- 23 Mayıs 2009
- 14.583
- 16.121
- 823
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Pisman da olma canını da sıkma, ilerde yaşıtlarını bbile gecer emin ol. Dedigim gb toplumumuz bbilinclenmeli sadece. Cidden önemli bir konu. Zamanla azalacaklar insaALLAH. SAGLİKLA, SİHHATLE, HUZURLA büyümesini dilerim. aYa inanın bebekken takmazdım. Doktorum normal diyorsa ki öyle derdi benim için problem yoktu. Nede olsa anlamıyordu gıyabında konuşulanı ama şimdi öyle değil. Ben kelimelerimi seçerek konuşurum karşımdakiyle,çocuk dahi olsa. Aynı saygıyı bekliyorum sadece. Pişmanda degilim. Birşey demeseydim olurdum ama eminim.
Valla neye uğradığını şaşırdı. Hep o mu can sıkacak,bir kezde onun canı sıkılsın.kızımın bedeni, sizin de aklınız büyür inşallah
derdim ben olsam.
böyleleri ne saygıyı ne edebi hak etmiyor bence, kimse kusura bakmasın.
eğer çatallıysa dili, herkes o yılan diline sahip olsun
siz de iyi yerleştirmişsiniz valla lafı cuk demiş oturmuş.
Sagolasın canım. Öğrenir öğrenmez bilemem ama beni görünce değil laf etmek,yolunu değiştirir eminim.Akıllı kadından gayet akıllıca bir cevaptebrik ederim seni güzel vermişsin cevabını. Bu ona ders olur belki ve yerli yersiz konuşmamayı öğrenir.
Hahah aferin ona. Ne güzel vermiş agzının payını.Ayy şimdi aklıma geldi
Kuzenim küçük okula falan gitmiyor
Ağlayan bir çocuk idi her şeye bolca ağlar
Neyse babaannemin komşusu sen çok güzelsin ama huyun çirkin demiş o da senin huyun da çirkin kendin de çirkinsin demiş kadına
Çocuk özgüveni ile esasen kendi işini kendi halletmiş
Sağolasınağzına sağlıksenin gibi olabilmeyi çok isterim
İnşallah öğrenmiştir. Cidden can sıkıyorlad.var boyle tipler ya kimisi cocugunu yedirir yedirir saglıksız bir kiloya sahip eder cocugu sonra baskalarının cocuklarına aa cok zayıf yemiyormu gelismiyormu der benim yigenim icinde demisti bi gereksiz guzel cevap vermissiniz bellimi olur belki ogrenmistir sagda solda baskalarının cocukalarıyla ilgili yorum yapmaması gerektigini
Bunuda yaşadım,aynı tipteydi kizım. Erkek mi? Neden saçı yok,aaa kaşı bile yok vs vs uzar gider. Cidden hakediyorlar en ağırını.Hep söyleyecek bir şeyleri vardır o teyzelerin. İyi etmişsiniz ağzının payını almıştır.
Oğlum sarışın, bildiğiniz sapsarı bir çocuk, kaşı filan da sarı.
Doğduğundan beri gören bazı teyzeler "Saçları yok mu? Aa kaşı da yok" diyor ve bunun üzerinden bir saç muhabbeti dönüyordu ki sormayın.
En sonunda artık birine "Teyze çocuk sarışın sarışın. Senin gözleri bir baktırın" dediğimi anımsıyorum. Hayır, hem saçı olmasa, çıkmasa da kime ne.
Canları mi sıkılıyor, kendi kendilerine atraksiyon mu arıyorlar, ekşın mı çıkarmaya çalışıyorlar ne ise artık.
Çok teşekkür ederim. Cümlemizinki saglıkla büyüsün inşallah.Pisman da olma canını da sıkma, ilerde yaşıtlarını bbile gecer emin ol. Dedigim gb toplumumuz bbilinclenmeli sadece. Cidden önemli bir konu. Zamanla azalacaklar insaALLAH. SAGLİKLA, SİHHATLE, HUZURLA büyümesini dilerim. a
Siz öyle yaparsınız başınıza gelirse.Bu teyzelerden her yerde var ama sizde abartmissiniz.
Buyur ins. Dediginde ben olsam gulumser gecerdim.
