Aksine ben calisan kadini sansli görüyorum. Her ne kadar yorulunsada calismak insana ayri bir guven verir.kendi parani kazanma ayri bir keyif. Sonra sosyal hayattan kopmuyorsun sosyal guvencen var.erkeklerin calisan kadini ezdigini düşünmüyorum zaten ezildigini hisseden kadin boşanir yani maasi var kendine yeni bir hayat kurar cekmek zorunda degil.Merhaba Arkadaşlar, öncelikle hepinizden ÖZÜR DİLİYORUM belki bazı söylemlerim maksadını aşmış olabilir. ama ben bu yorumları yapmadan önce bazı arkadaşlar ev hanımlarını küçümseyici şeyler yazmıştı onlara cevap olarak yazdım, hem yeniyim burada, belki de böyle bir giriş yapmak istemezdim.
mesela (bir arkadaş işe yaramamsktan bahsetmiş, sanki ev hanımları işe yaramıyormuş gibi,devamında biri kıç büyütüyorlar demiş, biri koca parasını çatır çatır yerim falan filan. ki kocadan para almayı bu kadar gurur yapmayı da anlamıyorum)
Ayrıca Konu başlığınız şu ÇALIŞAN KADINLARIN ORTAK SORUNU... Okudum epey bir bölümünü, hepiniz müteaddit sorunlarından bahsetmişsiniz
ama ben kendimce en ehhemmiyet arz edenleri sayayım
1-BİRÇOĞU DEMİŞ Kİ UYKUMU ALAMIYORUM HER SABAH UYKUSUZ GİDİYORUM
2-BİRÇOĞU DA ŞÖYLE DEMİŞ " EVE GEÇ GELİYORUM, GELMEMLE BİRLİKTE HURRA MUTFAĞA KOŞ YEMEK YAP EV YAPTIĞINI İŞİ FALAN DERKEN YORULUYORUM
3-BİRÇOĞU DA "KENDİMİ ÇOCUĞUMA İYİ ANNELİK YAPAMIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM, ÇÜNKÜ İŞYERİNDEYKEN ONUN EVDE BENSİZ NASIL OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM"
4-YEMEKLERİ BİR GÜN ÖNCEDEN YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM, EVE GELİNCE ISITIYORUM, EĞER YEMEĞİ BİRGÜN ÖNCEDEN YAPMAMIŞSAM ATIŞTIRMALIK ŞEYLER YİYOPRUZ"
5-EŞİMLE İKİ ÇİFT KELAM BİLE EDEMİYORUM , O KADAR YORGUN OLUYORUM Kİ İŞLERİ BİTİRDİKTEN SONRA YATAĞA YAPIŞIYORUM"
6-BİRTEK HAFTASONUM VAR O DA ÜTÜ GÜNÜM, YA DA MİSAFİRLİK, YİNE OLMUYOR
7-ÇALIŞIYORUM KAZANIYORUM AMA EŞİM PARAMA KARIŞIYOR
8-BEN DE ÇALIŞIYORUM, AMA EŞİM BANA HİÇ YARDIM ETMİYOR, EVE GELİR GELMEZ UZANIYOR KANEPEYE DOĞRU TV NİN BAŞINA
9-ÇALIŞIYORUM İKİ ÇOCUĞU KREŞE VERİYORUM , TEMİZLİKÇİ ÇAĞIRIYORUM BANA HİÇBİRŞEY KALMIYOR..
