- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
ay allah korusun sen iyi başarmışsınkaç kilo dogmuştu kızın ya bebektede şeker olur felan diyolar bide kilolu dogarmış görmede işitmede kayıplar olabiliyomuş şeker yüüznden allah korusun insanı korkutmayı çok iyi biliyolar valla sitrese girdimmi ne iştah kalıyo ne bişey sabah kahvaltıda zorla 4-5 yudum yedim oda ilaç içmek için öğlen 1 kaşıkcık tazefasülye bi akse yogurt yedim ekmek gene yarım dilim yani canımın içi çekiliyo sanki psikilojik olarakta mideme vuruyo ne uyku ne bişey heryerim ağrıyo nabayım tuhf bi insanım işte tez canlıyım herşey yolunda gidicek illaki hayırlısı olsun yavruma bişi olcak diye bütün korkum alalh korusun kötü kötü rüyalar gördüm zaten yine geçmişti ne güzle korkularım
2960 doğdu canım minicikti :)) ama iyi dikkat ettim ben. benim bir arkadaşım 8,5 aylıkken bebeğini kaybetmişti şekerden ben kadın doğum + dahiliye + diyetisyene gidiyordum son 3,5 ayda kadın doğumcum yönlendirmişti mecburen.
ilk dahiliyeci insülin vericme dediğinde ağlamıştım ben korkarım diyette yapamam diyesen bilirsin? bebeğin ölür demişti.
aneyyy ne korkmuştum sonra ye yiyebiliyorsan. gerçi ani şeker çıkış inişide bebek ölümüne yol açıyor. o sebeple çok dengeli beslendim sen sakın yememezlik etme. ben 2000 kalorilik diyet uygulamıştım düşün 120 kg lik eniştemde 2000 kalorilik diyet yapmış.sporda yapmıştım mecburen yürüyüş bilmem ne günde en az 1 saat.
sonra neyse 5 aya kadar 11 kg almıştım. 5 aydan sonra diyet miyet derken hamileyken 3 kg verdim. sonra 1 kg aldımtoplamda 9 kg yle kızımı doğurdum...
7 kg doğumda gitti. kızımı 3 günlükken kontorole götürdüğümde dümdüz karnım vardı diğer koca karınlı lohusalar bana dik dik sinirli sinirli bakmışlarıdıhiç unutmam
yarın sabah 7 de kızımla hamama oradan da saat 11 de tiyatroya gidiyoruz......
amin canım çok tşekkür ederiz..ardanın doğum gününü kutluyorum canım allah sağlıkla güzel bir ömür versin,annesine babasına hayırlı evlat olsun inş.
sağol canım hiç birşee ihtiyacım yok çünkü daha inşaatçılar evimizde,gitmeyede niyetleri yok:)Günaydın kızlar... :)
Haksevercim şekerin ne kadar yüksek çıktı doktorunla görüştünmü canım.
Bende gebelik şekeri yaşadığım için biliyorum az çok. Bu yüzden sana hatırlarsan en başında dikkat et çok yeme demiştim.
Neyse umarım çıkmaz çıksada çok üzülme tatlım ben insülinde kullandım diyette yaptım o zaman için zordu ama şimdi düşünce pekte zor değilmiş gibime geliyor
Hayatcım dün seni aradım ama telin yine kapalıydı. Ardanın doğum gününü kutlarım Allah sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip etsin. Pastanızda ayrıca çok güzel olmuş.
Bu arada taşınma aşamasında yardıma ihtiyacın olursa söylersin en olmadı Arda ya bakarız kızımla :) bilgin olsun.
