Allah yardımcın olsun.. İşin zor...selam kızlar
bende bir okulda memurum
5,5 yaşında kızım ve 7,5 aylık oğlum var
3 saat süt iznim var
sabah kullanıyorum tamamen
kzım anaokuluna gidiyor öğlen grubunda
sabah 1 saatte müdür idare ediyor sadece öğleden sonra gidiyorum mayısa kadar böyle anlaştık bakalım sonra nasıl yapcaz.
çok iş olmuyo okulda bazen 4 gibi çıkıyorum
çok yorucu olmuyo ama evde canım çıkıyo resmen
sabah eşimi gönderdikten sonra evi topluyorum çocukların kahvaltısını yediriyorum biraz ilgileniyorum bi bakıyorum saat 11e gelmiş
bulaşıkları halledip oğlumun çorbasını hazırlıyorum
onu uyutuyorum kendim hazırlanıyorum kızımla çıkıyoruz. bakıcım eve geliyor yarım günlüğüne sonra tam güne geçincede gelicek.
sonra eve geliyorum oğlumu emzirip doğru mutfağa yemek hazırlıyorum çocukları doyuruyorum. bi bakıyorum ev yine dağılmış
kızım ve eşim çok dağınıktır. sonra eşim geliyor yemek yiyip ortalığı toplayıp çay götürüyorum falan saat 9-10
oturuyorum biraz sonra çocukları uyutup ev işine geri dönüyorum işte çamaşır ütü gibi işler bizim dolaplar çekmeceler ççok dağılır sanırım ailecek dağınığız :) hergün onlarlada uğraşırım ev büyük 3+1 işi hiç bitmiyor inanın. ayda bir temizlikçi gelir ama bize 2 günden fazla dayanmıyor temizlik.
lavabo tuvalet banyo temizliğini sık yaparım hijyen açısından
kendime hiç vaktim kalmıyor bazen çocukları uyuturken bende uyuyup kalıyorum oğlum gece çok sık uyanıyor yarım saate bir
uykusuzluktan hasta olmaktan korkuyorum. bazen banyoya bile giremiyorum istediğim zaman
bi cumartesi anneme giderim bi cumartesi günüm yada gezmem olur oraya giderim
pazarlarıda genelde ev işi ütü çamaşır işiyle uğraşırım
bu arada eşim sabah 8 ,30 gbi igider akşam 7-8 gibi gelir
zerre kadar yardımı olmadığı gibi dağınıklığıyla ömrümü yer :)))
bazen çok yorulunca diyorumki evde mi otursam
ama bi kaç sene sonra çocuklar büyüdüğünde ihtiyaçları arttığında cevap veremezsem üzülürüm bide insanın kazandığını harcaması istediği zaman istediğini alması kadar güzel bişey yok :) ben evde yapamam ya sıkılıyorum o yüzden ücretsiz izin bile kullanmadım evde bunaldım kaç ay :)
ay çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Çocuğu olan herkes devlet memuru değil ki canım ya...Desteğe ihtiyacım var.Çok üzgün ve keyifsizim.Çocuk getirmek bi dert olmaması başka dert.Ben de 1.5 yıllık evliyim çalışıyorum.Çocuk sahibi olmak istiyorum ama iş garantim yok çocuğu bırakacak yerim yok diye riske atıp çocuk yapamıyorum. Sadece eşimle uzaktan çocuk seviyoruz.Kıymetini bilin beterin beteri var.Garanti işleriniz eşinizn iyi bir işi varsa bu mutluluktan mahrum bırakmayın kendinizi
İnşallahhhhh:)))
Arkadaşının durumunu okuyunca çok duygulandım.. Ayyy hemen ağlayasım geliyor her şeye..
Burada doğum hikayelerini okudum bir kere.. Nasıl içlendimmm sanki kendim doğum yapıyorum o anda...
Ben çok ağlıcam doğumda galiba....
Çok konuşuyorum ben bebeğimlee:))))
Ben de dört gözle bekliyorum hareketlerini hissetmeyi..
Ne zaman hissederim ben? Kaçıncı ayda başlıyor:)
Allah yardımcın olsun.. İşin zor...
