bi yuvanız olsun 3er 5erde bebekelriniz olsun onlarla kafayı ye emi

canım arkadaşım ya yerim senin o inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyen agzını

Bence önemli olan doğurmak değil canım. Bir bebeğe annelik babalık yapabilmek için kanından canından olmasına luzum yok bence

ayy ama kafamı karıştırdın yaa :))
neyse demek ki ben yanlış biliyorum...[/QUOTE]

yanlış değildir canım,eksiği var o kadar öğrenmezsen araştırmazsan o kötü hep beraber öğreniyoruz

ben bu gece süsleneyimde biz bi barışalım eşimle koca gece ağladım o cekyatta uyudu bende petegin önünde minderin üstünde sızmışım

sabah kalktık diyo ooooooooooooooohh sen kalorifere dayamışın poponu sıcacık benüşüdüm burda diyo

merhaba kızlar bende bursadanım . muhabbetlerinize şöyle bir göz gezdirdim de . bu esila ismi hakkında bildiğim bir şeyi paylaşmak istedim . esila değil evet kuranda asila diye geçiyor onunda anlamı zaman manasına gelen akşam . asilanın anlamı bu.esilanın ise hiçbir anlamı yok .

Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (7 üye ve 1 ziyaretçi)
haksever, sevcan...+, gznn, ahilla, vuslatt, merve56, hayat7681+

hojgeldiniz efendim

canlı müzik var

assolist varses garga gb olsada

içicek var

yemek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…