Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .
Hic yapmamıştım Pazartesi bunu yapicam,
Hatta altına patates puresi yapıp üstüne kebabı oturtursak hoş bir sunum olabilir,
Yalnız bu patlicanlari diljmkerken incemi tercih etmeliyiz kalın yaparsak katlamasi zor olabilirmi?
İncede kesersek dağılma şansida var gibi ama onun dısında cok kolay yspimi,
sunumu ise harika
Teşekkürler canim

Merhaba canım.
yani nasıl desem çok ince olmamalı ama kalında olmamalı :))) ayy anlatamayacağım sanırım... neyse,

zaten uzun uzun kesince kızartıcaz çok hafif. Birde açılmasın diye kürdan batırıyoruz, İçine köfteyi koyunca zaten Katlaması biraz sert olmalı sonra fırında yumuşayacak. Ben patlıcanları kızartıncada kağıt havlunun üzerine koyuyorum yağını alsın diye. Ağır gibi gözükse de aslında lezzetli hafif olabiliyor.

Bu arada ben köfteleri fırında değil hafif yağ ile tavada kızartıyorum.
T

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
Ramazan ayımız hayırlara vesile olur inşallah
Rabim tuttuğumuz oruçları yaptığımız hayırları kabul esin...

ne yoğun bir haftaydı benim açımdan
çarşamba günü misafirlerimi ağırladım.
yaklaşık 18 kişiydi
biraz yoruldum ama atlattım.
çarşamba gecesi eşimin teyzesine oturmaya gittik
dün görümcemi ve eşimin kuzenini kahvaltıya aldım
(bu hafta eşimin tarafına çalıştım :))
tam kahvaltı bitti eşim aradı
inşaattan fayans seçmek için çağırmışlar
hoooppp kalktık kuzeniyle beraber oraya gittik
akşam 6 gibi döndük eve
ordan eşimle zafer plazaya gittik
yemekti alışverişti yürüyüştü derken
akşam 23,00 de evdeydik
gece sahura kalktım ama
ayaklarımı hiç hissetmiyordum
bugün şöyyyle ayaklarımı uzatıp dinlenicem kısmetse ...

ooo tarifler havada uçuşmaya başlamış
güzel bir fikir olmuş ama paylaşım

ben islim kebabını çok yaparım hele ramazanda iftar sofralarında vazgeçilmezim olur kendileri
birde hasanpaşa köfte ve sandal sefası
hem servisleri kolay olur hemde görsel olarak hoşuma gider...

Sana da hayırlı ramazanlar Semiha :)

Fayanslar falan seçilmiş ohh :) Çok güzel telaşlar bunlar değil mi? heyecanlı.

İslim kebabını bende ramazandan ramazana yaparım :))
Hasanpaşa köfteyi hiç duymadım o nasıl oluyor canım.
Sandal sefasını da ben kabakla yapıyorum mantarlı tavuklu, başemal soslu enfes güzel. :)) Seninkide böyle mi?

[B]gerçekten çok güzel çok heyecan verici...
nasılda mutluydum anlatamam...:)

hasanpaşa köftede kıymayı normal köfte gibi yoğuruyorum.maka şeklini veriyorum.fırında çok hafif pişirip içine kimi zaman garnitür koyup üzerine patetes püresi koyup salçalı su ile fırında pişiriyorum.
kimi zamanda sadece patates püresi koyuyorum...

sandal sefasınıda ben mantarlı hiç denemedim.tavuklu soğanlı harç yapıp üstünü beşamel soslu yapıyorum...kimi zamanda kıymalı soğanlı çarliston biberli harç koyuyorum...Berra nın en sevdiği yemektir kıymalısı:):):)
[/B]

Ay kızlar bu ne marifet sizlerde,
Semiha sandal sefası nasıl oluyor canım onuda soyleyiverin:)
Bu akşamki menüler neler bakalım, bende hazırlık başladı:)
Esim sabaha ise giderken nohut istedi..menüm söyle
Nohut yemeği
Tavuklu pirinç pilavı
Kuru köfte,
Patates püresi(kızartmadan sonanda vazgeçtim)
Semiz otlu yoğurt,eşime özelde biberli yoğurt
Çoban salata
Nohut yaptıgım için çorba yapmayı uygun bulmadım
Tatlıyida eşim gelirken getirecek

ooohhh afiyet olsun kaderim
menü güzel

bendede yeşil mercimek
kabak mücver
z.yağlı semizotu
pirinç pilavı
cacık
(daha hiç birini yapmadım.az sonra kalkıp başlayacağım ksımetse.)

sandal sefasına gelince
kabakları ikiye bölüp içlerini çıkarıyorum
az yağda ters düz kızartıp peçeteye serip yağlarını emdiriyorum
sonra borcama diziyorum
iç harcı için soğan,tavuk biraz çerliston biber karabiber,kekik,k.pulbiber tuz koyup soteliyorum.
kabakların içlerine harcı koyuyorum
sonra beşamel sos hazırlayıp üzerlerine döküp salçalı su ile fırında pişiriyorum
çıkarıcağıma yakın kaşar peyniri koyuyorum üstlerine.
sonrada afiyetle yiyoruzzzzz....

oruç başıma vurmaya başlamış galiba...
maka şekli veriyorum demişim.o neyse artık.bende bilemiyorum
çanak şekli demek istemiştim...

Ne kadar çok yemek yapmışsın :) ben eşimle ikimiz olunca bu kadar çok yemek yapmıyorum yenmediği için.

Bu akşamki menüm :)
etli, patlıcan.
pilav.
Cacık.
Salata.
:)

Kızlar sizin eşinizde yaptığınız yemeklere karışır mı?
gına geldi artık bana.

