- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Canimmm ben yaptim onu
Bak sana bi taktik vereyim odalari gunlere böl hergün bi odayi yap . Mesela ben dun tuvaleti banyoyu yikadim bugun isten cikincada salonu toplayip ütü yapcam
Boyle bolersen kolay oluyor
Aynen ya.
Boyle soyleyincede ev hanimlari buyuruyorlar ki efendim biz calisan kadınlar olarak zaten bosanirsak düşüncesiyle evleniyormusuz oyle yurumezmismis.
Valla sizi alkisliyorum
Canimmm ben yaptim onu
Bak sana bi taktik vereyim odalari gunlere böl hergün bi odayi yap . Mesela ben dun tuvaleti banyoyu yikadim bugun isten cikincada salonu toplayip ütü yapcam
Boyle bolersen kolay oluyor
Aynen ya.
Boyle soyleyincede ev hanimlari buyuruyorlar ki efendim biz calisan kadınlar olarak zaten bosanirsak düşüncesiyle evleniyormusuz oyle yurumezmismis.
Valla sizi alkisliyorum
Arkadaşlar ben sizleri anlayamıyorum. Evet o arkadaşın daha önceki yorumlarına ben de sinirlendim. Aynı şekilde ev hanımları kıç büyütüyor dediği için başka arkadaşlara da. Sizi anlamadığım nokta ise burda ben sayısız konu gördüm. Çalışıyorum ama eşim hiç bir ev işine yardım etmiyor diye. Burda sayısız kadın gördüm bunu da mantıklı bir şey gibi gören. Hayat müşterektir ve bir kadın kesinlikle çalışmalıdır. Ama eşi hayatın müşterek olduğunu ev işlerinde desteklemiyorsa üzgünüm size bir haberim var o kadın haksızlığa uğruyordur, eziliyordur. Ay kocişim değil mi ona hizmet beni mutlu ediyor söylemlerini takip etsem azıcık iki gün sonra başka başlıkta o kocişlerin tüm işleri onlara yıkması ile ilgili dert yanacaklar. Burda bir konu gördüm misal kadın hem bebeği hem bebek çantasını taşıyor, iki dakikia adama veriyor sonra adam asansör aynasından saçını düzeltecek diye hoop geri kadına veriyor çocuğu ve yine yol boyunca kadın talıyor ikisini de. Ki bu malesef istisnai bir örnek değil. Keşke öyle olsa. Ben kadınlar kulübünde bu kadar konu okumasam bende istisnai olduğunu düşünebilirdim ama malesef görüyorum ki eşleri yardım eden kadınlar binim bir yüzdeyi geçmiyoruz. Ben kaç tane konuda kendinizi ezdirmeyin dediğimde taşlandım biliyor musunuz? Bir yandan evde iş yerinde yetişmeyen bir takım işleri yaparken televizyon izleyen kocasının "çamaşırlar yıkacak" cümlesini geçiştirdiği için azar işiten bir kadının konusunu okudum ben. Ve hala kendimi nasıl düzeltebilirim diyen bir kadının. Siz burda neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamadım.
Şuna kesinlikle katılıyorum. Çalışan kadın istemek oldukça mantıklı bu hayat şartlarında. Nasıl ki kadınlar eşi sıkılıp işi bırakıcam derse isyan bayraklarını çeker aynı şey erkekler için de geçerli. Ama kenar mahalle hanzolarından bahsetmiyorum. Belli kültürel olgunluğa ulaşmış erkeklerden bahsediyorum. Ev işi kadının işidir, erkek adam ev mi süpürür demeyen mutfakta eşiyle kahkahalar eşliğinde yemek yapabilen erkeklerden bahsediyorum. Peki böyle kaç tane erkek var tükiye de.Umarım beni utandırır ve sayıları yüzlerce binlerce dersiniz. Umarım ki de öyledir ama malesef değil. O arkadaş daha önceki yorumlarında saçmaladı. Ama sonra özür diledi farkındaysanız. Ve ezilen kadınlar konusunda da son derece haklı. Ben onunla şu konuda ayrılıyorum. O eziliyorsanız çalışmayın diyor. Ben eziliyorsanız daha çok çalışın ve ezdirmeyin gerekirse koyun poposuna tekmeyi diyorum.
