Benim en büyük sorunum çok fazla kırılgan olmam.Bu kadar umursamayın başkalarını belli ki sizi kıskanmışlar ,devam edin evlenince bırakırsınız ,bu kadar kırılgan olmayın
Allah tamamına erdirsinDaha 1 yılım tamamlanmış olmuyor ki. Ondan dolayı tazminat alamam sanırım.
Nikahımız inşallah Eylülde olacak.
Ben olsam dayanırım çünkü evlenince para alıyorsun tahsilatını alırsın eğer ki çok bunaldıysan genelde öyle yapıyor düğünden önce nikah kıyıp kurtul paranı da al borçlarını odeMerhabalar canım kk kadınları
Son zamanlarda çalışmaktan resmen nefret eder oldum. Her sabah işe gelirken öfff yine mi sabah oldu diye uyanıyorum...
iş yerimiz kurumsal bir firma değil. Tahmin edersiniz ki bunun da en büyük etkisi çalışan ilişkilerinde oluyor. Kimse kimseye bir şey öğretmek istemiyor ve sürekli açık kolluyorlar. Hele iş yerinde bir kadın grubu var cidden düşman başına denilecek cinsten. İşleri güçleri birilerini karalamak ve açık aramak. Allahtan aynı departmanda değiliz. İşe arabamla gelmemi bile sorun edecek cinsten kadınlar... Madem durumun var neden çalışıyorsun? Neden babanın yanında çalışmıyorsun? vs gibi saçma sapan yorumları ve bitmeyen soruları olan kadınlar.
Ben her gün böyle mutsuz işe gelince babam bırak işi çalışma ben sana maaşını veririm. Bu kadar zorlanarak işe gitmen yersiz diyor.
Ama bu seferde babama yük olmak istemiyorum. Çalışma hayatına da alıştım , evde ne yaparım bilemiyorum. Kurslara yazılırım diyorum ama kendimi biliyorum ondan da sıkılırım. Ama bu şekilde de nasıl devam edeceğim bilmiyorum.
Diğer bir yandan da nişanlım da çalışma borçlarını hallederiz diyor. Sağ olsun ama ben kimseye güvenerek borç yapmadım ki.(Borç dediğim kredi kartlarım). Zaten ağustos gibi iş yerimden ayrılmayı planlıyorum. Sebebi ise evlenince zaten iş yerim ve evim arası çok uzak olacak. Yani sadece benzinime gidecek maaşım.Ve nişanlımda pek çalışmamı istemiyor , aynı şekilde ailemde. Hemde zaman çoğu borcum bitmiş olacak.Yani 4 ay daha bu şekilde idare etmeli miyim? Yoksa pes mi edeyim?
Gerçekten hemcinslerim yüzünden huzurum kalmadı.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Not: Bunu yazmayı unutmuşum. Evleneceğim zaman nişanlım bütün eşyaları alacak. Bende ufak tefek şeyleri almak istiyorum.Babam sağ olsun bunun içinde hesabıma para atacağını söyledi. Yani çeyiz derdim falan da yok.
arabası olunca insanın iş ihtiyacı ortadan kalkıyormuymuş.hangi mantıkla söylenmiş sözler bunlar.çok cahilce.oturduğum yerden gülüyorum resmen.
Daha evvel başımdan bir evlilik geçtiği için çok iyi biliyorum yetişememe durumunu. Birde üstelik karşımda ki kişi sürekli o eksik bu eksik , yemek 3 çeşit olacak ev toplu olacak diyen bir manyaktı.açıkçacı çalışmak çok zor. evlenince hele çocuk olunca çok fena bir hal alıyor. ne tam ev hanımı olabiliyorsunuz ve tam çalışan kadın olabiliyorsunuz. aklınız bölünmüş durumda gezip sürekli koşup evde de işte de birşeyler yetiştirmekle geçiyor zaman. ve hiç birini tam yapamıyorsunuz çünkü akıl bin parçaya bölünmüş durumda.
ama bu devirde cidden nişanlıya kocaya güvenip iş bırakılmaz. her zaman güllük gülistanlık değil malesef evlilik. kadının maddi gücü elinde olmalı diye düşünüyorum. herhangi kötü bir durumda kapıyı çekip gidebilecek bir maddi imkanı olmalı bir kadının.
