- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
kayınpederine çok geçmiş olsun canım üzüldüm adamcağıza, yanlız kalmış hastanede(
temizliğe gelince teyzeniz seni arayıp teklif etmesini bile hoş bulmadım..
ne yani sen gitmek zordundamısın..sen ev taşıdığında osana geldimi??sen çocukla ev taşırken götü duymadı..
sakın taviz verme yoksa bunun ardı kesilmez..
birkere bana kv dediki iyiki xxx geldi camlarımın hepsini sildi allah razı olsun dedii..(görümcemden bahsediyor)kızlardan fayda var ne varsa dedi..
2 tane gelinim var ama ikiside hiç camlarımı silmedi dedi..şakaya vurdurarak..
ahh anne dedim gelinin kendi camlarını silmiyor eve kadın çağırıyorum temziliğe birde sanamı gelicem dedim..yalan tabi senede 2 defa çağırıyorum kadın oda yaz temizliğinde falan..istersen sanada gelsinler telefonunu vereyim dedimm
bir daha konuyu açamadı:)yani ben temizlikçi değilim istersen temzilkçi bulabilirim demeye getirdim..
sende aynısını yap bir kere de yeter ona, bir daha teklif edemezler sana..
ay canım benim sağolasın..ardanın huysuzlukları dışında çok güzeldi..
bende çat kapı gelen misafiri sevmiyorum..annem bile aramadan gelmez..insanın müsait olduğu an oluyor olmadıuğı zaman oluyor..
ama güzel ağırlamışsınız ohh ne güzel sizde türbe gezmişsiniz..allah kabul etsin dularınızı..
iyilk görmediysen göstermeyeceksin.. hoş göstersen kıymetlimi olacaksınn yooo dahada semer vuran çok olacak..ne kadar uzak mesafeli okadar iyi..
günaydın kızlar :)))
neden kimse girmiyor gruba :44:
günaydın canımm
evet beni saymazsanız bir durgunluk var sanki topikde ama bence havaların ısınmasının da etkisi vardır diye düşünüyorum biz çalıştığımız için pc başındayız ama evdekiler geziyordur canım
canım valla iyiki duymamışın telefonu eğer açsaydın mecbur bişeyde diyemezdin belki gitmek zorunda kalırdın dediğin gibi ne görmüşünki onlardan senden fayda bekliyorlar utanmadan birde hiç sevmem böyle insanları sen bir kendine bak yaptıklarına bak da ondan sonra karşı tarafdan birşey istemeye yüzün olsun değil mi ama boşver canım sen mesafeni koru fazla yüz göz olma tepene çıkarlar yoksa bu arada kayınpederine de çok geçmiş olsun canım maşallah kaynında babasına karşı çok vefalıymış adam orda hiç yanlız bırakılır mı birşeye ihtiyacı olur falan yazık yanii
Ablacığım senide görmek isterdik ama kısmet değilmiş,inşallah bir dahaki sefere.Kalpler karşılıklıMerhaba
Hepinize günaydın ve keyifli Pazarlar diliyor, yarın için de şimdiden -iyi bir hafta olsun- diyorum.
Dün, sizlerle olamadığım için çok ama çok üzüldüm. Aradığımda hala oradaydım. Özellikle çocukları ve minik Nehir'i çok özlemiştim.
Sevgili Ayfer önceki gün arayıp haber verdiğinde; aslında öncesinde "dün, yani Cumartesi günü öğleden sonrası için planlanmış olan diğer bir etkinliği (Sırf sizlerle birlikte olabilmek için) çok özür dileyerek bugüne yani Pazar gününe ertelemiştim oysa ve birazdan saat 09.00 gibi çıkacağım, oraya da gitmek üzere.
Sizleri görmek, kısmet değilmiş demek ki yine.