PersephoneH hoş geldin aramıza :) bana ters gelmedi bu aradakız evladım var ama, du bakiiim gelmedi hakkaten ya . Sende saklı gizli yapacağına ailenin haberiyle kal aynı evde, annen hangi şehirde yaşıyor bu arada.
biz iyiz sen hangi ildesin acaba:))Selâm kızçelerim nasılsınız?
behlül haa bunu söyleyenelr var bugünlerde:))oy maşallah subannallah çok yakışıklı bu çocuk ya behlül gb
canım şekerim 82-174 çıktı sınır 140 diyolar hatta hamilelerde 125in altında olmalıymış baya yüksek yani biliyosunuz yazmışımdır bayrama kada rtatlı koymadım agzıma 5-6 aya kadar şu 2-3 haftada sapıttım hamur işlleri tatlılar flean herelde canım çekti hepçukalatalı ekmekleri lüplettim hep şimdi dikkat ediyorum pazartesi 100lük yükleme yapılcak medikale gidicemhem avcumda şişlik var moraşrıyo dmaar bazen onada albüm var dedi onuda ahmet beye göstericem pazartesi albümde tuzludan oluyo herelde beni baya bi sıkı diyet bekliyo sanırım
bide tiroidim gene fırlamış 6bucuk olmuş hiç bu kadar çıkmamıştı ona endokrinolojiden 21ine alabildim randövu o zmana kadar vakit kaybetmiyeyim diyorum bu ilaç fena yapsada içicem kızım için nabayımbugün başladım ilaca gidene kadar 11-12 gün var içeyim onu bali düşer inşallah oda
idrardada bişi çıktı yanma oluyo bazen o çok rahatsız etmiyoda ilişki zaten kırk yılda bi yapıyoruz o zman yanıyo çokyeni gelin gb oldum iyice ya o konuda dogumdan sonra kocamla gene evlenmemiz lazım alışmam için
şimdiden saatler olmasını dilerim:)yarın sabah 7 de kızımla hamama oradan da saat 11 de tiyatroya gidiyoruz......
yarın sabah 7 de kızımla hamama oradan da saat 11 de tiyatroya gidiyoruz......
Eki Görüntüle 851669
bugün saglık ocaNDAYDIM ŞEKER YÜKLEMESİ FELAN VARDI ŞEKERİM YÜKSEK ÇIKTI SOL AVCUMDA ŞİŞLİK VARDI UYUŞMA KARIMCALANMA FELAN ÖDEM VARMIŞ İDRARIMDA BİŞİ ÇIKTI BOL SU İÇ DEDİ YARINDA TSH SONUCUMU ALCAM MUHTEMELEN ODA CIKMIŞ OLUCAK 21 DEDE DEVLET HASTANESİNE ENDOKRİNOLOJİYE RANDÖVU ALDIMmecbur kadın dogumada gitcem herelde medikale çünkü ödem elimi kullanamıyorum bardak doluyken felan tutamıyorum yani uyuşuyo hemen tetenoz aşımı oldum benden haberler böyle yani
az öncede kayınvaldem aradı muharrem ayın mubarek olsun dedisneinde dedim anladım laf sokmaya armaış ben aramadım ya aman herşeye merasim istiyolar illa cumalık arıcan seyranlık arıcan bisürü şey bende telefonla konuşmayı neden se sevmiyorum illa bi işim olcak bişi diceksem arıyorum ki en çok onu arıyorum o hergün arayayım istiyo bende o sölenmeden işte saglık ocandaydım yeni geldim diye bisürü analttım şekerim yüksek çıktı ödem varmış flean filan diyet yapmam lazımmış dedim felan hı mı dedi sonra gene kapatırken sen aramadında ben arayım mubereleyim dedim dedi illa sölücek yani neyse o aKDAR DA nazını çekcez herelde bundan iyisi şamda kayısı
ve bir hafta sonra felan inegöle giderken bi köyde çalışcak eşimle babası 15 gün felan bizde kalcakalrdı eh babannede a kayınvaldemlerde kalıyo şuan oda gelcekti oda yürüyemiyo tuvaletini felan oldugu yerde legene yapıyo yad aaltınaama o kabul etmemiş gitmeyelim demiş kadıncaz utanıyo kayınvaldemde ısrar etmiş babamda ısrar etme siz burda kalırsınız ben bursada dmeiş yanis adece kayınpederim kalcak iyi bali çünkü babannede annemde eski mahallesi burası hergün doluşurdu komşular neyse atlattım herelde bide eşim onalr gelcek bizde kalcak diye görümcemide çardı sende gel bizde kal diye bu adamında gönlü ne geniş he 2 odamız var yani banne babamlar kayınvaldem görümcem 2 çocuyla nerde yatcaktık bilmiyorum neyseki allah akrarlıyo
sabırsızlıkla bekliyoruz o zaman yeni kızımızı :)yeni eve geçince yapıcazz:))))
belki de acısını yaşadıkça düzelir kaynanan...sanmıyorum ama :Scanım işte dün akşam bendeydi :) geçen cumarteside bendeydiler :)
dün eşimi yolladım annene git yanlız kaldı üzülmesin dedim, eşimde akşam 18 e kadar ordaydı. aradım hala gelmiyormusun diye. Anneme senide bize götüreyim diyorum gelmiyor dedi, bende gelsin buyursun dedim :) sadece.
