çalışan anneler

Arkadaşlar merhaba ,
1 senedir çalışıyorum kızım 2 yaşında babanesi bakıyor.
bakmaya başladığı günden beri düzenli olarak 500-600 lira veriyorum birde faturalarını ödüyorum. zaten daha hamileyken bile para verirsiniz diye söylemişti. bana her ne kadar normal gelmese de istediği için veriyorum malum kış ayındayız faturalar aldı başını gidiyor.
şuan aldıgım maas faturalar ve kayınvalidemin harclıgına anca yetiyor.
anı düşünerek saçma bir karar vermek istemiyorum ama çok bunaldım.
kendisi evimde işimi yapar çocuguma hergün farklı yemek hazırlar gerçekten dört dörtlük bakıyor asla hakkını ödeyemem belki verdiklerim yaptıklarının yanında hiç bile kalır..
ama inanın çok bunaldım. bu 1 senede kendine bir kalın bilezik birde zincir aldı benim cebimde 5 kuruş yok ay sonunu zor getiriyoruz.
1000 lira gibi bir emekli maaşı var evi kira değil.
hani insan kızım sende o kadar çalışıyorsun bu kadar verme falan demez mi zoruma gidiyor.
çocuk artık büyüdü neredeyse 4-5 saat uyanıktır.eskisi gibi yormuyor babanesi ne bileyim ya böyle hissetmiyordum aslında ama şu faturalar canımı sıktı.

şimdi işe gelirken ister istemez o sıcak evde bütün gün oturuyor keyfi yerinde ben deli gibi çalışıyorum istediğim hiç bişeye sahip değilim diyorum.
eşim bu kadar zoruna gidiyorsa çık diyor ama nankörlük ediyorsun eve yardımcı alsan annemin yaptıgı temizliği yapmaz diyor.
bende annen bakıcı gibi paralı bakıyor zaten babanesi gibi bakmıyor diyorum.

acayip bunaldım sizde durumlar ne ?
son 2 aydır kendimi acayip bitik hissediyorum.aklımdan bunları atamıyorum işe adapte olamıyorum.

çünkü eşinizin annesi kendi doğurduğu çocuğa bakıyor değil mi? o yüzden para alması anormal.
çok üzüldüm, o kadar iş yapıyor aldığı bilezik dert olmuş size.
ben yeni nesil anneleri anlamıyorum, hem hemen doğurayım, hem hemen çalışayım, hem babaanne anneanne baksın ama para almasın.

ciddimisiniz vayyy beee ben bakım cocugunuza nerdesiniz dermişim :)) şaka bi yana heralde sizin geliriniz 10bin falan bu kadar para veriyosaniz öle olsaması gerek.. ziraa ben 2500 maaş alıyom teknik elemanım otururum cocuguma kendim bakarim daha iyi
ist.da bakici ucretleri 2200 den başlıyor, maalesef çalışmama gibi bir luksum yok.
okadar gelirim yok, esim de çalışıyor cok şükür idare ediyoruz. cocuk bakmak cidden zor iş, kendi çocuğum olunca gözüm görmez hicbiseyi ama baskasinin cocuguna sanirim ayni sabirla bakamayabilirim.
herkes kendi cocuguna baksa ve ücretli izinler cok daha fazla olsa ne guzel olurdu :)

500 liraya çocuk bakan mı var ?
Öpün , başınıza koyun bence. :işsiz:

Edit : Profilde mimar olduğunuz yazıyor , nasıl paranız kalmıyor anlamadım .
Ben 500 veriyorum. Haftanin 3 gunu 8.30- 15.30 arasi. Kendi evinde bakiyor. Koye goturdugum icin boyle. Merkezde 750-900arasinda degisiyor.

Ben 500 veriyorum. Haftanin 3 gunu 8.30- 15.30 arasi. Kendi evinde bakiyor. Koye goturdugum icin boyle. Merkezde 750-900arasinda degisiyor.

çocuğunuzu başkasının evine bırakıyosunuz, o eve giren çıkan insanların iyi insanlar olabileceğine nasıl eminsiniz? özür dilerim sadece merak ettim. bakan kadına güvenirsiniz de evine giren çıkanı nerden bileceksiniz.