Gün içinde en geç saat: 15.00 civarında Bursa Merkezde olacak şekilde ayarlama yapmış olsam da Sevgili öğretmenimiz ve çocuklar "minik bir takım gösteriler ve küçük bir tiyatro" çalışmasıyla ekstra bir güzellik düşünmüşler. :) Bu beklemediğimiz sürpriz çok çok güzeldi ve hem mutlu etti, hem de duygulandırdı mutlaka. Lakin; beraberinde aklım aynı zamanda sizlerle de birlikteydi inanın. Ne yardan, ne serden vazgeçmeden birini tercih etmek durumunda kaldım, mecburen...
Ve gelirken "Kalbim Ege de kaldı" yerine "Kalbim sizde kaldı" uyarlaması vardı dilimde.
Neyse kızlar, ben durumu hepinize birden kısaca izah edeyim istedim, bu kadarcık da olsa.
Bu arada unutmadan; Aslında olası görünmüyordu ama -beklenmedik güzel bir gelişme nedeniyle- dostların da katkısıyla (Mayıs sonunda) iki küçük ziyaret daha gerçekleştirmeyi hedefledim kısmet olursa. Biraz sıkıntılı olacak benim için ama inşallah mahçup olmadan halledebiliriz gibi görünüyor şimdilik...
Kendinizde veya teklifsiz olduğunuz birinci derece yakınlarınız ya da arkadaşlarınızda; İlköğretim düzeyi için "Öykü, hikaye, bilgilendirme" veya bir şekilde üzerinde çok fazla çözümler yapılmamış "Tatil kitabı, ekstra test ve yardımcı kitaplar" gibi ihtiyaç fazlası ve elden çıkartmak istenilenler varsa, geri dönüşüme gitmeden önce mümkünse haberleşebilir miyiz lütfen?
Hepinize tekrar esenlikler diliyorum ve çok çok öpüyorum güzel yanaklarınızdan... Sevgimle
Canım çok geçmiş olsun yani haklısın tabi nişanlın öyleyken gelemezdin zaten.Allah şifa versin,umarım şimdi iyidir.öncelikle herkese hayırlı pazarlar.bu saatte burda olmamdan anlaşılıyor ki ben bugün fulltime çalışıyorum
candan abla siz de benim gibi gidemeyenlerdensiniz sanırım.ilköğretim kitapları demişsiniz.emin değilim ama ablamda olması lazım ve tabii kardeşimde.bende sadece ingilizce için var ve her sınıf için bi tane tabi çocuklara dağıtıp bitirmediysem.size hangi sınıf düzeyinde lazım???elimizdekileri bulup size ulaştırmak isterim :)
kızlar gelemedimbir de gelcem deyip yalancı konumuna düştüm
ama inanın elimde olan bişi değildi.nurten biliyor ne yazık ki iki gündür hastanedeyiz.
cuma öğleden sonra nişanlım birden halsizleşti.ikindi gibi uyucam az dedi.ben de bi hışımla ctsnin işini bitirip gelmek için çalışıyordum.bi geldim bizimki üstüne battaniyeyi almış.yazıhanenin her tarafı cam ve içeri sera gibi sıcak.sen deli misin bu havada üstüne battaniye aldın dedim.üşüyorum dedi.bi baktım hafif ateşi var.sen yat dinlen gelicem ben dedim.gittim 2 saat makinede halı yıkadımsonra geldim kontrole bizimkini.morarmış yüzü gözü ağzı kulakları mosmor.önce korktum.toparlayıp hemen ateşine baktım.çok fazla.adını söyledim bikaç kez duymadı bile beni.havaleden korktum.hemen üstünü başını açtım.havlu ıslatıp yüzünü gözünü sardım.elemanın biri havlyu ıslatıp getiriyordu ben de değiştiriyordum.10 dk sonunda ilk kelimesi üşüyorum oldu.duyuyor musun beni dedim.evet dedi.hemen yakasını bağrını açtım havluyu basmaya devam...kızıyordu üşüyorum diye.titremesi azalınca sağlık memuru arkadaşımız var hastanede onu da yanımıza alıp apar tıopar acile gittik.serum yedi karışık bişidi.doktora anlattım.iyiki üstünü başını açıp ıslak su yapmışsın dedi.yoksa havaleden beyin zarar görürdü dedi. eve gece 11-12 arası geldik.
