çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Maasımın 3/2 sını esıme verıyorum. Kalanı benım harclıgım oluyor. Kredı ıle ev aldıgımız ıcın esıme destek olmam gerektıgını bılıyorum. Ayrıca esım her defasında dıle getırır. 'Borclarımız bıtsın, maasını kendıne harcarsın' dıye. Bızde sorun olmuyor. Bazen sakalasıyoruz bıle. Ben pazarlık yaparım, 'bu kadar vereyım' dıye, benı oyuna getırır yıne gerektıgı kadarını alır Ama bu nedenden dolayı cok sukur hıc tartısmadık. Zaten o kadar borcumuz varken, ben calıstıgım parayı kendıme harcayamam veya bır kenarda dursun dıyemem. Sonucta esım o benım, hayat arkadasım, bı'tanem. Onun sıkıntıya gırmesıne, uzulmesıne dayanamam.

tşk ederim a.s.
seninde evliliğin mutlulugun daim olsun Amin..

ben maaşımı alır borçlarımı öder gerisiyle kendime harçlık yaparım ve eşim maaşını ne yaptın diye sormaz ama işin kötüsü bana paran varmı diye de sormaz :)) arada param yetmezse küçük miktarlar isterim o kadar. hepsini eşime verip ondan harçlık isteyemem

bende maaşımı vermiyorumm. ödemeleri paylaştık ben maaş alınca ev araba ödüyorum ve kalnında harçlık yapıyorum. eşimde kartları alışveirşi ve diğer evin ihtiyaçlarını karşılıyor. para konusunda sıkıntı çekmiyoruz. ev araba ödemelerimizin olmadığı dönemde ben kendi hesabımda birikim yapıyordum . bu konuda sıkınt yaşamak en son istediğim şeyy akşama kadar çalış didin püfsss cebinde bişi kalmasın birde harçlık istee aman aman kalsın almayım.

Çalışıyorum, maaş kartım eşimde, tüm aylık ödemelerimizi de o yapar, ( kredi kartı, elektrik, su, aidat vb. ) geri kalanınıda kendisinde durur ve ben param bittikçe ondan alırım. ( ki para istemek hiç zoruma gitmez çünki o parada benimde katkım var ) eşim benden daha tasarruflu ve dikkatlidir, ben paradan anlamam, hesabımı bilmem. Ama şu noktada dur derim, Ne zaman ki eşim fütürsuzca harcar, paramı, paramızı başkalarına yedirir, kötü yerlere harcarsa... işte o zaman ipleri elime alırım.

Eşimin de benim de paralarımız bende durur...
Para yönetimi felan hep bende ben ona harçlık veriyorum....

Bende maaşımın yarısını eşime veriyorum gidip dolar alsın diye,eşimde alır almaz bana verir ortak bi çantamız var oraya atıyoruz eşimde bende istediğimiz zaman istediğimiz kadar harcıyoruz......

benim maaş kartımda eşimdedir kendim hiç çekmedim para konusundada sıkıntı yaşamam belli bi harçlık alırım zaten çalıştığım için çokda para harcamam kredi kartım vardır gerekli bişey görürsem ordan harcama yaparım akşamda söylerim şu kadar harcadım diye . ama eşimde bena sormadan asla evimizin haricinde biyere para harcamaz kimseyede para vermez ondan yana garantim sonsuz o yüzden sorun yaşamadık hiç

ben önce eşime veriyordum baktım ki hep kendi ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya başlıyor bizim borçlar dururken aldım elinden sonrasında eşim kesinlikle karışmadı
şimdi kpss çalışmak için işten çıktı 10 temmuzdan sonraa tekrar başlayacak ben de tekrar verdim ne yaptı peki borçlarımızı ödedi kalanını bana verdi çalışmaya başlayınca kendi maaşından ödeyecekmiş borçlarını benim maaşıma dokunmayacakmış
şimdi eğer benden almazsa sonuçlarına ikimiz de katlanacağımız için alıyormuş yoksaaa almazmış ben de içimden tabi tabi diyorum
sınavdan sonra bir ay antalyada yani kayınvalidemlerde kalmayı planlıyordu neymiş onların işi görülsün sonra iş bakacakmış okul açılmaya yakın
,ama şimdi sadece 3 yada 5 gün kalmayı planlıyor
gerektiği yerde dur denmesi bilinmeli

benim maaş kartıma hiç sahip olma istemedi aksine sende dursun acil bi durumda yanında olmalı diyo zaten zor durumda kalırsa ortak harciyoruz

Artık almayacakmıs maasımı, aldıklarını da verecekmıs. Ben kendım kazanıp, kendıme bakacakmısım. Ne kadar medenıyız, goruyorsunuz degıl mı?

Benim eşimin geliri düzenli değil bi ay çok iyi kazanıra belki bi ay hiç kazanmaz.değişir yani.O yüzden bizim bütün masraflarımız benim maaşımla ödenir.Eşimin kazancınıda bankada biriktiriyoruz.Maaşımda bankada durur.ıhtiyacımız olduğunda çekeriz.bana sormadan kolay kolay para harcamaz.Kimseye vermez. bankadaki birikimimizde de internetten hep bakarım ne kadar olduğuna.Zaten benim üzerime.Yatırırken oluyo ama çekeceği zaman mecbur ben lazım oluyorum.

ben evli değilim ama evli olsam maaşımı eşimin eline vermem.
vermem gerekirse harcamalar için, gerektiği kadarını veririm.
ben annemden böyle gördüm :jeyyar:

maaş kartları bendedir eşiminde benimde ben giderim çekerim hiçbirzamanda şu benim şu senin maaşın die ayırmadık biz parayı ortaya koyarız şu şuraya bu buraya die taksitleriizi borçlarımızı ayırırız ikimizde o ay yetecek kadar parayı cüzdanımıza alır gerisini evde bırakırız hatta eşim günlük alır çünkü cebinde o gün 1 milyarda olsa hemen harcar onun nedense benden para alması hoşuna gidiormuş kendini güvende hissediormuş ben biraz tutumluyumdurda pek para harcamam ihtiyaçlar dışında cebimdeki para azaldıkca strese giriorum ama bu şekilde olunca sende para olduğunu biliorum dio bu şekilde oda bende mutluyuzz

hayır maaşımı vermedim vermemde zaten.
yine evin ihtiyaçlarına gidiyor değişen bişe olmuyor zaten aklinialirimsmile

ben ve esım devlet memuruyuz her ayın 15 de ıkımızde maasımızı cekıp her yıl ocak ayın da aldıgım o yıllın ajandasına hangı ay ne kadar almısız yazarım sonrada gıderlerı esım kendıne aylık harcama olarak100 lıra alır dıger parayıda bana verıp ben evın gızlı bır kosesınde saklarım bıraz bırıkım olunca bılezık alıorum

şu an çalışmıyorum ama çalışırken onun maaşından fatura, kredi, kredi kartı vs. ödemeleri yapardık. günlük harcamalarımızı da benim maaşımdan. ama maaş kartım onda değil bende olurdu. paraya ihtiyacı olursa ona havale yapar ya da çeker verirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…