çalışan kadınların ortak sorunları..

Aksine ben calisan kadini sansli görüyorum. Her ne kadar yorulunsada calismak insana ayri bir guven verir.kendi parani kazanma ayri bir keyif. Sonra sosyal hayattan kopmuyorsun sosyal guvencen var.erkeklerin calisan kadini ezdigini düşünmüyorum zaten ezildigini hisseden kadin boşanir yani maasi var kendine yeni bir hayat kurar cekmek zorunda degil.

Aslında konun açılış tarihi eski ama konu güncel bir konu.Şimdi birileri çalışan kadınnın sıkıntılarından dem vurmuş başkası çalışmayan kadın rahattır demiş.Bu aslında kişilere,yapılara,hayat arkadaşlarına ve bulunduğu şartlara göre değişir.Kimi vardır çalışıyordur ama bütün gün oturuyordur eve de gelince ya temizlikçi vardır ya eş çok yardımcıdır.Kimi vardır ev hanımıdır.Eşi hizmetçi gibi görüyordur,çoluk çocuk kaynana milet....hiçbir sosyali yoktur.Yani bu dediğim gibi duruma ve şartlara göre değişir.
Sen kendi bakış açından,kendi çevrenden,kendi evlilikle ilgili ve çalışan kadınla ilgli fikirlerinden yola çıkarak anlatmışsın ama,her çalıan kadın isteyen erkek sırf paradan dolayı istemez.Eşlerinin paralarına harcamalarına karışmayan,ama bir kariyeri olsun,üreten biri olsun sosyal bir insan olsun diye çalışan kadın tercih eden insanlar var.
Her evlilikte kocaya hizmet etmek,çocuk büyütmek fasulye ayıklamak değildir.Genelleme yapıyorum,herkesi aynı kefeye koymuyorum ama çalışan anneler çocuk gelişimi konusunda daha bilinçli ve daha aktifler.Ev hanımlarından da böyle olan vardır ama genel durum bu.
İnan bana ütü yapmak,evi temizlemek,yemek pişirmek börek açmak,dolma sarmak bir evlilikte yeterli olmuyor.Onlar o kadar basit ve çözülebbilir şeyler ki.Önemli olan bir konuyu bir fikri tartışabilmek.Masaya yemek koyarken gülebilmek.İşiyle ilgili fikir analizi yapabilmek.Knedi yapamıyorsa temizlikçi tutuyor yaptırıyor insanlar.Pişiremiyorsa yapabidiğini yapıyor,gidiyor alıyor.Önemli olan bir evliliğin gerektirdiklerini yapabilmek.Bu da kocaya HİZMET değil.Eşimdir canımdır ciğerimdir ona yardımcı olabiliyorsam,bir ütü yapmak,yemek pişirmek birlikte birşeyler yapmak bana göre hizmet değil,paylaşımdır.
Her insan da sırf para için çalışmıyor.Okumuştur,dirsek çürütmüştür,bir ideali hedefleri vardır çalışır üretir.
O yüzden ne kimse çalışan kadın şöyle demeli,ne de kimse çalışmayan kadın böyle demeli.Kimse de taş taşıyıp evini çöp götürmüyor.Herşeye yetebilen nice kadınlarımız var.

Son düzenleme:
bende çalışan bi anneyim..
ama şartlarım çok iyi çok şükür..
eşim zaten haftasonları oğluma yapışır ben temizliğimi ütümü fln yaparım...
annemle aynı şehirdeyiz ama yol mesafemiz var.
haftaiçi annemde kalıyoruz bebeğim daha 4 aylık yeni bitti doğum iznim 2 hafta oldu...
gündüzde annem bakıyo doğal olarak..
tabi bizim ailece orda kalmamız zor olduğu için eşimle anneme yakın bi daire kiralamaya karar verdik...
kendi evimizi kiraya verip oraya kira gidicez önümüzdeki ay...
ben saadece eve gidip çocuğu emziriyorum..
ev zaten temiz yemek hazır..
kızkardeşim zaten oğlumun delisi hep o uyutuyo..
valla çocuktan önce bu kadar rahat değildim..
şimdi durumum bu..
bi de ısrar ediyolar arayı açma ikiniyede bakarız yalnız kalmasın oğlun diye...
allah herkese kolaylıklar versin...