Arkadaşlar ben sizleri anlayamıyorum. Evet o arkadaşın daha önceki yorumlarına ben de sinirlendim. Aynı şekilde ev hanımları kıç büyütüyor dediği için başka arkadaşlara da. Sizi anlamadığım nokta ise burda ben sayısız konu gördüm. Çalışıyorum ama eşim hiç bir ev işine yardım etmiyor diye. Burda sayısız kadın gördüm bunu da mantıklı bir şey gibi gören. Hayat müşterektir ve bir kadın kesinlikle çalışmalıdır. Ama eşi hayatın müşterek olduğunu ev işlerinde desteklemiyorsa üzgünüm size bir haberim var o kadın haksızlığa uğruyordur, eziliyordur. Ay kocişim değil mi ona hizmet beni mutlu ediyor söylemlerini takip etsem azıcık iki gün sonra başka başlıkta o kocişlerin tüm işleri onlara yıkması ile ilgili dert yanacaklar. Burda bir konu gördüm misal kadın hem bebeği hem bebek çantasını taşıyor, iki dakikia adama veriyor sonra adam asansör aynasından saçını düzeltecek diye hoop geri kadına veriyor çocuğu ve yine yol boyunca kadın talıyor ikisini de. Ki bu malesef istisnai bir örnek değil. Keşke öyle olsa. Ben kadınlar kulübünde bu kadar konu okumasam bende istisnai olduğunu düşünebilirdim ama malesef görüyorum ki eşleri yardım eden kadınlar binim bir yüzdeyi geçmiyoruz. Ben kaç tane konuda kendinizi ezdirmeyin dediğimde taşlandım biliyor musunuz? Bir yandan evde iş yerinde yetişmeyen bir takım işleri yaparken televizyon izleyen kocasının "çamaşırlar yıkacak" cümlesini geçiştirdiği için azar işiten bir kadının konusunu okudum ben. Ve hala kendimi nasıl düzeltebilirim diyen bir kadının. Siz burda neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamadım.
Şuna kesinlikle katılıyorum. Çalışan kadın istemek oldukça mantıklı bu hayat şartlarında. Nasıl ki kadınlar eşi sıkılıp işi bırakıcam derse isyan bayraklarını çeker aynı şey erkekler için de geçerli. Ama kenar mahalle hanzolarından bahsetmiyorum. Belli kültürel olgunluğa ulaşmış erkeklerden bahsediyorum. Ev işi kadının işidir, erkek adam ev mi süpürür demeyen mutfakta eşiyle kahkahalar eşliğinde yemek yapabilen erkeklerden bahsediyorum. Peki böyle kaç tane erkek var tükiye de.Umarım beni utandırır ve sayıları yüzlerce binlerce dersiniz. Umarım ki de öyledir ama malesef değil. O arkadaş daha önceki yorumlarında saçmaladı. Ama sonra özür diledi farkındaysanız. Ve ezilen kadınlar konusunda da son derece haklı. Ben onunla şu konuda ayrılıyorum. O eziliyorsanız çalışmayın diyor. Ben eziliyorsanız daha çok çalışın ve ezdirmeyin gerekirse koyun poposuna tekmeyi diyorum.
Iyide o zaman kadin bosanir eziliyorsa cekmek zorunda degil. Valla benim çevremde ezilen kadinlar yok calistigi halde.herseyi ortak yapiyorlar.erkeklerde ev isi yapar.evlenmeden once tek yasiyorsa zaten buna alisik oluyorlar.gunumuz erkeği eskisi gibi degil..
Anlaşılmayacak bir durum yok canım.
Çalışan kadınlarla ilgili genel ve özel yorumlar yapılıyor.
Herkes kendi hayatından kesitler örnek veriyor.
Yapılan bazı genellemelere de tepkimizi ortaya koyuyoruz.
Çalışan kadın=ezilen kadın diye bir gerçek yoktur.
çalışsın çalışmasın=ezilen kadın gerçeği vardır toplumumuzda.
Çalışmakla ezilmeyi ilişkilendirmek hatalıdır.
Genel olarak toplumumuzda kadının duyduğu saygı, eşlerinden gördüğü ilgi ve saygı ve değer ile ilgili büyük sorunlarımız var.
Kadın çalışsa da çalışmasa da istismara,ezilmeye ve şiddete maruz kalıyor ne yazık ki.
