Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .

Canım böyle şeyler söylenmez ama eşimin namaza başlamasına çok sevindim o sebeple yazdım... Bende ara ara kılıyorum ama örn. bir yeremi gittik kılmıyorum ... hatta burada da (iştede) kılıyorum saklı saklı... yemeğimi çabuk yiyiorum namazımı kılıyorum yani.
hatta şevvalle oyun oynarken örn. diyorum baban nerede işte diyor. Annen nerede diyorum namaş kılıiyor diyor

Ama artık istiyorum inşallah... Rabbim bırakmadan kılmayı nasip et inşallah... önceden uyumadan derdim Allahım sabah namazına kaldır diye. mutlaka uyanırdım. Son zamanlarda hiç uyanamıyorum üzülüyorum yaa hatta dedim acaba çok mu günahkarım

Bu yılda kızı eşime bırakır camiye teravihe giderim diyordum artık oda gideceği için bakmaz :)) neyse bende evde kılarım artık...

Son düzenleme:

tabni canıma ra ara bıraktıgını anladım insan zaten vicdanı raaht etmiyo alışıpta arada bırakmaya niyet çok önemli dediğin gb yatarken kalkmaya niyet edersen gerçekten tam o saatte kaldırıyo rabbim ama geç yattım kalkamam mı dediğim nadir akşamlarda cidden kalkmıyorumhatta telefonu kapatıp yatıyorum hatırlamıyorum yani kapatmasam 2 daakkada bir çalması lazım belli kapatıyorum ama hatırlamıyorum bende evde kılarım hep canım teraviyi kadınalrın cmaiye gitmesi zor oluyo zaten hemen sofradan kalk mutfagı topla akşamı kıl yatsı okunuveriyodu bu sene zaten 12yi geçer herelde teraviden gelmeleri allah kolaylık versin erkeklere ben snaırım tutamıcam hiç tutabilcek gb değilim içimde rahat değil bişi olur diyede korkuyorum nabcamı şaşırdım 8 saatte bi fitil gb ilaç koyuyorum onu koyamam düşük önleyici progestan o mecbur almam lazım hadi 2 kere alsam desem bi orucu acıp 9da bide gece 2de koymam lazım oda 4 saat arayla oluyo bilmiyorum düşüne düşüne kafayı yicem en son karar verdim cuma gitcem doktora ya o zmana kadar 4 gün tutmayayaım doktora sorayım o ne derse onu yaparım artık ... bugün kahvaltıdan kalktım 11de mukabeleye gittim eve girmeden 12de hatime gittim 1de hatim bitti yok eve dönemicem dönüyorum anki hiç bişi yememişim ev sahibi karpuz kesti getirdi sanki kebab geldi allah razı olsun onu yedim eve zor attım kendimi namazımı kıldım ellerim titriyo yattım 1 saat eşim geldi dedim bişi yemem lazım sonra karpuz peynir koyduk yedik beraber allahım yedimmi iyiyim 2 saatte bi içim bomboş gb oluyo oy üzden tutamıcam gb geliyo

canım sana tutmamanın günahı yok o nedenle hiç zorlama Allah kalbini niyetini biliyor.
ayrıyetten fitil oruçluyken kullanılmıyor dediğin gibi sahur ve iftarda yapsan o zamanda arası çok az zarar olur bence sen hiç başlama sonrasında tutarsın emzirmen bitince.

öyle canım mecburen artık ne bilim insan rahatsız olmayıncada tuhaf oluyo herkez tutarken tutmakta kolay sonra bide 30gün tek başına tutması var bakalım doktor ne dicek ona göre hareket edicem çok heycanlıyım 15 gün geçmek bilmedi cuma olsada görsem hayırlısıyla güzel şeyler duysam korkularım biraz olsun geçse içim rahatlasa bi ohh diyemiyorıum hep endişe gecelrri kavus inşallah sag saglim bi dogdugunu görebilsek

Doktor tutma der :) klasik
o endişeler hep devam edecek kucağına aldığında bir nebze kaybetme korkusu geçiyor annelerde ama yinede veren Rabbim alan Rabbim diyorsun...
bende 9 ay boyunca kabus gördüm. adet oluyorum, düşürüyorum, doğuruyorum kendimi abuk sabuk insanlarla görüyorum... normal sanıyorum :)

evet canım normalmiş herkez görüyomuş bide benim kendi korkularım da eklenince herelde daha endişeli oluyorum dediğin gb çekemicemiz acıyı vermiyo rabbim korusun başka ne yapılabilirki dua ediyorum hepp

