- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
hg aramıza ben özge 24 yaşındayım nerdeyse 6 senelik evliyim osmangazi merinosun alt tarafında oturuyorum anaokulu ögretmeniyim 2hafta önce bıraktım işi yıllardır hasretini çektigimiz evladımız sonunda göbüşüme teşrif ettiinşallah dogdugunuda görürüz sende istiyosun sanırım rabbim yoklugunu aratmadan nasip etsin hayırlısını saglıklısını inşallah
ekşiden ayşe olmuyo dimi eşimde bi tuhaf oldu çaktırmıyo ama hep tatlı yemem için ısrar ediyo hakkı istiyo galiba
kemal paşalı mısın hemşerümmmm
çok sevindim eşinin namaza başlamasına yoksa sen kılmıyo muyduninşallah ramazanda sende hiç bırakma canım insan 1 ay bırakmadan kılınca zaten bidaha asla bırakamıyo yani açıkla kapalılıkla alakası yok ama ben kapalı insanların namaz kılmamasını daha tuhaf karşılıyorum yani ibadetler aslında çok tatlı nefsimize zor geliyo yaa sen bikere nefsini yewnmişsin yaz kış sıcak demeden herkez süslenip püslenirken teseddürünü dogru anlamda yapıyosan farz bi ibadeti nasıl yapmaz insan yada çabalamaz anlayamıyorum bu ramazan kılamayan arkadaşlarımız için bi fırsat aslında hazır şeytan zincire vurulmuşken nefsi yenmek kolay iken sünnetleri uygulayana farz sevabı farz uygulayana 70kat fazla sevap yazılırken umarım herkez namazını ve farz ibadetlerini yerine getirir.... bi söz okumuştum çok hoşuma gider: ÇAĞIN HASTALIĞI NAMAZSIZLIK SEN ŞİFA VER ALLAHIM diye ... bide şu EY KUL KIL NAMAZINI KILMAM DİYENİN AZ ÖNCE KILINDI NAMAZI(YADA KILMAZSAN KILARLAR BİGÜN NAMAZINI) diye ... yine namaz la ilgili çok dogru bi söz var İNSAN HAYATI DOĞDUGUNDA KULAĞINA OKUNAN NAMAZIN ÖLDÜĞÜNDE KILINAN NAMAZI ARASINDA İŞLEDİGİ AMELLERİYMİŞ eşinin namaza başlamasına çoks evindim sen destek olursan çok güzel olur bırakmaz diye düşünüyorum
canım hiç bi maddi sıkıntısı olmadığı halde böyle davranmaları çok üzücü ama elle evleniyolar ya işte erkekler gelin kim bilir ne dedide şişirdi gelene kadar ama erkek olan söyletmez ama neyseee bazıları pasif bu konuda... biz öyle zengin değiliz çok şükür evimiz arabamız var kayınvaldemlerinde ama gördünüz öyle normal yani.. kayınvaldeminde annesinin evini satıcaklar 20 bin mi ne düşcekmiş kardeş başına anneside 5bin kızına 5bin oğluna veririm demiş kayınpederimde umreden geldiler hacıya yazıldı benim eşime babanla hacıya gidersin sende yazıl demiş kadıncaz hep bizi düşünüyo o zman daha hamile değildim hani git dua et orda diye allah razı olsun bir kere değil bin kere... şimdi ben diyorumki babanmın hep hayali var küçük bi bahçe istiyolar diyorum hiç bize vermesin para bahçe alsınalr inşaattçı ya bizimkiler kücükte bi av yaparlar içine ohh insana nefes alcak yer olur inan bize versin istemem parayı yani bakış açısı insan biraz üşünceli olucak ki baban ne kadar yardım etmiş hayatını kurulu eline vermiş nankörlük işte ölmeden vermiceksin hiçbişeyi yanında çalışltırsaydı agzının içine bakarlardı para versinler diye allah içlerine merhamet versin ne diyim canım çok zor elle karışmak
barış bey harika bi doktor ben şiddetle öneriyorum canım herkeze yolladıgım çok insan var hatta bi abla var burdan tanıştık hiç görmedim hep telefonla konuşuyoruz doktoruma yönlendirdim benden sonra başladı tüp ebebk yaptı oda hamile hatta bu cuma kontrol günlerimiz saatimiz aynıymış ilk defa görücez birbirimizi rabbim izin verirse oluyo ama barış bey işini çok iyi yapan bi doktor fakültede doktorlar değişiyo belli bi sürede mutlaka ayrılmadan git derim ben inşallah sneinde şifanı rabbim onunla gönderir
hayırlı olsun arabanız canım kazasız belasız günlerde kulanın
sınavındanda inşallah güzel sonuç alırsın ne sınavı bu arada
kayınpederinede geçmiş olsun .. uyku absesi ne demek annemde baya tahlil oldu uykusunda horluyo tıkanıyo diye ama normal horlamak degil nefesikesiliyo oda cok zararlıymış uykuda uyutcaz bi gece dediler fakültede kaç ay oldu arıcakalrdı sıra gelince hala aramadılar sizinkide öyle bişeymi canım:44:
Canım böyle şeyler söylenmez ama eşimin namaza başlamasına çok sevindim o sebeple yazdım... Bende ara ara kılıyorum ama örn. bir yeremi gittik kılmıyorum
hatta şevvalle oyun oynarken örn. diyorum baban nerede işte diyor. Annen nerede diyorum namaş kılıiyor diyor
Ama artık istiyorum inşallah... Rabbim bırakmadan kılmayı nasip et inşallah... önceden uyumadan derdim Allahım sabah namazına kaldır diye. mutlaka uyanırdım. Son zamanlarda hiç uyanamıyorum
Bu yılda kızı eşime bırakır camiye teravihe giderim diyordum artık oda gideceği için bakmaz :)) neyse bende evde kılarım artık...
Son düzenleme: