Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Maaşını verme, birikimine de ayrı yap arkadaş... Daha sonra yapılan birikimde söz hakkın olmuyor, kaynanan oğlumu içgüveysimi verdim diye üstüne yürüyor.

Konu sahibi çok iyi şekilde sindirmiş, sanırım siz hazımsızlık problemi yaşıyorsunuz. Açın bir gazoz için, sindirime iyi gelir ya da vazgeçtim sizi soğuk su paklar.

Calısmayan adama kart veren kadın su yasadıgını haketmemıs mı ama ya...
Kı Bosanma asaması demıssınız, Bosamamısta.

Ne dıyım valla insan inanmak istemiyor ama boyle bırıncı ağızdan, sızın gıbı yazan cıkınca vay be dıyosun ne ınsanlar ne hayatlar var.

Memuriyeyi unutamıyorum.
Bence bu konu sahibi de memuriye.
Yanlışlıkla aklımın içine girdi tövbe çıkmıyor.
Bir daha kimse maaş kartı konusu açmasın herkese sen memuriyesin muamelesi yaparız.
Üç tane konu açtı beynimizi yaktı.
Kendimize gelmemiz zor.

bizim bi arkadas evlilik arefesinde sormustu, sizde kim neyi oduyor diye.. dunyanin en sacma sorusu. Para haneye gelir kisiye degil. Odemeler yapilir, kalan kalir, biriktirilecek biriktirilir.

Kimin hesabinda duracagi ise, para yonetimini kim iyi yaparsa onun hesabinda durur.

Ilk zamanlar senin dediğin gibi yapıyorduk karışıklık oluyordu bir de onun parası hemen bitireviyordu ne hikmetse sonra ben hamile kalınca uğraşamam diye ona verdim bizi batırdı resmen ailesine para verdiğini öğrenince aldım kartımi seninki sana benimki bana dedim baktım yine ailesine veriyor ama kendi eksilerde sürünüyor aldım bütün kartları uzun zamandır hepsini ben idare ediyirum

Esının maası nekadar bılmıyorumda dusukse memur maası bıraz daha fazla olunca o paradan nasıplenmek ıstemıstır beyefndı. Hıc boyle bı sorunum olmadı cunku evlenınce hıc calısmadım. Bende kpss gırecem bu sene atanırsam esıme vermem dıye dusunuyorum zaten esımde memurluk dısı calısmamı ıstemıyor ben kadın parası yemem modunda normalde nıue calısacan ben evı gevındırıyorum sıze bakıyorum dıyor ama para gelınce yok sen katkı saglama demez bence. Gayette ıster ama kartı bana vee dıye haddınıde asmaz. Ha esınız gıbı bır cumle kullansa ben olsam oh ıyı yapmıs ayrılmıslar kadın parasına guvenen gız dıken erkekten bı hayır gelmez kafın sımdı rahatca yer parasını derdım hanı goz korkutuyor ya sankı neyse bosanmak sana kokaysa kadınada kokaydır oy bu erkekler. Verme bacım zaten evın masrafı 2 ye bolunecek onunda maasından parası kalacak daha ne ıstıyor acaba.

Bence herkesin kartı kendinde duracak. Ev için paylaşım yapılabilir fatura, alışveriş vs. Ortak birikim hesabı olabilir ama onda da maaşın hepsi olmayacak yine kendine kalacak yani. Bir şey almak istediğinde eşinden istemek bilmiyorum zor gelir heralde. Birisine bir şey alacaksın ondan para isteyeceksin ee o zaman insan kocasına hiç hediye almak istemez mi ona sürpriz yapmak bilemedim bekarsın konuşması kolay diyebilirsiniz.

Eşinizden sizin yerinize ben tiksiniyorum hala neden katlandığınızı bilemedim. Hele o cinsellik konularınızdan sonra

Evliliğimizin ilk yıllarında ben de saf saf verdim kartımı eşime.Ne borç bitti ne bir şeyimiz oldu.Benimki de har vurup harman savurmuş ailesine de yedirmiş iş güç sahibi olmayan akrabalarına kefil olmuş icralara gitmiş benim maaşım.4-5 yıl böyle geçtikten sonra ben tesadüfen fark ettim olayı.Nerdeyse boşanıyorduk.Başka şehire tayin istedik kan emici akrabalarından uzaklaştık.Ben kartımı aldım ve birikim yapmaya başladım.Bu sayede ev de aldık araba da.

Şimdiki aklım olsa asla vermezdim kartımı.O borçları toparlamak 4 yılımı aldı 5 yıl da yedirdi Toplam 9 yılım heba oldu.Sakın sakın kimse vermesin kartını kocasına.Hatta alabiliyorsanız siz alın onun kartını.Ev çocuk birikim adına ne yapılıyorsa kadınların sayesinde oluyor.

Konu kan emici akrabaların değil senin kocan bence beleşe herkes konar :)

Çalışmıyorum eger calıssa idim memur olsa ıdım kimse kursra bakmasın essek gibi çalısıp da kocama vermezdim he vermem gerekli olsaydı kocama degılse benı okutan emek veren aileme verirdim en son secenek olarak
Ayy erkekler ne rezil olmus ya utanmasalar evde yatıp kadının parasını yiyecekler bır kadın olarak bu zıhnıyeytekı erkekler adına utanıyorum cidden

Kesinlikle verme. Eşin maasıyla evin geçimi sağlansın seninkiyle de ilerisi için birikim yapılsın derim. Altın hesabı actır bankada. Aylık ihtiyacın kadar olan nakit kalsın kalan parayı altın hesabına yatır yada nakitte birikim yap. Ayrıca tabiki kendi ihtiyacların için eşinden kendi paranı istemezin dogru olmaz. Ayrıca eşinin maasından ne kadar harcadıgına da karısmasına izin verme. Bu konuda elini masaya vur yoksa ileride ciddi anlamda pişman olursun. Bunun örneklerini arkadaşlarımda cok gordum

Lütfen Kazancınızı kendinize harcayın. Erkeklerin çoğu çalışan bayanlarla parası için evleniyor. Bunu da açıkça dile getirenleri tanıdım. Bilakis herkes bilir ki öğretmenler bu alanda 1. Sıradaki alternatiftir..
Kendiniz o sınavları geçtiniz, o işe hak kazandınız.. sonra beyefendiyle evlendik diye bütün paramız onun olsun. Yok öyle yağma..
Bu işin altında sonra çok daha büyük saygısızlıklar çıkıyor..
Kendiniz kazanıyorsanız kendiniz harcayacaksınız.
Erkek karısının nafakasını karşılamak zorunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…