Dün akşam cumartesi için köfte yaparken sordu nasıl yapıcaksın diye. Bende işte islim kebabı. Patlıcanlı falan diye tarif ettim.
Patlıcanı yiyen var yemeyen var yapma kuru köfte yap vs... kendisi sevmez ama ne hikmetse herkesten çok yer...
Bende bir kerede karışma yaptığım yemeklere lütfen! beğenmiyorsan yemessin dedim.
Hiç teşekkür etmiyorsun bir gün aç kaldın mı? çalıştığım halde hep yemeğin hazır. Bak annenleri de ağırlamaya çalışıyorum elimden geldiğince dedim.
Yaptığım köfteyi afiyetle götürürken dürmeyen adi olsun dedim (

Hep kendi sevdiği şekilde yapılsın ister yemekleri. Pişerken gelir bakar yüz ekşi böylemi yaptın.
Bende EVET. bu kezde benim sevdiğim gibi oldu diyorum!

yine akşam olaydan 10 dakika sonra kızı yatırıcam muhallebi yapayım dedim. Yemez bence hiç yapma. Sanane dedim. Aman muhallebiyi ben beğenmiyorum çocuk neden sevsin diyor.
İnna sabirin.... Sen niye beğenesin pirinç ununu ben adam....

Son düzenleme:

canım valla güldüm okurken ama senin cevaplarına güldüm. eşin ayıp ediyor bence. sen onu benim eşimin yanına getirde görsün. canım yemeyi çok sever çokta yer ama bana hiç karışmadığı gibi bide iş yaptırmaz. herşeyi yapar. yemeği yapar salatayı spfrayı kurar, sofrayı kaldırır temizler çayı kahveyi herşeyi yapar. bu işlerin bayanların üstüne yıkılması taraftarı değil kendisi ve becerikli. ben zaten evlenirken hiçbirşey bilmiyordum. yardımıyla ve hoşgörüsüyle öğrendim. benim bile başlarda yapıp yemedeklerimin hepsini yedi afiyetle. ben kendi çapımda bişeyler öğrendim ama sizler gibi kendimi geliştiremedim çünkü kayınvalidemler bizde kaldığı için mutfağa pek uğramıyorum. işten çıkarsam inşallah sizlere rakip gelebilrim hehe:))

sevcancım eşine bir sor bakayım, gerçekten karışmak adınamı yapıyor bunu yoksa seni düşündüğü için sen yorulma ne gereği var tarzındamı. belkide sen mi yanlış anlıyorsun onun bu tutumunu acaba.

ikinizin yazdıklarını birleştirip bende fikrimi ve yaşadıklarımı yazayım.
benim eşim bana genelde karışmaz.ama birini falan davet ettiysem yemeğe pimpiriklenir.kendi fikirlerinide söyler.onu şöyle yapsak daha güzel olur gibi.benim eşimde ben çalışırken bana çok yardım ederdi.eve bir gelirdim yemeğim hazır.salatam hazır.çok rahat ederdim o zamanlar.bende ilk evlendişğimde yemek yapmasını çok bilmezdim.herkes annesini arar ben onu arardım nasıl yapılır diye sormak için...
şimdi gördü ben herşeyi yapıyorum çok fazla ne yardım eder nede yaptığıma karışır.kimi zaman yaptığım yemekler denk düşmez güzel olmaz aslada bu güzel olmamış becerememişsin demez.ben yemem o yer siler süpürür tabağını...üstünede eline sağlık hayatım der öyle kalkar sofradan...

Güzelim sen de bu koca varken ne karışacaksın yemeye, yapmaya boşver :) Allah bozmasın muhabbetinizi. Eşin çok becerikliymiş maşallah.
Vallahi çat çat söylüyorum artık dayanamıyorum.
Yeni evliyken bile yüzünü buruşturmuştu çorbaya ağlamıştım.
Hayır öyle yapma böyle yap karışıyor ben dinlemeyip kendi yaptığım gibi yapınca da tabak tabak yiyor. Bende diyorum madem dana gibi yicen neden hevesimi kursağımda bırakıyosun

Hayır canım ne yorulma mı istememesi. O yemeği yapma bundan yap. Sırf gıcık etmek. Birde yüz buruşturması yok mu?

tamam arada istediklerini yapıyorum tabi ama karışmasına dayanamıyorum.
Kayınvalidem hiç sallamamış bunları hep makarna yumurta. çok becerikli olduğu halde başa çıkamamış kadın 4 erkekle. O zamanlar makarna makarna bıktım diyordu.

Şimdide hiç makarna yemiyomuşuz!
yaa normal yemeklerden makarnaya sıra gelmiyor ki. Ayrıcada sevmiyorum yapmıyorum diyorum.

Bizimki buldu safı. Geçmişin acısını çıkarıyor herhalde.

ne güzel maşallah Allah sizinde mutluluğunuzu bozmasın canım.

Normalde eşimde bana yardım eder hamur açıyorsam gelir hemen kızartmaya başlar falan, hoş oda karışmayı sevdiğinden tabi.
Aslında benim sıkıntım yaranamamak ve hep daha fazla istekleri.
Aynı kayınpederim de böyle benim.

erkeklerin geneli böyle sanırım.
hep daha fazla isterler
sakın onun istekleri için kendini yıpratma
nasıl olsa ardı arkası kesilmeyecek
birde benden sana tavsiye
ne kadar iş ve sorumluluk alırsan üstüne yapışıp kalıyor...
evlilikte kimi zaman üç maymun çok iyi oluyor
görmedim,duymadım,bilmiyorum:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…