Bu sosyolojik sorunu salt çalışan kadınlara ait bir sorunmuş gibi anlatmak doğru değil.
ben de diyorum ki kadın kendini ezdirmesin,çalışsa da çalışmasa da.
Ama çalışan kadının emeklerine de fedakarlıklarına da bir zahmet saygı gösterilsin.
Çalışan kadın fedakar kadındır kim ne derse desin.
canim O konuları bende okudumArkadaşlar ben sizleri anlayamıyorum. Evet o arkadaşın daha önceki yorumlarına ben de sinirlendim. Aynı şekilde ev hanımları kıç büyütüyor dediği için başka arkadaşlara da. Sizi anlamadığım nokta ise burda ben sayısız konu gördüm. Çalışıyorum ama eşim hiç bir ev işine yardım etmiyor diye. Burda sayısız kadın gördüm bunu da mantıklı bir şey gibi gören. Hayat müşterektir ve bir kadın kesinlikle çalışmalıdır. Ama eşi hayatın müşterek olduğunu ev işlerinde desteklemiyorsa üzgünüm size bir haberim var o kadın haksızlığa uğruyordur, eziliyordur. Ay kocişim değil mi ona hizmet beni mutlu ediyor söylemlerini takip etsem azıcık iki gün sonra başka başlıkta o kocişlerin tüm işleri onlara yıkması ile ilgili dert yanacaklar. Burda bir konu gördüm misal kadın hem bebeği hem bebek çantasını taşıyor, iki dakikia adama veriyor sonra adam asansör aynasından saçını düzeltecek diye hoop geri kadına veriyor çocuğu ve yine yol boyunca kadın taşıyor ikisini de. Ki bu malesef istisnai bir örnek değil. Keşke öyle olsa. Ben kadınlar kulübünde bu kadar konu okumasam bende istisnai olduğunu düşünebilirdim ama malesef görüyorum ki eşleri yardım eden kadınlar belli bir yüzdeyi geçmiyoruz. Ben kaç tane konuda kendinizi ezdirmeyin dediğimde taşlandım biliyor musunuz? Bir yandan evde iş yerinde yetişmeyen bir takım işleri yaparken televizyon izleyen kocasının "çamaşırlar yıkacak" cümlesini geçiştirdiği için azar işiten bir kadının konusunu okudum ben. Ve hala kendimi nasıl düzeltebilirim diyen bir kadının. Siz burda neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamadım.
Şuna kesinlikle katılıyorum. Çalışan kadın istemek oldukça mantıklı bu hayat şartlarında. Nasıl ki kadınlar eşi sıkılıp işi bırakıcam derse isyan bayraklarını çeker aynı şey erkekler için de geçerli. Ama kenar mahalle hanzolarından bahsetmiyorum. Belli kültürel olgunluğa ulaşmış erkeklerden bahsediyorum. Ev işi kadının işidir, erkek adam ev mi süpürür demeyen mutfakta eşiyle kahkahalar eşliğinde yemek yapabilen erkeklerden bahsediyorum. Peki böyle kaç tane erkek var Türkiye de.Umarım beni utandırır ve sayıları yüzlerce binlerce dersiniz. Umarım ki de öyledir ama malesef değil. O arkadaş daha önceki yorumlarında saçmaladı. Ama sonra özür diledi farkındaysanız. Ve ezilen kadınlar konusunda da son derece haklı. Ben onunla şu konuda ayrılıyorum. O eziliyorsanız çalışmayın diyor. Ben eziliyorsanız daha çok çalışın ve ezdirmeyin gerekirse koyun poposuna tekmeyi diyorum.
Evet canim bende buna benzer bir ornek verdim..Iyide o zaman kadin bosanir eziliyorsa cekmek zorunda degil. Valla benim çevremde ezilen kadinlar yok calistigi halde.herseyi ortak yapiyorlar.erkeklerde ev isi yapar.evlenmeden once tek yasiyorsa zaten buna alisik oluyorlar.gunumuz erkeği eskisi gibi degil..
