- 26 Aralık 2012
- 284
- 168
- 73
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Anladım ama neden sordunuz diye sormadım farkındaysanız,siz ikinci mesajda onca anlattığıma yaptığım açıklamaya rağmen ben böyle demek istemişsiniz gibi anladım deyince haliyle hoşlanmadım. Bakın ilk mesajımda güzelce anlattım. Tekrardan cevap yazmanıza dahi gerek yoktu. İkinci mesajınız manasız geldi bana.Size ilk mesajimda ne demek diye sordum acikladiniz bende ikinci mesajimda oyle anlamadim kucumsediginizi dusundum o yuzden sordum diye belirttim.
Ben anlayamadim ve sordum sizde acikladiniz bende su su sekilde anladim o yuzden sordum dedim.Normal bir soru neden sinirlendiniz anlasam.
Anlamadım desem:)Kendi gidici olanların yeni gelmişlere takıntısı bitmez.
Bitmiyorlar maalesef.Ayyy... daha az önce karşılaştık böyle bi teyzeyle... oğlumla aynı gün doğdu torunu... arada hiçbir fark yok boy kilo vb. Olarak ikisi de erkek çocuğu.... bana senin oğlan kötülenmiş anne sütü alıyor ya yemek yemiyor kötü olmuş gözleri çökmüş teni beyazlaşmış...
Kendi torunu hiç anne sütü almadı snnesi deprosyana girdi ilaç kullanmak zorunda kaldı...3 aylıkken çorba makarna elma sirkesi ne buldularsa içirdiler yedirdiler küçücük bebeğe cok üzülüyordum tenide esmer ...
Öyle teyze anne sütü alan çocuklar çok sağlıksız ı yüzden böyle çocuğum ne yapayım dedim... yemek yedir yemek diyor... hiç bitmiyorlar bitmeyecekler de...
Bu yaşlılar diyorum,bayılırlar karışmaya ve bunu niyeyse hakkı olarak görürler.Anlamadım desem:)
Sağolun. Soyledim rahatladım. Pişmanda değilim,yine olsa yine kizima yansıtmadan veririm cevabıni. Yapacak birşey yok.Agziniza saglik, on numara bir cevap olmus..Agzinin payini almistir..
Bundan sonra ayagini denk alir belki diyecem ama bunun gibiler uslanmazz..
Allah hepimizi bu tur insanlardan uzak etsin... Iclerindeki pisligi kusuyorlar resmenn..
Anlaştık şimdi :)Bu yaşlılar diyorum,bayılırlar karışmaya ve bunu niyeyse hakkı olarak görürler.
Siz en güzelini yapmışsınız,cevabınızı vermişsiniz.
Yatağına bile karışmaya kalkmıyorlar mı insanın,şöyle giyin,böyle cilve yap,aman hayır deme gibi...Anlaştık şimdi :)
Haklısınız. Cünkü en iyisini onlar bilir,biz bilemeyiz,bu sebeple hak görüyorlar sanırım
Alt tarafi boyle anlamistim o yuzden sordum diye bir ikinci mesaj yazdim gerek var yada yok bu beni ilgilendirir tepkiniz fevri ama saygi duyarim.Anladım ama neden sordunuz diye sormadım farkındaysanız,siz ikinci mesajda onca anlattığıma yaptığım açıklamaya rağmen ben böyle demek istemişsiniz gibi anladım deyince haliyle hoşlanmadım. Bakın ilk mesajımda güzelce anlattım. Tekrardan cevap yazmanıza dahi gerek yoktu. İkinci mesajınız manasız geldi bana.
Tabiki yanliş anlaşılma olur,olacaktır ama doğrusunu anlatınca hala inanmıyormuşçasına üstelemenin anlamı yok. İnanmayabilirsinizde,beni tanımıyorsunuz,bunada saygı duyarım ayrıca gayet doğal. Ben biliyorum neyi ne amaçla yazdığımı,gerisinide anlattım,isteyen istediğini anlayabilir.
Teşekkürler cekingen biri değilim soylerim ama tek dikkat ettiğim kizıma yansıtmamak olur. Ona yansitacak şekilde yapmam.Yatağına bile karışmaya kalkmıyorlar mı insanın,şöyle giyin,böyle cilve yap,aman hayır deme gibi...
Sana ne diyebilen nadir insanlardan biri olarak ,sizi ciddi anlamda tebrik ediyorum.
Haklısınız. Sağlıkla büyütün bebeginizi. Huzur bozanlardan uzak.Uffff bu gibi kişiler benim çevremde de var. Bebeğim çok küçük doğdu düşük kiloda doğdu bu ton yorum duydum sıkıldım artık . Şimdi büyüme aşamasında yine çok kilolu değil ama doğum kilosuna göre iyi gidiyor yine bi ton yorum. Çok bilen kendi doğurur kendi bakar biz de öğreniriz diyorum cidden can sıkıcı insanlar var !
Duydum ama uslup diyede birşey var.Alt tarafi boyle anlamistim o yuzden sordum diye bir ikinci mesaj yazdim gerek var yada yok bu beni ilgilendirir tepkiniz fevri ama saygi duyarim.
Normal yasamda da birsey sorulunca acikladiginizda aaaa bende boyle dusunmustum diyen duymadiniz sanirim.
Uslubuma baktim tekrar cok normal geldi mahalle agzi yok saygisizca kelime yok duz cumleler.Duydum ama uslup diyede birşey var.
Herkes birşeyleri söyler muhakkak ama söylemek var soylemek var.
Ayrıca aaa bende böyle düşünmüştüm demek gayet samimi ve olduğu gibi dosdoğru bir cümleyken,sizin söyleminiz daha farklıydı yada bana öyle geldi iki mesajınızı birleştirince özellikle.
Neyse birbirimizi dogru anlayıp,aynı frekansı tutturamadık sanırım,sağlık olsun
harika cevap vermişsiniz.ben bu kadınların yaş, büyüme takıntılarını anlıyamıyorum.bizimde çevremizde var kimisi yaşıtlarından uzun kimisi yaşıtlarından kısa kimi aşırı kilolu kimi zyıf napalım şimdi yani bana kalmış eleştirmrk laf söylemek.banada benden büyük bir bayananın pazarcı yada esnaf herneyse abla demesine sinir oluyorum sanki benden ufak.Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Sen ne kadar anlatsan da anlamayacaklar. Boşuna bozma sinirlerini.Teşekkürler. Kimbilir kaç kişinin canını sıktı böyle böyle. Bir ders lazımdı.
Ayy sorma ya. Ben yolumu değiştirirdim kızım bebekken,kızima doğru biri gelince. Bozulan bozulsun banane derdim. Birgün kızın biri eşimle boşlugumuza geldi,ikimizde diğerimiz tanıyoruz sandık,kaşla göz arasında şap şap öpmüştü kızımı,biz şok.Hemde kucağimda yani düşünsene neye uğradığımı şaşırdım. Kimdi o dedim eşime,bende sana aynı soruyu soracaktım dedi. Sonra meyleden oldumu hemen yolumu değiştirdim,o ilk ve son oldu.
Ya hep persentil değerlerine göre normaldi ama yetmiyor bu insanlara. Bebek illaki tombul olacak,boğum boğum. Anlamıyorlar ki sağlıklı olmasi önemli olan.
Aynen öyle. Biz bile boy boy,kilo kilo tipleriz,çocuklarda tek tip olmaz,olamaz bi anlamadılar gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?