yarım saat sonra çıktılar geldiler. ardındanda kaynım geldi. hep beraber yemek yedik çay içtik. Ablamda bizdeydi malum. Aslında ablam benim komşum olan diğer ablama gelmişti o evde olmayınca bana girmek zorunda kaldı. Neyse yemek yedik ablamıda boyna arıyolar eve geldik gel diye :)... Mayıs ayında annenler ablanlar evinden çıkmıyorlar diyen kayınvalidem :) ablama diyorki xx(diğer ablam) te gelsin burda oturalım diyor :)) öyle işte...
Uğurladım sonra, Her zaman bekleriz dedim sizde gelin dedi.
hoşgeldin...tanık olduğun gibi burda her şey varkızlar bende bursadanım bayadırda bu siteyi takip ediyorum ama hayretlik bişey bu topiği ilk kez gördümDD napıyosunuz bakalım burda ne var ne yok, bi aydınlatın beni değerli hemşehrilerim :)
oyyyyyyy biz de seni seviyok.özellikle kolana bayıldımhoş geldin canım butopıkte adı üstünde bolca geyık muhabbettı :) ama dıkkat et bağımlılık yapabılır. şaka bır yana burda tüm arkadaşlarımızın sevınçlerınede ortak oluyoruz,üzüntülerinede birçok arkadasımız bırbırını tanımadan dua edıyor.butopıkte samımıyet,dostluk aradığın herşey varrHepinizi seviyorummm
buluşma ayarlayalım haftaya :))ayy ne güzel yaa neden ben daha önce keşfetmedim burayı :))
bende şeyma, 3,5 aylık evliyim. muhasebeciyim, 5 yıldır çalışıyorum. ayrıca smmm stajımı yapıyorum son 11 ay kaldı yeterlilik sınavıma.
henüz çocuk düşünmüyorum ama eşim biraz ısrarcı bu konuda :)
son on gündür dolaplarla beynimi yemek üzereyim, evimdeki dolaplar yetmiyor. küçük bir gardroba ve mutfaktada bir erzak dolabına ihtiyacım var ama eşimin kredi kartını elime geçiremedim bir türlü :)))))
madem hepimiz bursadayız bu akşam evimin resimlerini çekeyimde bana bildiğiniz bi yerler varsa yardımcı olun, bende alayım :)))
osmangazi etrafında oturuyordum bekarken, almiraya yakın yani. evlendikten sonra eriklide oturmaya başladım.
23 yaşındayım başkada ne anlatsam bilemedim :)))
ayrıca şu buluşma fikrini çok beğendim, inşallah bende katılırım :)
günaydın kızlar, işte benim mutfağım ve koridorum. mutfağımdaki duvar kağıdını beğenmiyorum, eşime bırakmıştım seçimi, ne bilsin gitmiş bunu seçmiş, ben gördüğümde çoktan yapışmıştı. benim tarif ettiğim desen koridorda var onu çok beğeniyorum ama yapıcak bişeyde yok artık. şimdi ben öyle bir dolap istiyorum ki, mutfaktaki o klasik duvar kağıdına ve modern tip mutfak dolaplarına da uysun.