Valla takdir ettim bu yorumu. Alkış alkış alkış

bendim de var burda cevremde ev hanimlari. Sartlardan dolayi calisamiyorlar, cocujklarla eve tikilmaktan hem kendilerinin hem cocuklarin piskolojileri bozuk, cocuga pata kute indirmeleri de cabasi. Ayrica evime yetisemiyorsam, ki kimse evde olmadigi icin ev kirlenmiyor bile hafta ici, nolmus yani ? Ayrica esim de beni bankamatik olarak gormuyor, cunku kazandigimi istemiyor bile. Her calisan bayanin sartlari rahat olmayabilir, hem evde oturan bayanin sartlari da rahat olmayabilir. Bence herkes birbirine saygi duymali, herkesin secimi kendine. Dertlesiyoruz diye bu dertlerimiz yuzumuze vurulmamali bu sekilde. Sanki neyin zorlugu yok neyin sIkintisi yok ?

Son düzenleme:

Amin canim Allah cumlemizin yardimcisi olsun.ben de oglum icin ayni fedakarliklari yaptim seve seve.hic gocunmadim bir sene sut tasidim ogle aralarinda.oglumu yarim saat gorebilmek icin bir bucuk saat yol teptim sadece gun ortasinda.dahasini saymaya gerek yok bilinen annelik gorevleri.kisacasi calisan bir anne olarak insanustu gayret ve sabir gosterdik gosteriyoruz da.Allah yavrularimizi bize bagislasin kafidir.esimin de beni para makinesi olarak gordugu yok.elele verdik ayri gayri gutmeden ortak harciyoruz ve ev oduyoruz .senelerce okuduysak ayaklarimizin uzerinde duruyorsak evimize esimize hizmet edip evlatlarimiza da bakiyorsak buna saygi duyulmasini beklerim.cektigimiz zorluklarin hice sayilip bir de alttan alta eksik kadin muamelesi yapilmasin lutfen degil mi canim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sagol canim hak verdigin icin.aslinda bu konu polemige acik bu sebeple yorum yapnaktan kacinmistim ama bu eksiklik meselesine yorumsuz kalmak istemedim.gunluk maratonlarimiZ AYNi.calisan kadin programli olmak zorundadie.saatlerle is yapar.bir de cocuk olunca daha da programli olunuyor.calisan kadinlara etiketler yapistirilmasina karsiyim.rahmetli annem de calisirdi.sokaktaki ev hanimlar gun icinde cocuklarina yemek yedirmez salcali ekmek verip sokaga salarlarken annem bize hep yemek hazirlardi.iste bu yuce bir fedakarliktir benim gozumde.ben de gece yemeklerimi yaparim gozumden uyku aksa sa.oglumu mahrum etmiyorum biseyden cok sukur.Allah acisini gosretmesin hep mutlu oksun kafidir.kimsenin takdirini beklemiyoeum gercekten.senelercw okuduk ve namusumuzla hizmet yapiyoruz.elimden geldigi kadar da dogrudan sasmadim .Rabbim katinda takdir gorelim nasipse yeter.

bence en doğrusunu yapıyorsun . kadının ekonomik özgürlüğünün ve sosyal güvencesinin olması önemli .biz sadece dünyaya çocuk yapmak ve bir erkeğe hizmet vermek için doğmuyoruz . bizimde ideallarimiz var . bizde okuduk emek verdik .evde oturmak için mi ?annem ev hanımıydı . bana kesinlikle çalışcaksın yoksa hakkımı helal etmem der hep . bir kadın isterse hem işinde başarılı hem evinde iyi bir ev hanımı oabilir . geçim zor yani . tek maaş yetmiyor . erkeklerin çalışan kız aramasını mantıklı buluyorum . sonuçta nasıl geçincek ?biz evlenirken illa iyi bir işi olsun demiyor muyuz . hani kadın-erkek eşitti . hiçbir kadın çalışmayan bir erkekle evlenmek istemiyor . maaşına varıncaya kadar soruluyor .erkek neden sormasın ki ?hepimiz fellik fellik zengin koca mı arayalım . parası yok diye sevdiğimizden mi vazgeçelim yani . kendinizi ezdirmeyin falan denmiş . hizmetçi tutun deniliyor . kolay mı yani benim imkanlarım kaldırmaz diye ben köle mi oluyorum . yapıyorsam kendi evim için yapıyorum . çalışıyorsam kendim için çalışıyorum . yapan yapıyor . senin gibi örnek kadınlar var önümüzde . demek ki bir kadın herşeye yetişebiliyor eğer isterse . erkektir bakıcak arkadaş demek bana göre değil . şahsen babamdan bile para alırken utanırdım bir yaştan sonra .çok şükür çalışıyorum kimseye muhtaç değilim ..

