çalışan kadınların ortak sorunları..

Feyza hanim
Sizin mantiginiza gore kafinlarimiz calismasin
Ee o zaman kadin ebe olmasin
Kadin hemsire kadin doktor kadin polis olmasin
Ya bu nasil bir cahilliktir azicik okuyun ya..

Keske guvenebilecegin biri olsa. Çünkü ben anahtari birakip gidiyorum eve gelince miss :) insan evde temizlikciyle olunca yine yoruluyo en iyisi kacmak evden. Zaten bi haftasonumuz var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Feyza hanim
Sizin mantiginiza gore kafinlarimiz calismasin
Ee o zaman kadin ebe olmasin
Kadin hemsire kadin doktor kadin polis olmasin
Ya bu nasil bir cahilliktir azicik okuyun ya..

onlara karsi saygisi var, demis ya belirli meslek gruplari diye :). Yani isi dusunce gidebilecegi kadin doktor hemsire olabilir. Onlar calisabilir canim.

keske, ama hemen hemen mumkun deyil.

onlara karsi saygisi var, demis ya belirli meslek gruplari diye :). Yani isi dusunce gidebilecegi kadin doktor hemsire olabilir. Onlar calisabilir canim.

Ayy lutfetmis feyza hanim:))
Kendisi calisma ve sosyal politikalar bakani galiba:))))
Sorsan o ne der acip bi kitap okumaktan aciz ama her konuda fikri var masallah:)
Bosuna demeis atalarimiz
ALLAH CAHILIN BILMISINDEN KORUSUN diye..

siz çalışmaktan şikayetçisiniz bende evde oturmaktan inan evde oturmak daha zor... belki yorucu tempoda bir hayat geçiyor ama hiç değilse boş boş evde durmuyorsunuz paranızı kazanıyorsunuz sigortanız oluyor. ve koca gün evde kalmayıp insan yüzü görüyorsunuz zaman geçiyor yaptığınızın karşılığını alıyorsunuz eşinize destekçi oluyorsunuz herşeyden önemlisi kendinizin bir çalışma hayatı oluyor daha değerli hissediyorsunuz. bekarken çalışıyordum hep evlenince çalışmayacağım bıktım derdim evde oturunca anladım.. şimdi 7 aylık hamileyim kızım büyüsün inşallah çalışmak istiyorumm.. bu zamanda bir bayanın ihtiyacı olmasa bile çalışması gerekiyor bence....

Bir meslegim var, calismiyorum izindeyim. Çalışırken pestilim cikardi yataga zor atardim kendimi, keske calismasam derdim.simdiyse sıkılıyorum evde oturmaktan. Ama sartlarim musait oldugu icin bebisimi biraz buyutene kadar calismayi düşünmüyorum. Belki daha uzun süre de calismam, cunku benim icin onemli olan illa calismak degil, ihtiyacim oldugunda bir meslegimin oldugunu bilmek. Bir Kızım olsa onu tüm desteğimi vererek maddi manevi ilimlerle donatmak isterim, illa çalışsın diye degil, ihtiyac gorurse calissin diye, okul hayatinda iş hayatinda görmüş geçirmişlik sahibi olsun diye. Gerçek şu ki ev disindaki hayat insani yorsa da, ,kendisinden bir seyler göturse de,para disinda cok sey katiyor.

Son düzenleme:

Turkiyede devlet memuruysaniz hele isinizi kaybetmeden iki yila kadar izin kullanabiliyorsunuz bu cok guzel birsey. Yerinizde olsam aynini yapardim. Bende cok zorlandim
Kizim kucukken ama iyiki isimi birakmamisim o zaman. Cunku hersey olup gidiyor ama zor ama kolay.

Ne kadar güzel konusmussunuz. . Bende aynen böyle düşünüyorum. Ihtiyacim olduğunda calisabilecegim bir meslegimin olmasi bana güç veriyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bazı arkadaşlar evhanımlığını öve öve bitirememiş ,hiçççç katılmıyorum öğretmenim ,çalışmayı çok seviyorum evime ,çocuğumada zaman ayırıyorum ayrıca çocuğum kültürlü ve çalışan bi anneden çokk mutlu eşimde öyle 12 yıllık evliyim bi gün bile evim dağınık olmaz ,komşularım takdir eder evin nasıl temiz diye ,niye işi olmayıp çalışmayanlar çalışanları sanki ezik köle gibi görüyo kendi paramı harcamaktan ,ipekyoldan pier cardin giyinmektende çok mutlu oluyorum çalışmasam bu kadar kolay alamazdım heralde sözkonusu para değil inşanın kendine güvenmesi zaten....