10-BAKICI TUTMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA GÜVENEMİYORUM ACABA İYİ BAKAR MI DİYE
VS.....Mükerreren bunlar söylenmiş
Ben de diyorum ki çalışan kadınlar hem işte çalışıyor hem de eve gelince ev hanımı gibi ev işleriyle uğraşıyor. YANİ EV HANIMLARINA GÖRE 2 KAT DAHA FAZLA YIPRANIYORLAR. buna karşılık ne muamele görüyorlar(birçok arkadaş yazmış daha fazla değer verilmiyor bizlere diye, inanmıyorsanız önceki sayfaları okuyun)kocaları onlara madalyamı veriyor ? hayır,üstüne üstlük belki de eleştiriyorlardır sen benle ilgilenmiyorsun , çocuklarla ilgilenmiyorsun ev işleriyle uğraşmıyorsun tarzında. (çoğu arkadaş bunu da demiş , yalansa) yalan deyin. Yani her durumda erkek sadece çalışıyor, ama kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleriyle de uğraşıyor. boşa yıpranıyor yani. ayrıca hem de psikolojik olarak kendini hem yarım eş,yarım anne hissediyor(bazı arkadaşlar yazmış okudum)
kocalarınıza sorun lütfen çalışan kadının tek artısı ne diye ? size verecekleri tek bir cevap var "PARA".. belki de şaka yollu ben işi bırakacam deseniz kabul etmeyecekler (birçok arkadaş bunu da demiş, demek ki size eve para getiren bankamatik gözüyle bakıyorlar)
şunu da söyleyeyim çalışmak zorunda kalan yani zaruriyet sebebiyle çalışan kadınlara sonsuz saygım var. Ayrıca bir arkadaş bazı meslek grupları lafı biraz açmış, burdan ona teşekkür ediyorum.. yani demek istediğim kadın çalışıyor ama yine bir kıymet görmüyor çünkü eşi onu ne tam bir anne olarak görüyor ne de tam bir eş. Çünkü adam eve gidiyor yemek hazır değil, elbiseler ütülü değil, biraz ilgi bekliyor ama kadıncağız ne yapsın eve yorgun geliyor.burada suç sizin değil "ÇALIŞAN EŞ İSTEYEN ERKEK, HANIMINA YARDIM ETMELİ ARKADAŞ" YOK ÖYLE HEM PARA GETİRSİN HEM EV İŞİ YAPSIN HEM KADINLIK YAPSIN.ÇÜNKÜ KADIN DA EVE YORGUN ARGIN GELİYOR. MAALESEF ERKEKLER ÇALIŞAN KADINLARA YARDIM ETMİYOR.böyle olunca ben çalışan kadınla evlenmek istiyorum diyen erkeklere çok kzııyorum çünkü onlar" köle"arıyor. o erkekler kadınları resmen sömürüyorlar ben buna kızıyorum
Aslında konun açılış tarihi eski ama konu güncel bir konu.Şimdi birileri çalışan kadınnın sıkıntılarından dem vurmuş başkası çalışmayan kadın rahattır demiş.Bu aslında kişilere,yapılara,hayat arkadaşlarına ve bulunduğu şartlara göre değişir.Kimi vardır çalışıyordur ama bütün gün oturuyordur eve de gelince ya temizlikçi vardır ya eş çok yardımcıdır.Kimi vardır ev hanımıdır.Eşi hizmetçi gibi görüyordur,çoluk çocuk kaynana milet....hiçbir sosyali yoktur.Yani bu dediğim gibi duruma ve şartlara göre değişir.Merhaba Arkadaşlar, öncelikle hepinizden ÖZÜR DİLİYORUM belki bazı söylemlerim maksadını aşmış olabilir. ama ben bu yorumları yapmadan önce bazı arkadaşlar ev hanımlarını küçümseyici şeyler yazmıştı onlara cevap olarak yazdım, hem yeniyim burada, belki de böyle bir giriş yapmak istemezdim.