Aynen canim okuduk gayret ettik birer meslek sahibi olduk ve isyerimizde bizlere emanet edilen gorevi layikiyla yapmaya gayret ediyoruz.issiz de kaldim atanana kadar.ayni sekilde babamdan bi on lira para isteyemezdim.annem rahmetli hep derdi ki okuyun kolunuzda bir altin bileziginiz olsun.bu soz bana kilavuz oldu hayatimda.kiyas yapilmasini rencide edici buluyorum.ana sunu da soylemeden gecemicem.onlarca ev hanimi komsum oldu.cogunlugunu cocuklariyla ilgisini gozlemledim.oyle ahim sahim bir ilgi gosterene elinden tutup sosyal aktivitelere filan goturene rastlamadim.gordugum kadariyla en kolay yaptiklari cocuklari sokaga salmakti.simdi kizacaklar bana ama ilgiden kasit edilen nedir acmak lazim.oyunsa oyun gezmekse gezmek konusmaksa konusmak yemekse yemek hepsine yetisiyorum Allaha sukurler olsun.calisan kadinlarin sorunu pek cok ama bunu calisan calismayan kiyaslamasi yaparak aciklayamayiz.sabahin korunde yollara dokuluyorsam turlu fedakarlik yapiyorsam hayatimdan yeri gelip fedakarlik yapiyorsam biraz anlasilmsk isterim haliyle.bunlarin es gecilip te sadece para icin calisan ezik kole kadin imaji hos deil.

Aynen biz ev hanimlarina birsey demiyoruz ki.ev hanimlarinin bu baslik altinda ne isi var onuda anlamadim.burda konu calisan kadinlar.....

Aynen biz ev hanimlarina birsey demiyoruz ki.ev hanimlarinin bu baslik altinda ne isi var onuda anlamadim.burda konu calisan kadinlar.....

Bunu bende cok belirttim
Sonucta bu baslik calisan kadinlarin dertlesebilmesi icin acilmis
Ama bi ev hanimi gelip buralarda ahkam kesmis
Cok şükür calisiyorum esime maddi olrakta manevi olarakta her türlü destegim.. tasin altina onunla birlikte elimi koyfum bende .. bizimki bir kader birligi .. babamdan para istemeye utanirdim kazik kadar kiz oldum diye.. ama herkesin kendi yaşam tarzi. Güçlü kadin esittir güçlü anne güçlü ailem.
Ev haniminin da yarasi var ki buralarda gocunuyor ...

Neden calisan kiz arayan erkeklere kusur buluyorsun.sen evlenirken çalışmayan bir erkekle evlenir musin?sen sormuyor musun isin ne meslegin ne diye.ayrica erkekler sadece maddi anlamda destek vericek bir eş aramiyor.sosyal kendini geliştirmiş kendi statüsüne yakin bir eş isteyebilir cok doğal. Kendi okumus etmis bir yerlere gelmis cocuklarinin egitimli bilgilu bir annesi olmasini isteyebilir.
Hayir anlamadim ben senin ne demek istedigini.belki adamin maddi durumu yeterli degil olamaz mi? Kadinin ona yardim etmesi kölelik mi?o zaman ev hanimlarinin kocalarida köle. Hayat sartlarindan haberin var mi?helede istanbulda yasiyorsan gecinmek ne kadar zor.kari-koca çalıscak emek vericek anca öle. Calisana değer vermiyorlar demissin.deger vermeyen adam calissin calismasin yine vermez.o zaman o kadının tamam bitti bosaniyorum deyip cikip gitme hakki var.kusura bakma ama yorumlarin sinirimi bozdu.sen önce bir ise gir hayati öğren sonra gel burda ahkam kes.bizde biliyoruz evde yatmayi.yanlis anlasilmasinn ev hanimlarina lafim yok.ama hayatında huc çalışmamış emek vermemis bir kadinin gelipte sizi kole gibi kullaniyorlar sizi bankamatik olarak görüyorlar demesi hic dogru değil. O zaman sende erkekleri bankamatik olarak görüyorsun. ...