günaydın kızlarrr
herkese hayırlı ramazanlar rabbim bu sıcak günlerde hepimize sabır gayret versin işallah
hayatcım canım hayırlı olsun yeni eviniz annenler için çok güzel birşey yapmışsınız canım ne kadar sevinmişler ama abinin yaptığı için de üzüldüm canım onun da mutlu olması lazım sonuçta anasını babasını mutlu ediyor senin eşin damatken yapıyorda abin oğulları iken surat asıyor yaa şaşılcak birşey yani
sevcan canım hayırlısı olsun işallah eşin namaza başlamış işallah allahım bize de nasip etsin ben de çok istiyorum kılmayı ama önce kılmayı öğrenmem lazım bakalım bizimki de bu sene oruç tutuyor akşam birlikte kalktık ve en önemlisi de akşam sahurda son sigarasını içti ve sigarayı bırakmaya niyetlendi işallah rabbim yardım ederde bırakır sigarayı

nereye kız..... fotoyu göremedim, sildinmi?
hele bi gelme...:))) bizim evin oradan geçerken görsem zaten sizi, zorla sokarım eve nasıl geçersiniz uğramadan diye :)
fotoyu göremedinmi?? canım evinin oradan değil, işyerinin oradan geçicem hep dedim:)

sağol canım..
canım allah isteyen herkeze nasip etsin..
benimde maneviyatım eksik

bugün gemsaza temziliğe gidecektim, hstalığımın son günü bugün oruçlu değilim..evi temizleyim dedim..
babamda kızdı tek başına olmaz pazar hep beraber gideriz dedi..
yoksa dönüşte uğrayacaktım sevcana:)
bu akşamda annemde iftardayız tüm aile yani 28 kişi falan..
ben iftar sofralarını çokk seviyorum..birlik beraberlik huzur doluyor insan..

ya sevcancım se fal baktırdım demiştin dimi??
kız baktırdıysan atsana bana dinleyim bende:))
bu arada fotoğraf makinesinin kılıfı bizde bilgin olsun..ne zamandır söyleyecem hep unutuyorum..

fotoyu göremedinmi?? canım evinin oradan değil, işyerinin oradan geçicem hep dedim:)

sağol canım..

amin canım amin
aslında yapabiliriz ama işte herşeye vakit buluyoruz bir onlara vakit ayıramıyoruz bizimkisi bahane canım

günaydın canım :)
Hayırlı ramazanlar hepimize.

Çok sevindim eşinin sigarayı bırakmak istemesine inşallah gerçekten bırakabilir. ben sigarayı sevmiyorum yaa.. Eşimde içmiyor Allahtan.
Tuttuğunuz oruçlarda kabul olsun inşallah.
Namaz kılmayı bende nişanlıyken öğrendim... Bence hemen faaliyete geçmelisin :) hiç zor değil hele kıldıktan sonraki huzur hiç bir şey değişilmez...
Hatta kunut dualarını unutmuşum, bilgisayardan koca koca çıktı alıp karşıma koymuştum öyle öyle ezberledim.

ben bugün niyetlenmedim. Yarın tutucam inşallah. böyleliklede biraz biraz alışmış oluyorum arada çaktırmadan su içiyorum :) birazdan gidip 2 parça ekmek yerim...

AYYY KIZLAR YAAA BİZ DÜN AKŞAMDA KÜLTÜR PARKTAYDIK....
eşime 3 gün üst üste park dedim adam tamam dedi ne sabırlı insan yaavvvv bazen sinir olsamda sabrına ve uyuşukluğuna, ama arada işe yarıyor

artık daha bir yerlere gidilmez... herhalde ramazan öncesi demiştir sevindireyim hatunu, iftara yakın çıldırttığımda çok bağırmasın
ramazan bir şey değilde, benim kocam ramazanda çok fena oluyor yaa, açlığından

sağol canım..

görmedim fotoyu şekercim yaa görseydim ya :) aldınızmı bu arada bittimi işlemler :)

aaa..... heeee..... taamammm :)) gel gel beklerim

hadi kızlar namaza keşke hiç kaçırmasak bende şu şeytanı başımdan def etmek, artık tam anlamıyla namazımı kılmak istiyorum... Zaten rabbimin istediği neki, namazımızı kılmak, kalplerimizi temiz tutmak, kibirlenmemek vs vs, biz tek namazı yapmıyoruz bence en kolayı bu.