mesela (bir arkadaş işe yaramamsktan bahsetmiş, sanki ev hanımları işe yaramıyormuş gibi,devamında biri kıç büyütüyorlar demiş, biri koca parasını çatır çatır yerim falan filan. ki kocadan para almayı bu kadar gurur yapmayı da anlamıyorum)
Ayrıca Konu başlığınız şu ÇALIŞAN KADINLARIN ORTAK SORUNU... Okudum epey bir bölümünü, hepiniz müteaddit sorunlarından bahsetmişsiniz
ama ben kendimce en ehhemmiyet arz edenleri sayayım
1-BİRÇOĞU DEMİŞ Kİ UYKUMU ALAMIYORUM HER SABAH UYKUSUZ GİDİYORUM
2-BİRÇOĞU DA ŞÖYLE DEMİŞ " EVE GEÇ GELİYORUM, GELMEMLE BİRLİKTE HURRA MUTFAĞA KOŞ YEMEK YAP EV YAPTIĞINI İŞİ FALAN DERKEN YORULUYORUM
3-BİRÇOĞU DA "KENDİMİ ÇOCUĞUMA İYİ ANNELİK YAPAMIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM, ÇÜNKÜ İŞYERİNDEYKEN ONUN EVDE BENSİZ NASIL OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM"
4-YEMEKLERİ BİR GÜN ÖNCEDEN YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM, EVE GELİNCE ISITIYORUM, EĞER YEMEĞİ BİRGÜN ÖNCEDEN YAPMAMIŞSAM ATIŞTIRMALIK ŞEYLER YİYOPRUZ"
5-EŞİMLE İKİ ÇİFT KELAM BİLE EDEMİYORUM , O KADAR YORGUN OLUYORUM Kİ İŞLERİ BİTİRDİKTEN SONRA YATAĞA YAPIŞIYORUM"
6-BİRTEK HAFTASONUM VAR O DA ÜTÜ GÜNÜM, YA DA MİSAFİRLİK, YİNE OLMUYOR
7-ÇALIŞIYORUM KAZANIYORUM AMA EŞİM PARAMA KARIŞIYOR
8-BEN DE ÇALIŞIYORUM, AMA EŞİM BANA HİÇ YARDIM ETMİYOR, EVE GELİR GELMEZ UZANIYOR KANEPEYE DOĞRU TV NİN BAŞINA
9-ÇALIŞIYORUM İKİ ÇOCUĞU KREŞE VERİYORUM , TEMİZLİKÇİ ÇAĞIRIYORUM BANA HİÇBİRŞEY KALMIYOR..
10-BAKICI TUTMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA GÜVENEMİYORUM ACABA İYİ BAKAR MI DİYE
VS.....Mükerreren bunlar söylenmiş
Ben de diyorum ki çalışan kadınlar hem işte çalışıyor hem de eve gelince ev hanımı gibi ev işleriyle uğraşıyor. YANİ EV HANIMLARINA GÖRE 2 KAT DAHA FAZLA YIPRANIYORLAR. buna karşılık ne muamele görüyorlar(birçok arkadaş yazmış daha fazla değer verilmiyor bizlere diye, inanmıyorsanız önceki sayfaları okuyun)kocaları onlara madalyamı veriyor ? hayır,üstüne üstlük belki de eleştiriyorlardır sen benle ilgilenmiyorsun , çocuklarla ilgilenmiyorsun ev işleriyle uğraşmıyorsun tarzında. (çoğu arkadaş bunu da demiş , yalansa) yalan deyin. Yani her durumda erkek sadece çalışıyor, ama kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleriyle de uğraşıyor. boşa yıpranıyor yani. ayrıca hem de psikolojik olarak kendini hem yarım eş,yarım anne hissediyor(bazı arkadaşlar yazmış okudum)
kocalarınıza sorun lütfen çalışan kadının tek artısı ne diye ? size verecekleri tek bir cevap var "PARA".. belki de şaka yollu ben işi bırakacam deseniz kabul etmeyecekler (birçok arkadaş bunu da demiş, demek ki size eve para getiren bankamatik gözüyle bakıyorlar)
şunu da söyleyeyim çalışmak zorunda kalan yani zaruriyet sebebiyle çalışan kadınlara sonsuz saygım var. Ayrıca bir arkadaş bazı meslek grupları lafı biraz açmış, burdan ona teşekkür ediyorum.. yani demek istediğim kadın çalışıyor ama yine bir kıymet görmüyor çünkü eşi onu ne tam bir anne olarak görüyor ne de tam bir eş. Çünkü adam eve gidiyor yemek hazır değil, elbiseler ütülü değil, biraz ilgi bekliyor ama kadıncağız ne yapsın eve yorgun geliyor.burada suç sizin değil "ÇALIŞAN EŞ İSTEYEN ERKEK, HANIMINA YARDIM ETMELİ ARKADAŞ" YOK ÖYLE HEM PARA GETİRSİN HEM EV İŞİ YAPSIN HEM KADINLIK YAPSIN.ÇÜNKÜ KADIN DA EVE YORGUN ARGIN GELİYOR. MAALESEF ERKEKLER ÇALIŞAN KADINLARA YARDIM ETMİYOR.böyle olunca ben çalışan kadınla evlenmek istiyorum diyen erkeklere çok kzııyorum çünkü onlar" köle"arıyor. o erkekler kadınları resmen sömürüyorlar ben buna kızıyorum
Aslında konun açılış tarihi eski ama konu güncel bir konu.Şimdi birileri çalışan kadınnın sıkıntılarından dem vurmuş başkası çalışmayan kadın rahattır demiş.Bu aslında kişilere,yapılara,hayat arkadaşlarına ve bulunduğu şartlara göre değişir.Kimi vardır çalışıyordur ama bütün gün oturuyordur eve de gelince ya temizlikçi vardır ya eş çok yardımcıdır.Kimi vardır ev hanımıdır.Eşi hizmetçi gibi görüyordur,çoluk çocuk kaynana milet....hiçbir sosyali yoktur.Yani bu dediğim gibi duruma ve şartlara göre değişir.