sabah yanıma gelirken giyeceğim elbisemi çantamı aakkabımı da aldım dükkana gittik.nişanlım hasta diye yatırdım onu yazıhanede eline de laptopı verdim.ara ara kontrol ediyordum.12 gibi elemana dedim bi bardak çay götür diye geldi dedi uyuyorr :44: yanına gittim bayılmış ve morarmaya başlıyor.hemen hastaneye çıktık.gece yarısına kadar da hastanedeydik.öldüm öldüm dirildim.tam ayılıyor az sonra bi daha küt.tansiyon şeker yerlerde yükselmiyor bi türlü.o telaşede telefonu da dükkanda unutmuşum.gelemeyeceğimi de haber edemedim.valla çok utanarak yazdım ama elimde olan bişi yoktu.o durumda annemlere haber vermek bile aklıma gelmedi ( kusura bakmayın nolur sizlerin de öyle bir durumda gelemeyeceğinizi düşünüyorum.Allah kimseye sevdiklerini öyle bi halde göstermesin.
yinusecim telefonu dükkandan hastane çıkışı uğrayıp aldık aradığını anca o zaman görebildim.seni özgeyi ve baharı bugün mutlaka arıcam :)
hepinize tek tek hayırlı pazarlar :)
Yine yoğun geçen hakseverli bir günslm kızlar
dün 3 kadar temizlik yaptım 3 te yüzmeye gittim 5 te cıktım cuamrtesi pazarında karıştır yaptım2 elbisealdım kaça adıgımı söyleyemem belki sizin yanınızda giyerim cok ucuz
sonra koşa koşa eve geldim halime vardıya pikniğe gelen komşum hani tayini cıkmıştı kemal paşaya gitmişlerdi o geldi ziyarete ona yetiştim az oturduk gitti sonra yemek yap camasırları yıka ne gündü yahuuuuuuuuuuuuuuu
hele bugün kalktık ütü ütü tüü tüüüüüüüüüüüüüüüüüsonra kestele düğüne gittik arkadaşın cocu sünnet düğünü harikaydı eşimin lise arkadaşı adam sünnet düğünü yaptırıyo puff öyle ananesi dedelri babannesi bi mutlu bi mutlu eşiyle damat gelin gb olmuşlar öyle işte efkar bastıı
sonra ablamlarla boonikte buluştuk bisikletle gezdik hayvanat bahcesine gittik gidenelr için söylüyorum yeni zürefalar gelmis 4 tane harika mutlaka gidin kangurularda gelmiş ama onalr küçük zürefalar cok komikti hiç görmemiştim daha önce biri çişini yaparken diğeri çişini içtii öldük gülmekten
öyle işteeeeeeeeeeeeeeee koştur koştur bi hafta sonu daha geçti yarın pazartesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
öpüyorum hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Allah kolaylık versin taşınmak zor kolay değilohh valla ne güzel erkenden yatmışınız biz de dün kardeşimin evini taşıdık ama öldük saat 10 da eve geldik tabi yatana kadar saat 1 oldu valla bugün sanki dayak yemiş gibiyim zor kalktım akşamı iple çekiyorum
Nehirim maşallah gülücükler vermeye başladı ama herkeze gülermi orasını bilememkendi evinemi taşındı inşallah öyledir :)
bizimde 6. kat yaa abimler falan taşımışlardı bizimde hiç unutmucam abim demiştiki; bir insan kıçında nasıl nefes alıyormuş onu çok iyi anladım bugün
İnşallah miniğinde öyle olur... maşallah oda çok güleç. Bebeklerimizin hepsi çok tatlı yaa... Eymen efe, Ecrin onlarda hep gülüyordu. Bakalım nehir nasıl olacak
Sağol canım teşekkür ederiz teyzesi,senin prenste tatlı maşallah daha henüz oyun oynama kıvamına gelmediler karşıdan izlemekle yetindileryok canım ya kendi evine değil kira annemlerle oturuyorlardı ya ayrıldılar şimdi başka eve çıktılar işallah yakında kendi evine geçmeyi de nasip eder zor oluyor gerçekten be canım yüksek kat olunca taşıyanlar helak oluyorlar
evet canım maşallah hepsi birbirinden tatlı ve akıllılar tabi nehir hn en küçükleri onun sesi çıkmadı hiç kıyamam allah nazarlardan saklasın çok tatlı yavrum maşallah
Sabah güneş doğarken özellikle çok güzel oluyor,bizim burada kuş cıvıltısı çok
Ay, çok güzel bir hilal olarak ortaya çıktı ve ilerliyor. Her döneminde olduğu gibi, özellikle böyle sabaha yakın ortaya çıktığı dönemlerinde de çok çok güzel oluyor, mutlaka seyrettiğim her hali gibi seyrine doyumsuz.
