Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .
günaydın canalrım bu niye bu saatte burda diceksiniz dün eşimin hala kızına bebek görmeye gittik sonrada akşam üzeri özlüceye eşimin dayı oglunun evine gitcektik kayınvaldem görümcemelr de geldi hepimiz bi arabadayız yolda paşa çiftliğinin önünde kaza yaptık kamyonet çarptı bize ben arkada oturuyodum görümcemin büyük oglu kucamdaydı kafası alnıam carptı başımda camada çarptı kafam kırıldı sandım( baska kimsede bişi yok cocukla ben agladık şoka girdim baya bi ağladım korktu eşimde herkez cıktı arabadan benim kapı sıkıştı cıkamadımda bi panik oldum korktum kafamda nasıl ama kırıldı sandım sonra soku atlatınca sustum acıyodu ama aglamadım carpan cocukta korktu bizim arabanına rkası gitti

bugün işe gitmedim bişiyim yok ama başım arıyo belim bide korkudan gerildim herelde bütün kaslarım arıyo akşamda dön dön uyuyamadım yani gitmiyeyim dedim bugün evde dinlenicem

kızlar bu arada cumartesi hastaneye gittim... Ameliyat günüm 12 Mart salı Saat 13:00

nedense garip bi cesaret var üzerimde... Sürekli Allah daha beterlerinden korusun diye düşündüğümden olsa gerek....

geçmiş olsun canım bişi omas inşallah şipşak biter ameliyat operasyon hatta o korkma kayınvaldem girdigiyle cıktıgı bir olmuştu

oh dicem de tam gezmelik yaşlar bunlar...kaçırıyoruz işte hayatın yakalıcaz derken...

kızlar bu arada cumartesi hastaneye gittim... Ameliyat günüm 12 Mart salı Saat 13:00

nedense garip bi cesaret var üzerimde... Sürekli Allah daha beterlerinden korusun diye düşündüğümden olsa gerek....

canım benim cesur ol tabi ne var buda korkacak.şifa bulacaksın inşallah hem bir şey de anlamazsın inşallah.

çabalar çabalar çabalar...bazan o kadar yorgun hissediyorum ki başımı alıp kimsenin tanımadığı bi yere kaçassım geliyor.

sana da geçmiş olsun özge.verilmiş sadakanız varmış da ucuz atlatmışsınız.ne kadar şükretsen az...

tekrar geçmiş olsun canım :)

ayy ağrılı bir operasyonmuş :)
napalım gösterces totişi :)

teşekkür ederim canım bakalım tedirginim ama çok korkruğum söylenemez..

Evet insan en güzel zamanlarını çalışarak geçiriyor üzülüyor ama napalım bugünlere şükür :)

bi senedir nişanlıyım ve nişanlım karşı komşum.ben kahvaltı pek yapmam öyle bi alışkanlığım yok.nişanlım da bunu bildiği için bi lokma dahi olsa yemem için her sabah kahvaltıya çağırıyor.bazan beraber hazırlıyoruz kahvaltıları kayınvalidemle.evlendikten sonra da bizimle oturacağı için alışmaya çalışıyorum ama bazan inada mı yapıyor dediğim şeyler çok.mesela ne zaman onun da sevdiğini bildiğim bir şeyi alıp eve götürsem hep beraber yiyelim diye hemen söylenmeye başlıyor o zararlı bu zararlı diye.sinir oluyorum.ben balığı çok severim mesela,özellikle mezgiti.nişanlımın pek arası yoktur.bir iki ay önce tatsın istedim,hiç yememiş.bi kilo kızarttırıp onlara götürdüm. kv de tatsın diye,o da hiç yememiş.fiyatını sordu oğlu da söyledi.başladı ''ben 30 lira verip hayatta bi kilo balık almam.'' diye.kırıldım,ama ses çıkarmadım.balıklar boğazıma dizildi 2 kiloyu tek başıma yiyen ben 3 4 tane yedim kalktım sofradan.kv de yedi bitirdi hepsini sonra da güzel balıkmış dedi.bikaç gün sonra sardalya almışlar evde yemek yerken nişanlım çağırdı hadi gel balık var diye.sofradan kalkıp gittim,çağırmış insanlar kırılmasın diye.amam sofradan kalktığım için 5 10 tane anca yedim.kv de laf soktu:''bunlar senin yediğin pahalı balıklar gibi değil ama idare ediver artık.'' diye.gittiğime gideceğime pişman oldum.bi de bi program izlemiş dip balığı ya mezgit zararlıymış sağlığa.duyan da sağlıklı yaşam düşkünü sanır.olmayan hastalığı yok,hiçbirine dikkat etmez.şeker hastası mesela.tatlıyı çok kaçırdığında uyarırım tatlı dille,annecik çok olmadı mı o yarın yersin onu da he olmaz mı derim.amaaaaaaaaan ölmicez mi yiyeyim de öyle öleyim der.ben de sen bilirsin ama çekersin diye dedim,dokunmazsa ye tabi derim.hoooooop hastalanır peşinde koştur dur ondan sonra.

