Çalışıp çalışmama konusundaki kaygılarım özellikle çocuğu olan anneler yardımcı olursa sevinirim

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
199
Puanlar
73
Merhabalar ben 26 yaşındayim üniversite mezunuyum 3 yıllık evliyim şu an çalışmıyorum eşimle çocuk istiyoruz olmuyor hastaneye gidiyorum. Daha önce özelde çalıştım çocuk için hastane süreci falan olunca ayrıldım. Ama şimdi bu sene kpss sınavı var benim de hep hayalim di memur olmak ayaklarımın üzerinde durabilmek. Şimdi evdeyim ya ders çalışıyorum kendim hazırlanıyorum sınava ama eşim biraz modumu düşürdü. Çocuk olursa atanirsan nasıl olacak bakıcı falan maaşının yarısı bakıcıya gidecek böyle büyüyen çocuklarda eksik kalıyorlar falan diye . Bu arada durumumuz iyi eşim de çok çalışmam taraftari değil . Siz olsanız ne yaparsınız nasip olursa cocuklarim büyüyünce mi sınava hazırlansam içim bir tuhaf oldu ya :( internetten biraz da çalışan annelerin çocuklarının yorumlarını okudum daha da üzüldüm

KPSSye hazırlan çalış. Bak ben çalışmıyorum 2 kızım var çalışacağım günü bekliyorum. Evde oturup çocuk bakmak kolay bir psikoloji değil. Yaşayan bilir. Bazen ev dışında bir hayatın olsun diye ağlamak gelir insana. Ayrıca hayatın her türlü hali var. Kendini güvenceye al. Çalış.

Eşinize bel baglamayin boşanmak her zaman vardır. !
Ama babanıza bek bağlayabilirsiniz 😆 babanız zenginse yani olası bir boşanma durumunda parasız kalmayıp cocuklarinizj buyutenilecekseniz atanmaya çalışmayın ya bence sorun değil

Bu arada söylemeden edemeyeceğim sanki istese atanacak da çocuklar için istemiyor gibisiniz 🤣 sanki kolay öyle 🤣

Siz önce bir ders çalışın çocuk yokken bence.Sonra puanınıza göre değerlendirirsiniz.Hemen kesin olacak bir şey değil bu ve çocuktan sonra asla çalışacak vaktiniz olmayabilir ki.Çalışmayı ertelemeyin yaş geçiyor yıllar ne getirir bilinmez sonrasını sonra düşünürsünüz.

Sizin adınıza sevindim. İnşallah ben de hayırlı zamanda doğru insanla yuvamı kurarım benim de anne olmak hayalim inşallah rabbim hayırlısıyla nasip eder ona çok iyi bir baba seçerim.
Ne ara evlendin de 3 yıllık evlisin? Geçen sene şubatta boşanmış ve yeni koca arıyodun?

Doğmamış çocuğa don biçmişsiniz.
Siz hele çalışın atanın sonra düşünürsünüz.
Zaten zorluğunu görünce bir şekilde halledersiniz maaşın yarısını bakıcıya sonra kreşe,anaokuluna verirsiniz.
Maaşım yarısı de iyi bir miktar bence size kalacak olan.
Eşiniz iyi eş ve baba olursa zorluk çekmezsiniz çok.
O çalışan annelerin çocukları babalarının da nasıl bir ev babası olduğunu yazmış mı mesela referans alıyorsunuz ya ona da bakın.

Bizim annelerimiz çalışmıyordu sanki hepimizin psikolojisi iyi mi ? Bazı arkadaşlarım var annesj çalışan kadınmış hiç de zorlanmamışlar hatta bol bol yiyip içip gezerdik annemizle gurur duyuyoruz diyen var keşke annem çalışmasaydı diyen var yani bence bu kişiden kişiye değişir
Çalışan annelerin çocukları daha güçlü oluyor ama bu bir gerçek çünkü daha erken ayaklarinuzeeijde durmak zorunda kalıyorsun