Borç dediğim tutar aslında çok değil toplamda aylık 1600 lira . Yani onu her koşulda öderim inşallah.Simdi ayrilsaniz issizlik maasi falan alabiliyormusunuz? borclarinizi oderdiniz biraz
Buraya kadar gelmişkende pes etmekte istemiyorum ama inanın abartmıyorum. Her sabah suratları 5 karış. Sürekli imalı konuşmalar. İşte sen bize hiç katılmıyorsun falan demeler...sızı cok ıyı anlıyorum cok da zor gelebılır ama 4 ay daha sabredın cektıgınıze degsın barı :)
Evet dayanabildiğim kadar dayanmaya devam edicem. Çünkü başarısız olmuş gibi hissetmekte istemiyorum ama çok mutsuzum:/Ben birakirdim...zira psikolojim daha önemli
Hele mecburiyetim yoksa,arkamda dağ gibi babam varsa hic o psikolojimin içine edemem...
Şimdi şöyle ki nişanlımın mobilya firması var. O yüzden bana mobilyaları ben halledeceğim diyor. Beyaz eşyaları da o hep en iyisi istiyor ve baban alırsa çekinirim ben istemem , hoşlanmam diyor. Daha doğrusu biz tanışır tanışmaz bana ilk sözü Allah izin verirde evlenirsek ben ailenden zaten en değerli olan şeyi seni isteyeceğim başka bir şey asla kabul etmem dedi. Nişanda babam bilezik aldı , onu bile takmasından çok rahatsız oldu. Bir daha ailenden bir şey isteme diye söylendi hatta. Kredi kartı borcumu asla ödemesi söz konusu olamaz. Yani ona ödetmedim . Borç meselesini de işten ayrıl diye tutturunca kendime göre borçlarım var ödemeden ayrılamam dedim. Onun üzerine öyle söyledi.Açtığınız konuda Benim dikkatimi çeken başka bir durum oldu. Babanızın durumu iyiymiş ve çalışma, sana maaşını veririm diyor. Öte yandan bütün eşyaları nişanlınız alıyormuş. Siz ufak tefek şeyler alacakmışsınız. (babanız verecek size o parayı) peki bu ileride bir sorun olmaz mı acaba? Ailenizin durumu müsait iken tam olarak üstünüze düşeni yapmayıp sadece ufak tefek şeyleri alınca yarın öbürgün eşinizin ailesi bunu dile getirmez mi? Ya da aileniz neden böyle yapıyor ki? Ayrıca madem zaten eşya almıyorsunuz aile olarak , bahsettiğiniz o kredi kartları borcunu nişanlınıza söylemeseydiniz bile keşke. hiç değilse bunu babanız ödesin ki ileride bunlar sorun olarak karşınıza çıkmasın derim. Çalışıp , çalışmama konusuna gelince birkaç ay sonra ayrılacak olduğunuza göre bu kredi kartı borcu için sıkıntıya girmeyin tabii ki ayrılın işten madem bu kadar mutsuzsunuz.
Evet yaz gelince 20 gün tatil yapıcaz inşallah. Zaten ondan ağustosta ayrılacağım.4 ay degil ama 2 ay daha calis,
deniz sezonu gelsin oyle ayril,
ay cok ozledim ya yazi
onun disinda her gun eve mutsuz gelecek kadar neden onemsiyorsun ki sen o kisileri,
boyle insanlar her yerde olacak,
babanin sirketinde calissan orada da olacak,
gulup gececeksin zerre itimat etmeyeceksin,
bak o zaman nasil guzellesiyor hayat.
Evet yaz gelince 20 gün tatil yapıcaz inşallah. Zaten ondan ağustosta ayrılacağım.
Bu insanları görmezden geliyorum çoğu zaman ama sürekli psikolojik baskı yapıyorlar. Bir şey yapmasalar ile birbirlerine bakıp gülmeleri bile yetiyor.
Babamın yanında çalışırken kimse gık diyemiyordu
Aslına bakarsanız orada hiç bir iş yapmadığım için ayrıldım.
Allaha çok şükür babam her anımda destek oldu. Hayattaki en büyük şansım babam ve annem.Böyle bir babaya ve nişanliniz olmasinda şansliymişsin.
Ama yinede derim şu 4 ay çaliş ,kendi borcunu kendin kapat.
Kimseye borcu hisetmeye gerek yok.
Yarin bir laflari hemen sana dokunur.
Aslında o işler bana çok basit geliyor sadece ev tutup , taşınmamız gerekiyor o kadar. Sonrasında zaten ben sadece salon ve yatak odası yapmayı planlıyorum. Fazla eşya almayı bile düşünmüyorum. Ama bu kafayla da nasıl odaklanacağım onu da bilemiyorum.O zaman en güzeli hiç kendini daha fazla sıkıntıya sokmadan işten ayrılıp evlilik hazırlıklarına zaman ayırmak gibi duruyor. O hazırlıklar da zaten fazlasıyla vakit alacak ve mutsuz olduğun bir işin psikolojini gölgelemesinin önüne geçmiş olursun. Ve bu evliliğinde herdaim mutluklar diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?