Son düzenleme:
çocuğum yok, eşim de ev işleri konusunda sağolsun yardımcı olur. ama bazen 1 günlük boş vakte, kendi kafamı dinlemeye, kimseyle konuşmamaya ve sadece tembellik yapmaya o kadar ihtiyacım oluyor ki. bazen evlilik konusunda acele mi ettim diyorum, ama eşimi de çok seviyorum ya yok yok, böyle düşünmemeliyim.

Merhaba Arkadaşlar, öncelikle hepinizden ÖZÜR DİLİYORUM belki bazı söylemlerim maksadını aşmış olabilir. ama ben bu yorumları yapmadan önce bazı arkadaşlar ev hanımlarını küçümseyici şeyler yazmıştı onlara cevap olarak yazdım, hem yeniyim burada, belki de böyle bir giriş yapmak istemezdim.
mesela (bir arkadaş işe yaramamsktan bahsetmiş, sanki ev hanımları işe yaramıyormuş gibi,devamında biri kıç büyütüyorlar demiş, biri koca parasını çatır çatır yerim falan filan. ki kocadan para almayı bu kadar gurur yapmayı da anlamıyorum)
Ayrıca Konu başlığınız şu ÇALIŞAN KADINLARIN ORTAK SORUNU... Okudum epey bir bölümünü, hepiniz müteaddit sorunlarından bahsetmişsiniz
ama ben kendimce en ehhemmiyet arz edenleri sayayım
1-BİRÇOĞU DEMİŞ Kİ UYKUMU ALAMIYORUM HER SABAH UYKUSUZ GİDİYORUM
2-BİRÇOĞU DA ŞÖYLE DEMİŞ " EVE GEÇ GELİYORUM, GELMEMLE BİRLİKTE HURRA MUTFAĞA KOŞ YEMEK YAP EV YAPTIĞINI İŞİ FALAN DERKEN YORULUYORUM
3-BİRÇOĞU DA "KENDİMİ ÇOCUĞUMA İYİ ANNELİK YAPAMIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM, ÇÜNKÜ İŞYERİNDEYKEN ONUN EVDE BENSİZ NASIL OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM"
4-YEMEKLERİ BİR GÜN ÖNCEDEN YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM, EVE GELİNCE ISITIYORUM, EĞER YEMEĞİ BİRGÜN ÖNCEDEN YAPMAMIŞSAM ATIŞTIRMALIK ŞEYLER YİYOPRUZ"
5-EŞİMLE İKİ ÇİFT KELAM BİLE EDEMİYORUM , O KADAR YORGUN OLUYORUM Kİ İŞLERİ BİTİRDİKTEN SONRA YATAĞA YAPIŞIYORUM"
6-BİRTEK HAFTASONUM VAR O DA ÜTÜ GÜNÜM, YA DA MİSAFİRLİK, YİNE OLMUYOR
7-ÇALIŞIYORUM KAZANIYORUM AMA EŞİM PARAMA KARIŞIYOR
8-BEN DE ÇALIŞIYORUM, AMA EŞİM BANA HİÇ YARDIM ETMİYOR, EVE GELİR GELMEZ UZANIYOR KANEPEYE DOĞRU TV NİN BAŞINA
9-ÇALIŞIYORUM İKİ ÇOCUĞU KREŞE VERİYORUM , TEMİZLİKÇİ ÇAĞIRIYORUM BANA HİÇBİRŞEY KALMIYOR..
10-BAKICI TUTMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA GÜVENEMİYORUM ACABA İYİ BAKAR MI DİYE