çocuğunuzu başkasının evine bırakıyosunuz, o eve giren çıkan insanların iyi insanlar olabileceğine nasıl eminsiniz? özür dilerim sadece merak ettim. bakan kadına güvenirsiniz de evine giren çıkanı nerden bileceksiniz.
Baştan konuştuk. Cocuk oldugu süreçte misafir kabul etmiyor ve misafirlige gitmiyor. Ilk zamanlar kendi kv.si gelirdi, bu sene hic gelmemiş. Her öğlen yanına gidiyorum.

Çocuğunu emanet etmek gerçekten o kadar zor bir konu ki. Daha once cocugunu bakiciya birakmis bir arkadasla gittik. Nelere dikkat edeyim ne sorayim bilmiyorum dedim. O cocuk bakimi vs her seyi sordu, kurallari belirledik en bastan. Esi de tir soforu surekli evde olmuyor.

Baştan konuştuk. Cocuk oldugu süreçte misafir kabul etmiyor ve misafirlige gitmiyor. Ilk zamanlar kendi kv.si gelirdi, bu sene hic gelmemiş. Her öğlen yanına gidiyorum.

çok sevindim. konu çocuk olunca çocuğum olmamasına rağmen bin soru geliyor aklıma. saçma kötü tecrübeler, bir sürü ibretler falan diyelim.keşke dünya saf bir yer olsaydı da zihnimiz de saf kalsaydı.

çok sevindim. konu çocuk olunca çocuğum olmamasına rağmen bin soru geliyor aklıma. saçma kötü tecrübeler, bir sürü ibretler falan diyelim.keşke dünya saf bir yer olsaydı da zihnimiz de saf kalsaydı.
Çok haklısınız. Bakıcıya bırakmam kendim bakarım diyordum olmadan önce fakat sartlar oyle gelismedi. Bazı seyler planladigimiz gb gitmiyor. Mecburen calistigim yerde baktirmaliydim. Iyi vicdanli birine denk geldik cok sukur. Kizim sabah onun adiyla uyanir aksam onun adiyla uyur. Bakicisini ve cocuklarini cok seviyor. Oglenleri ben yanina giderim, o yanima getirir. Cocuklarini abisi ablasi olarak goruyor. Onlar da kardesleri gb oynuyor ilgileniyor. Tum ihtiyaclari aninda karsilaniyor cok sukur. Sirf bakicisini cok sevdigi icin tayin durumumuzu erteledik. Eger burada kalsaydim ana sinifina gidene kadar emanet ederdim.

Maddi olarak darda olduğun için takmışsın ama öncelikle gözün arkanda değil sonrasında kariyerini ertelemiyorsun. Şimdi çalışmayıp 5 sene sonra işe gireyim desen belki istediğin işte veya konumda olamıycaksın. Ama şimdi 5 sene sonra iyi bir maaş ve konumda çalışma imkanınvar. Bence verdiğin paraya asla takılma böyle düşün.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Valla on numara bakiyormus o parayi fazlasiyla hakediyor.Bu durumda siz 1000 lira icin calismis oluyorsunuz calismanizin bir anlami kalmiyor cikin o zmn o sicacik evde siz oturun.Cocukla ne kadar rahat oturulursa :-) 16 aylik oglum var esimin eve gelis saatine yakin imdaaaat diye bagirasim geliyor :kızgın: Ben de gonlume gore bi is bulsam da nefes alsam diye hayal kuruyorum:halay:

Bence bu iş herkesin gelirine gore olmalı. Konu sahibinin eline para kalsa zaten sorun olmayacak. Zaten babaanne anneanne bakmasının nedenlerinde ilki güven amaçlı ikincisi maddi destek olarak parasız bakmaları. Benim ablamın çocuğuna kaynanası baktı ama hiç para istemedi kadın. Ama küçük destekleri oluyor.
Biz de kaynanama destek oluyoruz öyle çocuk bakma durumu olmadan. Şimdi 2 aylık bebeğim var. İşe başlayınca o bakacak büyük ihtimalle ama çok ekstra bir para vermeyiz. Zaten faturalarını ödüyoruz en başından beri. Market gideri harçlık falan da veriyoruz. Bakalım bizim nasıl olacak zamanı gelince