geçen de nişanlım dolabım çok dağınık bi düzenlesene dedi.o arada annesi fırladı odadan ben yapamaz mıyım diye.o da napsın birlikte yapıverin dedi.ya neyi katladıysam aldı yeniden katladı öyle yaparsan dolaba sığmaz bulamaz diye.7 raf 3 katlı dolap katın biriyle 2 raf kalmıştı benim katladığım nişanlım odaya girdi.aaaa ne güzel olmuş hangi kazak ne belli dedi benim rafla katlara.küstü hatun,anneninkileri beğenmezsin sen yakında beni de beğenmezsin dedi.biz iki saat dil dkötük gönlünü alcaz diye.

en son dün delirdim artık.2 3 gün önce kahvaltı sofrasını toplarken bana bu bardaktaki taneli mısırları çok sevdiğini söledi.biz de dün markete alışverişe gitmiştik.konserve taneli mısır aldım evde yapalım bol bol yiyelim diye.onlara götürdüm konserveyi de.hay kopasıca elim ve dilim.başladı nişanlımın yanında ''bardakta mısır çok zararlı hele konserve çok daha zararlı kanser yapıyor'' diye.oysa marketten alınan nice sağlık için zararlı şeyler var ve hepsini bayıla bayıla yiyor.

kızlar ben mi abartıyorum yoksa gerçekten mi sinir bozucu davranıyor bana karşı.

ayyy kendi kv demi gördüm bir an, umarım sonu bizimki gibi olmaz...

hep ilgiyi kendi üzerine istiyor. ama sizde bence onun istediğini yapmayın, senide çok verici gördüm canı istiyor diye mısır almalar tatsınlar diye balık pişirmeler yapma canım ya ra na mas sın! dahada kötü olursun. birde ne alaka beraber oturuyorsunuz bence vazgeç daha nişanlısın elbebek gül bebek bakacağına sana, şimdiden böyle evlenince daha beterlerini yapar...
ben büyük konuşmayım yapamazdım aynı evde kv demle, kv dem iyi biri değil o ayrı ama iyide olsa olmazdı ben evime gidince kışın pantolonumu çıkarıp külotlu çorapla gezerim, yazın kilotla yeni evliyken eşimi kapıda iç çamaşırıyla karşılardım, daha sayabileceğim bir sürü şey. tv izlerken hep beraber olacaksın, yemek yaparken acaba ne bahane bulur diye yapacaksın, yada o yapsa sen severek mi yiceksin, eşinle azıcık şaka yapsan ohooo ben ne oluyorum dicek (çünkü belli yapacak o) yatak odasında istediğin gibi olamıcaksın duyacak diye... çok üzgünüm soğutmuş olmak istemem ama Sen bunları hiç yapamıcaksın. Neden beraber oturucaksınız baba yokmu? başka kardeş yada. hoş olmamaları beraber oturmanızı gerektirmiyor yinede ama merak ettim.