VS.....Mükerreren bunlar söylenmiş

Ben de diyorum ki çalışan kadınlar hem işte çalışıyor hem de eve gelince ev hanımı gibi ev işleriyle uğraşıyor. YANİ EV HANIMLARINA GÖRE 2 KAT DAHA FAZLA YIPRANIYORLAR. buna karşılık ne muamele görüyorlar(birçok arkadaş yazmış daha fazla değer verilmiyor bizlere diye, inanmıyorsanız önceki sayfaları okuyun)kocaları onlara madalyamı veriyor ? hayır,üstüne üstlük belki de eleştiriyorlardır sen benle ilgilenmiyorsun , çocuklarla ilgilenmiyorsun ev işleriyle uğraşmıyorsun tarzında. (çoğu arkadaş bunu da demiş , yalansa) yalan deyin. Yani her durumda erkek sadece çalışıyor, ama kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleriyle de uğraşıyor. boşa yıpranıyor yani. ayrıca hem de psikolojik olarak kendini hem yarım eş,yarım anne hissediyor(bazı arkadaşlar yazmış okudum)
kocalarınıza sorun lütfen çalışan kadının tek artısı ne diye ? size verecekleri tek bir cevap var "PARA".. belki de şaka yollu ben işi bırakacam deseniz kabul etmeyecekler (birçok arkadaş bunu da demiş, demek ki size eve para getiren bankamatik gözüyle bakıyorlar)
şunu da söyleyeyim çalışmak zorunda kalan yani zaruriyet sebebiyle çalışan kadınlara sonsuz saygım var. Ayrıca bir arkadaş bazı meslek grupları lafı biraz açmış, burdan ona teşekkür ediyorum.. yani demek istediğim kadın çalışıyor ama yine bir kıymet görmüyor çünkü eşi onu ne tam bir anne olarak görüyor ne de tam bir eş. Çünkü adam eve gidiyor yemek hazır değil, elbiseler ütülü değil, biraz ilgi bekliyor ama kadıncağız ne yapsın eve yorgun geliyor.burada suç sizin değil "ÇALIŞAN EŞ İSTEYEN ERKEK, HANIMINA YARDIM ETMELİ ARKADAŞ" YOK ÖYLE HEM PARA GETİRSİN HEM EV İŞİ YAPSIN HEM KADINLIK YAPSIN.ÇÜNKÜ KADIN DA EVE YORGUN ARGIN GELİYOR. MAALESEF ERKEKLER ÇALIŞAN KADINLARA YARDIM ETMİYOR.böyle olunca ben çalışan kadınla evlenmek istiyorum diyen erkeklere çok kzııyorum çünkü onlar" köle"arıyor. o erkekler kadınları resmen sömürüyorlar ben buna kızıyorum

çok güzel bir analiz yapmışın arkadaşım..tamamen katılıyorum..çalışan ve yaklaşık bir yıllık bir evli bir kadın olarak eşlerini köle gibi gören erkekleri Allah ıslah etsin, başka bişey demiyorum...

bu arada önceki yorumları okumadım..biraz önce biraz göz attım baya su götürmüş konu..ee ben de eksik kalmayım baarih..
-Bence çok yorucu bir mesleği olmayan kadın çalışmalı..Ancak maddi problemleri yoksa ve eşi adil-hakperest biriyse çalışmayadabilir.
-Çalışan kadın ev işlerinde eşinden destek almalı, eşi destek vermiyorsa parasını asla eşine vermemeli gerekirse o parayla gündelikçi tutmalı.
-Hem çalışıp hem de 4-4lük ev hanımı olmak evet mümkündür ama erken yıpratır..Bir kadın işi dışında tüm enerjisini ev işlerine harcayarak kendine yazık eder ve gerçekten anlayışlı olmayan bir erkek de asla onun bu çabalarını takdir etmez..Hatta klasik odun bi çok erkek üstüne üstlük bi de söylenir, kendine bakmıyosun, benle ilgilenmiyosun vs vs..
-Yani aslında her şey adam gibi bi eşten geçiyo..Gerçekten anlayışlı bir eş karısı çalışsa da çalışmasa da onu yıpratmaz..Eş anlayışsızsa çalışmak zorundalığa dönüşür mihnet etmemek için..
Neyse gece gece içim şişti..
Hasılı Allah yardımcımız olsun bacılar :)))

evet çokta gzüel zman geçiriyorum ve herşeye yetişiyorum
malum akşama kadar evde oturup işleirni yetiştiremeyen ev hanımlaır oldugu gibi,
çalışıp herşeye yetişen bayanlarda var...

mesela evdeyken hiç nete girip kk da takılmıyorum

aynen evet hafta içi çok yoruluıyorum ama akşamları evim daha derli toplu oluyor çocuklarla belkide bütün gün ayrı kalmanın verdiği suçluluk duygusuyla daha kaliteli vakit geçiriyoruz evet çok ama çok yoruluyorum uykusuzum genelde ama mutluyuım ben 5 sene evde de oturdum o zamanki halimide biliyoırum tabi kişiye göre değişir ev hanımlığı ama evde bendaha bir uyuşuk oluyorum ya