Bizim annelerimiz çalışmıyordu sanki hepimizin psikolojisi iyi mi ? Bazı arkadaşlarım var annesj çalışan kadınmış hiç de zorlanmamışlar hatta bol bol yiyip içip gezerdik annemizle gurur duyuyoruz diyen var keşke annem çalışmasaydı diyen var yani bence bu kişiden kişiye değişir
Çalışan annelerin çocukları daha güçlü oluyor ama bu bir gerçek çünkü daha erken ayaklarinuzeeijde durmak zorunda kalıyorsun
Aynen benim annem çalışmıyordu çalışan bir kadın olsaydı keşke bizde rahat yaşasaydık derdim hep.istediğim bir kursa gitmeyi onlarla tatil yapmayı gezmeyi isterdim.Zaten okula başlayınca belli saatler ancak görebiliyorsun.Bebeğim var iki üç yıl baktıktan sonra çalışmak istiyorum bende zaten kreşe başlayacak ilk yıllarda ihtiyaç var en çok anneye

Aranıp bu adamdan kurtulmayı düşüneceği yerde dimi …. Bence adam kafasına giriyor böyle yok atanma yok çocuklar için kötü falan filan ama asıl korkusu atanırsa tekmeyi koyabilir kocaya 🤣
Adam hakaret etti bana diye polise şikayet etmiş. İnanılmaz manipülatördür kesin. Şaka gibi.

En son baba evindeymişsin konu sahibi keşke dönmeseydin bu adama. Bari baba yapma sana kısır diyen adamı ya

Normalde senin tek basına evden çıkmanı bile istemeyen kocanın çalışman için olumlu bir yorum yapması mümkün mü zaten?
Ayrıca ortada ne çocuk, ne öyle kendi kendine ne kadar istikrarlı olacağının belli olmadığı çalışmayla kazanılacak kadar kolay bir sınav var.
Her şey halloldu da çalışan annelerin fikirleri kaldı.

Ne kadar hızlı yaşıyorsunuz bu hayatı ya, bu herifi baba yapmak için geç kalmışsın zaten. Bir de Devlet açmış kollarını gelin de sizi atayalım diye bekliyor, çalışmak deyince niye herkesin aklına memurluk geliyor? Nereden baksan fiyasko.

Merak ettiğim bir şey var. Şimdi ben bu süreçteyim henüz boşanamadım. Evliyken çoktan kafamda bitirmiştim bu evliliği o yüzden ailemin evine gelince ağlamadım bile hatta üzerimden yük kalktı. Bazen düşünüyorum inşallah ileride güzel bir yuvam olur iyi insanlarla karşılaşırım diye. Sonra da diyorum ki şu süreçte sağlıksız bir Düşüncemi yani tabiikide acelem yok ama mutlu olmayı çok istiyorum beni sevsin değer versin çocuklarım olsun. Bazıları boşanıyosun tekrar evlenmek istemezsin heralde falan yapıyolar. Ben mi yanlış düşünüyorum dedim
Döndün ve sana kpss çalışma atanma diyor?

Ya bazen diyorum ki keşke gökten mantık yağsa. Bu arada atanmak sanki çok kolay. . .

Adam elini kolunu bağlamak için boş boş konuşmuş. Hepimiz çalışıyoruz çocuk olunca max 1 sene içinde geri döneceğiz. Çok şükür kendi kendimize yetiyoruz önemli olan da bu değil mi? Kimseye minnet etmemek.

daha ortada çocuk yok
iş yok
daha sınavda alınmış bir puan da yok
hani puanı yüksek alırsın da iyi kötü bilirsin ki 6 aya 1 seneye atanacaksın başlayacaksın
o yok bu yok "cocuklarim büyüyünce mi sınava hazırlansam" diye soruyorsunuz, 1. yi yaptınız da 2. eksik kaldı...

Çocuk olursa atanirsan nasıl olacak bakıcı falan maaşının yarısı bakıcıya gidecek böyle büyüyen çocuklarda eksik kalıyorlar falan diye

Eşinizin annesi çalışmıyordu, eşiniz tam yetişti sanki. Eniştenizle aynı arabaya bindiğiniz için sapık sapık yorumlar yapan insan değil mi kendisi?
Hayatınızı mahvetmek istiyorsanız işi falan boşverip hemen çocuk yapın tabii.

Back
X