selam kızlar
uzun bir aradan sonra geldim nihayet
benim yaz sezonu açıldı gelen giden derken
birazda aralarda kendime vakit ayırınca
buraya uğrayamaz oldum.
geçmişe şöle bir baktımda
hayat hayırlı olsun eviniz.
ne güzel işe kalkışmışsınız.
o ev size derin bir nefes aldıracak gittikçe
yazlık başka birşey yaa
sevcancım eşin namaza başlamş
allah daim etsin
ve bizlerede nasip etsin.tek üzüntüm namazımı kılamamak
bende bugün oruçluyum allah kabul ederse
eşim gececi
kızımla kalktık sahura
bana bir nefes oldu sofrada
çok hoşuna gidiyor onun sahur muhabbeti
değişik geliyor nedense
hatta oda oruç tutmaya niyetleniyor
kendi çapında abur cubur yemeyecekmiş ki oruçlu sayılırmış...
kız senin kocada sabırlı gerçekten..benimki olsa daha dün gittin doymadınmı der
biri fenamı dedi:)) benim kocam resmen deliriyor ramazanda sigarasızlıktan..bugün hiç aramayı düşünmüyorum:))
canım babamı aradım gemlikte tapudayız dedi. şuan alınmış olabilir..birazdan arıyacam..
dur bidaha atayım evi ayy pardon köşküüüaman ev işte..
bugün gemsaza temziliğe gidecektim, hstalığımın son günü bugün oruçlu değilim..evi temizleyim dedim..
babamda kızdı tek başına olmaz pazar hep beraber gideriz dedi..
yoksa dönüşte uğrayacaktım sevcana:)
bu akşamda annemde iftardayız tüm aile yani 28 kişi falan..
ben iftar sofralarını çokk seviyorum..birlik beraberlik huzur doluyor insan..
ya sevcancım se fal baktırdım demiştin dimi??
kız baktırdıysan atsana bana dinleyim bende:))
bu arada fotoğraf makinesinin kılıfı bizde bilgin olsun..ne zamandır söyleyecem hep unutuyorum..
selam kızlar
buraya uğrayamaz oldum.
yazlık başka birşey yaa
allah daim etsin
eşim gececi
kızımla kalktık sahura
değişik geliyor nedense
Saol canım Rabbim size, bana ve her kula nasip etsin.
özlettin sende kendini...
Oruç nefsi yenmek demek, kızında manasını anlamış bence :) ne güzel, oda o şekilde oruç tutsun... yemek istediğinde hatırlat vakti var de, vaktini beklersen 1 yerine 2 tane yiceksin hatta. :) de
valla çok güzel oluyor ama biz birkaç senedir hiç öyle kalabalık iftar yemekleri geçirmiyoruz annem babam tutmuyor o nedenle çağırmanıza gerek yok diyorlar diğer akrabalarda da zaten öyle çağırma adeti yoktur eşimin tarfında da bizim tarafda da aynı ben çalışmasam çağırmak isterim aslında ee bu sene bir de çocuk var zaten o nedenle uğraşamıyorum pek fazla öyle kalabalıkla
sağolasın canım işallah ya o kadar çok istiyorki bakalım bayağı bir niyetli bırakmaya dua ediyorum hep kararından vazgeçmez işallah diye
valla bir şekilde öğreneceğiz ve kılacağız canım namazı o bizim boynumuzun borcu enin de sonunda ödeyeceğiz
kız bu ne böyle kaç akşamdrı ordasın bravo valla bizimki olsa kesinlikle götürmez öyle üstüste iyi sabır varmış maşallah eşinde de
Namaz Kıldıkları Halde Vaktini Önemsemeyenin Başına Gelecekler (geciktirenler)
Allâh-u Te’alâ namazlarından ğâfil olanlar hakkında ; “Artık o namaz kılan (münâfık)lar için büyük bir helâk (ve sonsuz bir yıkım) vardır.O kimseler ki ; onlar namazlarından gaflet edicidirler.” (Mâ’ûn Sûresi : 4-5) buyuruyor ki , bu ifade-i celîle ; “Namazlarından ğafil olanlar,kılıp kılmadıklarını,vaktin girip çıkmasını ve kaç rekât kıldıklarını önemsemezler.Kılsalar da Rabblerini akıllarına getirmezler ve ta’dîl-i erkâna riâyet etmedikleri için tavuk tane toplar gibi süratle kılarlar.Kimileri de namazın farziyetine inanmadıklarından,tek başlarına kaldıklarında hiç kılmazlar.” demektedir.
bizler hiç kılmıyoruz bile(((
geçenlerde buradaki ablayla konuşuyoruz, dedimki yaa kışın buradaki sular felaket soğuk, yoksa namaz kılması sorun değil dedim.