ben şöyle iki kapaklı bir dolap düşündüm yanınada onun yarısı kadar bir dolap ve üzerine raf gibi birşeyler olabilir diyorum ama internette pek bişey bulamadım.
resimlere bakınca göreceksiniz, erzaklarım fln dışarıda hep, sığdıracak bir yer bulamadım. mutfak masasının üzerine çok hoş bir tabak almıştım, içine nescafe ve çikolata koyacaktım sadece, şimdiki haline bi bakın.
o dağınıklık orda durdukça takıntı yaptım, ne kadar temizlik yaparsam yapayım görüntü kötü olduğu için pismiş gibi duruyor sanki.
neyse şimdi resimleri ekliyorum, fikirlerinizi bekliyorum.
( bu arada halılarımı yeni yıkadığım için sermedim daha, dolap alırsam onun kurulmasıyla tozlanmasın diye )Eki Görüntüle 844208 Eki Görüntüle 844209 Eki Görüntüle 844207 Eki Görüntüle 844206 Eki Görüntüle 844210 Eki Görüntüle 844208 Eki Görüntüle 844209 Eki Görüntüle 844207 Eki Görüntüle 844206 Eki Görüntüle 844210
kimmiş kız o???bu arada kk teşekkür edıyorum bana çok güzel bir arkadaş,dost kazandırdı.hiç böyle bır arkadaşlık beklemıyordum sadece burdan konuşuruz bıter dıye düşünüyordumm.ama görüşünce bişeyler paylaşmaya başlayınca çok sevdim kendisini onda beni gördüm.yıllardır hep berabermiş gibi sırdaşmışız gibi paylaştım tüm dertlerimi.beni bıkmadan usanmadan dinledi kendisine kk aracılığıyla teşekkür ediyorum.iyiki varsınn
sizleride çok merak ediyorum teker teker artık bır buluşma ayarlayalımm lütfenn daha çok arkadaşım olsun istiyorumm
bak ya pislikbu gidişler anca benim bebek mevlidimde görüşücezsaçlarımıda yaptırırım ben kurdalemide takarım ay ayyy ne zman gelcek ya şubat eşim diyo geçen akşam askerliğim bile bu akda ruzun sürmedi diyo inşallah benim mevlide kadarda msenin nafiyemin ayranımında olur göbekelrinizi yarıştırırsınız bakalım hanginizinki büyük diye bakarız bide allahım inşallah ya
evet evet ayarlanmalı :)kızlar nasılsınız iyimisiniz...
ya ne dicem size hadi birinşz havalar iyice sogumadan bi yerde buluşma ayarlasın hem tanısmak istiyorum sizlerle hemde biraz kafa dagıtmak istiyorum
beklenen son oldu yani gelmicekelrdi en son kayınpederim kalcaktı bizde sadece ama kocacım sağ olsun öyle ısrar ettiki gelcekler kayınvalde ve babannede gelcek 10-15 gün inegöl tarafında çalışcakları için bizde kalcaklar her ne kadar kayınvaldemin yardım etceni bilsemde kendi evinde yatılı misafir agırlamak başka işte kendime zor bakarken bide şuanda yani eşimede gece hizmet ediyorum ama cayını getiriyorum devriliyorum yatıyorum meyvesini veriyorum yatıyorum uzanıyorum felan eh tabi onlar olunca getir götür özge oturmak bile işkence geliyo bana iyce totom yatmaya alışmışnabalım yapcak bişi yok kocamı öldürsem derlerki neden durup duruken canım benim canımmmmmm nasıls evgi besliyorum şuan ona bilemzsiniz babanne yürüyemiyo oldu yerde yapıcak legene tuvaletini felan bakalım nasıl olcak kadın gelmek istemedi altına felan kaçırıyo diye ama bizimki çooooooooooooook bildiği için neyse kendimede kızıyorum ama sadece bu değil biliyorum burda oldugunda kayınvaldem bütün mahalleyi toplucak gelin gelin diye babannede varya herkez gelir gecesi ayrı gündüzü ayrı iş bekliyo beni yani nabalım atlatınca oh çekerim artık eşimin gram beni düşündüğü yok zaten
