- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
Erkeğinde harçlıkla dolaşanı ne bileyimBende kpss giricem inşallah atanırım bu sorunlar bile güzel geliyor :)) şuan eşimin maaş kartı bende ona Kredi kartını verdim harcamasına bakıp ödemesini yapıyorum. Herhalde atanırsam benim maaş kartım da bende olur. Siz niye tartışıyorsunuz ki zaten her şey ortak en kötü ortak hesap açın birikimi ordan yapın. Ya da maaşlar yatınca belli miktarı ayırıp ortak hesaba eft yapın.
Kendisi asker canım hep birlikte değiliz genelde görevde oluyoErkeğinde harçlıkla dolaşanı ne bileyim
Tartıştışılsın ne var genel olarak çözüme ulaşmamış konulardan birtanesi , çok kolayda çözülmeyecek gibi bu erkekleri yetiştiren yine kadınlarımız çözmesi gereken yine kadınlarımızdırSinirimizi bozmak için mi açıyorsunuz şu konuları beş dakika kafamı dağıtmak için kk ya giriyorum, vıttırı zıttırı maaş kartı konusu, dokuz yıldır bi kez bile konuşmadık eşimle şu konuyu, şurda ne kadar çok gündeme geldi. Dön dön anlat kart kimde kalacak öyle mi böyle mi.
İşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsınBen de sevmiyorum zaten o yüzden zorla veriyorum. O biraz müsrifti, yapamıyordu o da bana zorla veriyordu. Ben ne yaptım ettim hesap kitap işlerini verdim tamamen ona. Öğrendi zorla. Ben sinir hastasıyım kafam kaldırmıyor.
Erkekler maaş kartını alınca canavara dönüşme potansiyeli taşıyor. O yüzden temkinli yaklaşmak lazımKızlar madem herkes fikir belirtiyor maaş mevzusuna benim de danışmak istediğim bir konu var. Kadın eşi istemeden alıp kartını verse al sen yap et dese bu konuda ne düşünürsünüz ? Asla verme mi dersiniz yoksa ver ne olacak mı dersiniz?
Canının istediği anlamıyorsan ve çok üzülüyorsan , bu işte bir yanlış var veya almak istediğini önce kocan tarafından onaylanmak zorunluluğu varsa bu maddi ve duygusal şiddet vakasına girerKızlar madem herkes fikir belirtiyor maaş mevzusuna benim de danışmak istediğim bir konu var. Kadın eşi istemeden alıp kartını verse al sen yap et dese bu konuda ne düşünürsünüz ? Asla verme mi dersiniz yoksa ver ne olacak mı dersiniz?
Calci benim durum yapmam gereken şeyi sen niye yapıyorsunİşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsın
Kadın rızasıyla veriyor eşi de öyle baskı yapmıyor hesap da sormuyor alıyor veriyor. Dümdüz veriyor yani.Canının istediği anlamıyorsan ve çok üzülüyorsan , bu işte bir yanlış var veya almak istediğini önce kocan tarafından onaylanmak zorunluluğu varsa bu maddi ve duygusal şiddet vakasına girer
Tabii çok refah içinde olmayabilirler de adam bildiğiniz ataerkil kafa.Ben erkeğim para bende olacak kafası.Sürekli kadınların maaş kartına sahip olduğu evlilikleri örnek vermesinden belli yani.Öyle düşündüğünüz gibi ''ben senelerce çalıştım o kendisine bir şey almak istiyor'' diye düşünmüyor,tek derdi ''sen kazandın ama evin reisi benim''.
İnsan hayat arkadaşına ''madem böyle olacaktı ev arkadaşı bulurdum'' demez,bu kadın 2 çocuk vermiş o adama resmen evden kaçıp gitme sebebi bu cümle.''İlk ay birlikte plan yapalım nasıl olacak falan'' deyip neyin nasıl gideceğini görmek varken boşanmakla tehdit etmek bana kadının kazanacağı paradan adamın gözünün korktuğunu gösteriyor.
Yaa ben de çok kullanırım bunuCalci benim durum yapmam gereken şeyi sen niye yapıyorsuno cümle bana söylenmiş nadide bir cümle
Yani bir kadında olunca sergilenen tavır erkekte aynı değil. Çok mantıklı.Erkekler maaş kartını alınca canavara dönüşme potansiyeli taşıyor. O yüzden temkinli yaklaşmak lazım
Kızlar madem herkes fikir belirtiyor maaş mevzusuna benim de danışmak istediğim bir konu var. Kadın eşi istemeden alıp kartını verse al sen yap et dese bu konuda ne düşünürsünüz ? Asla verme mi dersiniz yoksa ver ne olacak mı dersiniz?
Kadın üzülmüyorsa sorun yokKadın rızasıyla veriyor eşi de öyle baskı yapmıyor hesap da sormuyor alıyor veriyor. Dümdüz veriyor yani.
Peki tam tersi olsaydı erkek kadına verseydi kartı vs.asla verme derim,
kimse kimseye vermesin,
ya internet devrindeyiz, hepimizin elinde akilli telefonlar yok mu,
eger ki bir kisi birikimi yonetecekse o kisiye para havale edilir,
ama calissin calismasin kisinin elinde kendi karti bulunmali,
ya acil bir yere gitmeniz gerekse, taksi parasi icin esinizi mi bekleyeceksiniz?
Aynen öyle. Bir arkadaşım var maaşını eşine verirdi ondan harçlık alırdı. Dedim niye hepsini veriyorsun özel ihtiyaçların olmuyor mu? en azından kendine belirli miktar ayır dedim. İstediğim zaman veriyor dedi. üzerinden zaman geçince bana , "keşke senin gibi yapsaydım, kenarımda hiç para yok şimdi maaşımdan şu kadar alıyorum dediğimde yüzü asılıyor ne zaman para istedin de vermedim diyormuş eşi. Yani Erkek her halukarda bu konuda alınacak bir şey buluyorYani bir kadında olunca sergilenen tavır erkekte aynı değil. Çok mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?