Çalışma hayatına son vermek ya da vermemek ! işte bütün mesele bu...

Yerinde olmayı cokkk isterdim.Aninda ayrıl.Yemin ederim çok gıpta ettim.Ben zar zor çalıştığın yetmiyor bir de herkes paramin pesinde.Yildim bezdim.Hem nişanlın ayrıl diyor hem baban destekçi rüya gibi.Bir dk durmazdım.Sonra canın sıkılırsa yine iş ararsın.Ben bir ücretsiz izne bunu bırak doğru düzgün yıllık izne bile hasretim.Yerime de işten ayrıl yerime de evde otur:)Mutluluklar.

Madem calismani istemiyor eşin ,durumu da iyi söyle de sigortani en yuksekten paşa paşa ödesin ya da baban.

Yalnız sizde biraz herkesin gözü malımda mülkümde çekemiyorlar beni havası seziyorum. Daha önce nişanınızdan bahsederken akrabalar nişanlımın maddi durumunun iyi olmasını çekemiyor demiştiniz. Bu olabilir bir durum gibi gelmişti bana ama nişanlınızın ortaya verdiği bahşişten ve konuşulduğundan bahsetmenizi tuhaf bulmuştum. Şimdi de iş ortamında yine babanızın ve sizin maddi durumunuzu çekemediklerinden bahsediyorsunuz. İnsanları yanlış anlıyor ya da maddiyatla ilgili fazla ayrıntı vererek tepki çekiyor olabilir misiniz? İnsanın hem çevresinin hem akrabalarının bu kadar konuşması biraz garip bir durum çünkü.

butun garabetler de seni buluyor ya hu baska islere de basvur evlenene kadar calismayabilirsin ceyiz islerine kosturursun ama bu zamanda is bulmak zor ve evlendikten sonra kesinlikle calismani tavsiye ediyorum.. yoksa senin akrabalarin ev oturmasina falan gelir de rahat birakmazlar bi turlu dayanabilirsen baska is bulup degistir isini

Aynı şeyleri yazacaktım. Bana da maddi meselelere ailenin , nişanlının maddi gücü üzerinde çok duruyor gibi geldi konu sahibi, ben konularından onu anladım yanlış da anlamış olabilirim ama normal hayatta da bu tür konular çok mevzu oluyorsa insanlara itici geliyordur. Bana para,mal muhabbeti yapan insanlar her zaman rahatsızlık vermistir mesela.

ayrılacaksanız bir şekilde sizi kovmalarını sağlayabilirsiniz ihbar tazminatı için. yani ihtiyacınız yoktur belki genelde 1 aylık maaş kadar oluyor ama psikolojinizin yorgunluğu için işverenin ödediği bir bedel gibi düşünün. ben öyle yaptım. çok sevdiğim iş yerimden öyle soğuttular ki, istifa mı etsem ne yapsam diyordum... sonra dedim ki ihbar tazminatı vs var, bekleyeyim beğenmeyen çıkarsın o zaman beni işten diye düşündüm. sahiden de öyle oldu, 1-2 hafta sonra senden verim alamıyoruz deyip çıkardılar. tazminatı da bu ay ödeyecekler. bozulan psikolojimin karşılığı olarak kabul ediyorum ben bunu.

pazartesi başka bir yerle görüşmem var, bakalım. kendime söz verdim, ölsem bile başkaları yüzünden kendimi üzmeyeceğim ve işe daima iş gözüyle bakacağım. ne eksik ve fazla olacağım iş yerime karşı.

Madem calismani istemiyor eşin ,durumu da iyi söyle de sigortani en yuksekten paşa paşa ödesin ya da baban.

Eşim geçen konuşma esnasında, ben öderim dediğinde merak edip bakmıştım

(alıntı)
2019 yılı ile birlikte isteğe bağlı sigortalılıkta da ödenecek prim miktarı arttı.
Buna göre sigorta yaptıracaklar en az 818,6 lira ödeyecekler. (2019)

İs bulmak cok zor. Yerinizde olsam evlenince de birakmam. Bir bayanin ekonomik ozgurlugu olmali. Hicbir calisma ortami muhtesem deil. Farkli islere de bakin bir yandan. Ama mutlaka calisin. Hayat bu nrn olacagi belli degil.