Okulda kadrolu musun yoksa sigortalı mı?
Valla robottan bi farkım kalmadı diyebilirim canım sağolasın
gece uykusu beni bitiriyor zaten
yok gündüz fazla uyumuyor hatta öğlene kadar hiç uyumadı
sürekli emmek istiyor gece
böyle giderse bir yaşından sonra azaltmayı düşünüyorum emzirmeyi ama onada kıyamıyorum.
nefes alamıyorum bide kvler altımda oturuyor bide akşam ona uğrarız hergün 15dk uğramsam hemen sorar niye gelmessiniz diye bende sussun diye giderim sormaz ne haldesin die
inan doğumdan beri saçımı boyatamadım ya beyazlarım artmış. Allahtan kapalıyımda örütünün altından belli olmuyor
kızımda çok eziyetli sürekli ilgi istiyor kıskanıyor bayada kardeşini
eşimi hiç sorma yemek hazırlarım yada bulaşık evde çocuk ağlar bi bakarım eşim elinde telefonla uğraşır çocuğa sus sus diyor sanki çocuk susacak
sorumsuz baya.
Zaten erkekler babaya kızlar anneye düşkün olurmuş:)))valla ben çok anlayışsız çıkmıştım 5. ayındaydı ilk hissettiğimde:) pıt pıt yapıyolar önce anlamak mümkün diiil ki ne bilem oğluşumun tekmesi olduğunu ama zamanla ben burdayım diyor emin ol çok kuvvetli oluyo o tekmeler bende şimdi totosuna pıt pıt yapıyorum ödeşiyoruz
ama ikinci hamilelikte daha kolay anlaşıldığını okumuştum acele etme yani 5. ayından sonra bi çikolata aç uzat ayaklarını kanepeye hemen pıt pıta başlıyolar :)
doğum hikayelerini oku ama doğum videolarını izleme kesinlikle tavsiye etmiyorum( normal doğum istiyorsan)
duygusal olmak hamileliğin ilk şartıdır bolca ağla salya sümük ol hepimiz geçtik o yollardan :)
bu arada o arkadaşımın kızı babasına resmen aşık anneyi takmıyo o zamandan belliymiş galiba :)
Bana da fikir vermiş oldun..sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
kadroluyum canım
diğer devlet dairelerine göre rahatım
okul evimin arkasında
5dk da gelip gidiyorum
müdürüm ve müdür yardımcım çok anlayışlılar sorun olmuyo biçok şey
ve çok iş olmuyor
özellikle yazı iple çekiyorum :)
geçen sene yıllık izin bile kullanmadım bu sene doğum sonrasında kullandım.
çok şükür benim eşim yemek olmasa ugrastırmaz beni arar bi pideci filan idare ederiz:) çocuklada ilgilenir tüm yük sende olunca nereye kadar götürecen insan bi nefes almak istiyor ya bende yaklaşık bir yıldır saçımı kestirmemiştim o geldi şimdi aklıma geçen hafta hallettim şükür :)
kayınvalide yakınmış aslında ara sıra bıraksan çocukları bakmaz mı
kızının kıskanması çok normal bir zamanlar tek başınaydı şimdi iki kişi oldular senin ilginde bölündü.. ama alışır ve herşeyden çok benimser ablası olduğu için oğlun çok şanslı
Zaten erkekler babaya kızlar anneye düşkün olurmuş:)))
1 ay sonra ufak vuruşlarını hissedicem desene:))
Çikolataya da tepki veriyorlar desene:)))
Ben de çikolata yememeye çalışıyorum çünkü kilo yapıyor :/
Her sabah pekmez yiyorum :) Kan yapıyormuş. Keçiboynuzu pekmezi :)
Doğum videolarını izlemiyorum. İzlersem normal doğumdan vazgeçmekten korkuyorum :/
Dizilerde öyle zor gösteriyorlar ki o sancıları falan tövbeee hiç durmuyor sanki sancııı....