Evet kesinlikle katılıyorum. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Kadını ezecek bir adam varsa karşımnızda çalışsa da ezilecek çalışmasa da. Ben de bu yüzden hep çalışsın ki ekonomik özgürlüğü olsun diyorum. O arkadaşın demek istediği ise sizin de belirttiğiniz gibi çalışan kadın fedekardır peki bir yandan ezilirken yaptığı fedekarlık kimin için? Ha ben diyorum ki o fedakarlığı kendimiz için yapıyoruz, çocuklarımız için yapıyoruz. Ama bu çalışmazken ezilen bir kadının çalışırken de ezildiğinde üzerine ekstra bir yük bindiği gerçeğini değiştirmiyor malesef.
canim O konuları bende okudum
Maalesef bizim toplumumuzda erkek adam is yaparmi gibi bir yanilgi var. Kadinlarimiz calistikca ugrastikca bu yanilgi yavas yavas ortadan kaliyor.
Size en guzel örnek kendimden vereyim. Esim biz sevgiliyken elime toz bezi almam diyordu. Evlendik nasil calistigimi yoruldugumu gormeye basladi kendiliginden bulaşık nakinesini dodurup bosatmaya basladi.. alistirmam zaman aldi ama oldu. Dort dortluk degil belki ama baya faydasi dokunuyor. Bigun eksik is yapmis bu ne dedim. Elimden bu kadari geliyor dedi. Bende yarin istifa ediyorum o halde elimden bu kadari geliyor dedim gülüştükkalkti yapti. Anladi yani. . Onunla konustuk anlastik. Sonucta onunda cevresinde calisan kadınlar yoktu annesi ev hanimiydi bir anda gecis yapmasini beklemedim anlayisla yaklastim guzel guzel anlattim. Su an esim evde ütü yapar her yerin tozunu alir dolaplari temizler supurgeyle evi ceker .. tek yapmadigi sey yemek..
Diyecegim o ki alistirilabiliyor erkekler..
Evet canim bende buna benzer bir ornek verdim..
Yaptığımız fedakarlık kendimiz için ve evlatlarımız için kesinlikle doğru tespit etmişsin:))
Yükümüz yeri geliyor duble ekstra oluyor.
İşte bu sebeple emeğe,çalışan kadına saygı diyorum ya.
Yükümüz bu kadar ağırken bir de hemcinslerimiz tarafından ayaklı bankamatik-boşanma heveslisi-ezilen -kullanılan kadın gibi
itici ve rencide edici etiketlemelere maruz kalmak bizleri daha da üzüyor.
Siz bari yapmayın demeye hakkımız yok mu bu ev hanımı dostlarımıza ne dersin:))
Iyide burdan okuduk larınla yola çıkmak dogru mu.burda zaten dertliler paylasim yapiyor.erkekler yapmiyor diye birsey yok.agirligini koyarsin.benim kuzenim yapiyi valla ben gordum elinde supurgeyi.balkon yikar cay demler.kocasina is yaptirmayan kadinin kendi bilecegi is.o ole mutluysa bize ne ki..Aynen ben de böyle düşünüyordum. Ama göremediğimiz biz Türkiye gerçeğinin yüzde kaçını oluşturuyoruz? Eziliyorsa boşanır.... Burda aldatılan kadınlar, dayak yiyen kadınlar, ve hatta bunların bir kısmı çalışan ve ailesi arkasında olan kadınlar boşanamıyor arkadaşım, ev işi yapmıyor diye mi bir kadın boşanacak. En yakın örneği şu an iş yerinde bir arkadaşım. Mühendis kendisi, eşi de mühendis, acayip elitler(!) Ama kocasına iş yaptıramıyor. Bakın erkekleri geçtim burdaki kadınlarda bile ev işi kadının işidir diyenlerin sayısı az değil. Onların yetiştireceği erkekler z kuşağında yerlerini alacaklar yarın öbür gün. Ayrıca benim kaç tane modern(!) arkadaşım ev işlerine ne yardım edicem, ben tek yaşarken yaptığım işlerden de kurtulmak için evleniyorum biraz dedi biliyor musunuz? Tamam espriydi belki ama o çocuklar en fazla masaya iki tabak koyar bir de bazen salata yapar o kadar. Ha siz buna yardım diyorsanız o başka. Ben işlerin büyük çoğunluğunun paylaşılmasından bahsediyorum. Evet günümüz erkekleri arasında eskisi gibi olmayanlar var, evet belki bir 50 yıl sonra sayıları eşit bile olacak. Ama daha bir kaç fırın var o düzeye.