düşündüklerimi yazmışsın sevcan.bundan sonra senin adını akıl okuyucu koydum
babası vefat etti nişanlımın.ve bizimki çok anneci 45 yaşında abisi ve 3 ablası var ama hiç birine yollamıyor annesini.
oysa kadının abisinin alt katında bi dairesi var.
ya bana iyi davransa sorun değil,kalsın da iyi olmayacak gibi duruyor.mesela buradaki tokilerde ikimizin de ablası var.
onunkine her hafta mutlaka gidiyoruz.biz gitmesek o mutlaka geliyor zaten.sürekli bi içiçe durumları var.benim ablam çalışıyor zaten.
ona da ayda bir kere ya gidiyoruz ya gitmiyoruz.geçen ablama gittik.bi akşam yemeği yedik çay bile içemeden kalktık.
onun ablasından da en erken 11de kalkıyoruz.
eve bi gittik annesi yemek bile yememiş.yalnız kalmış diye.iyi de tüm gün zaten yalnızsın.neyse...
ertesi gün de gitmiş anneme ; akşam tokiye çıkmışlar beni arasalardı ben de aysuna giderdim demiş.
bi sinir oldum.annemle aramı açacak resmen ya.annem böyle işlere çok kızar çünkü.
bi de biz planlı gitmedik ki.dükkanı kapama saatlerine doğru eniştem geldi.tokiye de halı götürcektik seni de bırakalım yürüme dedik. o da kaldı.eve bırakırken de hadi yemeğe gelin dedi.biz de girdik içeri.öyle yani...

kapısı ayrı olmalı herkezin yuvası baska onu mu cekiceksin el ayaktan düşmeden birlikte yaşamaya karşıyım rabbim muhtac olduklarında hayır dualarıyla klagıygıyla bakmayı nasip etsin bizlere ama düşmedikçe aynı ev istemem ben asla bence sende kabule tme belliki oglunu paylaşamıcak

çok verici gördüm seni balık almalar vs.. kv dikkat çekmeye çalışıyor sanırım biraz şımartmışsınız kadını,
sen bunun sonrasını göremiyorsun ama ben görebiliyorum,sürekli beklenti içinde olacak,,almadığınızda yada sevginizi göstermediğinizde hemen kapris yapacak kırılacak ve eşinle arana soğukluk katacak
beraber yaşamak çok zor ama bunun için mesafe koyman gerek,
aynı ev içinde zor olabilir ama mesafeni koy hatta şimdiden koy sürekli gitme bence evlerine..
daha az görüş daha evlenmeden sorunlar çıkıyor bu senin elinde yani gitmemek(

haksever canım çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış böyle düşün
ben çok korkarım trafik kazasından çokta panik yaparım allahım göstermesin
hız ayarınız çok değildi sanıırm okadarla kalır inşallah..

evet canım allah korudu kalabalıktı trafik bereket dur kalk yapılıyodu öndeki ani fren yaptı bizde yaptık arkadaki hiç basmamış frane küt geçirdi ama baya sarsıldık:18::18:

vallahi canım olgunsun daha ötesi yaşın var okumuşsun kafaya eften püften şeyleri takmayacağını seziyorum. Ama şimdiden rengini belli ediyor kv her gtittiğiniz yeri söylemek durumdasınız dahada kötüsü onuda götürmek zorundasınız zor olacak snaırım yani bana zor gelirdi çünkü ben kötü birşey yapmadığım, kötü bir yere gitmediğim için eşimden başka kimseye hesap vermek izin almak istemem babamda çok karışmazdı o yüzden ben olsaydım inan yapmazdım.... Allah rahmet eylesin babasına, annesi de sanırım eşinin düşkünlüğünü biraz kullanıyor. Eşin şimdi sana hak verir şöyle bi bakınca ama evlenince tam tersi olacaktır. hep annesi haklı olacaktır. Aynı evde yaşamanın avantajıda vardır kesin ama ben dezavantajlarını düşünerekten kabul edemezdim seninki iyi cesaret yada iyi niyet...
birde sen onların evine gideceksin kv de senin evine gelmeyecek böyle düşün. Yani hayata müdahil olan her zaman sen olcaksın ve o evi benimseyemeyeceksin BENCE.