Şimdi de güneş takip etti O'nu. Yeni bir gün daha ışıdı iyice.
Bizim evin hemen yanındaki okulu biliyorsunuz, kuşlar çoktan başladılar şakımaya, en çok oradaki ağaçlarda oluyorlar sabahları ve her sabah yeni günle birlikte çocukların okula gelişlerine de böyle hazırlık yapıyorlar sanki onlar da kendilerince. Yeni güne merhaba derken, adeta şarkılar söylüyorlar heyecanla...
Kahvemi içerken, birazdan başlayacak şehir keşmekeşine karışmadan önce, sizlere günaydın ve güzel bir gün dilemek için buradayım bir yandan da.
Hepinizin günü aydın ve aydınlık olsun. Çok daha güzel ve hayırlı günlerin başlangıcı olsun inşallah, hem sizler için hem de tüm canlılar ve kainat için...
Ahilla ve Karamuk,
duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. Hem sizlerin, hem de diğer arkadaşların bu anlamda olabilecek katkılarını, ayın son haftasında özellikle bir günümü ayırdığımda, sırayla sizlerin uygun bulacağınız yerler nereler olursa, oralardan uğrayıp alırım. Zaten o konuda haberleşiriz öncesinde ve bir mutabakata varırız birlikte olur mu?
Çocukların hepsini ayrı ayrı, çok ama çok öpüyorum, sağlıklar ve hoşluklar diliyorum onlara, tüm kalbimle...
Sizleri de çok öpüyorum selamlarımla. Görüşmek üzere. Sevgimle
Canım ben evdeydimde giremedim bir türlü misafirim vardı,birde Nehir hanım pek fırsat vermiyor.Bugünde boğazım ağrıyor inşllh grip olmam:18:Hafta sonu bebek görmeye gideceğiz, Nehire arkadaş geldigünaydın canımm
evet beni saymazsanız bir durgunluk var sanki topikde ama bence havaların ısınmasının da etkisi vardır diye düşünüyorum biz çalıştığımız için pc başındayız ama evdekiler geziyordur canım
canım valla iyiki duymamışın telefonu eğer açsaydın mecbur bişeyde diyemezdin belki gitmek zorunda kalırdın dediğin gibi ne görmüşünki onlardan senden fayda bekliyorlar utanmadan birde hiç sevmem böyle insanları sen bir kendine bak yaptıklarına bak da ondan sonra karşı tarafdan birşey istemeye yüzün olsun değil mi ama boşver canım sen mesafeni koru fazla yüz göz olma tepene çıkarlar yoksa bu arada kayınpederine de çok geçmiş olsun canım maşallah kaynında babasına karşı çok vefalıymış adam orda hiç yanlız bırakılır mı birşeye ihtiyacı olur falan yazık yanii
aman bende öyle dedim vallahi hatta tahminde ettim temizlik için aradığını, muhtemelen bilerek açmadığımı düşünmüşlerdir ama Allah biliyor vallahi görmedim
kardeşlerim iyilerdir aslında ama onlarda kaynanamın etkisinde çok kalıyorlar sanki dünyaya gelmelerine sadece anaları vesile olmuş öyle bir büyütmüşki çocukları anaya bağlılar yani.
biz kaynanamla küs olduğumuz dönemlerde kayınlarımda hiç gelmemişti bize örneğin. kaynanamla küs olalım hemen sebebini sormadan onlarda bizle küserbenimde abim gelinlerimiz var ama ben böyle olamıyorum gelinlerimizide her zaman dinlerim.