O da sen yeterki abdest alıcam de ben sana ılık su yaparım, dökerimbeni de arada, şeytan vesveseliyor su soğuk alma, yapma diye, düşünüyorum, sonra kalkıp gidiyorum, Allahım bu soğuk suyla aldığım abdest bana cehennemde serinlik versin diyorum dedi. :2::2::2:
ki kadını görseniz o kadar mülayim sessiz sakin bence tam Allah insanı...( o bile cehennem diyor...
5 vakit namaz kılan bir mümin günde ;
+40 besmele çekiyor
+40 Fatiha okuyor
+80 kez Er-Rahman diyor
+80 kez Er-Rahim,
+213 kez Allahu ekber,
+120 kez sübhane rabbiye'l azim,
+240 kez sûbhane rabbiye'l âlâ diyor
+15 kez Sûbhaneke okuyor
+40 kez semi allahu limen hamideh,
+40 kez Rabbena lekel hamd diyor
+40 kez Amin (ya rabbi duamı kabul et) diyor
+33 kez zamm-ı sure okuyor
+21 kez Ettehiyyatu ile peygamberimize selam gönderiyor
+21 kez kelime-i şahadet getiriyor
+26 kez meleklere ve müminlere selam veriyor
+13 kez Allahumme entes-selâmu ve minke's selamu tebarekte ya zel-celali ve'l ikram diyor
+13 kez Rabbena âtîna
+13 kez Rabbenağfirli okuyor
+15 kez Allahumme salli selavatını,
+15 kez Allahumme barik salavatını okuyor
+15 kez Euzubesmele çekiyor.
Bu zikirler namazın içindekilerdir. Namaz öncesi ve sonrası zikirleri, tesbih, salavatları ortalama insan ömrüyle hesaplasak, nasıl bir sonuç çıkar bir düşünün.
Rabbim namazı hakkıyla kılanlardan eylesin
kız senin kocada sabırlı gerçekten..benimki olsa daha dün gittin doymadınmı der
biri fenamı dedi:)) benim kocam resmen deliriyor ramazanda sigarasızlıktan..bugün hiç aramayı düşünmüyorum:))
canım babamı aradım gemlikte tapudayız dedi. şuan alınmış olabilir..birazdan arıyacam..
dur bidaha atayım evi ayy pardon köşküüüaman ev işte..
selam kızlar
buraya uğrayamaz oldum.
yazlık başka birşey yaa
allah daim etsin
eşim gececi
kızımla kalktık sahura
değişik geliyor nedense
bizde de kalabalık iftar sofraları olur canım, alırım bende her ramazan çok güzel olur :) hatta bende alıcam. bizde 28 kişi falanız. malum 8 kardeş oluncaDD
hee vallahi bu akşamda dicem bakalım ama şakasınabakalım ne diyecek. hayır yakında değil te anasının gözü, eşim aslında hep böyledir sessiz ve çok sabırlı ama bazen beni sinir ediyor.
işte güzelim hep niyete bakıyor iş ama biz hep bir bahane buluyoruz bunun gibi ve daha pek çok allahım tez zamanda bize de nasip etsin namaz kılmayı
amin canım amin
valla bende aramıyorum bizimki de sırf sigara için tutmazdı oruç bu sene bayağı niyetli bakalım hee bu arada cumayada gitmeye başladı çok şükür kaçkere söylenirdim git diye gitmezdi şimdi artık bu yeni işyerine giridğinden beri cumayada gidiyor şükürler olsun
hoşgeldin canım allah kabul etsin orucunu
berra da bak ne güzel sana eşlik ediyor yanlız bırakmıyor ama onun orucuda güzelmiş çocuk için gerçekten zor bir oruç bütüngün aburcubur yememek
karamuk senin eşinde ne güzel bak oruca niyetlenmiş.herşeyin bir zamanı var işte.rabbim yeterki içimize sundursun.zorla olmuyor ...