şu kötü insanlar yüzünden işten çıkmalara karşıyım açıkçası, onlar tıkır tıkır maaşını alcak, sen onlar yüzünden işten çıkıcan...

Senin sigorta benim şov donemi dedelerimiz zamaninda kaldi.Yok artik oyle sey.Calismani istemiyorum diye her adam karisinin sigorta primini odemeli.Kimsenin hicbirseyi garanti degil.Daha yas gencken bunun farkina varmiyor cogu kadin ama yas 50 olunca bir emeklilik maasi bile o kadar buyuk onem tasiyor ki.
Kadinlarin ayaklari yere basmali.Hayal kurmak guzel ama gelecek te onemli.

Ben sizi anlıyorum, huzursuz bir iş ortamında olmak kolay birşey değil.
Hepimizin iş hayatında illa başına bir kaç sefer gelmiştir bu durum.

Şimdilik planınıza sadık kalın.
Düğüne yakın bir zamanda işten ayrılın (eğer tazminat sorununuz yoksa).
O zamana kadar da zaten bir şekilde ödemelerinizi ufak ufak halletmiş olursunuz.

Evlenme sürecini rahat geçirirsiniz bu şekilde.
Evin yerleşmesiydi, düzeniydi derken zaman zaten anlamadan geçer sizin için.
Sıkılmaya fırsat bulamazsınız.
Ardından balayı falan derken, güzel vakit geçirirsiniz, iş stresi olmadan sorumluluk olmadan.

Tavsiyem 3-4 ay kendinize es verin.
Biraz dinlenin ama bir yandan da iş başvurularınızı yapın derim.
Araştırmalarınızı yapın ki iş bulma sıkıntısı yaşamayın.

Ve kendinize verdiğiniz bu süre 5 ay maksimum ile sınırlı kalsın.
Uzun süreli iş ara vermelerinde iş bulmak sorun olur bunu aklınızdan çıkartmayın.
Her ne kadar nişanlınız sizin çalışmanız taraftarı olmasa da çalışmanız hem kendi açınızdan hem de çekirdek aile açısından çok önemlidir.
bunu bugün değil ama günü geldiğinde anlarsınız.
Hazır çoluk çocuk yok taze evlisiniz, eviniz temiz, sorumluluklarınız minimumda, niye boş vakit harcayasınız evinizde? Öyle düşünün.

Ben 2 çocuklu bir anneyim ve çalışıyorum, çocuklarımın geleceği için çalışmak zorundayım.
Zaten İstanbul gibi bir şehirde, 2 çocukla aile bütçesi tek maaş ile altından kalkılınamaz bir sorun.

Zamanında benim de çalışmamı istemedi ne eşim ne de kayınvalidem.
Bende dedim onlara ben çalışan bir insanım, bunu biliyorsunuz ve bundan vazgeçmemi asla isteyemezsiniz.
Eşimde evlenirken biliyordu, kayınvalidem de.
Hep "tamam yeni evliyken çalışma hevesini alsın da sonra bırakır" gözü ile baktılar.
Ama anlamadıkları bu bir heves değil benim için, bir ihtiyaç...

Nitekim eşim bugün bana der ki "hakkını ödeyemem, en büyük destekçimiz sensin".

Evlendiğinizde eşinizin maddi anlamda bir sıkıntısı olmayacaksa, kendi maaşınızı yatırım olarak kullanın.
Har vurup harman savurmayın, ilerde çocuklarınız olacağının varsayımıyla, yatırımlar yapın.
Çocukların ihtiyaçları gerçekten insanı yorabiliyor maddi anlamda.
Bunları göz önünde bulundurun.
Eğer çekirdek ailenize bütçe anlamında destek vermeniz gerekiyorsa, yine de bir miktar lütfen yatırım yapın.
Serbest hesap olabilir, altın hesabı olabilir, bono - tahvil olabilir, aklınıza ne gelirse.
Hangisi kolayınıza geliyorsa değerlendirin kazancınızı.
Mantıklı ve emin adımlarla kurarsanız hayatınızı, ilerde size faydası olur.

