Böyle bir sistemi kabul etmeyen erkek kesin ailesine para yediriyordur ve hanımının haberdar olmasından yana değil , netMaaş kartını vermek zorunda değil bence eger erkeğin kendi maaş kartı var ise.
Benim Eşimle ortak hesabımız var çift kartli. Ne geliyor ne gidiyor hepsi aynı hesapta. Böyle bir sorunumuz olmuyor bu yüzden.
O zaman beni de çok yormuyorsa kontrol yine bende olsun. Boşuna ona verip al sen yap et demeye gerek yok.Aynen öyle. Bir arkadaşım var maaşını eşine verirdi ondan harçlık alırdı. Dedim niye hepsini veriyorsun özel ihtiyaçların olmuyor mu? en azından kendine belirli miktar ayır dedim. İstediğim zaman veriyor dedi. üzerinden zaman geçince bana , "keşke senin gibi yapsaydım, kenarımda hiç para yok şimdi maaşımdan şu kadar alıyorum dediğimde yüzü asılıyor ne zaman para istedin de vermedim diyormuş eşi. Yani Erkek her halukarda bu konuda alınacak bir şey buluyor
Peki tam tersi olsaydı erkek kadına verseydi kartı vs.
Hayir adaletsizlik yok , evde bir kisinin odemeleri yapmasi lazım, benim meslegim finans dogal olarak ofeme isi bende o yuzden de tum kazandigi bende
Onun benden konu sahibinin belirttigi gibi istemesi benim icin kapiya koyma sebebi
Yoksa para çekmem lazim der veririm karti ceker getirir bunlarin bizim arsmizda mevzusu bile olmaz ama hicbir adam benim karşıma gecip kartini ver yoksa bosaniriz diye tehdit edemez
Mevzu kart vs değil o zaman herkesin paraya ulaşabilme durumu ve bunu laf söz etmeyecek bir eş gerekliliği.ayni durum bence,
elbette kisi yaninda her ihtimale karsi deyip tonla nakit de bulundurabilir de, o da cok tehlikeli geliyor bana,
bankalar bunun icin varlar neticede,
kartini al cik, ne kadar lazimsa harca.
Bizim birikim hesabimizi esim yonetiyor, ama bende ek karti var,
maas kartimda genelde az para birakiyorum, harcamalarimi kisitlamak icin, ama acil durumda birikim hesabina da kolayca erisebildigim icin kafam rahat.
Anne babanızdan ders almak isterdimöyle bir dünya yok benim annem babam birbirlerinin kartlarının hangi bankaya ait olduklarını bilmezler kaç para maaş alıyorlar bilmezler ne utanmaz erkekler var benim annem babam ev arkadaşımı şimdi ayrı hesapları olmasına rağmen 2 araba 4 ev aldılar bu mu ev arkadaşlıkları
Mevzu kart vs değil o zaman herkesin paraya ulaşabilme durumu ve bunu laf söz etmeyecek bir eş gerekliliği.
O zaman ben on numara beş yıldız para yönetimi yapıyormuşumaynen devam edeyim.
Teşekkürler fikirleriniz için..
Memuriye ve konu sahibinin kocası gibi olsaydı heyatta vermezdim.İşyerinde yeterince hesap kitap işiyle uğraşıyorum bir de evinkiyle uğraşmak zor geliyor açıkçası. O yüzden ona devrettim hesap kitap işini. Eşine vermekle iyi yapmışsın
Biz buna rahat batması diyoruzO zaman beni de çok yormuyorsa kontrol yine bende olsun. Boşuna ona verip al sen yap et demeye gerek yok.
Amannnn varya 2 yıldır aklıma gelmeyen şeyler şu konuları okuyunca kafamı kurcalıyorkaşınıyorum sanırım
Adam vermiş işte herşeyi keyfi de yerinde sende hallediyorsun ne güzel ne halta kurcalıyorsun muzkad
Kartı iptal ettirseymiş, niye uğraşmış kadın o kadar?Ay aklıma böyle konularda hep bir tanıdık var o geliyor...
Kadının maas kartı kocasindaymis adamda işsiz güçsüz 3-4 tane erkek kardeşine para veriyor diye kadın maaş kartını geri istemiş boşanma aşamasına filan gelmişler. Kadın kartı isteyince adam tek tek kardeşlerini arayıp hanginizde kart diye sormuş. Kadın resmen kayinlarina çalışmıştı. Unutamıyorum asla bu olayı. Vermeyin kartınızı filan ama çok lazımsa hepsini yine yollayın ama kendinize ait bir miktariniz olsun tabiki.. biz ev borcu ödüyoruz evin büyük kısmını ben eşime yolluyorum o ödüyor. Asla kartımı vermiyorum. Paramin kalanına da karışmıyor. Her türlü masrafı o yapar. Benim param bana kalır kendimce yatırım yaparım o kadar. Biraz hadlerini bilsinler
Evet elbette zoraki durumlar çok sıkıntılı .Siz ilişkinizin dinamigine göre belirli düzen saglamissiniz normal olarak. Karşılıklı anlasmissiniz.
Bir önceki mesajınızda konu sahibinin durumuna göre yazdığınız anlasilmadi , bu yüzden öyle yazdım.
Bana yeteri kadar verdilerAnne babanızdan ders almak isterdim
Bekarken çok farklı. Nişanlıyken sen çalışma canım ben ikimizde bakarım sen evde yorulan zaten diyen eşim evlilik sonrası sigortam olsun diye çalışmak istiyorum dedim faturaları sen öde marketi sen yap demeye başladı.Siz bu konuları bekarken hiç mi konuşmuyorsunuz, az çok anlamıyor musunuz evlendiğiniz adamların konuya bakış açısını?
Neden bir insan çalışıp bütün maaşını kocasının eline saysın, nasıl kafalar bunlar ya??
Duygularıma tercüman oldunuz resmen.vallahi en iyisi evlenmemek.. erkekler ne kadar paragöz olmuş böyle ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?