2700 maasım var 1.000 benim faturalarım tutuyor babanesininde 500 eskiden ikimizinkide yarı yarıyadı içinde internet telefon vs. hepsi var.

evet mimarım ama ne yazıkki başka birinin ofisinde maaslı çalışıyorum. ayrıca market alışverişinide yapıyorum bitti zaten param.
eşim kredi ödüyor o hiç veremez.

Şimdi hata işin içine para pazarlığı karışmasıyla başlıyor zaten ...he babane ticari gibi değilde babaanelik niyetiyle bakar sizde karşılığında paranızı alınca ama mutfağına et balık deterjan yağ alır bırakırsınız ...ama jest olarak fatura üslenirsiniz bir nevi jestine jest ...ne bileyim tül diktirir halı yeniler bir şekilde taksidini üslenirsiniz ama direk ticari bir ilişki gibi avucuna para saymak maalesef hiç şık olmuyor ....

Siz şimdi kv.dnz deki kalın bilezik ve zincire odaklamışsınız kndizni..
Siz alamamışsız zincir bilezik o kadar çalışıp.
Ama sizin altından daha değerli evladınız var mis gibi bakılıyor tertemiz neden altına odaklanıyorsunuz ki ..
Oturun madem eviniz de o da gitsin evine siz yapın herğün çeşit çeşit yemekler dip köşe temizliğinizi çarşaflarınızı..
Ama bu sefer sende altın takamazsın k.v de de
Sende kendi faturanı mutfak alışverişini yapamazsın ..
Kv. Denizinde eşinizin bütün maaaşı krediye gidiyormuş mantıklı olun derim :KK66:

Arkadaşlar merhaba ,
bakmaya başladığı günden beri düzenli olarak 500-600 lira veriyorum birde faturalarını ödüyorum. zaten daha hamileyken bile para verirsiniz diye söylemişti. bana her ne kadar normal gelmese de istediği için veriyorum malum kış ayındayız faturalar aldı başını gidiyor.
kendisi evimde işimi yapar çocuguma hergün farklı yemek hazırlar gerçekten dört dörtlük bakıyor asla hakkını ödeyemem belki verdiklerim yaptıklarının yanında hiç bile kalır..
ama inanın çok bunaldım. bu 1 senede kendine bir kalın bilezik birde zincir aldı benim cebimde 5 kuruş yok ay sonunu zor getiriyoruz.
hani insan kızım sende o kadar çalışıyorsun bu kadar verme falan demez mi zoruma gidiyor.
çocuk artık büyüdü neredeyse 4-5 saat uyanıktır.eskisi gibi yormuyor babanesi ne bileyim ya böyle hissetmiyordum aslında ama şu faturalar canımı sıktı.

şimdi işe gelirken ister istemez o sıcak evde bütün gün oturuyor keyfi yerinde ben deli gibi çalışıyorum istediğim hiç bişeye sahip değilim diyorum.
eşim bu kadar zoruna gidiyorsa çık diyor ama nankörlük ediyorsun eve yardımcı alsan annemin yaptıgı temizliği yapmaz diyor.

son 2 aydır kendimi acayip bitik hissediyorum.aklımdan bunları atamıyorum işe adapte olamıyorum.
Krese vermeyi dusunmuyor musunuz? Krese aylik 900 tl veriyorum sabah kahvaltisi ogle yemegi ikindi atistirmaligi ve butun etkinlik malzemesi vs onlardan. Ayrica cocugum her gun yeni birsey ogreniyor yasitlariyla cok guzel vakit geciriyor. Arti ekstra hicbir masrafim olmuyor. Benim kv dem de para verirseniz bakarima getirdi. Ben de ona verecegime krese veririm hic degilse egitimli insanlarla vakit geciriir cocugum dedim.