AYYY KIZLAR YAAA BİZ DÜN AKŞAMDA KÜLTÜR PARKTAYDIK....
eşime 3 gün üst üste park dedim adam tamam dedine sabırlı insan yaavvvv bazen sinir olsamda sabrına ve uyuşukluğuna, ama arada işe yarıyor
artık daha bir yerlere gidilmez... herhalde ramazan öncesi demiştir sevindireyim hatunu, iftara yakın çıldırttığımda çok bağırmasın
ramazan bir şey değilde, benim kocam ramazanda çok fena oluyor yaa, açlığından
ay sorma kesinlikle erkeklerin kalbine giden yol midelerinden geçiyo mide boşsa kalp eror veriyo
akşam 1de yattık zor kalktım 2de sofra kurdum bide tv karşısına aman bakına bakına yesin diyemeyve suları cay ceşit ceşit içicek süt istersen ısıtayım diyorum 5 karış surat başka istedin bişi varmı diyorum 5 karış surat erişte yaptım cevizli çok sever sahurda çorba olsaydı dedi avr dedim hemen getireyim yok istemez dedi 5 karış surat bende az atıştırdım hadi arkadaş olayım diye sonra koltuga yattım kafan tutmuyo uykusuzluktan niye yatıyomusum karşısında ay huysuz ya sabahta sırnaşıyo seviyo filan akşam suratsızdın diyorum o akşamdı diyo uyuz ya
AYY ANAM SENİNKİ ÇOK ÇEKİLMEZ BE GÜLÜM... kaldırıp atardım balkondan benimki böyle olsa
atsan atılmaz satsan satılmaz ben ramazanda hemen mudanyaya kaçardım sahura hazır oturuyoruz iftara çeşit çeşit kalabalıkta güzel oluyo ramazan canımda hiç bişi istemiyo o ilaçta uyutuyo kafam kalkmıyo hemen kaçıcaktım mudanyaya ama eşimin annanesi düşmüş bacanı kırmış yine geçen sene birini kırmıştı bu sene ötekini kırmış 85 yaşında ameliyat olucak şimdiannemde başında offf en az 15 - 20 gün ramazanımız böle oldu işte kayınpederim mudanyada yanlız gel diyorum ama gelmez evi yuda gidip geliyo ayrılmazordan bende gidip nabcam orda sıkıntıdan ölüyorum orda ofss
Geçmiş olsun canımtühh bayada yaşlıymış zor kaynar sanırım ( ayy yaa normalde kim bakıyordu nasıl kırmışki :S hemde bu 2.
evinde soyunur dökünür yıkanır uzanırsın.
öbür türlü kayınpederin gerçi gündüz adam çalışıyor akşamda yemek yer teravihe gider, yine evde olmaz ama sen bilirsin.
bu arada sanıyorum senin miniş erkekiçime öyle doğdu bir an.
normalde dayılarda kalıyo ama onlarda 60 yaş üstüler onlarda yaşlı diğer dayılar eskişehirde hayatta bakmazlar zaten bi teyzesi var oda bi gün gelir kalır ama annem kalıcak daha cok biliyorum ben geçenkindede böyle oldu 4 gün birer gece onalr kaldı 11 gece annem kaldı hastanede bide ramazanda yazık kadına ya ofss bizede yazık o ne güzel bakıyodu bize ramazanda
şuan iş yok sanırım zaten olanlarıda biizmkiler istemiyo ramazanda çalışmak istemiyolar ufak tefek işlere gideriz diyorlar bakalım eşimde evde yani kayınpederimde evde gelmez bize orda yurda gidiyo kendi evi onunda yatıyo kalkıyo bende kendi evimde rahatım dediğin gb devrilip devrilip yatıyorumhep bi yorgunluk var üstümde sıcakta bunaltıyo tuhafım bugün hepten:26:
çin takvimi erkek diyo ama bakalım hayırlısı olsun şimdi cumayı bekliyoruz heycanla görmek için eşimin de agzında hep 5 gün kaldı 4 gün kaldı diyebide midesi bulananlar bebek saglıklıymışda büyüyomuşta ondan bulanıyomuş diyolar benim bulanmıyo ya içim tuhaf oluyo bi görsekte içimiz rahat etse:18: midem bulanmıyo diye üzülcem nerdeyse ne alaka hiç midesi bulanmayanalrda var şubat anneleri topiğindede midesi bulanmayan bi benim herelde hepsi istifra ediyoruz bişi yiyemiyoruz diyip duruyolar bende aksine hep açım hep açım maşallah psikolojik olarak sabahları midem bi tuhaf oluyo artık yiyorum turp gb oluyorum sonra anlamadım gitti
benim için kız erkek farketmez ama eşim için erkek istiyorum içten içe bazende kızıyorum kendime ne farkeder diye olunca eminim öyle olmaz ama görümceminkiler erkek ya eşim çok güreşme oynama meraklısı öyle oynar oğluyla diye düşünüyorum o öyle istiyo gb geliyo benim için farketmez kız olursa bizimki çok sıkar bi ondan korkuyorum acırım kuzuma
En önemlisi sağlıklısı tabiki... Bence içinden erkek olsun kız olsun, gıdım geçirme çok günahheleki sen ne delirdin olsun diye.
