Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Görmeyenin bir ataması olmuş dicem linç yicem :)
Canım ben bu atama için 8 yıldır uğraşıyorum.yüksek puanlarla atanamıyoruz alımlar az olduğundan..
Linç yer misin bilmem ama dediğin şey binlerce öğretmen adayına yapılmış bir hakarettir ...

Peki neden maaş kartı sizde ve kazandığını size getirir.

O böyle yapiyorken , sizden istediğinde neden kapi önünde buluyor kendisini ?

Bir adaletsizlik yok mu ortada ?

Öğretmen olunca ne oluyor açıklar mısınız? dokunulmazlık mı elde ediyorsunuz şu kasıntı doktorlarda yok; benim yorumum sadece sizin şahsınıza; ben sorunun siz de olduğunu düşünüyorum eşiniz de değil iletişim sorunu yaşıyorsunuz, içinizde atanmanizi bı sindirin önce....

Ben öğretmen olmak için öğretmen olmuyorum canım. Ben çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mesleği yapmak için çabalıyorum.Konu ne para ne kasıntı ne de başka bir şey. Sadece hayallerime ulaşmak..Algı biçiminizi değiştirmenizi tavsiye ederim . Benim yorumum sadece sizin şahsınıza .

Canım ben o atama için 8 sene bekledim.

Görmeyen herkese göstersin
Kamuda 15 senedir hesap uzmanıyım, ben yerimide kariyerimide sindirdim çok şükür, ama daha maaşımı almadan eşimle bu toplara hiç girmedim, eşinizin düzgün kalıplarda bir eş olduğundan yola çıkarak yazıyorum ikinizde öğretmensin ya hu orta yolu bulacak zihniyette olduğunuzu düşüyorum, ama bazıları ataması olunca geçinmeye gönlü de kalmıyor sizi tenzih ederek yazıyorum bu gözler neler gördü; iş arkadaşımin 6 senelik eşi ataması olur olmaz ayrıldı eşinden ki çocuk maddi manevi hep eşinin yanında idi....

Ne mıtlu size severek yapıyorsanız işinizi. Ben de sevdiğim işi yapmak için çabaladım ve buna ulaştığım zaman eşim tarafından kasa gözüyle görünmekten rahatsızlık duydum. Acaba erkekler böyle mi diye düşünmekten kendimi alıkoyamazken bu siteye yazdım ve ben ilk defa para kazanmıyorum .

Ha bir de benim anlamadığım erkek isteyince demediğiniz kalmıyor. Ama kart, para vs. kadında olunca sıkıntı olmuyor. Değişik bi düşünce yapısı.
Konuda eşimin tüm maaşını bana aktardığını yazdığım için cevap verme gereği duydum. Şöyle açıklayayım. Ben hiçbir zaman eşime maaş kartın bende olacak demedim. Kendisi parayı yönetemediğini düşündüğü için maaşını bana yollamaya başladı. Ne zaman para istese istediği kadar yolluyorum zaten. Ek olarak kredi kartı var. Her ay düzenli ödüyorum. O da kendisinde.

Ama buradaki konulardaki fark; erkekler kartı almak için kadınları zorluyorlar. Boşanmakla tehdit eden var, karısından para kaçırmak için kardeşinin üzerine araba almayı planlayan var... Karısının almak istediği şeyleri gereksiz gören var. Geçen bir konuda vardı 30 TL'lik çantayı almayan eş.

Önce de yazdım bir dönem bankamatiğe gidemediğim için kartımı eşime verdiğimi. O güne kadar hiçbir şeye karışmayan adam birden değişti. Benim cüzdanımda 3 TL varken adam hesabımdaki son parayı çekip çalışmayan, yan gelip yatan, uyuşturucu kullanan kardeşine verdi. Bu olayda büyük patlama yaşadım ve kartı aldım. Ama adamda ne tripler ne tripler. Sanki canını almışım. İkinci bir ayar verdim de öyle düzelmeye başladı.

Erkek ile kadının mantığı farklı. Bu yüzden erkeğe kartı verince genelde iktidar delisi bir diktatöre dönüşüyor.

Ha şu yönden size hak verebilirim. Kadın da baskıyla erkeğin maaşını ele geçiriyorsa bu da ekonomik şiddettir.

