çalışan kadınların ortak sorunları..

çoook özledim öyle 10da yatıp 7de 8de kalkmayı çook yaa benim oğlan 9 da yatıyor onun arkasını toplayıp biraz oturayım diyorum en fazla 11 de yatıp gece bazen iki sefer bazen daha çok kalkıyorum.. yani sabaha kadar uyu uyan geçip gidiyor sabah kalkıp işe git çok özledim deliksiz uykuyu yaa:)

Allah yardımcın olsun nasıl dayanıyorsun, iş yerinde sorun olmuyor mu? Uykusuz kalıyorsun ve yorgunsun sürekli? Ben tek çocukla dayanamıyorum bazen... 2,5 yaşında kızım. Ev iş çocuk üçgeni. Size kocaman maşallah diyorum. İkinci çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum dayanamam diye..

Kayınvalidemin oraya taşınırsam biterim ben. Kayınpederimden nefret ediyorum.. Sürekli onun yüzünü görmek istemiyorum..
Zaten kayınvalidem çok hevesli. Ben gelirim bakarım diyor.. Haftanın 3 günü kalkıp gelecekmiş. Ama iş ciddiye binince yine aynı mı olur bilmem...
Dışardaki bakıcılara da güvenemiyorum.
Bi de ben oraya taşınırsam süt iznine falan da eve gidemem. Ben zaten evimi işyerime yakın tuttum ki ilerde çoluk çocuk olduğunda elim evimin üstünde olsun diye...
Bu düşünceden hamileliğimi yaşayamıyorum :/

bende kayınvalide gelip kalsa diye düşündüm ama kp olayı sıkıntıymış.. bakarım diyorsa bakar canım benimki beş aylık hamileyken bakmam dedi bakmadı ordan biliyorum :) ama sağolsun ara sıra annnemin işi filan olsa bakar yani idare ediyoruz:)
bende bakıcıya güvenemiyorum bakıcı tutsan da annen gelse nasıl olur bir komsum öyle yapıyor annesi yaşlı bakamıyor.bakıcının yanında durması bile yeter
keşke herkes çocuğunu kendi büyütebilse imkan olsa keşke

İmkan olsa bile insan ileriyi düşünüyor. Emekli olmak istiyor.. Allahım nasıl kader yazmış bilemiyoruz ki...
Benim 10 yaşında okula giden kardeşim var.. Annem onu bırakıp nasıl gelir bilemiyorum. Benim annemin bebeğimin yanında durması bile sıkıntı. Annemden yana bi umudum olmaması daha iyi...
Kp ile pek görüşmüyorum ben. Kimseye belli etmiyorum ama sevmiyorum. Eşime söyledim. Meymenetsiz bi şey. Böyle bi adamdan benim kocam gibi bir adam nasıl çıkmış anlamadım:)))

çok şükür ki eşin benzememiş babasına.. annen kardeşini bırakıp gelemez bencede şimdiden sıkıntı yapma kendine daha çok zaman var inşaallah bi çıkış yolu bulunur Allah o güzelliği vermiş size elbet bi yolu bulunur sen şimdi sadece onun gramını artırmaya bak 3 kilo olacak annesi daha o:) kusma filan varmı en zor zamanları ilk zamanları hamileliğin

evet calısan kadınların isi zor evli ve cocukluysa 2 katı zor.ama ev hanımlıgı zor diyenlere kızıyorum diyen var burda kolay mı.hem ev hem cocuk hem es ugrasmak kolaymı sizce..tamam kabul edilir ki,sizde üstüne birde iş yasamı geliyor onlardan bir tık daha zorlu bir mücadele veriyorsunuz .ama ev hanımlıgını da kolaya alıyorsunuz...ev hanımı annler bütün gün oturuyormu sanıyorsunuz......en azından ben oturmadıgımı söyleyebilirimmmm ev hanımı olarak..