ayy hele kız çocukları nasıl seviyor babayı bir bilse... kocamında ağzı kulaklarında :)) aman sevsin sevsin, yarın sana bırakır çarşıya giderim :) diyorum.
Birde bazen geceleri baba baaabbbaaa diye ağlıyor, ayağımla dürtüyorum kızın sana sesleniyo diye, babası çişine götürüyor, su içiriyor, birde yanıma yat diyor öyle uyuyolar... geçenlerde sabah kalkınca kızım neden gece baba diye ağladın, anne desene dedim(eşim yoruluyor diye) babası hemen atladı niye yaaaa Allah Allah çağıramazmı?PPPP kıskandın mı?
diğerleride kaynana güveniyorlar sanırımyada normalde hep bizimle rahatsızken bari o baksın mı diyorlar ( ama yinede yüklenilmemeli
şu koca karı muhabbetleride ne çok canımDD yok mide bulanıyorsa bebek sağlıklı Boşver bence şu hurafeleri.
Ben 9 ay hiç kusmadım hamileyken, eee şimdi bizimki sağlıksızmıydı, yada eksik mi?
bende tam tersi düşünüyorum, sözüm meclisten dışarı ama, sürekli kusanların, hamileyken yatanların buldumcuk olduğunu düşünüyorumçünkü hamileliğini öğrenmeden önce bir şey yok, aman öğrenmeye görsün direk öğğğğğğğkkk kusmaya psikolojik bence, doğumda öyle, ne kadar çok korkarsan o kadar zor olur....
Bu arada çok yemeazcık ye.
az az sık sıkyiyorum dediğim hep bişiler atıştırıyorum bi erik bi armut bi karpuz öyle yani abur cubur bişi yemiyorum ceviz badem yemiş onlardan yiyorum ekmek nerdeyse gün içinde toplam 1 dilim yiyorum ekmek cnaım istemiyo cok sıcak bugün ya akşam yağmur yağdı sahurdada yagdı ama sıcak bugün allah kolaylık versin oruçlulara
aynen kız cocukları daha babacı oluyo benim için farketmez dediğim gb tek korkum büyyünce çok sıkar bunaltır :/ ama erkek kız farketmez oda sorunca ikiside yok saglıklı olsun diyo öyle tabi en önemlisi saglıklı hayırlı evlat olsun benim rüyalarım belli zaten kız gördüm hep zeynep diye agladım sayıkladım rabbim bize bu günleri gösterdiya şükürler olsun
Evlendik muradımıza erdik başlığını görünce hemen gözlerimde tirink tirink gelinlik düğün hazırlıklıları...oluşmaya başladı :) hepinize hayırlı olsun huzur mutluluk eksik olmasın sizlerden ah ah bende muradıma eriyim kızlar 4,5 yıldır çıkıyoruz artık evleniyim ya bunun için hepinizden dua bekliyorum ve içten benim için hayırlısıyla dilemenizi :)
Allahım kucağınızda görmeyide nasip etsin.... Sen miydin bizi bekleten deyip poposuna şaplak patlattığını günleride göstersin....
tabi. En en önemlisi hayırlı, sağlıklı sıhhatli olsun...
bakalım ne gelecek bende merak ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?