Sen kendi bakış açından,kendi çevrenden,kendi evlilikle ilgili ve çalışan kadınla ilgli fikirlerinden yola çıkarak anlatmışsın ama,her çalıan kadın isteyen erkek sırf paradan dolayı istemez.Eşlerinin paralarına harcamalarına karışmayan,ama bir kariyeri olsun,üreten biri olsun sosyal bir insan olsun diye çalışan kadın tercih eden insanlar var.
Her evlilikte kocaya hizmet etmek,çocuk büyütmek fasulye ayıklamak değildir.Genelleme yapıyorum,herkesi aynı kefeye koymuyorum ama çalışan anneler çocuk gelişimi konusunda daha bilinçli ve daha aktifler.Ev hanımlarından da böyle olan vardır ama genel durum bu.
İnan bana ütü yapmak,evi temizlemek,yemek pişirmek börek açmak,dolma sarmak bir evlilikte yeterli olmuyor.Onlar o kadar basit ve çözülebbilir şeyler ki.Önemli olan bir konuyu bir fikri tartışabilmek.Masaya yemek koyarken gülebilmek.İşiyle ilgili fikir analizi yapabilmek.Knedi yapamıyorsa temizlikçi tutuyor yaptırıyor insanlar.Pişiremiyorsa yapabidiğini yapıyor,gidiyor alıyor.Önemli olan bir evliliğin gerektirdiklerini yapabilmek.Bu da kocaya HİZMET değil.Eşimdir canımdır ciğerimdir ona yardımcı olabiliyorsam,bir ütü yapmak,yemek pişirmek birlikte birşeyler yapmak bana göre hizmet değil,paylaşımdır.
Her insan da sırf para için çalışmıyor.Okumuştur,dirsek çürütmüştür,bir ideali hedefleri vardır çalışır üretir.
O yüzden ne kimse çalışan kadın şöyle demeli,ne de kimse çalışmayan kadın böyle demeli.Kimse de taş taşıyıp evini çöp götürmüyor.Herşeye yetebilen nice kadınlarımız var.
aynen ben de her işime ytişiyorum.
temizliğim de yemeğim de ütüm de tamamdır hep.
çalışan kadınları eksik kadın eksik anne olarak göstermek isteyenlere de çok kızıyorum kusura bakılmasın.!,
benim ev hanımı komşularım bana hep derdi sen daha rahatsın evde iş bitmiyor diye.
bitmez tabi evde iş:))kadın 10 da 11 de kalkıyordu.evde olduğum zamanlardan biliyorumm.
ben akşamları işten gelir oğlumu parka götürürdüm.kadın çocuğunu hiç çıkarmazdı dışarı vs. vs.
bunlar müstakil örnekler.her ev hanımı böyledir diye bir kaide yok.
her çalışan kadın da yarım kadın,ezilen kadın,eksik anne diye bişey yok.
Çok şükür herşeye yetiştim bugüne kadar.
annem 2 sene hasta yattı.onun evinin temizliğine de yetiştim,hastane de başucunda da durdum.çorbalarını da taşıdım vs.vs.
insan isterse herşeyi başarır.
alnımızın teri ile hem iş hem ev hayatımıza hem de evlatlarımıza emek harcıyoruz.
emeğimiz de fedakarlıklarımız da hizmetlerimiz de çoktur.
