Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Ne çok açılıyor böyle konular. Eşler arası iletişimsizlik. Ortak akıl yok. Bizde iki çalışanız. Harcamaların nereye gitti kalem kalem bizde bellidir. Ha eşim çekmiş maaşı ha ben ya da onun maaşını ben. Yahu çekemeden zaten kredilere kesiliyor maaşımı alayım iki seveyim diyemiyoruz ki ücretsiz iznim bitti.iki maaş aldım olduğu gibi kuruşu kuruluna eşimin hesabına yatırdım. Neden zaten kredi kartı 8.500 olmuş. Benim yatan maaş ile aynı miktar adamın maaşına faturaydı kiraydı harçlıktı bilmem ney. Ha kartım nerede bilmiyorum işimi internet bankacılığıyla yapıyorum.eşimin şifresini de bilirim evet harçlıkta alırım.istediğim herşeyi de.
Ortak akıl...iletişim kardeş

Hayır vermiyorum. Eşim bana veriyor. Sen daha iyi bilirsin ne yapacağını diye. Ben istediğimden değil yani.

Ben de tam tersi hesap kitapla uğraşmayı sevmiyorum. Kendime bir miktar ayırıp eşime veriyorum. Ama maaş kartım bende. Kart önemli
Ben de sevmiyorum zaten o yüzden zorla veriyorum. O biraz müsrifti, yapamıyordu o da bana zorla veriyordu. Ben ne yaptım ettim hesap kitap işlerini verdim tamamen ona. Öğrendi zorla. Ben sinir hastasıyım kafam kaldırmıyor.

Peki neden maaş kartı sizde ve kazandığını size getirir.

O böyle yapiyorken , sizden istediğinde neden kapi önünde buluyor kendisini ?

Bir adaletsizlik yok mu ortada ?
Hayir adaletsizlik yok , evde bir kisinin odemeleri yapmasi lazım, benim meslegim finans dogal olarak ofeme isi bende o yuzden de tum kazandigi bende
Onun benden konu sahibinin belirttigi gibi istemesi benim icin kapiya koyma sebebi
Yoksa para çekmem lazim der veririm karti ceker getirir bunlarin bizim arsmizda mevzusu bile olmaz ama hicbir adam benim karşıma gecip kartini ver yoksa bosaniriz diye tehdit edemez

evlenip adamdan 2 cocuk yapana kadar hic mi oturup konusmuyorsunuz, anlamadim ki.

bir de bu devirde neden kartini birine veresin, internet bankaciligi diye bir sey var,
gerektiginde insan tum maasini da esine aktarabilir kolayca, kart vermek sacmaligina ne gerek var.

Memuriyeye de aynini yazdim size de yazayim.
Kimse kusura bakmasin, yillarca evi gecindiren ben olacagim, esim yillar sonra ise girecek, ilk maasi ile kendine ve kendi ailesine harcamayi dusunecek, benim de bir cinlerim tepeme cikar yani.
Sizin konunuzda tam konusmaniz nasil gecti bilemiyorum ama, insan hayallerinde ese eger ki hic yer vermiyorsa, o es de kendini ev arkadasi gibi hisseder yani.

adam ogretmenmis, ne kadar bol bol gecinebilirsiniz ki 2 cocukla, kendinize ayirmak, birikim yapmak akliniza geldi.

Kadın evin tüm ihtiyaçlarını ortak karşılaşırız,kalanıyla da kendime harcar çocuklar için de birikim yaparım demiş zaten,sen ev için harca ben kendime harcayağım dediğini nereden çıkardınız ?

Aynen eşimde herşeyi bana veriyor geçen ay oturduk konuştuk sorumluluk almak istemiyorum faturaları öde dedim.

Aslında bu öyle bir rahatlık ki para kimdeyse bence yük de ondadır. Ben anlamam sen halledersin diyor tamam ben hallederim de ne yatıyor ne kalıyor bilmiyor hiç.

Şunu aldık şunu verdik diye ben söylüyorum. Ben mecbur muyum kardeşim al parayı sen harca ver et.

Ben kartı vermem ama tüm paranın kontrolünün de tek kişide olmasına karşıyım.

Memuriyee yi bi unutun.

Konu sahibi ilk maaşımı sağıma soluma saçacağım dememiş, birikim yapalım demiş kocasına. Koca da boşanma imaları yapmış, başkaları ile kıyas yapmaya başlamış kendi evliliğini.

