• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışırken evlilik ne zormuş

ev islerini bu kadar zorunlu is olarak gormeseniz...?
yani tabii ki zorunlu ama mesela utuyu bugun yapacaksaniz birakin yarina kalsin, oturun kocanizla film izleyin dinlenin o aksam...
ya da bulasik varsa yikamayin, yarin isten gelince yemek yaparken bir taraftan da onlari yikayin...
isleri sonraya birakmak hos olmuyor tabii ama calisinca mecburen bir seylerden vazgecmeniz gerekiyor, birakin vazgectiginiz sey kendi rahatiniz ve esinizle vakit gecirmek olmasin, isleri erteleyin...
temizligi de hafta sonuna birakin ve esinizle yapin, mesela o supursun siz silin...
eline camsil ve bir bez verin toz alsin...
hic bir sey yapamiyorsa gitsin banyodaki lavaboyu kuveti ovsun :27:
benimki cok donanimlidir hangisini soylesem yapar sagolsun :31: siz de alistirin yardim etmeye yoksa tek basiniza bu kadar isin altindan kalkamazsiniz, zaten herseyi kadinin ustune yuklemek cok mantiksiz

kizlar ben daha evlenmedim henüz nisanliyim, tabiki siz tecrubelisiniz bu konuda cok daha iyi bilirsiniz ancak size bir ip ucu

tabikide calisma saatleri cok faktörler oynuyor aksam 8 de gelince zaten cok gec olmus oluyor yemekdi bulasikdi kocaydi derken yani ozaman tabiki yetisilemez.

daha erken gelsen eve mesala 4-5 gibi ozaman yetisilirde , aslinda haftada bir temizlik yapiyorsan diyelim pazardan pazara zaten 2 kisisiniz, e camasirda her hafta 1 defa yikayip ütülesen ben anlamiyorum acikcasi nesine yetisilmezki sadece yemek kaliyor , ama iste geldigin saat rol oynuyor 8 cok gec ondan kaynaklaniyor mesala ögle molasi olsa 3 saat eve gelip yemegini pisirsen gelince sade isitsan pratik olurdu

Sevgili melegimbenim,
İnsan basina gelince anliyor. Sen de isleri yetistiremedogin zaman anliycksin. Su an daha nisanli havalarda ucan bir kelebek olarak boyle dusunmen cok normal.
Ben de 7 8 gb evde oluyorum. 8 aylik bebegimiz var. Esim de ben de son bir yildir kendimiz icin hicbir sey yapmiyoruz ne alisveris ne. Bi yerde oturup kahve sohbeti hicbisey kalmadi hayatimizda cocuk disinda. Ikimizde arada kisa devre yapabiliyoruz tartisabiloyoruz. Boyle tukenmislik hissi yasadigimiz zamanlarda onemli olan:
1. Eslerden biri sinirliyken otekinin metanetini korumasi
2. İki tarafinda artik ev duzeninin annesinin evindeki gibi herdaim derli toplu olmayabilecegini kabul etmesi
3. Eslerin temizlik anlayislarini orta noktada bulusturmasi icin iki tarafinda aliskanlikladindan odun vermesi.
4. Ozellikle erkeklerin; kadiarin dA ayni kendileri ibi insan oldugunu ve bazen isten yorgun gelip hicbisey yapmak
İstemyebileceklerini kabul etmeleri.

Kızlar evde 2 kişide yaşasanız 10 kişide ev yine batıyor. Sonuçta wc, banyo, oturma odası, mutfak yeri geldiğinde öyle bir dağılıyor ki.

İpin ucu kaçıveriyor.

Bizde 2 kişiyiz.Ev hanımıyım.Benimde yoruldugum zamanlar çok oluyor.Ama yetiştiriyorum bi şekilde.

Ha keyfimin istemediği zamanlarda salıveriyorum. :) Eşim de diyor meesela yemek yapma kahvaltı gibi yapalım, makarna yiyelim vs.

İnan çalışsam sizin gibi bende çok yorulurdum.

Ev işi gerçekten yorucu oluyor.

Lavaboyu 3 gün ovmasan hemen lekelenmeye başlıyor.Bende çok sıkıntı yapıyorum lavaboları öyle görünce.