yarında yemekler tatlılar felan yaparım evi tmeizlerim toplarım artık yarın totomu yere koyamam pazarteside erkenden gelcekelr muhtemelen kahvaltıya gelirler benim kahvaltı yapmamam lazım doktora gidicem üff püff yani gerildim nedense yazımda rahatlım dedim kendimede kızıyorum neden sorun ediyorum diye ama ben kibarlıgımı yaptım gelin dedim ısrarda ettim kabul etmediler benim eşim niye böle ısrar ediyo anlamıyorum boğasım geliyo bazen şu huylarınabide diyo ne güzel annem yapar yemekleri sende dinlenirsin diyo hıı hıı dedim bide kızıyo moralimmi bozulmuş benim bakma yüzüme çok dedim bende
iyki aynı evde yaşamıyozz ben kötü gelin olcakmışım herelde
Allahtan kayinvalidenlrri cok seviyorsun kadinda sana yardim ediyor rahat edersin iste Mudanya'ya gittiginde iyi oluyor onun gibi dudun seviyorlar seni sende onlari seviyorsun 15gun gelip gecer de senin hakketten esin tam sopalik hamile esini el ustunde tutmali ayrica zor kavustunuz bu bebege israrla misafir mi davet edilir buyuk yaninda tabikide evde yanlızken ki gibi rahat olamayacağını bilmesi lazım isin zor senin
beklenen son oldu yani gelmicekelrdi en son kayınpederim kalcaktı bizde sadece ama kocacım sağ olsun öyle ısrar ettiki gelcekler kayınvalde ve babannede gelcek 10-15 gün inegöl tarafında çalışcakları için bizde kalcaklar her ne kadar kayınvaldemin yardım etceni bilsemde kendi evinde yatılı misafir agırlamak başka işte kendime zor bakarken bide şuanda yani eşimede gece hizmet ediyorum ama cayını getiriyorum devriliyorum yatıyorum meyvesini veriyorum yatıyorum uzanıyorum felan eh tabi onlar olunca getir götür özge oturmak bile işkence geliyo bana iyce totom yatmaya alışmışnabalım yapcak bişi yok kocamı öldürsem derlerki neden durup duruken canım benim canımmmmmm nasıls evgi besliyorum şuan ona bilemzsiniz babanne yürüyemiyo oldu yerde yapıcak legene tuvaletini felan bakalım nasıl olcak kadın gelmek istemedi altına felan kaçırıyo diye ama bizimki çooooooooooooook bildiği için neyse kendimede kızıyorum ama sadece bu değil biliyorum burda oldugunda kayınvaldem bütün mahalleyi toplucak gelin gelin diye babannede varya herkez gelir gecesi ayrı gündüzü ayrı iş bekliyo beni yani nabalım atlatınca oh çekerim artık eşimin gram beni düşündüğü yok zaten
yarında yemekler tatlılar felan yaparım evi tmeizlerim toplarım artık yarın totomu yere koyamam pazarteside erkenden gelcekelr muhtemelen kahvaltıya gelirler benim kahvaltı yapmamam lazım doktora gidicem üff püff yani gerildim nedense yazımda rahatlım dedim kendimede kızıyorum neden sorun ediyorum diye ama ben kibarlıgımı yaptım gelin dedim ısrarda ettim kabul etmediler benim eşim niye böle ısrar ediyo anlamıyorum boğasım geliyo bazen şu huylarınabide diyo ne güzel annem yapar yemekleri sende dinlenirsin diyo hıı hıı dedim bide kızıyo moralimmi bozulmuş benim bakma yüzüme çok dedim bende
iyki aynı evde yaşamıyozz ben kötü gelin olcakmışım herelde
özgecim senin bu eşin gercekten sopalık yaahamılle kandınsın biraz düşüncesiz yani,sende naz yap bıraz ay belim ağrıdı falan de dinlenmeye bak bırak kayınvalıden yapsın işleri,unutma sen bu bebeği çok bekledin kimse seni ,kendin kadar düşünmeyecek,yıpratma kendinii