Bu ahfta gelirim demiştim teyzeye bahane arıyorum sanırım kayganam hastanede yüzüme bakmadı ya yine gitmicem
birde tabi dünürleride çağırmadım evimekadın kudurmuştur
Ablacığım senide görmek isterdik ama kısmet değilmiş,inşallah bir dahaki sefere.Kalpler karşılıklı
Canım çok geçmiş olsun yani haklısın tabi nişanlın öyleyken gelemezdin zaten.Allah şifa versin,umarım şimdi iyidir.
Yine yoğun geçen hakseverli bir günİyi etmişsin hayvanat bahçesinin oralarda güzel
Allah kolaylık versin taşınmak zor kolay değil:18:
Nehirim maşallah gülücükler vermeye başladı ama herkeze gülermi orasını bilememEvet hepside çok tatlılar Allah bağışlasın
Sağol canım teşekkür ederiz teyzesi,senin prenste tatlı maşallah daha henüz oyun oynama kıvamına gelmediler karşıdan izlemekle yetindiler
Sabah güneş doğarken özellikle çok güzel oluyor,bizim burada kuş cıvıltısı çokAma özellikle bazı kuşlar var ötüşü o kadar güzelki Allahım ne güzel yaratmış,herşeyi dengeli sırasıyla
Canım ben evdeydimde giremedim bir türlü misafirim vardı,birde Nehir hanım pek fırsat vermiyor.Bugünde boğazım ağrıyor inşllh grip olmam:18:Hafta sonu bebek görmeye gideceğiz, Nehire arkadaş geldiYarında Gemliğe gidebilirim ben,eşim bebeğe bakıcak büyük ihtimal.Yani bu haftada yoğun geçti gibi :18:
Sevcancığım temizlik yapmak zorunda değilsinnnYani hem çalışıyorsun,hem çocuğun var yazık değilmi sanada,birde yapanın kıymeti olmuyor bunu yaşamış biri olarak söylüyorummm.Şu küslük muhabbetini bizimkilere çok benzettim.Bizdede öyle birşey olsa kaynım hiç gelmez,kaynımı bırak sülalece küsüyorlar anlamadım ben böyle saçmalıkları
Hafta sonu buluşmamız çok güzeldi.Hayatcığım herşey için tekrar teşekkürler,ellerine sağlık bir sürü şey hazırlamışsın.İnşallah yeniden bir araya geliriz.Ayrıca yumurtalar ve önlük içinde teşekkür ederiz teyzesi.
Pazar günüde kayınvalde hanımlar geldi kızlar.Nehire bilezik almışlardı doğum hediyesi olarak,o gün kıskançlığı tutmuştu yine bende bilezik alıcam diye.Ve dediğini yapmışo gün kolunda gördüm bilezik yapmış koluna Allah'ım hadi gelini neysede insan torununu kıskanırmı:18:
Canım dedemden kalan bir ev vardıda eski yapı onun vergi vs borcumu ne çıkmış benimde gitmem gerekiyormuş.Nüfusa onun için çağırdılar.Birde amcamın kızları gelmiş onlarlada görüşmüş olurum.Evet Nehirimi bırakmak zor olucak ama neyapayım mecbur hem emin ellerde Allah'ın izniyle babasının yanında olucakhayırdır canım gemliğe neden gideceksin. öenmli bir şey yok inşallah bebişinide bırakıcakmışsın merak ettim...
aynen öyle amannn kendileri küsüyor kendileri barışıyorgülüyorum ben....
halbuki sorsalar belki analarının ne mal odluğunu öğrenecekler ama demekki o kadar dolduruluyolarki gözleri beni görmüyor bile
ohaa hakkatenmi? yuh diyorum yaa.....