Yani var ya sadece şu konunun ilk bir kaç sayfasına bile bakmaız yeterli erkeklerin ev işlerine ne kadar yardımcı olduğu konusunda.
O konuları okuduysan belki bana yapılan yorumu da biliyorsundur o konuda. Ben ve bir arkadaşa siz şanslısınız işte bulmuşsunuz öyle birini ama onların sayısı az diye. Eşin mantıklı bir insanmış ne güzel ama onun bile bu noktaya gelmesi zaman almış. Öğretmen eğitmen gerekmiş. 30 yaşından sonra insanların kafasına bazı şeyleri yerleştirmek o kadar zor ki. Burdaki konulara aşinasın, sence senin yaptığını kaç kadın başarır. Senin eşin kaçlık bir yüzdeye giriyor? Ayrıca sen olmsan bile burda bir sürü kadın eşi ütü yapınca ev işine yardım edince sanki olması gereken bu değilmişçesine övgüyle bahsediyorlar. Buna ben de dahilimdir belki. Eşime şükrediyorum. Düşünsene aslında olması gerekene şükrediyoruz. Benim anlatmaya çalıştığım bu.
Iyide burdan okuduk larınla yola çıkmak dogru mu.burda zaten dertliler paylasim yapiyor.erkekler yapmiyor diye birsey yok.agirligini koyarsin.benim kuzenim yapiyi valla ben gordum elinde supurgeyi.balkon yikar cay demler.kocasina is yaptirmayan kadinin kendi bilecegi is.o ole mutluysa bize ne ki..
Malesef sadece burda okuduklarım değil. Çevremde de yarısı iyi ise yarısı kötü durumda. Ben Ankara'da oturuyorum. Bunun daha farklı illeri var. Bakın daha geçen bir konuda değindim, kadın başına markete gitmenin garipsendiği iller var. Ben Türkiye gerçeğine dar pencereden bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim sosyokültürel yaşantımızın çok da geniş bir kitleyi temsil ettiğini düşünmüyorum. Çalışan kadın profili sadece üniversite mezunu beyaz yakalı işleri de kapsamıyor. Ve diğer gruba giren kadınlarımızın eşleri de ufkunu bakış açısını genişleten kimseler olmayabiliyor.
Birçok konuda kadın-erkek eşittir, çalışan kadına eşi yardım etmesi gerekir diye ifade ettiğimi bilirim. Evli değilim ama çalışan, işe yürüyerek gidip gelen, sağlık sorunları olan ve tüm bunların üstüne yalnız yaşıyor da olsam ev işlerini aksatmamaya çalışan bir insanım. Bu konuyu görünce sadece son sayfayı okudum ve yorumlar beni sevindirdi. Zira bu "eşitlik" kavramı gerçekten üzerinde araştırma yapılması gereken sosyolojik bir konu.Aynen ben de böyle düşünüyordum. Ama göremediğimiz biz Türkiye gerçeğinin yüzde kaçını oluşturuyoruz? Eziliyorsa boşanır.... Burda aldatılan kadınlar, dayak yiyen kadınlar, ve hatta bunların bir kısmı çalışan ve ailesi arkasında olan kadınlar boşanamıyor arkadaşım, ev işi yapmıyor diye mi bir kadın boşanacak. En yakın örneği şu an iş yerinde bir arkadaşım. Mühendis kendisi, eşi de mühendis, acayip elitler(!) Ama kocasına iş yaptıramıyor. Bakın erkekleri geçtim burdaki kadınlarda bile ev işi kadının işidir diyenlerin sayısı az değil. Onların yetiştireceği erkekler z kuşağında yerlerini alacaklar yarın öbür gün. Ayrıca benim kaç tane modern(!) arkadaşım ev işlerine ne yardım edicem, ben tek yaşarken yaptığım işlerden de kurtulmak için evleniyorum biraz dedi biliyor musunuz? Tamam espriydi belki ama o çocuklar en fazla masaya iki tabak koyar bir de bazen salata yapar o kadar. Ha siz buna yardım diyorsanız o başka. Ben işlerin büyük çoğunluğunun paylaşılmasından bahsediyorum. Evet günümüz erkekleri arasında eskisi gibi olmayanlar var, evet belki bir 50 yıl sonra sayıları eşit bile olacak. Ama daha bir kaç fırın var o düzeye.