Keşke benim de böyle imkanlarım olsaydı, emin olun çok daha rahat koşullarda yaşıyor olurdum.

Çalışmanın kadın olarak önemine değinmiyorum, zaten burada bir sürü kişi bu anlamda nasihatler vermiştir.
Ben size hayatın sizi bekledikleri açısından bilgilendirmek istedim.
Umarım boşuna yazmamış olurum ve söylemlerimi yabana atmazsınız.
Hayırlı bir evliliğiniz, mutlu bir yuvanız olsun inşallah.

Merhabalar. Galiba biraz anlamamazlık olmuş özellikle nişan konusunda . Ben beni çekemiyorlar değil bana layık görmüyorlar demiştim aslında. Orada ki ana mesaj oydu... yoksa zaten kendileri de evlat evlendirdi , hepsi adı kadar iyi biliyor hiç bir şeyin öyle inanılmaz uygun olmadığını.
Ben para ,pul muhabbetinden ziyade aslında daha evvel yaşadığım talihsiz evliliğimde bu konudan çok çektim. Ve birlikte olduğum şu an ki adamın bu konuda tavrı diğeri ile taban tabana zıt. Ondan dolayı bir tane konu açtım o kadar.
Ama görüşleriniz için teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli davranırım :)

Ödemediğini nereden biliyorsunuz acaba ? Çalışmadığım dönemde de babam devam ettirdi zaten.

çok teşekkür ederim bu güzek ve uzun yorumunuz için. O kadar aydınlatıcı oldu ki inanın. Bu kadar güzel ve objektif yaklaşımlı bir kadının tavsiyelerine kesinlikle uyacağım.
Aslında iş hayatından biraz bunaldım sanırım. Özellikle şimdi havalar güzelleşiyor , o da çalışma isteğimi köreltiyor.
Ama dediğiniz gibi işten şimdi çıksam da bu imkanlada maaş vs . bulmak zor gibi.
Sanırım kendimi zorlayıp çalışmaya çalışacağım. Zaten 4ay sonra çıkacağım iş yerinden. Kimseyle kötü olmadan gitmek istiyorum. Umarım dayana bilirim.
Allah razı olsun

Sadece tek bir iş yeri yok ki. Neden bütün çalışma hayatınızı tek bir yeri baz alarak bitirmek istiyorsunuz anlam veremedim. Babanızın veya eşinizin durumu olsun olmasın ben kadınların çalışması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin severek yapacağı bir iş vardır, mesele onu bulmakta sanırım. Size önerim ise 4 ay uzun bir zaman değil, biraz daha dişinizi sıkın derim

Evlendikten sonra calismayacaksaniz , para derdiniz de yoksa 4 ay tabi ki çalışmayın. Yani amaç ne ki ? Boşuna strese giriyorsunuz.

Yalnız size tavsiyem , oturacağınız yerde iş arayın,en azından çocuk olana kadar çalışın. Sonra çok pişman olabilirsiniz.

Aslına bakarsanız burada bir yılım olmadı ama iş hayatından çok uzaklaştım. Sürekli olarak çok saçma bir olayın içinde buluyorum kendimi. E katılmazsam da soğuk kadın , kendini beğenmiş diyorlar. Katılsam konuşacak pek bir şeyimiz olmuyor. Genelde çocukları ve eşlerini konuşuyorlar.
Bu süreçte de iş bulsam bu seferde evliliğimin ilk zamanına denk gelecek ve ne evliliğe adapte olabileceğim ne de iş yerime . Ama 4 ay daha dayanmaya karar verdim :) çok teşekkür ederim yorum için.

Belki kendime küçük bir işletme açabilirim. Ona odaklandım biraz aslında . Nişanlım da olabilir neden olmasın diyor :)
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…