Benim kuzenim ögretmen ve bir ögretmenle ayın 22 sinde evleniyor.şimdi onlarda da böyle bir haber ćıkar mı diyorum kendi kendime

Kartı verirdim ama yanında boşanma dilekçesiyle.
Sonra kartım çalındı deyip iptal ettirip yeni kart isterdim.

Parayı yönetemediği için isteyerek veriyorsa zaten sıkıntı yok. Ama diğer türlü baskıyla olan ikisi de ekonomik şiddet. Ben onu kastediyorum

Ailem de eğitimci. Babam annemin maaşını bilmez. Evin her türlü gideri babamdadır, eve gelen temizlikçi ablanın ücreti de dahil her şey babamda. Hatta bazen annem kişisel harcama yapmak istediğinde bile harçlık bırakır anneme zaman zaman bana da destek çıkıyor hatta bir ara her ay bin lira da bana gönderiyordu. Annem maaşını keyfine göre kişisel harcamalar yapar, birikim de yapmaz. Siz yine birikim yapayım demişsiniz. Sizin eğitimci kendini pek eğitememiş anlaşılan, elbette vermeyin kartınızı

Şu ben evin erkekiyim tüm para bende olur egosunu nasıl ediniyorlar hayret ediyorum.

Yani hayat müşterek değil mi artık. Çalışıyorsanız kendi paranızıda idare ettirebilirsiniz pekala.

Vermeyin eğer gönlü varsa ortak hesap açılır tüm para toplanır gidenler yazılır çizilir kalanlada birikim yaparsınız. Bu kadar zor olmasa gerek.

Eşimle birbirimize zorla kart veriyoruz. Geçim yapmak kolay değil, aklı olan adam bu işi yapmaya gönüllü karısı varken bu ağır yükün altına girmez.
Ben de tam tersi hesap kitapla uğraşmayı sevmiyorum. Kendime bir miktar ayırıp eşime veriyorum. Ama maaş kartım bende. Kart önemli

Vaaayyy öğretmen olunca ne oluyor açıklar mısınız? Soruya bak. Öğretmen olunca değil, atanınca? Yoksa mezun olunca zaten öğretmen oluyorsun. Ben de yıllarca özelde çalışıp sonra ataması yapılmış bir öğretmenim. Açıklar mısın dediğine göre anlaman zor çünkü zaten çevrede bunun milyonlarca örneği var ben söyleyince anlar mısın bilmem ama atanınca yıllarca çürüttüğün dirseğin karşılığını alıyorsun. O fakülteye bunun için gitmiştin zaten ve hayalin gerçek oluyor. Yeterli mi acaba? Kasıntı olduğunu sanmam ama bu ülkede öğretmenlere gösterilen saygısızlığı başka hiçbir ülkede göremezsiniz!

Konu için ise ben de eşim de çalışıyoruz. Ben de kamuda öğretmenim. Şu an eşim benden oldukça fazla kazanıyor ama geçen yıllarda eşit miktardı kazandığımız ve biz şöyle bir şey uyguluyorduk. Eşim kira ve faturaları öderdi. Evde mutfak işi çoğunlukla bende olduğu için ben yapacağım yemeğe göre mutfak alışverişini yapar ve girdiğimiz bir taksit varsa onu karşılardım. Elimizde kalan paranın ise bir kısmı birikime giderdi kalanı herkesin kendisine harçlık olurdu. Siz de kendinize göre bu şekilde bir görev dağılımı yapabilirsiniz. Şimdi o benden daha fazla kazanıyor o yüzden şartları biraz daha değiştirdik. Gelire göre bir dağılım yapın bence siz de. Hem herkesin kartı kendisinde durur hem masraflar paylaşılır

Resmen muhalefet nasıl olurum diye oturmuş düşünmüş,bir tek bunu bulabilmişsiniz,ya da saçmalayabilmişsiniz diyeyim.
Yani yıl içinde okuduğum en saçma yorumlara imza atmış bile olabilirsiniz,o kadar diyeyim.

Aynı evde yaşandığı için harcamalara ortak olunur, birikim ortak yapılır ama maaş kartını teslim etmek yerine hiç çalışmamak daha iyi. Eşin üstünlük kurma çabasında. Ama kadının parasıyla kadına üstünlük kurmaya çalışmak da nasıl bir eziklik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…