Şimdi hata işin içine para pazarlığı karışmasıyla başlıyor zaten ...he babane ticari gibi değilde babaanelik niyetiyle bakar sizde karşılığında paranızı alınca ama mutfağına et balık deterjan yağ alır bırakırsınız ...ama jest olarak fatura üslenirsiniz bir nevi jestine jest ...ne bileyim tül diktirir halı yeniler bir şekilde taksidini üslenirsiniz ama direk ticari bir ilişki gibi avucuna para saymak maalesef hiç şık olmuyor ....
evet haklisiniz bence de oyle. ama konu sahibi verdiği paranin yanında bileziklere de takmış. kvye sizin dediginiz şekilde destek olunduğunda da kendi parasiyla yine alabilir. sicak evde oturup cocuk bakiyor demis. kimse mecbur degil cocuk bakmaya. ben cok anlayamadim konu sahibini. hem çalışayım hem cocuguma iyi bakilsin hem de cebime para kalsın. eger cok yuksek bir maas almiyorsaniz ya da esiniz almıyorsa bu cok mumkun olmuyor.

Krese vermeyi dusunmuyor musunuz? Krese aylik 900 tl veriyorum sabah kahvaltisi ogle yemegi ikindi atistirmaligi ve butun etkinlik malzemesi vs onlardan. Ayrica cocugum her gun yeni birsey ogreniyor yasitlariyla cok guzel vakit geciriyor. Arti ekstra hicbir masrafim olmuyor. Benim kv dem de para verirseniz bakarima getirdi. Ben de ona verecegime krese veririm hic degilse egitimli insanlarla vakit geciriir cocugum dedim.
cok uygunmuş heryerde böyle uygun fiyata kres yok yalnız. hem is cikisi saatine kadar,örneğin benim eve gelişim 6 bucuk 7 yi buluyor, cocuk bekleyecek biraz zor gibi. bir de 3-3.5 yaşından önce verilmesi cok iyi değilmiş cocugun gelişimi acisindan.

Başta kayınvaliden bakıcı olarak bulunmaz hint kumaşı ben bakıcılardan neler çektim bu yazdığımı yaşayan bilir öylesine temiz bakan birini bulsam maaş kartımı bile verebilirdim.
Ayrıca sigortan yatıyor tazminatın birikiyor yine eline biraz para kalıyordur ayrılırsan bunların hangisi olacak hem çocuk hep çocuk kalacak değil kreş zamanı göz açıp kapayıncaya kadar geliyor biraz sabret kadınında birikimini çoklama oda senin gibi mesai yapıyor hakkı.

Arkadaşlar merhaba ,

Kendi torununa maasli bakici gibi net bir rakam belirleyip bakmasi sasirtici.

Siz toplasanız kayınvalidenize 1000 tl veriyorsunuzdur kadın hem çocuk bakıyor hem yemek ve temizlik yapıyor hem de gözünüz arkada kalmıyor. Burada kaç gündür açılan bakıcı konularını okumadınız sanırım 2000-2500'lerden bahsedildi.
Ben yaşadığım şehirde hiç yakınım olmadığı için oğlum 17 aylıkken kreşe göndermiştim. Her ayın 1 haftasını hasta olarak geçiriyordu. Kreş hasta çocuğu istemiyordu haklı olarak, ben de işten izin almakta zorlanıyordum. Keşke o zaman benim de sizin gibi imkanım olsaydı

O parayı vermekten kaçınırsanız aynı ayarda iş yapacak bir kadın en az iki misli para alır. İçiniz ne kadar rahat eder orası da tartışılır, kişiden kişiye değişir.
Benim çocuğum yok ama görümcemin kızlarına da annem bakıyor. Kendi annesi sonuçta daha çok kime güvenebilir.. kayınvalidem para istemiyor ama görümcem her zaman dolabını doldurur zaten faturalı görümcem ve biz ortak ödüyoruz. Pazar alışverişini de yapıyoruz. Yani yaşlı kadınlar sonuçta o istemese bile görümcem de ufak paralar veriyor artı masraflarını karşılıyor bence çok doğal bir masraf

Back
X