:)))
Kusma falan hiç yok bende..İstediğim her şeyi yiyorum. Hamileliğim şimdiye kadar çok rahattı... İnşallah böyle gider:)
Şu folik asiti ne zaman bırakacağımı sorucam bu hafta doktora..
Bir de 12. hafta içindeyken burun kemiğine, ense kalınlığına ve cinsiyetine baktırıcam. Yani bu cumartesi :)

inşallah. yemeklerden tiksinmeden geçirilen bir hamilelik dilerim:)
benim cinsiyet belli olacağı muayene de kapatmıştı oğlum doktor da güldğ kapatsanda ben gördüm dedi :) çok gülmüştük o söylemeden ben erkek değil mi filan demiştim :)
annenin içine doğar diyorlar sen ne hissediyorsun :)

Çok tatlıymış bebeğin de doktorun da:)))
Erkek hissediyorum:)))
Sen ilk ne zaman öğrenmiştin? :)

Çok tatlıymış bebeğin de doktorun da:)))
Erkek hissediyorum:)))
Sen ilk ne zaman öğrenmiştin? :)

öyle valla çok iyi bir doktor hemde anlayışlı güleryüzlü :)
14 haftalıktı galiba tam 3 ayını doldurmuştu diye hatırlıyorum..
bende senin için erkek diye düşündüm:) çünkü bulantı bende de yoktu ama baş dönmesi çoktu o da zamanla geçti
herşeyi yedim yedim 18 kilo aldım şimdide duruyo kiloların birazı hediye kaldı :) aman sağlıklı olsunlarda gerisi kolay

Maşallah almışsın kucağına:)
Artık kilonu da verirsin:) Akşam eve giderken bebeğimin evde olduğu, onu koklayacağım düşüncesinin içimde olmasını istiyorum:)
Şuanda eve giderken aklımdan bunları geçiriyorum. Ama evim bomboş oluyor. Karnımdaki miniğimle oturuyoruz evde babasını bekliyoruz:)

Ben 12. haftasında gitmiş oluyorum. Bi de 14te yine gidicem:))))))))) İyice cinsiyetinden emin olmak içinnn:)

sağol canım darısı sizlerin başına tüm bebek isteyen bekleyenlere :)
aslında bence şu anda daha şanslısın çünkü her an seninle o annesi daha hissedemiyorsun ama bir ay filan sonra hareket edince görürsün aklın çıkıyo sevinçten:) bide sen bolca konuş onunla senin ve babasının sesini tanıyormuş bebekler bi arkadaşımın kızı var 2 yaşında şimdi nst de hareket etmeyince babasını çağrmışlar iki kelime etmiş hop hareketlenmiş bana tepki vermedi babasına verdi deyip güler hep:) bolca konuş emin olki duyuyorlar
kırklıyken duymaz bebek filan diyorlar ama annecim sakin ol filan diyordum ben kulagına hafifçe tabi hemen susuyordu :)çok akıllılar ya
inşallah gösterir kendini bi çift mavi patikle dönersiniz evinize :)

selam kızlar
bende bir okulda memurum
5,5 yaşında kızım ve 7,5 aylık oğlum var
3 saat süt iznim var
sabah kullanıyorum tamamen
kzım anaokuluna gidiyor öğlen grubunda
sabah 1 saatte müdür idare ediyor sadece öğleden sonra gidiyorum mayısa kadar böyle anlaştık bakalım sonra nasıl yapcaz.
çok iş olmuyo okulda bazen 4 gibi çıkıyorum
çok yorucu olmuyo ama evde canım çıkıyo resmen
sabah eşimi gönderdikten sonra evi topluyorum çocukların kahvaltısını yediriyorum biraz ilgileniyorum bi bakıyorum saat 11e gelmiş
bulaşıkları halledip oğlumun çorbasını hazırlıyorum
onu uyutuyorum kendim hazırlanıyorum kızımla çıkıyoruz. bakıcım eve geliyor yarım günlüğüne sonra tam güne geçincede gelicek.
sonra eve geliyorum oğlumu emzirip doğru mutfağa yemek hazırlıyorum çocukları doyuruyorum. bi bakıyorum ev yine dağılmış
kızım ve eşim çok dağınıktır. sonra eşim geliyor yemek yiyip ortalığı toplayıp çay götürüyorum falan saat 9-10
oturuyorum biraz sonra çocukları uyutup ev işine geri dönüyorum işte çamaşır ütü gibi işler bizim dolaplar çekmeceler ççok dağılır sanırım ailecek dağınığız :) hergün onlarlada uğraşırım ev büyük 3+1 işi hiç bitmiyor inanın. ayda bir temizlikçi gelir ama bize 2 günden fazla dayanmıyor temizlik.
lavabo tuvalet banyo temizliğini sık yaparım hijyen açısından
kendime hiç vaktim kalmıyor bazen çocukları uyuturken bende uyuyup kalıyorum oğlum gece çok sık uyanıyor yarım saate bir
uykusuzluktan hasta olmaktan korkuyorum. bazen banyoya bile giremiyorum istediğim zaman
bi cumartesi anneme giderim bi cumartesi günüm yada gezmem olur oraya giderim
pazarlarıda genelde ev işi ütü çamaşır işiyle uğraşırım
bu arada eşim sabah 8 ,30 gbi igider akşam 7-8 gibi gelir
zerre kadar yardımı olmadığı gibi dağınıklığıyla ömrümü yer :)))
bazen çok yorulunca diyorumki evde mi otursam
ama bi kaç sene sonra çocuklar büyüdüğünde ihtiyaçları arttığında cevap veremezsem üzülürüm bide insanın kazandığını harcaması istediği zaman istediğini alması kadar güzel bişey yok :) ben evde yapamam ya sıkılıyorum o yüzden ücretsiz izin bile kullanmadım evde bunaldım kaç ay :)