Hayır birde kimseyi ilgilendirmeyen durumlar bunlar. Neden ısrarla fikir beyan ediliyor anlayamıyorum. Herkes kendi işine baksa sorun kalmayacak ama nerde. Herkes her işin kompetanı adeta.bazıları farkında olmadan laf olsun diye boş konuşuyorlar ama kimi insanların da özellikle damara basmak için böyle davrandıklarını düşünüyorum. çocuğum yok ama kendimle ilgili bazı durumlarda çok can sıkan tiplerle karşılaşmışlığım var. bir dönem çok kilo almıştım, stresli günler geçiriyordum. "aaaa sana ne olmuş" diyenler mi istersin, "hasta mısın" diye soranlar mı, vah vah diyen komşu mu...yani görüntümde bariz fark vardı elbette ama 12-13 kilo almıştım yani, hastalık belirtisi olacak kadar anormal bir durum da yoktu...verdikten sonra da "çok zayıflamışsın", "kısa zamanda verilen kilolar geri alınır dikkat et", ve gene " hasta mısın" cılar devam ettidiyeceğim o ki, yeri geldiğinde ağızlaının payını vermek gerek. he deyip geçince üzülen sen oluyorsun. belki önce düşünüp sonra konuşmayı öğrenirler.
Benim kardeşimde konuşamıyordu aaa ne diyor anlamıyoruz kocaman çocuk dedi dedi komşu bende beynin Yok sen daha büyüksün ondan dedim kardeşim eve kaçmıştı sık sık bu tavıra maruz kalıyor diye evde geçti çocukluğuMerhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Hayır küçük olsa tamam diyeceğim ama boyu iyi sadece zayıf bir çocuk,öyle kemikleride sayılmıyor.küçükken 2 yaş küçüklerimle aynı boydum genelde. teyzemin ve dayımın kızları benden 1 kafa uzundu. psikolojimi bozdular hatta annemin de.. annem sürekli işte yemiyorsun büyümüyorsun diye evde beni aşağıladı.
bunu yapan yengem ve eniştem, her bayram kendi kızlarıyla benim boyumu ölçerler haz alarak biraz yemek ye derlerdi.
sakın buna müsaade etmeyin . o teyzeye çok iyi yapmışsınız.. devamını dilerim
Boş beleş,anlamsız işler işte. Herkes işine baksa sorun yokta,böyleleri misyon edinmiş adeta,hiç çeneleri durmuyor.Insanlara yaranilmaz illa laf söylerler kulp bulurlar herşeye. Küçükken bende minikmisim baya sonra bi boy attım herkes sırık, sen kendine uygun koca bulamayacaksın senden kısa olur kesin diyorlardı. Şimdi 1.90 boyunda nişanlım çeneleri kapanır umarım artık
Cevabını vermeniz cok iyi olmuş. Laf söyleyene laf söyleyeceksin haketmiş küçücük kızı üzmüş orda ne gerek var yani.
Kızım zaten hiç konuşmadı,çocuklarla sosyalleşir ama büyüklere mesafeli bir duruşu var. Araba alsaydın muhabbetini üzerine bile alınmadı düşün. Sonradan yaş vs deyince kulak kabarttı,kendi yaşını biliyor,o zaman anladı ben 4.5 deyince.Çocuğun yanında tartışmak laf dalaşına girmek istemiyosan ( ki girmede) kuzuna dönüp " annecim yabancılarla konuşmuyoruz değil mi " diyebilirsin.
Hiç muhattap olmadan boyunun ölçüsünü almış olursun
ayy böylelerine sizin beyninizdebüyür inş deyin geçin .Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Benim kızımda minyon ama anası babası dev değil ki genetik sonuçta. İlk yürümeye başladı bende alışsın diye anneme yürüye yürüye güle oynaya gidiyoruz. O ara yolda geçen teyze aaaaa kızım çok küçük bu daha niye cekistiriyorsun çocuğu al kucağına yazık dedi ben kalakaldım. O an keşke deseydim şahane be kadın ben onun annesiyim sana mı soracağım yürütüp yurutmemeyi deseydim diye pişmanlık yaşıyorum. Var boyle maydonoz kesimi maalesef takma canım. Ağzına sağlık bu arada o kadına büyük ders olmuştur artık bu tadından sonra öğrenir belki patavatsizlik tapmamayiMerhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?