TAkdir eder yüce Rabbim inşallah,kullar bilmese de ...
ayyyynen. Allah yardımcınız olsun sizin de.
ben de böyle bazı ev hanımlarının çalışan kadına ezik, yarım, işbilmez muamelesi yapmalarına gıcık oluyorum.
ben evli, çocuklu, çalışan, deli gibi yorulan, akşamları ayak sızısından ağlayan, bebişini kucağından hiç indirmeyen, gece her emzirmeye kalktığında yüzünde güller açan bir kadınım. öyle yüce, ulvi kadınsı duygularım, iş çekip çevirmelerim de yoktur. bazen ben de çok çok şaşırıyorum kendi halime. baba evinde el üstünde tutulup, çay bile demlemezken şu koşturan hallerime şaşırıyorum ama hiiiiç bir işimden, gezmemden, anneliğimden, evlatlığımdan da geri kalmıyorum.
bir kere, en önemlisi ben eşim, kaynanam, kayınbabam beni takdir etsin, kıymetimi bilsin diye çalışmıyorum. bunu dert eden arkadaşlar olmuş. benim hayattaki duruşum budur. bunca sene babam anam beni bunun için okuttu, ben de Allah'tan bir mani gelmedikçe hiçbir gün "çalışmasam mı" diye düşünmedim. ben hayata karışmayı, üretmeyi, öğrenmeyi, yeni insanlar, ortamlar tanımayı, ilişkiler kurmayı seviyorum ve parayı çalışmanın tek önemli unsuru olarak görmüyorum. kocam bana, ben para getiriyorum diye değer verecekse, gitsin atm ile evlensin. para benim Allah'a şükür. sağlığa harcatmasın Rab'bim. kimseden özel bir ilgi beklemiyorum, çünkü bence her birey çalışıp, üretmeli ama tabi eşler destek olacak, ev işi, çocuk büyütme konularında o ayrı :)
O kadar güzel yazmışsınız ki
İş hayatında neredeyse 20. yılım olacak
Çocuğum yok o yüzden çocuk konusunda kimseye bir şey diyemem
Ama yetişilmiyor, olmuyor, çalışan kadın eksik kalıyor laflarına asla inanmıyorum
Bu işler biraz program meselesi, yakınmak değil de şükür işi
Sabahları 6 da kalkıyorum ilk iş pencerelerimi açarım, evden çıkana kadar havalansın diye
Hazırlanırken ortada dağınıklık varsa kaldırırım
Çöplerimi toplarım giderken atmak için
Her hafta sonu yemek programı yapıyorum, en az üç dört çeşit yapıp atıyorum dolaba
Hafta içi yanına birşeyler ilave edip kuruyorum soframı, buzluğumu etkin olarak kullanıyorum
Kaideli yemek de yaparım, hafta sonu keyif sofraları da düzenlerim
Akşam eve gelince duştan önce banyoyu elden geçiririm
Erkekler bu faaliyetleri çok anlamayabiliyor ama dert etmiyorum
Çalışmanın verdiği güven olmadan yaşayamam, çalıştığım için bankamatik gibi hissetmedim kendimi hiç, paramın sahibi benimdir, ortak harcamalardan sonra ne yapacağıma ben karar veririm. Annemde çalışan bir kadındı bir yerimiz eksik kalmadı.