kızlar haklısınız ama kabul etmemek gibi bi şansım yok ne yazık ki.en başında konuşulmuştu bu konu.nişanlımın ben zaaman zaman gözünü açıyorum.mesela şuanda oturdukları evi nişanlım da ben de istemiyoruz.ama kv bayılıyor oraya.ama odalar küçük ve şekilsiz.mesela oturma odasında 2 kanepe var bi de tv sehpası 3. bi koltuk sığmaz.koyarsan da ayakta geçecek yer kalmaz öyle küçük odalar.ama bahçeli diye çıkmam burdan ben köye giderim başka yere geçerseniz diyor.nişanlıma diyorum,tamam beğenmezsen orasını gidersin de bak o zaman gitmez ama göndermem dersen biz burda oturmak zorunda kalırız diyorum.haklısın diyor ve dediğimi de yapıyor.,

ya çocuktan beter bazan.istediği bi şey olmayınca hemen küsüyor ve ya trip atıyor ya oğlunu tehdit ediyor köye giderim diye.başlarda ses çıkarmıyordum ama baktım böyle hep oğlunu da uyardım bi dene sen de gör dedim.önce olmaz öyle şey yapmaz dedi.bi dene,burdan taşıncaz ben sitelere yerleşcem de bak o zaman ilk söyliceği şey ben de köye giderim olacak dedim.aynen de benim söyleme şeklimde söyledi.bana döndü nişanlım şok olmuş bi yüzle.
geçen ay da ödememiz gereken 10 000 tl vardı ama yarısından çok eksiğimiz vardı.nişanlım bu borç muhabbetlerini aşırıdan da aşırı kafaya takar.annesine de randevu alınacaktı.ben de nerden bulabiliriz diye kafa yürütmekten ben de unutmuşum nişanlım da.ablası da akşam aradı sordu aldın mı randevuyu diye.biz unutmuşuz.ertesi gün ikimiz de unutmadık.kimliğini istedi nişanlım vermedi.yalvarttı adamı gene vermedi.bize oturmaya gittiklerinde marifetmiş gibi anneme anlatmış.annem haksızlığa gelemez kim olursa olsun.yapıştırmış cevabı:çocukların dünya kadar borcu var kimse destek olmuyor ama köstek de olmayın.oğlanda borcu ödicem düşüncesinden başka şeylere yer kalmamış sen anne değil misin o unuttuysa sen hatırlat niye küsüp çocuğu daha da üzüyorsun diye söylemiş.haklı ama annem.
bu ablama yemeğe çıktık dediğimden 2 gün sonra yine tokiye halı bırakılacak.sabah aradı annesini akşama tokiye çıkcam sen de minibüsle git biz de akşam gelir otururuz birlikte döneriz dedi.kv de gitmem diye tutturdu.oğlan git diyor o naz yapıyor.en son kızdı annesine tatlı sert bi şekilde anne gideceksen gitcem de ben de ona göre gellip alayım seni yok gitmiceksen gitmicem de biz gider otururuz dedi.telefonu kapadı.ilk kez bu kdar kızdı annesine.bana da dedi ki:senin söylediğinden daha fazla naz yapıyor artık benim de sabrımı zorluyor.sanırım ayrı bi evimiz de olabilir.çünkü onun da sabrını taşırmaya başladı ve o da annesinin tüm yaptıklarının farkında.

canım yaa ( nasıl olacak bu çok geçimsiz

bence siz şimdiden zorlamaları bırakın hayır diyorsa hayır kalsın yani çünkü biliyor sizin ısrar edeceğinizi o yüzden böyle yapıyor.
annede iyi yapıştırmış cevabı helal olsun...
aynı aynı benim kv de hep tehtidkar bırak çocuğun seni sevdiği için sözünü dinlesin.
Şimdi görüyordur emin ol annesinin fenalıklarını, ama evlenince görmeyecek

yenise saol canım geçti şükürben yatım biraz

haksevercim cok geçmiş olsun özlüceye geleicekmişsin bizim butarafa ama kısmet olmadı demekki gercekten verilmiş sadakanız varmış anladığım kadarıyla önde oturuyordun ve kucağında cocuk vardı bidaha tek basına otur emniyet kemerinide tak emniyet kemerin takılı olsaydı kafanda çarpmazdı

Canim benim uzgunum ama kv basindan rengini belli etmis asla bir oturmayi kabul etme diycektim ama baska luksum yok demissin bu kotu iste ayni apartmanda altli ustlu bile gecim olmazken ayni evde aklim almiyo baska bir yolu olmali bunun butun sartlari zorlamalisin ayri ev icin yoksa psikolojin alt ust olur

