Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Erkeğinde harçlıkla dolaşanı ne bileyim

Bi evlilik için şu konu gündem oluyorsa muhtemelen bir hödükle evlisiniz zaten, o yüzden özellikle vermeyin hatta hesap açın kişisel birikiminiz olsun. Büyük harcamalar dışında haber bile vermeyiz biz eşimle birbirimize zaten ücretsiz izne çıktığımda 6000e yakın bişe alıyordum kredi kartı özel okul taksidi bik bik ödenince geriye ne kalıyor ki neyin hesabını vereyim , hesabımda kalacak 1000 tl için afra tafra yapıyorsa o da onun ayıbı bence. Saygı duyamam o kocaya hiçbir şey olmamış gibi sarılıp da uyuyamam.

Tartıştışılsın ne var genel olarak çözüme ulaşmamış konulardan birtanesi , çok kolayda çözülmeyecek gibi bu erkekleri yetiştiren yine kadınlarımız çözmesi gereken yine kadınlarımızdır

Reactions: JES
Çalışacak kadar akilliyim ama maaşımı alıp harcayacak idare edecek kadar aptalım!.. peki tamam

Kızlar madem herkes fikir belirtiyor maaş mevzusuna benim de danışmak istediğim bir konu var. Kadın eşi istemeden alıp kartını verse al sen yap et dese bu konuda ne düşünürsünüz ? Asla verme mi dersiniz yoksa ver ne olacak mı dersiniz?

İşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsın

Erkekler maaş kartını alınca canavara dönüşme potansiyeli taşıyor. O yüzden temkinli yaklaşmak lazım

Canının istediği anlamıyorsan ve çok üzülüyorsan , bu işte bir yanlış var veya almak istediğini önce kocan tarafından onaylanmak zorunluluğu varsa bu maddi ve duygusal şiddet vakasına girer

Hocaanımlar kartlarını, paralarını ne yapacaklarını buraya sormadan karar veremiyorlar resmen.
Parayı kazanacak kadar kafam çalışıyorsa yönetecek kadar da çalışır.
Bitti yahu bu kadar.
İçinize sinen neyse onu yapın. Verin dediğimizde verecekseniz ya da vermeyin dediğimizde vermeyecekseniz eşinize hak veririm ben.

İşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsın
Calci benim durum yapmam gereken şeyi sen niye yapıyorsun o cümle bana söylenmiş nadide bir cümle

Canının istediği anlamıyorsan ve çok üzülüyorsan , bu işte bir yanlış var veya almak istediğini önce kocan tarafından onaylanmak zorunluluğu varsa bu maddi ve duygusal şiddet vakasına girer
Kadın rızasıyla veriyor eşi de öyle baskı yapmıyor hesap da sormuyor alıyor veriyor. Dümdüz veriyor yani.

orasi oyle kesinlikle,
zaten boyle adamlara 2 cocuk yapana kadar prim verilmemeli,
bu zihniyet kendini sadece maas karti soz konusu oldugunda gostermez ki.

konu sahibi calismadigi donemde ne yapiyorlardi mesela, o da bir gosterge,
ben calismadigim donemde de kendi hesabim vardi, veya kredi karti,
hani insan acil bir durumda esini aramak zorunda kalmamali hic bir zaman,
hele ki calisiyorsa, kucuk masraflar icin surekli hesap mi verecek.

asla verme derim,
kimse kimseye vermesin,
ya internet devrindeyiz, hepimizin elinde akilli telefonlar yok mu,
eger ki bir kisi birikimi yonetecekse o kisiye para havale edilir,

ama calissin calismasin kisinin elinde kendi karti bulunmali,
ya acil bir yere gitmeniz gerekse, taksi parasi icin esinizi mi bekleyeceksiniz?

Reactions: JES
Maaş kartını vermek zorunda değil bence eger erkeğin kendi maaş kartı var ise.

Benim Eşimle ortak hesabımız var çift kartli. Ne geliyor ne gidiyor hepsi aynı hesapta. Böyle bir sorunumuz olmuyor bu yüzden.

Peki tam tersi olsaydı erkek kadına verseydi kartı vs.

Yani bir kadında olunca sergilenen tavır erkekte aynı değil. Çok mantıklı.
Aynen öyle. Bir arkadaşım var maaşını eşine verirdi ondan harçlık alırdı. Dedim niye hepsini veriyorsun özel ihtiyaçların olmuyor mu? en azından kendine belirli miktar ayır dedim. İstediğim zaman veriyor dedi. üzerinden zaman geçince bana , "keşke senin gibi yapsaydım, kenarımda hiç para yok şimdi maaşımdan şu kadar alıyorum dediğimde yüzü asılıyor ne zaman para istedin de vermedim diyormuş eşi. Yani Erkek her halukarda bu konuda alınacak bir şey buluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…