Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .
BaHarcım Kirılırmıyım canım o ifade şakaydı:)
Semiha supersin canım maşallah sana,
Bende bu günlerde hep bir tembellik var,
Ramazanda oruçlu oruçlu temizlik yapicam gibi görünüyor

Bizde bu hafta kızlarla havuza veda ettik Ramazan gelmeden havuzda gunümüzü gun ettik:)
Ramazan gelsin hoş gelsin sıcakta olsa bunalsakta,
Ramazan bana huzur veriyor, allahımda yardım edecektir biz kullarına,
hic anlamadan sıcaktan bunalmadan,susadigimızı hissetmeden orucumuzu tutacağız inşallah..

günaydın herkese hatunlarr..
kadercim bunları yazdığında aklıma geldi. ben emzikliyim ama oruçta tutmak istiyorum ama sütüm kesilir diyede korkuyorum. kızım 9 aylık ama ana gıdası hala anne sütü. ek gıda bir kaç kaşık alıyor ancak. böyle olursada çok üzülürüm. çok ikilemde kaldım. sizlerin tecrübesi varmı bu yönde ne önerirsiniz bana bayanlar.

Gunaydinlar..
Bugün temizlik yapicam içgüdüsüyle uyandım, ama sular yok
Neyse beklerken markete gideyim umarım gelir,
Sizler ne yapıyorsunuz bakalım..

canım için rahat olsun derim ben malum emziklisin ama,
Yinede bir bilene yada hocaya sorabilirsin, içinin rahat etmesi için,

Allah kabul etsin şimdiden canım ramazan dediğin gibi başka oluyor bereketi huzuru ama gün geçtikçe ramazanın örf adetlerine hasret kalmayız inşallah.Haberlerde internette bi yerde okudum Ordudamı ne ramazan davulu yasaklanmış neymiş rahatsız oluyolarmış.Biz müslümansak ve türkiyede yaşıyorsak bu adetler örfler değişmemeli diye düşünüyorum.Rahatsız olan varsada kulağına pamuk tıkasın ozman
ay sorma
kimi zaman nefret ettiriyor yani
arkası hiç kesilmiyor işlerin...

Evet canım bitmez.Bizdede boya badana vardı evin şeklinide değiştirdik biraz iş geldimi bitmiyor neyseki önemli olan kısmı bitti diğerleri kolay

GUnaydin sevcancim, günaydın herkeze
Ramazanda kimse bir yere ayrılmasın kızlar, birbirimize farklı yemek tarifleri verelim olurmu?
Sahurda neler hazırlarız aksam yemeğinde neler yaparız,
Aramızda dogu ve Karadenizli varsa,
Bizlere oraların yöresel yemek tariflerini verirlerse cok sevinirim,

Ramazan moduna girdim:)

herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.
çok güzel bir konuya el attın...

Bende Cumartesi günü kayınvalidemleri iftara çağırdım.
Menümde hazır
umarım güzel olur yemeklerim.
rahatsızlanmassam :) (Ramazanın ilk günü genelde hastanelik olurumda :))))
mezeler hariç yemekleri akşamdan yapıcam :) ertesi gün hem oruç hem kızım yapamam çünkü.

Menüm şöyle.

Mercimek çorba.
İslim kebabı.
Pilav.
gül böreği.
belki (z.yağlı taze fasülye yada bamya)

ortaya.
yoğurtlu kabak salatası.
piyaz
Mevsim salata yada deniz börülcesi.

dondurmalı kadayıf.

nasıllll? :)

Son düzenleme:

BİDE NASIL DİYOR YA. nasıl olsun süper valla. ne marifat ya. ben mutfaktan pek anlamam böyle duyunca gözlerim yaşarıyoryapında banada tarifleri verin sonra

BİDE NASIL DİYOR YA. nasıl olsun süper valla. ne marifat ya. ben mutfaktan pek anlamam böyle duyunca gözlerim yaşarıyoryapında banada tarifleri verin sonra

bende çok anladığımı düşünmüyorum :) tariflere bakarak yapıyorum genelde, ama misafir ağırlamayı çok severim.
Dipfirizim de her zaman hazır bir şeyler olur. Sarma, börek, mozaik pasta vs gibi... :) eşim özellikle çok hamur düşkünü kocada göbüşlü :)
Senin şimdi kayınvaliden yanında ya o yapıyordur. O olmasa iş başa düşer. Hele birde çocuk olunca insan en çok ona kıyamıyor yesin diye :) Birde yaptıkların misafirlerce beğenilirse daha da zevkle yapıyor insan.

Günaydın Hemşolar....

hemşom du öpücem içimden geldiii

ben hiç bi moda girimiyorum modu olan ütülerimi bi yapsaaaa

verelim yemek tarifi lazım olur benim kayınvaldeyle görümce pek sever değişik şeyleri iyi olur bende değişik şey sevmem yeni şeyleri sevmiyo dmaağım anamın anamızın yemekleri olcak

dondurmalı kadayıfı alayım ben canum çektiiiiialkış on puan sana güzel menü ben misafirlerime kadayıf yada gül tatlısı yapıyorum ramazanda profilimden gül tatlısına bakabilirsin gıda boyasıda atıyorum kırmızı güller oluyo çok güzel oluyo yani gösterişli oluyo tavsiye ederim

İslim kebabının tarifini alayım:)
Daha önce hiç yapmadım,
Menün harika canım bende Pazartesi yogun tempoya girecem:)

Kızlar yeter ki bir tanışalım. Kaynaşalım ben size ne kadayıflar ne pastalar yaparım.
Gül tatlın harika gözüküyor canım oruçlu oruçlu ağzımın suyu aktı. ellerine sağlık. :) Kayınvalidem de yapıyor aynısından.
Yanlız biraz meşakatli :)

İslim kebabının tarifini alayım:)
Daha önce hiç yapmadım,
Menün harika canım bende Pazartesi yogun tempoya girecem:)

Allah kolaylık versin :)
bende bu akşam tutuşurum artık. Ardımda minnak tavşanımla,
dün akşamdan köfeteyi hazırlayıp buzluğa attım. böreği de yaptım buzluğa attım. Şu derin dondurucular olmasa halim ne olur bilmem...
Gönül ister şöyle keyifle yayıla yayıla yapayım ama, çalışınca hele birde çocuklu olunca başka çarem kalmıyor.
Tarif burada canım.. Yapmışsındır kesin. patlıcanlı köfte yaa...

portakal ağacı: İslim Kebabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…