aman bende öyle dedim vallahi hatta tahminde ettim temizlik için aradığını, muhtemelen bilerek açmadığımı düşünmüşlerdir ama Allah biliyor vallahi görmedim
kardeşlerim iyilerdir aslında ama onlarda kaynanamın etkisinde çok kalıyorlar sanki dünyaya gelmelerine sadece anaları vesile olmuş öyle bir büyütmüşki çocukları anaya bağlılar yani.
biz kaynanamla küs olduğumuz dönemlerde kayınlarımda hiç gelmemişti bize örneğin. kaynanamla küs olalım hemen sebebini sormadan onlarda bizle küserbenimde abim gelinlerimiz var ama ben böyle olamıyorum gelinlerimizide her zaman dinlerim.
Bu ahfta gelirim demiştim teyzeye bahane arıyorum sanırım kayganam hastanede yüzüme bakmadı ya yine gitmicem
birde tabi dünürleride çağırmadım evimekadın kudurmuştur
Hafta sonu buluşmamız çok güzeldi.Hayatcığım herşey için tekrar teşekkürler,ellerine sağlık bir sürü şey hazırlamışsın.İnşallah yeniden bir araya geliriz.Ayrıca yumurtalar ve önlük içinde teşekkür ederiz teyzesi.
Pazar günüde kayınvalde hanımlar geldi kızlar.Nehire bilezik almışlardı doğum hediyesi olarak,o gün kıskançlığı tutmuştu yine bende bilezik alıcam diye.Ve dediğini yapmışo gün kolunda gördüm bilezik yapmış koluna Allah'ım hadi gelini neysede insan torununu kıskanırmı:18:
günaydın kızlarrrrrr
ay vallahi akşam oğluşum bir uyudu sabaha kadar kalkmadı ben de aylardır ilk defa deliksiz uyumuşum ay bu gün kendimi çok bir formda hissediyorummmmmmmmmm
günaydın kızlarrrrrr
ay vallahi akşam oğluşum bir uyudu sabaha kadar kalkmadı ben de aylardır ilk defa deliksiz uyumuşum ay bu gün kendimi çok bir formda hissediyorummmmmmmmmm
Benimke kayın pederim yoğum bakıma alınmış... Doktor herşeye hazırlıklı olun demiş... Eşim çok üzgündü akşam...
dedim babanın yanına sokmazlar annenlere gidelim en azından yanında olalım üzülmüştür dedim...
Bir gittik kaynanam balkonu temizliyor. Hastaneye bile gitmemiş kaynım gitmiş göstermemişler, doktorla konuşup geri gelmiş.
O iş var yapılacak, bu iş var saydı döktü... bende mutfağına girdim yapmaya çalıştım ama 11 e kadar bitmedi. dedim hafta sonu gelirim sen elleme 2 gün bir şeye dinlen dedim... Yoruldum yoruldum diye ağladı durdu çünkü...
Sonra yemek yap dedi yaptık yedik, ben bi çorba içtim öbürküler maşallah, sanki hasta olan benim babam.
kaynanam düğün temizliğimi, cenaze temzizliğimi neye nasip olacak dedi durdu en az 5 kere anmıştır. Sonra kayınpederimin teyzesi aradı balıkesirden hiç söylemedi ona hastanede diye, erken gelmesinler diyemi düşündü bilmem.
Bide bir şey olursa bunlar bana da kızar dedi, kaynımda amannn annne sanki olsa yetişebilcekler 3 saatlik yol boşver dedianam benmi çok evhamlıyım bu insanlarmı geniş anlamadım ki.
İnşallah kayınpederim iyi olur((( yinede severim kendisini saf kalplidir, onun yaptıklarını saflığına bağlardım hep... Geçen yılda yoğun bakımda kaldı kurtuldu inşallah yine iyileşir...
Saol Ayfer...
Sen yoğunsun herhalde bugünlerde...
Hastaneyi aradım kızlar şimdi.
Kayınpederim iyi değilmiş yaaa((( solunum cihazına bağlamışlar bilinci açık değil dedi... Ayy rababim sen büyüksün ne diyim ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?