Kadınları çalışmaktan soğutmaktan için ortaya atılan şeyler bunlar diye düşünüyorum
Sagol canim hak verdigin icin.aslinda bu konu polemige acik bu sebeple yorum yapnaktan kacinmistim ama bu eksiklik meselesine yorumsuz kalmak istemedim.gunluk maratonlarimiZ AYNi.calisan kadin programli olmak zorundadie.saatlerle is yapar.bir de cocuk olunca daha da programli olunuyor.calisan kadinlara etiketler yapistirilmasina karsiyim.rahmetli annem de calisirdi.sokaktaki ev hanimlar gun icinde cocuklarina yemek yedirmez salcali ekmek verip sokaga salarlarken annem bize hep yemek hazirlardi.iste bu yuce bir fedakarliktir benim gozumde.ben de gece yemeklerimi yaparim gozumden uyku aksa sa.oglumu mahrum etmiyorum biseyden cok sukur.Allah acisini gosretmesin hep mutlu oksun kafidir.kimsenin takdirini beklemiyoeum gercekten.senelercw okuduk ve namusumuzla hizmet yapiyoruz.elimden geldigi kadar da dogrudan sasmadim .Rabbim katinda takdir gorelim nasipse yeter.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bence en doğrusunu yapıyorsun . kadının ekonomik özgürlüğünün ve sosyal güvencesinin olması önemli .biz sadece dünyaya çocuk yapmak ve bir erkeğe hizmet vermek için doğmuyoruz . bizimde ideallarimiz var . bizde okuduk emek verdik .evde oturmak için mi ?annem ev hanımıydı . bana kesinlikle çalışcaksın yoksa hakkımı helal etmem der hep . bir kadın isterse hem işinde başarılı hem evinde iyi bir ev hanımı oabilir . geçim zor yani . tek maaş yetmiyor . erkeklerin çalışan kız aramasını mantıklı buluyorum . sonuçta nasıl geçincek ?biz evlenirken illa iyi bir işi olsun demiyor muyuz . hani kadın-erkek eşitti . hiçbir kadın çalışmayan bir erkekle evlenmek istemiyor . maaşına varıncaya kadar soruluyor .erkek neden sormasın ki ?hepimiz fellik fellik zengin koca mı arayalım . parası yok diye sevdiğimizden mi vazgeçelim yani . kendinizi ezdirmeyin falan denmiş . hizmetçi tutun deniliyor . kolay mı yani benim imkanlarım kaldırmaz diye ben köle mi oluyorum . yapıyorsam kendi evim için yapıyorum . çalışıyorsam kendim için çalışıyorum . yapan yapıyor . senin gibi örnek kadınlar var önümüzde . demek ki bir kadın herşeye yetişebiliyor eğer isterse . erkektir bakıcak arkadaş demek bana göre değil . şahsen babamdan bile para alırken utanırdım bir yaştan sonra .çok şükür çalışıyorum kimseye muhtaç değilim ..
Aynen canim okuduk gayret ettik birer meslek sahibi olduk ve isyerimizde bizlere emanet edilen gorevi layikiyla yapmaya gayret ediyoruz.issiz de kaldim atanana kadar.ayni sekilde babamdan bi on lira para isteyemezdim.annem rahmetli hep derdi ki okuyun kolunuzda bir altin bileziginiz olsun.bu soz bana kilavuz oldu hayatimda.kiyas yapilmasini rencide edici buluyorum.ana sunu da soylemeden gecemicem.onlarca ev hanimi komsum oldu.cogunlugunu cocuklariyla ilgisini gozlemledim.oyle ahim sahim bir ilgi gosterene elinden tutup sosyal aktivitelere filan goturene rastlamadim.gordugum kadariyla en kolay yaptiklari cocuklari sokaga salmakti.simdi kizacaklar bana ama ilgiden kasit edilen nedir acmak lazim.oyunsa oyun gezmekse gezmek konusmaksa konusmak yemekse yemek hepsine yetisiyorum Allaha sukurler olsun.calisan kadinlarin sorunu pek cok ama bunu calisan calismayan kiyaslamasi yaparak aciklayamayiz.sabahin korunde yollara dokuluyorsam turlu fedakarlik yapiyorsam hayatimdan yeri gelip fedakarlik yapiyorsam biraz anlasilmsk isterim haliyle.bunlarin es gecilip te sadece para icin calisan ezik kole kadin imaji hos deil.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aynen biz ev hanimlarina birsey demiyoruz ki.ev hanimlarinin bu baslik altinda ne isi var onuda anlamadim.burda konu calisan kadinlar.....
eşinizden para almak neden sizi çok etkiliyor? siz evlilik mi yapmışsınız veya anonim ortaklığı tarzı bir şirket mi kurmuşsunuz eşinizle? o senin kocan elbette ki onun parasını harcamak veya ondan para istemek seni çok fazla germemeli, yoksa evliliğin, üniversitede aynı eve çıkan iki kız öğrenci gibi olur, herkes kendi parasını kazanmış olur, MADDİ BİR BİRLİKTELİK olur. onun için eşinden para alman seni küçültmez çünkü o senin HAYAT ARKADAŞIN, ama eminim eşiniz de memnundur bundan, çünkü kendisine iki ayaklı bir bankamatik bulmuş olur.