Verme ne vereceksin yahu
O maaş senin 1 ay boyunca çalışmamın karşılığı
Bunu istemeye utanır adam
Niye kendi maaşının dilencisi olacaksın sonra
Çok istiyorsa o sana versin.

Eşim böyle birşeyi hiç talep etmedi çünkü en başında hesaplamalarımızı konuşmuştuk. O faturaları evin ödemesini çocuğun giderlerini vs öder bende mutfak keyfi harcama falan yaparım kalanı oğluma biriktiriyoruz. Tartışacak bir konu bile değil aslında. Eşinin maaşı eve yetiyorsa seninkinin direk birikime gitmesi lazım çocuklarınız var çünkü. Veya yatırım yapın ev araba vs alın

Evet para kimdeyse yük onda. Çok ağır bir yük hele bu zamanda. Erkeklerimiz de rahatı sever. Ben o yüzden maaş kartı da maaş kartı diye dellenen adamlar hakkında pek iyi fikirlere sahip olamıyorum.

Ben de anlamadım,konu sahibini insanlar nasıl haksız bulabiliyor gerçekten çok tuhaf.
Kadın 2 çocuğum var onlar için birikim yapmak istiyorum demiş onu bile tuhaf karşılayanlar var.Özel ihtiyacı hiç mi olmasın kadının,ne bileyim bir krem de mi almasın,bir ruj falan,kadın dolabını baştan düzmeyecektir.Eşimi ben teşvik ederim ilk maaşıyla kendisine ya da çocuklara bir şeyler alsın diye,güzel günler gelecekken kavga çıkarmaya çalışmak nedir.İletişim problemi için bile konu sahibini suçlayanlar var,üstü kapalı boşanmakla tehdit eden bir adam varken hikayede.

Memlekette kadınlar birikim yapamaz bütün mal varlığı ve para birikimi erkeklerin elinde benim arkadaşım var noterde çalışan ne zaman çay içmeye gitsem içi erkek dolu ev alanı mi dersin araba alanımı arsa alanımı hiç kadın müşteri yok

iki konuda da adamlar okuzler zaten.

ben bu konuda ogretmen olan bir adam 2 cocuklu bir aileyi nasil rahat rahat gecindiriyor dusunemedim acikcasi, adam maddi sikinti icinde olabilir. O yuzden daha maas gelmeden kendime harcarimlar, birikim yaparimlar insani bunaltabilir diye dusundum.

Yorumum bu yonde, yoksa elbette ki insan her sartta kendi maasindan kendisi sorumludur.

Tabii çok refah içinde olmayabilirler de adam bildiğiniz ataerkil kafa.Ben erkeğim para bende olacak kafası.Sürekli kadınların maaş kartına sahip olduğu evlilikleri örnek vermesinden belli yani.Öyle düşündüğünüz gibi ''ben senelerce çalıştım o kendisine bir şey almak istiyor'' diye düşünmüyor,tek derdi ''sen kazandın ama evin reisi benim''.
İnsan hayat arkadaşına ''madem böyle olacaktı ev arkadaşı bulurdum'' demez,bu kadın 2 çocuk vermiş o adama resmen evden kaçıp gitme sebebi bu cümle.''İlk ay birlikte plan yapalım nasıl olacak falan'' deyip neyin nasıl gideceğini görmek varken boşanmakla tehdit etmek bana kadının kazanacağı paradan adamın gözünün korktuğunu gösteriyor.

Tabikide emek harcayan kimse kartta onda kalmalı, çalışırken eşten harçlık istemek kadar saçma birşey yok. Siz zaten mantıklı bir yaklaşım sergilemişsiniz masraflar bölüşülür kalan kişinin insiyatifinde birikim yapılır ya da şahsi ihtiyaçlara harcanır. İlk defa mı çalışacaksınız daha önce iş hayatınız oldumu bilmem ama maaş kartını asla eşinize vermeyin.

Sinirimizi bozmak için mi açıyorsunuz şu konuları beş dakika kafamı dağıtmak için kk ya giriyorum, vıttırı zıttırı maaş kartı konusu, dokuz yıldır bi kez bile konuşmadık eşimle şu konuyu, şurda ne kadar çok gündeme geldi. Dön dön anlat kart kimde kalacak öyle mi böyle mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…