Bir arkadaşım var lavabosunu aydan aya ovuyor desem yeridir.Her gittiğimde pislik içinde.Midem kalkıyor:27:

Valla o arkadasini tebrik ediyorum. Ne guzel ya eminim cok rahat mutlu ve huzurlu bi insandir :) ben de temiz ama mutsuz olcaima pz
Sakli ama mutlu olmayi tercih edrim :))

bende evlenmeden önce çalışıyordum iyikide bırakmışım yoksa baş edemezdi maaşım iyidi ama parya olmuyor herşey gerçekten zor hem ev hem temizlik hem eşinle uğraşmak zor allah kolaylık ersin çalışanlar özellikle kışın çalışmak daha zor sabah soğuk yataktan kalkmak

dondurucuyu dolduruyorm .sabah işe giderken akşam pacağım yemek için çıkarıyorum.gelince hopppp 20 dk falan yemeğim hazır.bulaşık zaten makinaya doluyor.geriside fasa fiso.ben mutfağımı toplayanakadar eşim beş dakikada odayı süpürüyor çayımı demliyorummm ohhhhhh yorgunum ya daha bi keyifli oluyor.haftasonuda şöyle alttan beri temizliyorum.mutluyummmmmmmmm ben yaaa:32::32::32::32::32:

bu arada dondurucuya doldurduğum şeyler hazır yemekler değil haaa.

bugünlerde iş yerinden çıkamaz oldum kafayı yemek üzereyim allahtan 20 gündür kayırvalidem bizde yemeği temizliği o yapıyor bugün gidecek ben napacam bilmiyorum.şimdi yardımcı çağır diyeceksiniz inanın yardımcı çağıraca kadar vaktim yok.eşim yokluğuma çoook alıştı bu durum beni çok üzüyor:14::14::14:

Kızlar evde 2 kişide yaşasanız 10 kişide ev yine batıyor. Sonuçta wc, banyo, oturma odası, mutfak yeri geldiğinde öyle bir dağılıyor ki.

İpin ucu kaçıveriyor.

Bizde 2 kişiyiz.Ev hanımıyım.Benimde yoruldugum zamanlar çok oluyor.Ama yetiştiriyorum bi şekilde.

Ha keyfimin istemediği zamanlarda salıveriyorum. :) Eşim de diyor meesela yemek yapma kahvaltı gibi yapalım, makarna yiyelim vs.

İnan çalışsam sizin gibi bende çok yorulurdum.

Ev işi gerçekten yorucu oluyor.

Lavaboyu 3 gün ovmasan hemen lekelenmeye başlıyor.Bende çok sıkıntı yapıyorum lavaboları öyle görünce.

Bir arkadaşım var lavabosunu aydan aya ovuyor desem yeridir.Her gittiğimde pislik içinde.Midem kalkıyor:27:

iyide bana gelenlerin hepsi sanki ev hanımıymışım gibi yani waktim bolmuş gibi muamele ediyorlar kimse evine giremiyon hep hastanedesin demiyor işleri güçleri eksikleri çıkarmak şunu şöyle yap bunu böyle yap walla çok sıkıldım

iyide bana gelenlerin hepsi sanki ev hanımıymışım gibi yani waktim bolmuş gibi muamele ediyorlar kimse evine giremiyon hep hastanedesin demiyor işleri güçleri eksikleri çıkarmak şunu şöyle yap bunu böyle yap walla çok sıkıldım

Canım akıl veren çok heryerde.

Banada diyorlar bildiğim şeyi bile papağan gibi tembih ediyorlar.

Evet diyip geçiyorum.

Hiç takma canım.

ev işleriiii nankördürr hep daha fazlasını yapsanda sonuçç aynıııı ama yapmıyoruzz tabki hayırr işimizi evdeki ğörevlerimizi biliyoruzz

Canım akıl veren çok heryerde.

Banada diyorlar bildiğim şeyi bile papağan gibi tembih ediyorlar.

Evet diyip geçiyorum.

Hiç takma canım.

sorma sanki ben neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.zamanım yok yoruluyorum dinlenemiyorum diyorum türlü türlü pratik çözümler öneriler.offf çok yorgunum çoook :50::50:

yemekler haftasonu yapılırsa 2 gün yeter..yemeğin bittiği akşam, yarının yemeğini ocağa koyarsanız..yemek işi çözülmüş olur..
arada kahvaltı veya daha pratik yemeklerle de günü kurtarabilirsiniz..

mesai saatlerinin uzunluğu ve hafta tatilinin kaç gün olduğu da çok önemli..

yeni evlendiğimizde akşam 11-12 ye kadar fırdönüyordum..evin işlerine yetişmek için
eşim o zaman bir genç kızın hayatı bu kadar mı değişir be demişti..:52:
hee böyle diyordu da,yardım etmişliği varmıydı, sayılı..:24::24:

Ay uf evet ya. Hemen akil verme isine girisyolar yok ben de oyleydim de sonra sunu yaptim bunu ettim bilmem ne. Ya bi ogut verme dimi sadece derdimi dinle anliyorum seni cok yoruluyosun filan dese biz de boraz anlasilmislik hissiyle rahatlicaz. Kimse bizi anlamiyo kizlar ya. Bak sabahin korunde daha kahvalti bile etmedim ve ofis te kilitli kapida bekliom oyle. Evde mini mini bebegim. Ta aksam 7 de eve girecem dun gece 12 he kadar cocuk bak camasir katla utu yap. Ama yok yine yetismez. AMAAAn SALLA GİTSİN benden kiymetli mi

evet durumunuz gerçekten zor ben nişanlıyım.. hep evlenıncede çalışıcam deyıp duruyordmm .. nısanlımın durumu ıyı kesınlıkleçalışmamı ıstemıyor ılk baslarda çalışırım deyıp ınatlasıyorrdum ama arrtık ne kadar boş ınatlastıgımı anlıomm :))) evde ytar kendıme bakarım napalım ...

evet durumunuz gerçekten zor ben nişanlıyım.. hep evlenıncede çalışıcam deyıp duruyordmm .. nısanlımın durumu ıyı kesınlıkleçalışmamı ıstemıyor ılk baslarda çalışırım deyıp ınatlasıyorrdum ama arrtık ne kadar boş ınatlastıgımı anlıomm :))) evde ytar kendıme bakarım napalım ...

ahhh :) 3 aylık eviliyim ekonomik durumumz cok iyi olsa asla calısmam eskisi gibi calıscam yok ekonomik özgürlügüm olcak gibi düşüncelere kapılmam yatar kalkar temizlik yaparım şimdi daha zor benim eşim günlük yemek yer işten gel yemek yap hele o evi temixlemek oyyy şimdi iyide cocukla düşünemiym allah herkesin yardımcısı olsun

ahhh :) 3 aylık eviliyim ekonomik durumumz cok iyi olsa asla calısmam eskisi gibi calıscam yok ekonomik özgürlügüm olcak gibi düşüncelere kapılmam yatar kalkar temizlik yaparım şimdi daha zor benim eşim günlük yemek yer işten gel yemek yap hele o evi temixlemek oyyy şimdi iyide cocukla düşünemiym allah herkesin yardımcısı olsun

ben de çalışan ve 1.5 yaşında bebeği olan bir bayanım :) bebeğim doğduğunda ücretsiz izin aldım , kızlar evde işler hiç bitmiyorr... !! ve plansız oluyorsun.. ben çok zorlandım evdeyken, ev işleri konusunda. aksine çalışıyor iken daha planlı oluyorsun , ama yorgunluk mahvediyor insanı, gerçi insan alışıyor bi müddet sonra yoğunluğa.
canım sen yeni evlenmişsn ilk zamanlar zor olur tabi, ayak uydurmak , bir de eşin benmki gibi günlük yemek istiyorsa işin baya zor.. sana tavsiyem yemeklerini h.sonundan yap 2-3 çeşit . işten gelince büyük kolaylık olur, zamandan ve emeğinden tasarruf etmiş olursun.. haftalık yemeklerini kafanda planla mesela ona göre yap alışverişini v.s. çamaşırlarını işten gelince at makineye , ertesi gün katlarsın. evin tüm iş yükünü h.sonuna bırakma , kendine de zaman ayır.. ben de ilk zamanlar o kadar zorlandım ki, tüm h.sonum evi toplamak ve temizlik yapmakla geçerdi. ama şimdi daha planlı ve düzenliyim :3:

Valla bende ilk ay aman allahım haftasonu temizlik yemek ütü canım çıkıyordu zaten çalışıyorum haftaiçi canım çıkıyo haftasonuda evde çıkıyo allahım naptım ben dedim bi ara. sonra sinirlerim bozuk ben öyle hırpalanırken eşim tv karşısında keyif yapıyo yorgunluktan keyfim kalmıyo , bi kaç tartışmadan sonra sağolsun artık eşim de bana temizlikte yemekte yardım ediyo. Temizliği hafta içi yapıyorum hafta sonuna kalmıyo yemeklerimi 2-3 günde bir yapıyorum hafta sonumda bana kalıyo şiddetle tavsiye ederim hafta içi yapın hafta sonuda dinlenin

Son düzenleme:
Back
X