Cunku anlattigin kv profilini taniyorum oglunu omur boyu senden kiskanicak ve paylasmak istemiycek sonucuda bosanmaya kadar gider allah korusun burda okuyoruz bunun gibi olaylarin sonucunu

Ayni evde. Yasamaktan baska cikar yol bulamassan sana tavsiyem zaten gunduzleri calisicaksin meslegin var zaten aksamlarida mumkun oldugunca mesafeli olcan nekadar samimi olmaya calisirsan okadar cilki cikar mesali durursan belki cesaret edemez laf sokma vs.

Bide cabuk alinan bi yapiyada sahipsin sanirim oyle sokulan lafalari umursamayan etkilenmiycek yapin olsa neyse oda yok cok yipranirsin daha dur evlendikten sonra kv kiskanclik dozu iki kati articak anlattigin kv hareketleri bunu gosteriyo canim eger kendini seviyosan yol yakinken bir cozum uret icten ice kv davranislarinin yanlis oldugunu dir dir eder tarzda degilde esine gostererek sahit olmasini saglayarak iyilikle islersen kendide anladi diyosun zaten evlenene kadar isleye isleye ikna edersin esini ayri ev mevzusuna hem tek cocuk degil nisanlin bune boyle butun sorumluluk ona ait aile kavraminin sadece ikinizin oldugu bir ev yasantisi olacagini anlamali esin...

İlerde arada kalarak en az senin kadar kendiside coook sikinti yasiycak

Bune yaa bide annene yetistiriyo yemiyo icmiyo sevcan ayni benim kv anlatmisin dediya guldum cunku bende ayni seyi soyliycektim bunlar ayni fabrika cikisimi anlamadim gitti bukadar tipatip ayni hareketler bunlarin kvlik nasil yapilir kursunami gidiyolarda davranislari ayni oluyo anlamadim..

Demem oki sen tahsillisin meslegin var annemiz bizi bu yasa
zilelim diye getirmedigetirmedi kendini seviyosan bu kotulugude kendine yapma ben hicbir iyi niyet sezemedim anlattiklarindan ortada fazlaca iyi niyetli biri varsa oda sadece sensin ya deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin klasik cumleyi kullanmak istemiyorum sadece ya iyilikle isleye isleye ayri ev konusunda ikna edecen esini yada mesafeli durcan ama mesafe olayida cozum olmiycak cunku ozamanda cok soguk davraniyo diye esini fisekliycek oda kavga sebebi olcak tek cozum ayri ev baska bir cozum bulamadim nerden tutsan elinde kaliyo hem oteki cocuklari yanliz asiyolar bu seninde hakkin keske basindan kabul etmeseydin diycem ama olan olmus ama gec kalmis sayilmassin henuz nisanlisin millet evlendikten sonra kafasi dank ediyoda ayri eve cikiyo ozamanda kavga gurultu cikiyo tabiki darginlik olmadan olsun istiyosa nisanlin simdiden elini tasin altina koycak nerde gorulmus bu zamanda ayni evde kv allah askina bide cocuk degil tavrini koy sessiz kalma simdi kotuluk cikmasin diye susarsan evlendikkten sonra cikicak zaten hemde psikolojin bozulmaside cabasi oyuzden ha simd or ha sonra ...

İns istedigin yonde gelisir hersey allah gonlune gore versin

Ya kizim rahat vermiyo kelime hatalari yaptim cok umarim anlasilir olmustur anlatmak istediklerim

Sevcancim sanada gecmis olsun allah acil sifa versin ...ceseretli olmana sevindim hep oyle kal hem korkucak bisi yok zaten goz acip kapayana kadar biter dualarim seninle tarihini yazdim ogun dua edicem canimm

çok saol canım bakalım inşallah çok acı hissetmem :)
Allah razı olsun vallahi ne iyisin.
bu arada ben hala seni face ekleyemedim açamadım çünkü ama inan hep aklımdasın.
çok iyi bile yazmışsın kızına rağmen :) uzun bir mesajdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…