Bunu bende cok belirttim
Sonucta bu baslik calisan kadinlarin dertlesebilmesi icin acilmis
Ama bi ev hanimi gelip buralarda ahkam kesmis
Cok şükür calisiyorum esime maddi olrakta manevi olarakta her türlü destegim.. tasin altina onunla birlikte elimi koyfum bende .. bizimki bir kader birligi .. babamdan para istemeye utanirdim kazik kadar kiz oldum diye.. ama herkesin kendi yaşam tarzi. Güçlü kadin esittir güçlü anne güçlü ailem.
Ev haniminin da yarasi var ki buralarda gocunuyor ...
haklısın canım.bendim de var burda cevremde ev hanimlari. Sartlardan dolayi calisamiyorlar, cocujklarla eve tikilmaktan hem kendilerinin hem cocuklarin piskolojileri bozuk, cocuga pata kute indirmeleri de cabasi. Ayrica evime yetisemiyorsam, ki kimse evde olmadigi icin ev kirlenmiyor bile hafta ici, nolmus yani ? Ayrica esim de beni bankamatik olarak gormuyor, cunku kazandigimi istemiyor bile. Her calisan bayanin sartlari rahat olmayabilir, hem evde oturan bayanin sartlari da rahat olmayabilir. Bence herkes birbirine saygi duymali, herkesin secimi kendine. Dertlesiyoruz diye bu dertlerimiz yuzumuze vurulmamali bu sekilde. Sanki neyin zorlugu yok neyin sIkintisi yok ?
Aynen biz ev hanimlarina birsey demiyoruz ki.ev hanimlarinin bu baslik altinda ne isi var onuda anlamadim.burda konu calisan kadinlar.....
Hayir yorumlari cok can sıkıcı. Sabahin köründe kalktim isime geldim.ben mutluyum kime ne ki.Bankamatik olarak görüyorlar mis falan ne cirkin.tek maas yetiyor sanki.ev gecindirmek kolaydi.ne yapmamiz gerek zengin koca mi arayalim anlamadim.ben sevdigim erkege destek vermek isterim ne var ki bunda.hersey ikimiz icin yani...
Aynen yaa. Ben çalışıyorsam eşim icin cocugum icin calisiyorum. Sana ne? Seni irgalayan rahatsız eden ne yani dimi?
Bak simdi ev aldik ins üç yilda bitiyor borcu. Ben calismasaydim esim garibim tek basina alti sene öde babam öde. ..... ayrıca esimin bana kendi lafidir: istersen calismayabilirsin diye.. ama ben itiraz ettim. Bu dunyaya sadece yemrk yapmak cocuk bakmak icin gelmedim. Topluma karismak insanlara faydali olmak ... bunlar brni mutlu ediyor ise yaradigimi hissediyorum. Yazan ev hanimi kendisini cok uyanik zannediyor herhalde. .kocam getiriyor ben yiyorum oh ne ala..
Bende tam tersini dusunmekteyim
Bence tembellik etmedigimiz icin eslerimiz bizi daha cok seviyor..
Goruyoruz sonucta yani.. herşeyden once esim beni güçlü bir birey olarak goruyor ve saygı duyuyor cabama..
Daha dun gece konuşurken bana srn benim icin her turlu fedakarligi yapiyorsun sana ne yapsam az ne yapsam yetmez dedi....
Sabahin altisinda yollara dokuluyorsak elbette var kıymetimizi bilen...