Son düzenleme:
Namaz Kıldıkları Halde Vaktini Önemsemeyenin Başına Gelecekler (geciktirenler)

Allâh-u Te’alâ namazlarından ğâfil olanlar hakkında ; “Artık o namaz kılan (münâfık)lar için büyük bir helâk (ve sonsuz bir yıkım) vardır.O kimseler ki ; onlar namazlarından gaflet edicidirler.” (Mâ’ûn Sûresi : 4-5) buyuruyor ki , bu ifade-i celîle ; “Namazlarından ğafil olanlar,kılıp kılmadıklarını,vaktin girip çıkmasını ve kaç rekât kıldıklarını önemsemezler.Kılsalar da Rabblerini akıllarına getirmezler ve ta’dîl-i erkâna riâyet etmedikleri için tavuk tane toplar gibi süratle kılarlar.Kimileri de namazın farziyetine inanmadıklarından,tek başlarına kaldıklarında hiç kılmazlar.” demektedir.

bizler hiç kılmıyoruz bile (((

geçenlerde buradaki ablayla konuşuyoruz, dedimki yaa kışın buradaki sular felaket soğuk, yoksa namaz kılması sorun değil dedim.
O da sen yeterki abdest alıcam de ben sana ılık su yaparım, dökerim beni de arada, şeytan vesveseliyor su soğuk alma, yapma diye, düşünüyorum, sonra kalkıp gidiyorum, Allahım bu soğuk suyla aldığım abdest bana cehennemde serinlik versin diyorum dedi. :2::2::2:
ki kadını görseniz o kadar mülayim sessiz sakin bence tam Allah insanı... ( o bile cehennem diyor...

5 vakit namaz kılan bir mümin günde ;
+40 besmele çekiyor
+40 Fatiha okuyor
+80 kez Er-Rahman diyor
+80 kez Er-Rahim,
+213 kez Allahu ekber,
+120 kez sübhane rabbiye'l azim,
+240 kez sûbhane rabbiye'l âlâ diyor
+15 kez Sûbhaneke okuyor
+40 kez semi allahu limen hamideh,
+40 kez Rabbena lekel hamd diyor
+40 kez Amin (ya rabbi duamı kabul et) diyor
+33 kez zamm-ı sure okuyor
+21 kez Ettehiyyatu ile peygamberimize selam gönderiyor
+21 kez kelime-i şahadet getiriyor
+26 kez meleklere ve müminlere selam veriyor
+13 kez Allahumme entes-selâmu ve minke's selamu tebarekte ya zel-celali ve'l ikram diyor
+13 kez Rabbena âtîna
+13 kez Rabbenağfirli okuyor
+15 kez Allahumme salli selavatını,
+15 kez Allahumme barik salavatını okuyor
+15 kez Euzubesmele çekiyor.

Bu zikirler namazın içindekilerdir. Namaz öncesi ve sonrası zikirleri, tesbih, salavatları ortalama insan ömrüyle hesaplasak, nasıl bir sonuç çıkar bir düşünün.
Rabbim namazı hakkıyla kılanlardan eylesin

kız senin kocada sabırlı gerçekten..benimki olsa daha dün gittin doymadınmı der
biri fenamı dedi:)) benim kocam resmen deliriyor ramazanda sigarasızlıktan..bugün hiç aramayı düşünmüyorum:))

canım babamı aradım gemlikte tapudayız dedi. şuan alınmış olabilir..birazdan arıyacam..
dur bidaha atayım evi ayy pardon köşküüüaman ev işte..

selam kızlar
uzun bir aradan sonra geldim nihayet
benim yaz sezonu açıldı gelen giden derken
birazda aralarda kendime vakit ayırınca
buraya uğrayamaz oldum.
geçmişe şöle bir baktımda
hayat hayırlı olsun eviniz.
ne güzel işe kalkışmışsınız.
o ev size derin bir nefes aldıracak gittikçe
yazlık başka birşey yaa

sevcancım eşin namaza başlamş
allah daim etsin
ve bizlerede nasip etsin.tek üzüntüm namazımı kılamamak

bende bugün oruçluyum allah kabul ederse
eşim gececi
kızımla kalktık sahura
bana bir nefes oldu sofrada
çok hoşuna gidiyor onun sahur muhabbeti
değişik geliyor nedense
hatta oda oruç tutmaya niyetleniyor
kendi çapında abur cubur yemeyecekmiş ki oruçlu sayılırmış...

valla çok güzel oluyor ama biz birkaç senedir hiç öyle kalabalık iftar yemekleri geçirmiyoruz annem babam tutmuyor o nedenle çağırmanıza gerek yok diyorlar diğer akrabalarda da zaten öyle çağırma adeti yoktur eşimin tarfında da bizim tarafda da aynı ben çalışmasam çağırmak isterim aslında ee bu sene bir de çocuk var zaten o nedenle uğraşamıyorum pek fazla öyle kalabalıkla

sağolasın canım işallah ya o kadar çok istiyorki bakalım bayağı bir niyetli bırakmaya dua ediyorum hep kararından vazgeçmez işallah diye
valla bir şekilde öğreneceğiz ve kılacağız canım namazı o bizim boynumuzun borcu enin de sonunda ödeyeceğiz

kız bu ne böyle kaç akşamdrı ordasın bravo valla bizimki olsa kesinlikle götürmez öyle üstüste iyi sabır varmış maşallah eşinde de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…