aynen ben de her işime ytişiyorum.
temizliğim de yemeğim de ütüm de tamamdır hep.
çalışan kadınları eksik kadın eksik anne olarak göstermek isteyenlere de çok kızıyorum kusura bakılmasın.!,
benim ev hanımı komşularım bana hep derdi sen daha rahatsın evde iş bitmiyor diye.
bitmez tabi evde iş:))kadın 10 da 11 de kalkıyordu.evde olduğum zamanlardan biliyorumm.
ben akşamları işten gelir oğlumu parka götürürdüm.kadın çocuğunu hiç çıkarmazdı dışarı vs. vs.
bunlar müstakil örnekler.her ev hanımı böyledir diye bir kaide yok.
her çalışan kadın da yarım kadın,ezilen kadın,eksik anne diye bişey yok.
Çok şükür herşeye yetiştim bugüne kadar.
annem 2 sene hasta yattı.onun evinin temizliğine de yetiştim,hastane de başucunda da durdum.çorbalarını da taşıdım vs.vs.
insan isterse herşeyi başarır.
alnımızın teri ile hem iş hem ev hayatımıza hem de evlatlarımıza emek harcıyoruz.
emeğimiz de fedakarlıklarımız da hizmetlerimiz de çoktur.
TAkdir eder yüce Rabbim inşallah,kullar bilmese de ...

Son düzenleme:

ayyyynen. Allah yardımcınız olsun sizin de.
ben de böyle bazı ev hanımlarının çalışan kadına ezik, yarım, işbilmez muamelesi yapmalarına gıcık oluyorum.
ben evli, çocuklu, çalışan, deli gibi yorulan, akşamları ayak sızısından ağlayan, bebişini kucağından hiç indirmeyen, gece her emzirmeye kalktığında yüzünde güller açan bir kadınım. öyle yüce, ulvi kadınsı duygularım, iş çekip çevirmelerim de yoktur. bazen ben de çok çok şaşırıyorum kendi halime. baba evinde el üstünde tutulup, çay bile demlemezken şu koşturan hallerime şaşırıyorum ama hiiiiç bir işimden, gezmemden, anneliğimden, evlatlığımdan da geri kalmıyorum.

bir kere, en önemlisi ben eşim, kaynanam, kayınbabam beni takdir etsin, kıymetimi bilsin diye çalışmıyorum. bunu dert eden arkadaşlar olmuş. benim hayattaki duruşum budur. bunca sene babam anam beni bunun için okuttu, ben de Allah'tan bir mani gelmedikçe hiçbir gün "çalışmasam mı" diye düşünmedim. ben hayata karışmayı, üretmeyi, öğrenmeyi, yeni insanlar, ortamlar tanımayı, ilişkiler kurmayı seviyorum ve parayı çalışmanın tek önemli unsuru olarak görmüyorum. kocam bana, ben para getiriyorum diye değer verecekse, gitsin atm ile evlensin. para benim Allah'a şükür. sağlığa harcatmasın Rab'bim. kimseden özel bir ilgi beklemiyorum, çünkü bence her birey çalışıp, üretmeli ama tabi eşler destek olacak, ev işi, çocuk büyütme konularında o ayrı :)

O kadar güzel yazmışsınız ki
İş hayatında neredeyse 20. yılım olacak
Çocuğum yok o yüzden çocuk konusunda kimseye bir şey diyemem
Ama yetişilmiyor, olmuyor, çalışan kadın eksik kalıyor laflarına asla inanmıyorum
Bu işler biraz program meselesi, yakınmak değil de şükür işi
Sabahları 6 da kalkıyorum ilk iş pencerelerimi açarım, evden çıkana kadar havalansın diye
Hazırlanırken ortada dağınıklık varsa kaldırırım
Çöplerimi toplarım giderken atmak için
Her hafta sonu yemek programı yapıyorum, en az üç dört çeşit yapıp atıyorum dolaba
Hafta içi yanına birşeyler ilave edip kuruyorum soframı, buzluğumu etkin olarak kullanıyorum
Kaideli yemek de yaparım, hafta sonu keyif sofraları da düzenlerim
Akşam eve gelince duştan önce banyoyu elden geçiririm
Erkekler bu faaliyetleri çok anlamayabiliyor ama dert etmiyorum
Çalışmanın verdiği güven olmadan yaşayamam, çalıştığım için bankamatik gibi hissetmedim kendimi hiç, paramın sahibi benimdir, ortak harcamalardan sonra ne yapacağıma ben karar veririm. Annemde çalışan bir kadındı bir yerimiz eksik kalmadı.
Kadınları çalışmaktan soğutmaktan için ortaya atılan şeyler bunlar diye düşünüyorum

Katılıyorumm.. Etrafımdaki Çalışan bütün kadınlar şikayetçi hallerinden.. Henüz evli, çocuğu olan çalışıp da şikayet etmeyeninden görmedim..

Her zaman söylemişimdir.. Çalışıp hem eve, hem eşe, hem çocuğa, hem alışverişe.. Herşeye yetişebilenlere çok özeniyorumm.. Allah çalışan bayanlara güç kuvvet versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…