ben mi fesadım diyorum ama değilim dimi valla kendimi çok suçlu hissettim neden istemiyo içim diye ne bilim işte aslında iyi düşünsem sanki pisletse nolcak halı pislendse yıkatmaya veririz nolcak hiç geniş bi insan olamadım işte çok kızıyorum bu huyuma zaten ebnim bu tiroid felan sitresten çıkıyo sanırım eşim araba aldıgındada çıkmıştı bu tiroidim bak bu muhabbet var gelcekler kalcakalr diye 10-15 gündür geçen hafta gene hem şeker çıktı hem tiroid diyorum beni germe sitres yapma diye ama benim eşim öyle cömert ve gneiş gönüllüki anlamıyo benim hissettikelrimi malesef kötü niyetinden yapmıyo ama yapıyo işte kayınvaldem yapar iş öyle çekilmez kenarada kendi evinde insan yoruluyo işte neyse telkinlerde bulunup rahatlşamam lazım şekerimi düşünücem pazartesi korkuyorum zaten sitres olmak istemiyorum herşey olcana varıyo ben kendimi yıprattımla kalıyorum içimi ferah tutmam lazım
hı bide diyoki illa görümceme de gel kal diyo onalr burdayken 2 çocuylaallahım benim adam valla fosil hani şu eski devirlerde hanede bütün aile yaşarlarmış ya her odadan bi aile çıakrmış amcala ryengeler büyük anneler nineler heh tam o devirlerden kalma bayılıyo sürü halinde yaşamaya bende tam yanlızlık delisi
6 senelik evliliğimizde bi kere pikniğe yanlız gittik oda arkadaşalrıyla gitcektik son anda aileden birileri öldü gelemediler yoldayız etleri felanda biz lamıştık diyoki dönelim nabcaz orda yanlız bi sinirlerim boşaldı ağladım sen benle hiçbişi yapmak istemiyosun diye sonra gititk ömrümün en güzel pinkiğiyditatile bitek balayıona yanlız gittik valla iyi oraya çarmamış kayınvaldemleri ondan sonra her sene kayınvaldemelrle görümcemelrle gittik başbaşa bi plan yapamıyo adam
bi pinkiğe gidilcek kimle gidelim tatil kaplıca olsun babasına iyi gleiyo yada yemege gidelim görümcemlerde gelsinhep böle ay ne derdim varmış birikmiş
kocam iyidir ya siz kızmayın ben içimi dökeyimkıyamıyomda hee
Kocani korudugun için asil sem sopaliksin canım adam evkenmeseymis ozaman ailesine tatil yaptırıyor boyle kocalar a ana kuzusu diyorlar canım bukadar olmaz seni düşünmüyorda ailesinin tatilini pikniginimi dusunuyor hayyy allahım yaa fazla bisey demiyeyim en iyisi ben
kızlar ben gevşeyim dedikçe olanalr oluyo bugünde görümcem aradı oda geliyomuş 2 oğluylayani bizim fakirhane şenlencek baya
dedim eşime ben yatamda yatcam nabarsan yap milleti nere yatırcan bakalım dedim oda gerildi bu sefertelefonda morardı resmen öldürcek beni ya neyse sinirlerim boşaldı sanırım şuan sabahtan beri gülüyorum bide dışarı çıkıyodu eşim eşyalarını tepti bıraktı bi bardım ağladım çabuk topla şunu makinaya şunu yerine dür koy diye terliklerinide yerine koy o hırkanıda diye nasıl bardıysamm hepsini yerleştirdi ama hem ağlıyorum hem söleniyorum tamam tamam gidiyom dedi kaçtı görsün o onu sitres yapcam ben herkeze gülcem ona hırlıcam bütün gün görsün gününü iş yaptırcam bolbol anasının gözünü göstercem
şimdi evi süpürüp silcem sonra yemekleri hazırlıcam attalı yaparım kurabi,ye felan yarın bütün gün doktorda olcam çünkü:18: inşallah sonuçlarım güzel çıkar ya bide kötü çıkarsa o moralle misafir tam olur rabbim hayırlısını versin çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?