ay çok uzun oldu hakkınızı helal edin

Desteğe ihtiyacım var.Çok üzgün ve keyifsizim.Çocuk getirmek bi dert olmaması başka dert.Ben de 1.5 yıllık evliyim çalışıyorum.Çocuk sahibi olmak istiyorum ama iş garantim yok çocuğu bırakacak yerim yok diye riske atıp çocuk yapamıyorum. Sadece eşimle uzaktan çocuk seviyoruz.Kıymetini bilin beterin beteri var.Garanti işleriniz eşinizn iyi bir işi varsa bu mutluluktan mahrum bırakmayın kendinizi

okurken bile insan yoruluyor sen bu ritme nasıl dayanıyorsun Allah kolaylık versin canım ya. gece uykun biraz düzene girse en azından vücudun dinlenir eşinin de destek olması lazım ki sen biraz nefes alabilesin
gerçekten çok zor durumdasın oğlun gündüz çok mu uyuyor acaba gece o kadar sık uyanıyor

İnşallahhhhh:)))
Arkadaşının durumunu okuyunca çok duygulandım.. Ayyy hemen ağlayasım geliyor her şeye..
Burada doğum hikayelerini okudum bir kere.. Nasıl içlendimmm sanki kendim doğum yapıyorum o anda...
Ben çok ağlıcam doğumda galiba....

Çok konuşuyorum ben bebeğimlee:))))
Ben de dört gözle bekliyorum hareketlerini hissetmeyi..
Ne zaman hissederim ben? Kaçıncı ayda başlıyor:)

Ayy keske benimde bi oglum olsa hayirlisiyla da bende boyle konussam:)
Benim abim olmasini cok istrrdim o yuzden canim ilk cocugumu erkek istiyorum insallah; ))

Aynen oyle canim ama ev hanimlarina sorsan biz ne is yapiyoruz ki oturup oturup geliyoruz )))
Yani benom konustuklarim boyle söylüyor ayrica en iyi anne onlar en iyi ev hanomligi en guzel yemeklet onlarfa))

Valla robottan bi farkım kalmadı diyebilirim canım sağolasın
gece uykusu beni bitiriyor zaten
yok gündüz fazla uyumuyor hatta öğlene kadar hiç uyumadı
sürekli emmek istiyor gece
böyle giderse bir yaşından sonra azaltmayı düşünüyorum emzirmeyi ama onada kıyamıyorum.
nefes alamıyorum bide kvler altımda oturuyor bide akşam ona uğrarız hergün 15dk uğramsam hemen sorar niye gelmessiniz diye bende sussun diye giderim sormaz ne haldesin die
inan doğumdan beri saçımı boyatamadım ya beyazlarım artmış. Allahtan kapalıyımda örütünün altından belli olmuyor
kızımda çok eziyetli sürekli ilgi istiyor kıskanıyor bayada kardeşini
eşimi hiç sorma yemek hazırlarım yada bulaşık evde çocuk ağlar bi bakarım eşim elinde telefonla uğraşır çocuğa sus sus diyor sanki çocuk susacak
sorumsuz baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…