Senin normal mi olmuştu? :)
bakmıyor canım hasta oluyo öyle zamanda :)
aman ya Rabbi ya:) Allahım yardım etsin sana
Azcık acıyor dimi çok acımıyortatlıcıydı bizimki :) pekmez ye çok iyi gelir kan ilacından bin kat iyidir bide balık yağı hapı veriyorlar bence bolca balık tüket daha iyi kilodan başka bir işe yaramıyor..
normal oldu çok şükür sıkıntılı olmadı benimki epidural istedim o olmadı sadece oda olsaydı acısız olacaktı :)
ben şimdi bile doğum sancısı çeken birini görsem tv de kanal değiştiriyorum insanın psikolojisi bozulur o ne yaa
Allah razi olsn verir. o yemek yapar bazen ben salatayi. bazen ben yemek yaparm o cacigi vs. duzenlidir. derli topludur. mesela ben ondan erken cikarm. ve o yatagin uzeri ortulmeden cikarsa evden rahatsiz olrm. iyi bilir. dha hic yatagi toplamadan ciktigini gormedim. bazen uyarir beni hayatim surayi supursen vs diye. tatli dilledaha hic kizmadi boyle bir konuda. utu yapmasam hic sesi cikmaz utuler. tek takintisi tezgah ustunde birakilan kirli bulasik. yikamayacaksan bile kirini akit sicak suyla der :) bi de kiyafetleri her daim temiz olmalidir Paşanın :)
dicez dicez çok yakındır bak gör sen başka daha neler dicez:)
Azcık acıyor dimi çok acımıyor
Ben doğumdan sonraki dikişten korkuyorum. Hani onu uyuşturarak mı yapıyorlar? O zaman acımıyor mu?
Bazıları diyor ki bebeğini hazırlarken izliyorsun, o zaman dikiyorlar. Hiç fark etmiyorsun diyorlar:)
vallaa cnm neden bilmiyom ama çok umutsuzum sanki hiç anne olamayacakmışım gibi me geliyor.belkide hayata pozitif bakamadığımdan belkide gereken teslliyi hiç alamamam dan aman bende pek karamsar çıktım de mi :) allahım sizden razı olsun bana arkadaşlığınızı verin destek olun başka bişe istemiyom çünkü manevi anlamda çok açım
Doğru diyorsun canım :)valla ben bebeğin hazırlandığını görmedim onu hemen başka bir yere alıp giydiriyorlar sonra uyuşturup dikiveriyolar :) dikiş kısmı acımıyor canım sıkıntı edecek bişi yok uyumuştum ben zaten :)
doğumda Allah yardım ediyor emin olki yoksa kimse dayanamazdı... ikinci çocuk ve üstünü kimse doğurmazdı yani :)
çok acımıyor bolca dua et hem ruhen hazırla kendini hemde rahatla şimdiden...
Doğru diyorsun canım :)
İnsan zaten bir şeye kendini hazırladığında daha güçlü oluyor..
Ben göz kapağımdan ameliyat olmuştum. Şimdi nasıl korkmamışım diyorum :)))) Bi de uyutmadan sadece uyuşturarak yapmışlardı. Her şeyin farkında oluyorsun :) Doğum da böyle bir şey sonuçta:) Ben o gücü kendimden buluyorum. Hem bebeğime kavuşma heyecanından pırt diye doğururum inşallah :)))
Ya dün televizyonda bi müzik çaldı. Biraz oynadım. Acaba bi zararı olur mu bebeğime:) Salladım bayağı
umutsuz olma kesinlikle Allahtan hayırlısını dile inşaallah olur canım öncelikle düşünceni değiştirmelisin.. insanın her zaman hayatı güllük gülistanlık geçmiyor tabiki bazen karamsar olucaz ama bazennn... o da bir süre sonra geçecek emin ol ki anne olunca bu yazdıklarına ve şu anki ruh durumuna çok güleceksin neden bu kadar üzmüşüm kendini diyeceksin...
ben inanıyorum teyze olucaz :)
inşallah cnmm inşallah valla sabah sabah mutlu oldum :) yüzümü güldürdün Allah sizlerden razı olsun umarım bende inanıcam inşallah bende hamileyim diye burdaa sizlerle paylaşıcam inşallaahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?