Yani var ya sadece şu konunun ilk bir kaç sayfasına bile bakmaız yeterli erkeklerin ev işlerine ne kadar yardımcı olduğu konusunda.
İnsan istedikten sonra her şeye alışır, bence bu "erkekler ev işinden anlamaz/ev işi yapmaz" algısı yine maalesef onları paşam, tosunum, oğlum diye pışpışlayarak büyüten hemcinslerimizden kaynaklanıyor. Bir erkek susadı mı aman oğlum sen dur yat dinlen ben getiririm, işten gelir daha o ağzını açmadan oğlum yemeğin hazır denir, hiç sorumluluk almadan hep arkası sıvazlanarak yetiştirilir. İster ki evlenince de aynı saltanat sürsün hem herşeyi karısı yapsın hem onu pohpohlasın hem de çalışıp eve maddi destek sağlasın! Sonra birşey desen adın dırdırcı olur. Daha dün okudum adam lafını geçirmek için kocanı dinleyeceksinden başka laf etmiyormuş ama ev işlerinin nasıl yapılacağına bile o karar veriyormuş.canim O konuları bende okudum
Maalesef bizim toplumumuzda erkek adam is yaparmi gibi bir yanilgi var. Kadinlarimiz calistikca ugrastikca bu yanilgi yavas yavas ortadan kaliyor.
Size en guzel örnek kendimden vereyim. Esim biz sevgiliyken elime toz bezi almam diyordu. Evlendik nasil calistigimi yoruldugumu gormeye basladi kendiliginden bulaşık nakinesini dodurup bosatmaya basladi.. alistirmam zaman aldi ama oldu. Dort dortluk degil belki ama baya faydasi dokunuyor. Bigun eksik is yapmis bu ne dedim. Elimden bu kadari geliyor dedi. Bende yarin istifa ediyorum o halde elimden bu kadari geliyor dedim gülüştükkalkti yapti. Anladi yani. . Onunla konustuk anlastik. Sonucta onunda cevresinde calisan kadınlar yoktu annesi ev hanimiydi bir anda gecis yapmasini beklemedim anlayisla yaklastim guzel guzel anlattim. Su an esim evde ütü yapar her yerin tozunu alir dolaplari temizler supurgeyle evi ceker .. tek yapmadigi sey yemek..
Diyecegim o ki alistirilabiliyor erkekler..
Evet canim bende buna benzer bir ornek verdim..
Bence önce insana SAYGI... Zaten saygı denen şey bir insanda varsa, ne hakaret olur ne küfür ne de haksızlık. İnsana saygısı olanın emeğe de kadına da saygısı vardır bana göre...Yaptığımız fedakarlık kendimiz için ve evlatlarımız için kesinlikle doğru tespit etmişsin:))
Yükümüz yeri geliyor duble ekstra oluyor.
İşte bu sebeple emeğe,çalışan kadına saygı diyorum ya.
Yükümüz bu kadar ağırken bir de hemcinslerimiz tarafından ayaklı bankamatik-boşanma heveslisi-ezilen -kullanılan kadın gibi
itici ve rencide edici etiketlemelere maruz kalmak bizleri daha da üzüyor.
Siz bari yapmayın demeye hakkımız yok mu bu ev hanımı dostlarımıza ne dersin:))
Okudum hatta buraya bi konu acmistim o donemde ev isiyle ilgili. Bayanin biride geldi bana ben asla esime ev isi yaptirmam hadi ordan sizde kadinmisiniz diye yorum yapti ya))
Iste ayni seyden bahsediyoruz ikimizde.
eslerimiz Allah a cok şükür yapiyor . Ama toplum tarafından oyle bir normallestirilmis ki erkek adamin is yapmamasi. Bunu yapan kendi kadinlarimiz aslında. Erkek cocuklarini yetostiriken aman oglum sen yapma etme diye diye bu hale getiriyorlar sonra biz evlenince ugrasiyoruz. Allah izin verir de bi oglum olursa her türlü ev isini öğrenecek yapacak. Kizimla birlikte sofraya yardım edecekler..
Bizde eslerimizin aslında yapmak zorunda oldukları seylere aa ne guzel yapiyor diye sevinmeyecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?