Canimmm ben yaptim onu2,5 yıllık evliyim ve henüz çocuk yok akşam saat 19:00 da eve giriyorum ve bu günlerde bahar temizliği gözümde nasıl büyüyor anlatamam hele o camlar perdeler mutfak dolapları bazaların içinde havanalmayı bekleyenler bazen keşke sihirli değneğim olsa diyorum çocuklu olan ve bu tempoda devam eden kadınları tebrik ediyorum hele bide birden fazla çocuğu olanlara şapka çıkarıyorum :)
Aynen ya.En azından kiymet bilmeseler bile cekip gitme gücümüz var.ama ev hanimi bunu yapamaz.bir suru kadin esinden siddet gördüğü halde birakamiyor.tutturmus oncelik annelik diye .e zaten calisan kadin hem kendisi hem ailesi icin calisiyor.cocuklara ailesine daha iyi bir gelecek icin calisiyor.ben anlamadim arkadasi takdir edicegine yerden yere vurmuş.
ne zaman çalışan kadın konusu açılsa bir ev hanımı damlar ortalığı bulandırır.
ne isterler çalışan kadından anlamam ,kendi eksikliklerini bizimle mi tatmin etmeye çalışıyorlar ,kendileri de belki çalışmak isteyip de çalışamadıkları için mi .
ev hanımı ya da çalışan farketmez ,bunu kıyaslamak yanlış ,ev hanımı olup çok yorulan da var ,çalışıp az yorulan da .herkesi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım .
bana gelince.
ben de 16 aylık ikiz annesi ve 6 aylık hamileyim ..hamile kaldım hiçbirşey değişmedi hayatımdan ,değiştirmedim hiç ,hayat zor ama mücadele en önemlisi .
bizde kv ve anne olmadığından 8 aylıktan itibaren kreşe gidiyor benimkiler ,şöyle ama sadece bebeklere bakılıyor kendi yaşıtları var 2si benimkiler 2 bebek daha var toplam 4 kişiler ,büyük grup içinde değiller yani .
neyse sabah 630-700 kalkış ,yavrularım da uyanıyor ,altlarını al ,üstlerini değiştir ,meyve veriyorum sabahları genelde ,meyvelerini yedirip ,servisleri geliyor bindiriyorum servislerine ,ben de işe ,akşam 6 gibi evde oluyorum,onlar için çorba ya da yiyimlik bir şey hazırlıyorum bırakıyorum ,arabayla onları almaya gidiyorum kreşe ,alıyorum ,eve getiriyorum ,babaları da gelmiş oluyor ,yemeğimizi yiyoruz ,onlarla oynuyoruz ,sonra yatma vakitleri geliyor ,930 gibi yatıyorlar ,onlar yatınca ben etrafı topluyorum ,çamaşır ,ütü ,bulaşık ne varsa o an onları yapıyorum ,eşimle oturup çayımızı demliyor meyvemizi yiyoruz ,saat 23,00 gibi de yatıyorum .hamile halimle zor tabiki ama biz çok mutluyuz böyle ,rahatız da ,döktüler saçtılar demiyorum ,ellerine veriyorum ne olursa döke saça yiyorlar evin içinde gezeleyerek ,ben de fırsat buldukça makineyle alıyor ,siliyorum yeri filan , ayda bir kadın alıyorum ben de genel temizlik için.
hiç kimsemiz olmadığı ve çalıştığımız halde ve bi de ikizlerimiz olduğu halde nasıl 3.ye cesaret ettiğimize herkes şaşıyor .
bu işin sırrı relax olmak ,mücadele etmek ,zor deyip köşeye çekilir herşeyden mutsuz olursan hayat yürümez.
en ufak anı değerlendirmek lazım ,ufak tefek işleri öyle hallediyorum .eşim de yardımcı sağolsun .
bi de eşimle de birbirimize mutlaka vakit ayırırız her gün ,meyvemiz çayımız rutindir ,sohbet ederiz yatana kadar meyve çay eşliğinde.
böyle olunca eşle de vakit kalınca her açıdan insan yorgunluğunu atıyor ..
yeter ki isteyin ,herşeye vakit bulursunuz ,gecenin bi yarısı yavrularımdan biri uyandığında mesela onu tekrar uyuttuysam etrafta bulaşıkmı var gece meçe demem toplar yatarım ,ufak anlara ufak ufak işleri sığdırırsanız zor olmaz ama hepsini bir anda yapmaya kalkarsanız işte ozaman içinden çıkılmaz.
bi de çocukların uyuduğu anı mutlaka değerlendirin ,işiniz varsa görün ,yoksa eşinizle vakit geçirin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?