Hayir yorumlari cok can sıkıcı. Sabahin köründe kalktim isime geldim.ben mutluyum kime ne ki.Bankamatik olarak görüyorlar mis falan ne cirkin.tek maas yetiyor sanki.ev gecindirmek kolaydi.ne yapmamiz gerek zengin koca mi arayalim anlamadim.ben sevdigim erkege destek vermek isterim ne var ki bunda.hersey ikimiz icin yani...

haklısın canım.
ev hanımı olanlar dört dörtlük kadın ve anne demek mümkün değil.
etrafımızda görüyoruz örneklerini,nasıl çocuk yetiştirdiklerini.
çocuğuna beslenme hazırlamıyor oğlumun sınıfındakiler,görüyorum kantinden alıveriyorlar.
ben de elimden geldiği kadar geceden hamurişini yapıp koyuyorum çantasına.
ben de dört dörtlük mükemmel değilim asla da iddia etmem.
eksiğimiz gediğimizle üzerimize düşen vazifeleri yapmaya çalışıyoruz sadece.
saygı konusuna da katılıyorum.
emeğe saygı duyalım diyorum kısaca...

ev hanımlarına birşey ben de demiyorum.
herkesin yaşam tercihi,mecburiyetleri bir değildir.kıyaslama da yapmamalı bir tarafı da eksik göstermeye çalışılmamalı da.

Aynen yaa. Ben çalışıyorsam eşim icin cocugum icin calisiyorum. Sana ne? Seni irgalayan rahatsız eden ne yani dimi?
Bak simdi ev aldik ins üç yilda bitiyor borcu. Ben calismasaydim esim garibim tek basina alti sene öde babam öde. ..... ayrıca esimin bana kendi lafidir: istersen calismayabilirsin diye.. ama ben itiraz ettim. Bu dunyaya sadece yemrk yapmak cocuk bakmak icin gelmedim. Topluma karismak insanlara faydali olmak ... bunlar brni mutlu ediyor ise yaradigimi hissediyorum. Yazan ev hanimi kendisini cok uyanik zannediyor herhalde. .kocam getiriyor ben yiyorum oh ne ala..
Bende tam tersini dusunmekteyim
Bence tembellik etmedigimiz icin eslerimiz bizi daha cok seviyor..
Goruyoruz sonucta yani.. herşeyden once esim beni güçlü bir birey olarak goruyor ve saygı duyuyor cabama..
Daha dun gece konuşurken bana srn benim icin her turlu fedakarligi yapiyorsun sana ne yapsam az ne yapsam yetmez dedi....
Sabahin altisinda yollara dokuluyorsak elbette var kıymetimizi bilen...

2,5 yıllık evliyim ve henüz çocuk yok akşam saat 19:00 da eve giriyorum ve bu günlerde bahar temizliği gözümde nasıl büyüyor anlatamam hele o camlar perdeler mutfak dolapları bazaların içinde havanalmayı bekleyenler bazen keşke sihirli değneğim olsa diyorum çocuklu olan ve bu tempoda devam eden kadınları tebrik ediyorum hele bide birden fazla çocuğu olanlara şapka çıkarıyorum :)

En azından kiymet bilmeseler bile cekip gitme gücümüz var.ama ev hanimi bunu yapamaz.bir suru kadin esinden siddet gördüğü halde birakamiyor.tutturmus oncelik annelik diye .e zaten calisan kadin hem kendisi hem ailesi icin calisiyor.cocuklara ailesine daha iyi bir gelecek icin calisiyor.ben anlamadim arkadasi takdir edicegine yerden yere vurmuş.

ne zaman çalışan kadın konusu açılsa bir ev hanımı damlar ortalığı bulandırır.
ne isterler çalışan kadından anlamam ,kendi eksikliklerini bizimle mi tatmin etmeye çalışıyorlar ,kendileri de belki çalışmak isteyip de çalışamadıkları için mi .
ev hanımı ya da çalışan farketmez ,bunu kıyaslamak yanlış ,ev hanımı olup çok yorulan da var ,çalışıp az yorulan da .herkesi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım .
bana gelince.
ben de 16 aylık ikiz annesi ve 6 aylık hamileyim ..hamile kaldım hiçbirşey değişmedi hayatımdan ,değiştirmedim hiç ,hayat zor ama mücadele en önemlisi .
bizde kv ve anne olmadığından 8 aylıktan itibaren kreşe gidiyor benimkiler ,şöyle ama sadece bebeklere bakılıyor kendi yaşıtları var 2si benimkiler 2 bebek daha var toplam 4 kişiler ,büyük grup içinde değiller yani .
neyse sabah 630-700 kalkış ,yavrularım da uyanıyor ,altlarını al ,üstlerini değiştir ,meyve veriyorum sabahları genelde ,meyvelerini yedirip ,servisleri geliyor bindiriyorum servislerine ,ben de işe ,akşam 6 gibi evde oluyorum,onlar için çorba ya da yiyimlik bir şey hazırlıyorum bırakıyorum ,arabayla onları almaya gidiyorum kreşe ,alıyorum ,eve getiriyorum ,babaları da gelmiş oluyor ,yemeğimizi yiyoruz ,onlarla oynuyoruz ,sonra yatma vakitleri geliyor ,930 gibi yatıyorlar ,onlar yatınca ben etrafı topluyorum ,çamaşır ,ütü ,bulaşık ne varsa o an onları yapıyorum ,eşimle oturup çayımızı demliyor meyvemizi yiyoruz ,saat 23,00 gibi de yatıyorum .hamile halimle zor tabiki ama biz çok mutluyuz böyle ,rahatız da ,döktüler saçtılar demiyorum ,ellerine veriyorum ne olursa döke saça yiyorlar evin içinde gezeleyerek ,ben de fırsat buldukça makineyle alıyor ,siliyorum yeri filan , ayda bir kadın alıyorum ben de genel temizlik için.
hiç kimsemiz olmadığı ve çalıştığımız halde ve bi de ikizlerimiz olduğu halde nasıl 3.ye cesaret ettiğimize herkes şaşıyor .
bu işin sırrı relax olmak ,mücadele etmek ,zor deyip köşeye çekilir herşeyden mutsuz olursan hayat yürümez.
en ufak anı değerlendirmek lazım ,ufak tefek işleri öyle hallediyorum .eşim de yardımcı sağolsun .
bi de eşimle de birbirimize mutlaka vakit ayırırız her gün ,meyvemiz çayımız rutindir ,sohbet ederiz yatana kadar meyve çay eşliğinde.
böyle olunca eşle de vakit kalınca her açıdan insan yorgunluğunu atıyor ..
yeter ki isteyin ,herşeye vakit bulursunuz ,gecenin bi yarısı yavrularımdan biri uyandığında mesela onu tekrar uyuttuysam etrafta bulaşıkmı var gece meçe demem toplar yatarım ,ufak anlara ufak ufak işleri sığdırırsanız zor olmaz ama hepsini bir anda yapmaya kalkarsanız işte ozaman içinden çıkılmaz.
bi de çocukların uyuduğu anı mutlaka değerlendirin ,işiniz varsa görün ,yoksa eşinizle vakit geçirin..

ne demişler en güzel kariyer koca kazanır KARI yer.....

bende çalışıyorum Allah güç kuvvet verdikçe çalışmaya devam edeceğim .
insanın kendi alın terini harcaması kazanması kadar güzel bir şey yok bence hayatta....

4 senedir çalışıyorum 2 ev geçindiriyorum arabamı aldım sıra evimde ...

eşimden iğne ucu kadar beklentim yok...
ağır yüklerin altında yaşamaya alıştım ama kalkarım evellallah herşeyin altından....

ne evlenirken ne şimdi eşimin kazancı benden aşağıda oldu hiç sorun etmedim yeter ki huzur olsun Aşk olsun istedim...

ama şimdi fark ediyorum ki insan oğlu nankör çiğ süt emmiş ama ben yaptığımı ettiğimi Allah rızası için yapıyorum kendi anlamıyorsa benim iyi niyetimi kendi bilir...

ne kendimi ezdiririm ne de evde kendimi tüketirim.
beş kuruş bile olsa kazanır didinir yeri gelir o kazandığımı 1 saat içinde paşalar gibi harcarım kimselerde tek kelime edemez... ne annem ne kocam...
çünkü o parada benim alın terim var...

bu bir adanmışlıktır bence...
kimse sabah 6.30 uyanıp işe gitmeye alışık değildir kimse 12 saat evinden yuvasından uzak durmaya alışık değildir...

Allah güç kuvvet verdiği takdirde çalışırım en helalinden paramı kazanırım .... en helalinden paramı harcarım... ben kendim için çalışıyorum emeğime kimseler laf edemez....

Canimmm ben yaptim onu
Bak sana bi taktik vereyim odalari gunlere böl hergün bi odayi yap . Mesela ben dun tuvaleti banyoyu yikadim bugun isten cikincada salonu toplayip ütü yapcam
Boyle bolersen kolay oluyor

Aynen ya.
Boyle soyleyincede ev hanimlari buyuruyorlar ki efendim biz calisan kadınlar olarak zaten bosanirsak düşüncesiyle evleniyormusuz oyle yurumezmismis.

Valla sizi alkisliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…